• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parkta yaşananlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu benim çocuğuma dokunma serbest dolaşsın annelere de ayar oluyorum. Bizde ikizlerle yürürken çocuğun teki önce durup biraz daha kilolu olana vurdu kadına baktım oralı değil, sonra daha ufak tefek olana yumruk ve tekme atmaya başladı. Bağırdım vurmayın birbirinize diye. İki adım atıp tekrar vurmaya kalktı. Annesi hiç yok misali. İşin kötü tarafı çocukla aynı okuldalar ve bizimkileri ne zaman görse vurmaya kalkıyor.

Bende sinirlenirdim. Çünkü başlarda ben ikna etmeye çalışmış çocuk ikna olmamişsa dur yapma napiyosun diye sesim yukselir. Ama ileri gitmem daha fazla. Aynı şekilde benim çocuğum yapsa karşı taraf bağırsa çocuğum suçluysa birşey diyemem. Fakat çocuğum hakliysa da hakkını savunurum. Mesela dün okul çıkışı markete girdik aşırı kalabalıktı. Kasada sıra çok uzundu. Arkamda ki kadın biraz söyleniyordu zaten kasiyerlere falan, büyük kızım kasanın önünden birşey gösterdi alalimmi falan dedi bende şuan alamayiz daha sonra bakarız dedim. Arkamdaki kadın kızıma söylenmeye başladı, annen sonra alırız dedi sonra alırsınız bırak bakalım şimdi onu falan. Bende dedim ben zaten onu uyardım sizin birşey demenize gerek yok, kadın şok oldu hiç birşey diyemedi. İnsan yaşayarak öğreniyor bazen hak savunmayida

Öğretmen halledecek. Veliler ile muhatap olunca olay çok büyüyor saçma bir hal alıyor. Yok çocuğun saçını çekmiş yok eline vurmuş.
Bizim öğretmenin tavrı şu önemli bir şey olursa ben söylerim birbiriniz ile bu konuda muhatap olmayın
Tavsiyenizi dikkate alacağım 😌 tesekkurler

Bende sinirlenirdim. Çünkü başlarda ben ikna etmeye çalışmış çocuk ikna olmamişsa dur yapma napiyosun diye sesim yukselir. Ama ileri gitmem daha fazla. Aynı şekilde benim çocuğum yapsa karşı taraf bağırsa çocuğum suçluysa birşey diyemem. Fakat çocuğum hakliysa da hakkını savunurum. Mesela dün okul çıkışı markete girdik aşırı kalabalıktı. Kasada sıra çok uzundu. Arkamda ki kadın biraz söyleniyordu zaten kasiyerlere falan, büyük kızım kasanın önünden birşey gösterdi alalimmi falan dedi bende şuan alamayiz daha sonra bakarız dedim. Arkamdaki kadın kızıma söylenmeye başladı, annen sonra alırız dedi sonra alırsınız bırak bakalım şimdi onu falan. Bende dedim ben zaten onu uyardım sizin birşey demenize gerek yok, kadın şok oldu hiç birşey diyemedi. İnsan yaşayarak öğreniyor bazen hak savunmayida
Haklisiniz bende uzatmadım zaten itmeyi birakmasini soyledim cekil ordan dedim ama bagirarak ne yapiyorsun sen dedim sonra oglumu iteklemeyi birakti direk oglumu aldim annesi geldi ama kadin direk dibimizdeymis ve izliyormuş yani itekledigini falanda gordu salincagi zorla almaya calisirkende izlemis

Haklisiniz bende uzatmadım zaten itmeyi birakmasini soyledim cekil ordan dedim ama bagirarak ne yapiyorsun sen dedim sonra oglumu iteklemeyi birakti direk oglumu aldim annesi geldi ama kadin direk dibimizdeymis ve izliyormuş yani itekledigini falanda gordu salincagi zorla almaya calisirkende izlemis
Hakaret etmemişsiniz, küfür etmemişsiniz sonuçta. Anne olarak çocuğu takip edip bakmaliydi kadın. Bundan sonra sizde daha dikkatli olursunuz. Ben yazin bile genelde akşam parka çıkarmak istemem çok kalabalık oluyor diye. Daha boş zamanlar da takip etmekte kolay

Valla geçen iki çocuk 6 7 yaşlarındalar aralarına Bi çocuğu almışlar Bi o vuruyor kafasına Bi o vuruyor. Çocukların hiçbiri bir şeyim değil. Çıkıp ikisine de kızdım. 🙄 Anaları gelsin onlara da kızardım banane.
Daha önce bende sokakta gördüm iki çocuk kendinden küçük çocuğu sıkıştırmış. Ne yapıyor orda ne bileyim, çocuk ağlıyordu. Bir bağırdım hepsi kaçtı sonra. Gözümle görmüşüm yanlarından geçip gideyim mi ya da aman evladım yapmayın etmeyin diye sirinlik yapamam orda

Valla geçen iki çocuk 6 7 yaşlarındalar aralarına Bi çocuğu almışlar Bi o vuruyor kafasına Bi o vuruyor. Çocukların hiçbiri bir şeyim değil. Çıkıp ikisine de kızdım. 🙄 Anaları gelsin onlara da kızardım banane.
Bende parkta birbirleriyle kavga edecek çocukları kızarak birbirinden uzaklaştırdım, anneleri falan da yoktu yanlarında. Onu da yapmayalım madem. Çocuklar dövsün birbirlerini. Anneleri gelip hesap sorar falan ne gereği var.

Daha önce bende sokakta gördüm iki çocuk kendinden küçük çocuğu sıkıştırmış. Ne yapıyor orda ne bileyim, çocuk ağlıyordu. Bir bağırdım hepsi kaçtı sonra. Gözümle görmüşüm yanlarından geçip gideyim mi ya da aman evladım yapmayın etmeyin diye sirinlik yapamam orda
Bende aynisini yapmıştım bir güvercini yapistiriyla kaplamış tuylerini yoluyorlardı bagirdim kusu aldim ama malesef öldü ve çocukların anneleri yoktu

Aynen öyle hey napıyosun uz yapmayın bakim diyip az ses yükseltince de incileri dökülmez çocukların bir şey olmaz.

Bende parkta birbirleriyle kavga edecek çocukları kızarak birbirinden uzaklaştırdım, anneleri falan da yoktu yanlarında. Onu da yapmayalım madem. Çocuklar dövsün birbirlerini. Anneleri gelip hesap sorar falan ne gereği var.
Valla ben bunu hep yapıyorum. Nerde mazlum görsem atlarım müdahale ederim. 😂😂 Kendi çocuğum da haksızlık yapan taraf olsa ona da müdahale ederim hemen. Susan annelere de ifrit oluyorum. Bi tanesinin çocuğu milletin arabasına taşla vuruyor annesine söyledim kızsın diye Aaa diyor gülerek hiç mahcubiyet falan yok. Millet çocuğunu paşazade sanıyor sanırım.

Kadın cahil besbelli de sizin yaptığınız da çok doğru bir hareket değil çocuğunuz düşmeden o şekilde bağırıyorsanız düşmüş olsaydı o “refleksle” vururdunuz belki de
Diğer arkadaşlara soralim isterseniz :) evladınızı bir cocuk kaydiraktan itti ve düşurdu çocugunuz ani bir sekilde duştügü icin nefes alamiyor belkide beyin kanaması geçiriyor ölecek belkide engelli kalacak ne yapardınız?

Zaten böyle zarar veren çocukların anneleri genelde kenarda köşede oturup hiç umursamadan keyiflerinden ödün vermeden dedikodularına devam ederler.
Biz de aman cocugumuza bir zarar gelmesin diye arkalarında gezeriz.
Sonra bu çocuklar büyür; bencil, kimsenin sınırına saygı duymayan gençler olurlar.

Çocuklarımı götürdüğüm bir parkta minikler ne güzel kendi halinde oynarken bir anda 5-6 tane liseli kızlar geldi. Resmen parkı istila ettiler. Parktaki en büyük çocuk en fazla 5 yaşında, çoğunluk 2-3 yaş civarı küçük çocuklar. Bu liseliler deli gibi sallanmaya basladilar, küçük çocuklar umurlarinda bile değil. Neyse dedim ben yine çocuklarımın peşinde geziyorum zarar görmesinler diye.
Sonra bu kızlar kapalı kaydırağın içine geçip oturdular, ordan kaymak isteyen çocukları kovalıyorlar git başka yerden kay diyorlar. İyice sinirlendim. Uzun bir süre böyle devam etti sonra hepsi kaydı çıktı zannettim, kızım hemen gitti ordan kaydı ama içerde iki kız varmış. Tabi kızım da korktu ağladı. O andan sonra beni kimse tutamazdi valla. Kızlara bağırdım kızdım, sen benim çocuğumu burda korkutamazsın diyorum sen de çocuğuna sahip çık o zaman diyor kız bana. Burası sadece küçük çocuklar için değil biz de oynarız eğleniriz diyor ama başkasının hakkını gasp ettiğinden haberi yok.
Tabiki siz de eğlenebilirsiniz ama bu şekilde değil diyorum anlatıyorum ama öyle benciller ki asla anlamıyorlar.

Diğer arkadaşlara soralim isterseniz :) evladınızı bir cocuk kaydiraktan itti ve düşurdu çocugunuz ani bir sekilde duştügü icin nefes alamiyor belkide beyin kanaması geçiriyor ölecek belkide engelli kalacak ne yapardınız?
Bu ihtimalleri düşünebiliyorsunuz parkı terk etmek de istemeyebilirsiniz çocuk yaramazlık yapmaya başladığı an ilk muhattap olacağınız kişi ebeveyni olmalıydı

Siz de sunu anlamiyorsunuz cocuk kaydiragin tepesinde kadin cocuklari orda birakip annesini aramaya mi cikacakti Allasen? Kimse cocukla laf dalasina gir demiyor ama tabiki de bu durumda cocugu uyaracak oturup dusurmesini bekleyip sonra cocuk dusunce hastane polisine mi sikayet etmesi gerekiyordu? Sizin de atladiginiz sey herkes cocuguna sahip cikacak. Anasi daha ilk davranisi gordugunde gerek kalmadan kendi mudahale edecek. Peki sizin icin bunlari anlamak neden bu kadar zor?
Valla oraya gelene kadar, eğer kalabalıksa 4 yaşını geçene kadar çocuğuyla kaydırağa çıkan, oradan kendim kaydıran anneyim:)
Koca totomu o dönmeli kaydırağa sığdırmaya, küçücük tünellerden geçmeye, maymun gibi bedenimin sığmadığı ağlardan atlamaya bayılıyordum değil mi?
Çocuk böyle korunur, başkasınınkine bağırarak çevresini temizleyerek değil!

Diyeceğim o ki, çocuğun küçüğe yaptığını, anne olarak çocuğa bağırınca pekiştiriyorsunuz.
Asıl zorbalık örneğini yineliyor, evladını koruma adına çocuğa en büyük kötülüğü yapıyorsunuz.
Sonra vah efendim ezilsin mü bla bla, bu kafayla zaten bir halt olmuyor bu toplumdan.
Herkes kendi sınırını bildiği zaman değişir ve bunu o rahat rahat oturan annenin sınırına sahip olduğu, diğer annenin de çocuğa koruma içgüdüsüyle bağırmadığı sürece gerçekleşir.
İki sınır ihlali yani, tencere dibin kara seninki benden kara…

Bu ihtimalleri düşünebiliyorsunuz parkı terketmek de istemeyebilirsiniz çocuk yaramazlık yapmaya başladığı an ilk muhattap olacağınız kişi ebeveyni olmalıydı
Aklima annesi gelmedi ben kendi çocugumun pesinde dolanıyordum bir anda kosa koşa gelip itti anneside zaten izliyormuş :) cocuğuna sahip çıkıp dur diyebilirdi ama izlemeyi secti

Zorbalar zorbası çocuk yetiştiriyorlar, üstüne hiç sahip çıkmadan sokağa salıyorlar. Sonra da biri bir şey diyince "Wow wow wow benim çocuğuma bağıramazsın! 1! 1! 1"

Çok eminim ki o hanım senin çocuğun zorbalanırken zevkle izledi olayları. Çok gördüm böylelerini. Kendi çocukları üstünlük sağlayınca keyfe geliyorlar. Sonra da biri bir şey dedi mi çirkefe bağlıyorlar.
Evet ben de şahit oldum.biri de benim eltim.çocukları oğlumu vurduğunda resmen seviniyordu oğlum kendini ezdirmeyecek diye.

Benim yeğenim bir yaşındayken altı yaşındaki başka çocuk yeğenimi sert şekilde itekledi. Düştüğü yerde de milim farkla kafasını betona ve ordaki demire carpmaktan kurtuldu. Eğer betona ve ordaki demire o hızla düşmüş olsaydı verdiğiniz bu örnek gerçek olacaktı maalesef.
Tabi benim gözüm döndü, çocuğun dudağı patladı kanıyor. Önce hızlıca etrafa bakındım annesi gelip sahip çıkacak mı diye ama umrunda bile değil, bağırmaya başladım sen nasıl iteklersin ya bir şey olsaydı diye. Açıkçası bilerek bağırdım annesi duyup gelir belki diye. Kadın oturmuş çay bahcesinde arkadaşlarıyla keyif yapıyor. Ben epey kızıp bagirdiktan sonra geldi, kusura bakmayın bu böyle itekler herkesi dedi. Daha çok sinirlendim. Madem çocuğunun huyunu biliyorsun ne diye yalnız bırakıp gidiyorsun dedim kadına. O an orda yeğenime çok daha kötü şeyler olabilirdi.
Çocuk kontrolsüz davranabilir ama anne baba çocuğunun arkasından ayrılmamalı. Huyunu bildiği halde ortalığa salıp da gidemez.

Benim küçük kızım bazen istemeden sert seviyor, kendinden küçük çocuklara sarilmak isterken düşürme ihtimali oluyor. Asla peşinden ayrılmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X