Hanım efendi okuma yazmanız ve anlama yeteneğiniz varsa, konu sahibesine zaten karşı tarafın suçlu olduğunu ama burda muhatabın o olmadığını ve onun suçlu olması durumunda da çocuğa bağırma hakkının olmadığını ifade ettim. Yapılabilecek seçenekleri ifade ettim. Çocuğumu öyle bir ortamda müdahale edebileceğim oyuncaklarla oynatırım bir süre de dedim, eve götürmeyi çocuğu mahrum etmek olarak görebileceğini düşünerek. Ama hanım efendi Sizin yaptığınız gibi şakşaklama, kendinin avukatlığını yapma gibi cevaplar istediğinden, tam olarak sizin tepkilerinizi verdi. Gören de, iter tabi haklı, senin çocuğun şöyle böyle olsun dedim zanneder şu savunmalara. Es kaza kendi çocuğunuz da robot değil yarın öbür gün diğer çocuğun konumunda olsa, insanız ya, bağırın hakkıdır da demez kimse. Ben ilgilendirmez dedikten sonra hala ilgilenmek sizin probleminiz elbette. Zamanınız varsa ilgilenin kendi kendinize. Sorguladığım bir şey yok her şey fazla ortada. Toplum içindeki her ferdin üslubunu incelerken, başından sonuna bütün ayrıntıları ile ele alın. Dayanağı olmadan, yazılanı iyice analiz edip hakikaten ne demiş demeden, savunuculuk yapacak kadar boş vaktiniz varsa layıkıyla yapın madem. Bizde sezarın hakkı sezara diyelim.