• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parkta yaşananlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biri sizin evladıniza zarar verirse bu sekil davranırsıniz o zaman :) iyi gunler dilerim
Davrandı zaten aksjsjs
Ama neyse ki medeniyetten nasibini almamış biri olmadığım, tek çocuğun kendimin gibi yaşamadığım için bağırma ya da uyarma hakkımın olmadığının farkındayım.
Ebeveynlik yolculuğu yoldaki engelleri kaldırmak değil, engellerle başa çıkmayı öğretmek ve örnek olmaktır.
Ne güzel kendinden küçük bir canlıyla münakaşayı, gövde gösterisini öğrenmiş evladınız şahane!!!

Alıp eve dönseydiniz kimsenin çocuğuma bağıramazsınız.

Biz de uyarıyoruz büyükleri aileleri bir şey demiyor çünkü başkası söyleyince etkisi oluyor diye de bize izin veriyorlar. Ama zorlarlarsa giderim eve yani bağıramam.
İyi de bu durumda konu sahibinin çocuğu daha çok mağdur olmayacak mı? Diğer çocuk da zorbalıkla istediğini elde etmiş olacak. Ve davranışı pekiştirilmiş olacak resmen. İstemediğim çocuğa zarar verirsem kaydırak salıncak bana kalır düşüncesiyle yarın öbür gün tüm çocuklara benzer davranışta bulunur. Anası olacak cadı oğlu konu sahibinin çocuğunu iterken çocuğuna sahip çıksaydı ya

Bu size küçük bir çocuğu korkutma hakkı verdi yani öyle mi?
Süpersiniz ya dünyada tek evlat sizinki:)
Hiçbir çocuğa bunu yapamazsınız, en fazla annesi nerede diye sorar onunla muhatap olabilirsiniz.
Eğer ki bana yapmış olsaydınız şikayetçi olmuştum, ne münasebet!!!
Peki diger cocuk hangi hakka dayali olarak kucuk olani korkutma hakkina sahip oluyor? Bu tabloda bu kadin diger kadini cocuguyla ilgilenmiyor diye sikayet etse daha hizli sonuc alir emin olun. siz de diger kadin gibi yapiyorsaniz hep birilerini sikayet etmeden sizin de sikayet edilebileceginizi aklinizda turun bir zahmet.

Ben bu sekilde bi cocugu 5- 6 defa sozlu olarak "dokunma, elleme, ittirme" diye uyardim. En son kizimi yere dusurunce " dokunma diyorum" sana dedim sert sekilde. Anneside aldi cocugu gitti.
Insan cocugunu bilir. Ittirdigini biliyosa, zamaninda kendi çocuğuna mudahale etmiyosa baskasinin mudahale etmesine bozulmayacak.

Sizde bagirmayin cocuga, "dokunma, uzak dur" diyebilirsiniz, annesine soyleyebilirsiniz.

Peki diger cocuk hangi hakka dayali olarak kucuk olani korkutma hakkina sahip oluyor? Bu tabloda bu kadin diger kadini cocuguyla ilgilenmiyor diye sikayet etse daha hizli sonuc alir emin olun. siz de diger kadin gibi yapiyorsaniz hep birilerini sikayet etmeden sizin de sikayet edilebileceginizi aklinizda turun bir zahmet.
Anlamadınız herhalde, sizin muhattabınız çocuk değil ebeveyni. Güzel bir dille annesi nerede sorduktan sonra kendinize denk biriyle istediğiniz tartışmaya girersiniz lakin hiçbir çocukla giremezsiniz!
Bunu anlamak neden bu kadar zor???

Konu sahibi bu arada sürekli gittiğiniz parksa lütfen dikkatli olun. Benim doktorum çocuklar için 10 cm den düşmek bile tehlikeli olabilir demişti . Çocuk kafayı taktiysa ve sorunluysa bulunduğu ortama sokmayın cocugunuzu . Millet terör estiren çocuklar yetiştiriyor uğraş dur sonra .

Okula başlayınca göreceksin asıl 🙈 burası park çocuğu alırsın ya da tartışır halledersin. Okulda öyle olmuyor. Çok farklı aileler çok farklı çocuklar var.

Siz de kendi kendinize sorguladiginizla kalirsiniz o zaman ne diyelim. Bir de baskasinin analigi da siI ilgilendirmez o zaman. Madem toplum icinde yasiyoruz ve sizi baskasinin analigi bu kadar ilgilendiriyorsa beni de bu toplumdaki her ferdin uslubu ilgilendirir. Ayrica surekli bir evlada zarar gelmesin inceligindesiniz ya o zaman ne yapacakti kadin bunu aydinlatin da bir faydaniz olsun elestirmek harici. Yukarida biri cocugunu itekliyor madem buyrun hepimize ornek olacak anneliginizle bizi aydinlatin lutfen.
Hanım efendi okuma yazmanız ve anlama yeteneğiniz varsa, konu sahibesine zaten karşı tarafın suçlu olduğunu ama burda muhatabın o olmadığını ve onun suçlu olması durumunda da çocuğa bağırma hakkının olmadığını ifade ettim. Yapılabilecek seçenekleri ifade ettim. Çocuğumu öyle bir ortamda müdahale edebileceğim oyuncaklarla oynatırım bir süre de dedim, eve götürmeyi çocuğu mahrum etmek olarak görebileceğini düşünerek. Ama hanım efendi Sizin yaptığınız gibi şakşaklama, kendinin avukatlığını yapma gibi cevaplar istediğinden, tam olarak sizin tepkilerinizi verdi. Gören de, iter tabi haklı, senin çocuğun şöyle böyle olsun dedim zanneder şu savunmalara. Es kaza kendi çocuğunuz da robot değil yarın öbür gün diğer çocuğun konumunda olsa, insanız ya, bağırın hakkıdır da demez kimse. Ben ilgilendirmez dedikten sonra hala ilgilenmek sizin probleminiz elbette. Zamanınız varsa ilgilenin kendi kendinize. Sorguladığım bir şey yok her şey fazla ortada. Toplum içindeki her ferdin üslubunu incelerken, başından sonuna bütün ayrıntıları ile ele alın. Dayanağı olmadan, yazılanı iyice analiz edip hakikaten ne demiş demeden, savunuculuk yapacak kadar boş vaktiniz varsa layıkıyla yapın madem. Bizde sezarın hakkı sezara diyelim.

Baska bir bakis acisiyla anlatayim. Kizim 1.5 yas civarindayken "cici" yaparken ellerini sert sekilde kullanıyordu, ayari yoktu. Baska bi cocuga yaklastigi anda o cocuga dokunmamasi icin dibinde durup kontrol ediyordum. İstemeyerekte olsa zarar verebilirdi. Baskasini ittirmeye meyillenirse yine herkesten once ben uyaririm cocugumu. Bi baskasina firsat vermem

Okula başlayınca göreceksin asıl 🙈 burası park çocuğu alırsın ya da tartışır halledersin. Okulda öyle olmuyor. Çok farklı aileler çok farklı çocuklar var.
Bende çok farklı bir aile olurum herhalde. Kimsenin egitemedigi sipasi benim çocuğuma zarar versin diye büyütüyorum. Çocuk bu kendi arasında tabi ki kavga eder. Ama bu olay artık akran zorbaligina dönerse vay anam vay o deli ebevyn ben olurum. Umuyorum zorbalık yapan bir çocuk yetiştirmem bunun için elimden geleni yapıyor kitaplar bitiriyorum ama böyle saldım horozumu zaten terörist gibi diğer cocuklara istediğini yapar benim ki diyen bir aileye bilemiyorum neler yaparım

Anlamadınız herhalde, sizin muhattabınız çocuk değil ebeveyni. Güzel bir dille annesi nerede sorduktan sonra kendinize denk biriyle istediğiniz tartışmaya girersiniz lakin hiçbir çocukla giremezsiniz!
Siz de sunu anlamiyorsunuz cocuk kaydiragin tepesinde kadin cocuklari orda birakip annesini aramaya mi cikacakti Allasen? Kimse cocukla laf dalasina gir demiyor ama tabiki de bu durumda cocugu uyaracak oturup dusurmesini bekleyip sonra cocuk dusunce hastane polisine mi sikayet etmesi gerekiyordu? Sizin de atladiginiz sey herkes cocuguna sahip cikacak. Anasi daha ilk davranisi gordugunde gerek kalmadan kendi mudahale edecek. Peki sizin icin bunlari anlamak neden bu kadar zor?

Bende çok farklı bir aile olurum herhalde. Kimsenin egitemedigi sipasi benim çocuğuma zarar versin diye büyütüyorum. Çocuk bu kendi arasında tabi ki kavga eder. Ama bu olay artık akran zorbaligina dönerse vay anam vay o deli ebevyn ben olurum. Umuyorum zorbalık yapan bir çocuk yetiştirmem bunun için elimden geleni yapıyor kitaplar bitiriyorum ama böyle saldım horozumu zaten terörist gibi diğer cocuklara istediğini yapar benim ki diyen bir aileye bilemiyorum neler yaparım
Yok seninki yapacak demiyorum da okul içine müdahale edemiyorsun. Parkta senin elinde bazı şeyler ama okulda değil. Çok farklı süreç okul.

İyi de bu durumda konu sahibinin çocuğu daha çok mağdur olmayacak mı? Diğer çocuk da zorbalıkla istediğini elde etmiş olacak. Ve davranışı pekiştirilmiş olacak resmen. İstemediğim çocuğa zarar verirsem kaydırak salıncak bana kalır düşüncesiyle yarın öbür gün tüm çocuklara benzer davranışta bulunur. Anası olacak cadı oğlu konu sahibinin çocuğunu iterken çocuğuna sahip çıksaydı ya
Bağırınca terbiye olunuyor mu peki? Vazgeçiyorlar mı?

Yok seninki yapacak demiyorum da okul içine müdahale edemiyorsun. Parkta senin elinde bazı şeyler ama okulda değil. Çok farklı süreç okul.
Bu durumda ne yapmamizı onerirsiniz 😌 acikcasi okul zamanından korkuyorum tavsiyenize açığım

Hanım efendi okuma yazmanız ve anlama yeteneğiniz varsa, konu sahibesine zaten karşı tarafın suçlu olduğunu ama burda muhatabın o olmadığını ve onun suçlu olması durumunda da çocuğa bağırma hakkının olmadığını ifade ettim. Yapılabilecek seçenekleri ifade ettim. Çocuğumu öyle bir ortamda müdahale edebileceğim oyuncaklarla oynatırım bir süre de dedim, eve götürmeyi çocuğu mahrum etmek olarak görebileceğini düşünerek. Ama hanım efendi Sizin yaptığınız gibi şakşaklama, kendinin avukatlığını yapma gibi cevaplar istediğinden, tam olarak sizin tepkilerinizi verdi. Gören de, iter tabi haklı, senin çocuğun şöyle böyle olsun dedim zanneder şu savunmalara. Es kaza kendi çocuğunuz da robot değil yarın öbür gün diğer çocuğun konumunda olsa, insanız ya, bağırın hakkıdır da demez kimse. Ben ilgilendirmez dedikten sonra hala ilgilenmek sizin probleminiz elbette. Zamanınız varsa ilgilenin kendi kendinize. Sorguladığım bir şey yok her şey fazla ortada. Toplum içindeki her ferdin üslubunu incelerken, başından sonuna bütün ayrıntıları ile ele alın. Dayanağı olmadan, yazılanı iyice analiz edip hakikaten ne demiş demeden, savunuculuk yapacak kadar boş vaktiniz varsa layıkıyla yapın madem. Bizde sezarın hakkı sezara diyelim.
Su yazdiginiz bile bastan sona ad hominem bastan sona niyet okumasi. Soruma hala cevap alamadim. Kaydiragin basinda cocugu itekleyen bir cocuk varken ne yapmasi gerekiyordu? Oturup dusmesini beklerken aa yavrucum annen nerede mi diyecekti? Sonra oturup dusen cocuga birlikte aglarlardi herhalde. Vaktimi neyle dolduracagim da beni ilgilendirir. Keza sizin de bana ceval vermek icin ayirdiginiz vakitle kiyaslayinca bos vakit konusunda denk gibiyiz. Dayanaklarim, analizlerim icin sizi eski mesajlarimi dikkatle okumaya davet ediyorum. Bana dediklerinizi aynen size iade ediyorum. Simdi sayfadan ayrilacagim, daha sonraki bos vaktimde yine cevaplarimi yazarim.

Boşuna yoruluyorsunuz, algılama şekilleri yapsın çocuğunuza müstehak demişiz gibi. Eyy çok bilinçli hanımlar, çocuğuna başından beri rahatsız edici davranan bir çocuğu şirin teyzecilik oynamaktansa annesinin nerde olduğunu sorup, kaydırak tepesine çıkmadan önleminizi alsaydınız. Şöyle bir durumda çocuğumu oraya çıkarmam, hadi es kaza çıktı oraya çıkarken diğer çocuk da uçarak gitmediğinden kuvvetle muhtemel anında peşine düşerim evladımın zaten. Sanki olay anında çocuğu bırak da anasını ara dedik.

Tabi ki çocuk bu benim çocuğum da ilerde bir çocuğa vurabilir. Çocuk bunlar kavga ederler. Ama bir çocuk benim çocuğuma okulda da bu kadar takarsa valla ben durmam . O okulu da şikayet ederim o öğretmeni de şikayet ederim . Bizde zamanında okuldaydik . Kimseye zarar vermeden okuduk yani . Bilmiyorum ne ezen ne ezilen bir çocuğum olsun isterim . Konuda çok kızdığım nokta şu . Bir anne çocuğuna sahip çıkmak zorunda . O çocuk oranın tepesinden bir düşer ters denk gelir Allah korusun engelli kalabilir . Bir cocugun sorunlu olduğu dönemler olabilir o zaman parka salmak çözüm değil herkes doğurduguna bakacak yahu .

Su yazdiginiz bile bastan sona ad hominem bastan sona niyet okumasi. Soruma hala cevap alamadim. Kaydiragin basinda cocugu itekleyen bir cocuk varken ne yapmasi gerekiyordu? Oturup dusmesini beklerken aa yavrucum annen nerede mi diyecekti? Sonra oturup dusen cocuga birlikte aglarlardi herhalde. Vaktimi neyle dolduracagim da beni ilgilendirir. Keza sizin de bana ceval vermek icin ayirdiginiz vakitle kiyaslayinca bos vakit konusunda denk gibiyiz. Dayanaklarim, analizlerim icin sizi eski mesajlarimi dikkatle okumaya davet ediyorum. Bana dediklerinizi aynen size iade ediyorum. Simdi sayfadan ayrilacagim, daha sonraki bos vaktimde yine cevaplarimi yazarim.
Hiç şu fikirleri savunan birinin eski mesajlarını okumaya geçemem. Bir konusuna konuşuyorsam yalnızca o ilgilendirir beni. Bütün insanların üslubuyla ilgilendiğini söyleyen sizken şuan boş vakit konusunda denklik yaşıyor olmamız çok ütopik olur. Boş zamanlarınızda avukatlık yapıyorsanız birşey diyemem tabi. Sorunuza cevap verdim ama mekanizmada sorun var anladığım. Niyet okuması dediğiniz şeye çok yabancıyım, fazla nesnel ve realist sayılırım hatta. Muhakkak uğrayın, kendi kendinize ilgilenmeniz siziilgilendirir demiştim bundan sonrası için. Muhatap alacak, ısrarla anlatma gayesi içerisinde olacak vaktim bu kadardı. Selametle

Bu durumda ne yapmamizı onerirsiniz 😌 acikcasi okul zamanından korkuyorum tavsiyenize açığım
Öğretmen halledecek. Veliler ile muhatap olunca olay çok büyüyor saçma bir hal alıyor. Yok çocuğun saçını çekmiş yok eline vurmuş.
Bizim öğretmenin tavrı şu önemli bir şey olursa ben söylerim birbiriniz ile bu konuda muhatap olmayın

Tabi ki çocuk bu benim çocuğum da ilerde bir çocuğa vurabilir. Çocuk bunlar kavga ederler. Ama bir çocuk benim çocuğuma okulda da bu kadar takarsa valla ben durmam . O okulu da şikayet ederim o öğretmeni de şikayet ederim . Bizde zamanında okuldaydik . Kimseye zarar vermeden okuduk yani . Bilmiyorum ne ezen ne ezilen bir çocuğum olsun isterim . Konuda çok kızdığım nokta şu . Bir anne çocuğuna sahip çıkmak zorunda . O çocuk oranın tepesinden bir düşer ters denk gelir Allah korusun engelli kalabilir . Bir cocugun sorunlu olduğu dönemler olabilir o zaman parka salmak çözüm değil herkes doğurduguna bakacak yahu .
Bizim burada otursan benim gibi her parka götürmezsin. Ben bunları yaşayacağımı bildiğim için belirli parklara götürüyorum. Ancak kavga ederim anneler ile. O kadar sorumsuzlar 🤷

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X