Parktaki kadın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadının yaptığı yanlış mı yanlış. Ama koşa koşa konu açıp kendinizi övmeniz ne kadar sağlıklı. Bir yaş çocuğu ne oldu anne der gibi bakıyor diyorsunuz. Yada bir yaşında çocuk daha yeni yürümeye başlar, kaydırağa kendi binmesi ne derece doğru? Dışardan gören birine de siz çok gevşek bir anne gelebilirsiniz. Ayrıca ben de 3,5 yaş çocuğumu bu ara parka götürmüyorum. Salıncağı dezenfekte edip bindirmek kolay ama koca kaydırağı dezenfekte edemeyeceğime göre, sabah saatlerinde değilsek bindirmiyorum. Bu beni kötü bir anne yapmaz, ama kalkıp da beş dakikaya bakıp burada kadını çekiştiren konu açmabız hoş değil.

" Sen mükemmel misin ki " şeklinde bir savunma hiç doğru bir yaklaşım değil.

Evet hiç kimse mükemmel değildir ancak bunun için mükemmel olmaya gerek yok. Bu bir mecburiyet.

Onca donanimima rağmen bir çok konuda eksik bir insanım.

Fazlasıyla sikintilarim var, sonradan kazanimlarimla sinirli bir insana donustum ancak kontrol altına almayı da öğrendim , bunun için çok savaş verdim çünkü evde 4 tane meleğim var.

Bugüne kadar , evin en savaş halinde bile bir kez olsun çocuklara tek bir kelime ağır söz kullanmamisimdir. Bunun için mükemmel olmaya gerek yok.

Bu bir mecburiyet. Eğer çocuk sahibi oluyorsan , emanet olduğunu düşünüp ona göre davranmak zorundasın.

Çocuklar bu ülkenin gelecegi. Evet çok klişe bir söz ama bu böyle.

Her söz her davranışla o çocuğun kuyusuna bir taş atılıyor. Temeli bizler oluşturuyoruz.

Psikolojisi bozuk ebeveynler tedavi olmalı. Bu bir bahane değil.

Ama konusunun sonuna eklemiş, “ben iyiyim o kötü demiyorum, belki bir şeye kızdı bilemem, ama yine de bir çocuk böyle bir muameleyi hak etmez” diye.
Yani bu olaydan dolayı kadına saydırsa idi, ne kadar kötü bir anne yazsa idi size hak verirdim.
Kendince üzülmüş paylaşmış işte. Ben de iki yaşındaki bir çocuğa birinin parkta “insan gibi oynamayı bilmiyorsun” dediğini görsem üzülürüm.
Herkes de önünü sonrasını bilemezsin yazmış, e konu sahibi de zaten önünü sonrasını bilemem diye belirtmiş konusunda.
Kimse kadın doğru olanı yapmış demiyorsa zaten herkes aynı düşünüyor.

''ama''lı şeylerin çoğu bana boş geliyor.''Bunu buraya yazdım ama amacım bu değil yanlış anlaşılmasın '' denilen şey bende o amaçla açıldığı izlenimini uyandırıyor,sizi bilemem.İnsanların yazdığı her mesaja da ısrarla annenin ne kadar itici olduğunu eklemesi de bana böyle düşündürttü.

Tabiki yapılamaz , buna en çok inananlardanim.

İşte goruyor musun hiç ilgilenmiyor, ayakkabısını giydirmemis , şunu bunu düşünmemiş şeklinde bir çok yargılamalar yapılıyor.

Ancak sözler anahtardir. Bir anne babanın ağzından çıkan sözler genel itibariyle anneligini , babaligini , sabrını gösterir.

2 yaşındaki bir çocuğa " insan gibi oynamayı bilmiyorsun " denmez . Dilin ayarı olmak zorunda.

Kar korumasiz , bizlere muhtaç varlıklar. Bizim her kelimeniz onların bilincaltina işler .
az kaldı doğumuma allah nasip ederse. gayet bilinçli bir insan olduğumu da düşünüyorum ama ben peygamber değilim. dilin her zaman kemiği olmuyor. bugün örnek gösterilirim yarın linç edilirim. asla büyük konuşmak istemem ama insanın günü gününe uymaz. herkes ister evladına 4-4 lük ebeveyn olsun ama konudaki kadının o gün 4-3 lük olacağı tutmuş işte ne yapalım.

konu sahibini az buçuk biliyorum diğee konularından. inanılmaz ben mükemmel bir anneyim sergiliyor. bu konusunda da onu yapmış. biz güldük eğlendik ama o kadın kötü anneydi beceremiyor imajı yaratmaya çalışmış. elinde patladı maalesef

Kadının ruh sağlıgı belkide iyi degildir. Cünkü oturdugu yerden direktif verecegine kalkıp yerinden sizin gibi oynatması gerekirdi..

Şunu da yazmasam olmaz, ben de bir yaş iki yaş arasında melek gibiydim. Çocuğum 2,5 yaşından sonra gerçekten sabrımı sınar oldu. Ki bağırmayan anne baba olmayı iki tur, beni cezayla ödüllendirmeyi de bir tur, iyi aile yokturu da durup durup okumuş insanım ama artık bazen bağırıyorum ne yazık ki. Ha pişman oluyorum, keşke bağırmasam.
Bugün mesela sabah bilerek su şişemi komidinin üstünden alıp bilerek koşa koşa evi yıkadı baştan aşağı. Dur yapma dediğimde de çok komik dimi anne diye yaptı. Ya sabır çekip yerleri ona sildirdim. Sonra yerde hotwheelslarıyla oynarken birden bire yine beni sinirlendirmek için televizyona, cam abajura vurdu o turuncu sert plastikle. Televizyon çizildi. Bugün televizyon tablet yasak dedim. Yine bağırmadım. Fakat biraz önce otururken sabahtan kalan meyvesuyunu gelip kasıtlı olarak yere ve üstüme püskürttü. Artık dayanamadım bağırdım. Ben de insanım. Sabahtan beri bilerek sinirlendirmeye çalışmasına hep aynı sabırla cevap veremiyorum.
Anne olduğum kadar insanım yani.
Komşularım ay ne bağırıyor çocuğuna diyr kızıyor kınıyorsa da kendi sorunları valla

az kaldı doğumuma allah nasip ederse. gayet bilinçli bir insan olduğumu da düşünüyorum ama ben peygamber değilim. dilin her zaman kemiği olmuyor. bugün örnek gösterilirim yarın linç edilirim. asla büyük konuşmak istemem ama insanın günü gününe uymaz. herkes ister evladına 4-4 lük ebeveyn olsun ama konudaki kadının o gün 4-3 lük olacağı tutmuş işte ne yapalım.

konu sahibini az buçuk biliyorum diğee konularından. inanılmaz ben mükemmel bir anneyim sergiliyor. bu konusunda da onu yapmış. biz güldük eğlendik ama o kadın kötü anneydi beceremiyor imajı yaratmaya çalışmış. elinde patladı maalesef

Elbette ki bir gün öyle bir an gelir ki hatanın en büyüğünü yaparız . İnsaniz bizler.

Ancak yine de insan aklını kacirmadikca diline hakim olabilir diye düşünüyorum.

Ağzımızı kapatmak bizim elimizde.

Mesela kimse sinirlenirsem sinirleneyim muhurluyuyorum ağzımı.

Ne olur yanlış anlamayın beni , ben mukemmel bir anneyim demiyorum, asla demem ama ben, sözlere hakim olunabilir bunun için mükemmel olmaya gerek yok diyenlerdenim.

Parktaki o kadın " insan gibi oynamayı bilmiyorsun " demek yerine " hayır , kuralı cignedin eve gidiyoruz " demesi yeterliydi.

Bana göre davranışı yanlış ama her annenin bir ogretis şekli vardır , biz buna karisamayiz, bilemeyiz neler oluyor o evde.

Ancak söz işte söz önemli ; sözün bir kuralı, adabı vardır ve ortaktır. Her anne baba da konuşma adabı olmak zorunda.

Elbette ki bir gün öyle bir an gelir ki hatanın en büyüğünü yaparız . İnsaniz bizler.

Ancak yine de insan aklını kacirmadikca diline hakim olabilir diye düşünüyorum.

Ağzımızı kapatmak bizim elimizde.

Mesela kimse sinirlenirsem sinirleneyim muhurluyuyorum ağzımı.

Ne olur yanlış anlamayın beni , ben mukemmel bir anneyim demiyorum, asla demem ama ben, sözlere hakim olunabilir bunun için mükemmel olmaya gerek yok diyenlerdenim.

Parktaki o kadın " insan gibi oynamayı bilmiyorsun " demek yerine " hayır , kuralı cignedin eve gidiyoruz " demesi yeterliydi.

Bana göre davranışı yanlış ama her annenin bir ogretis şekli vardır , biz buna karisamayiz, bilemeyiz neler oluyor o evde.

Ancak söz işte söz önemli ; sözün bir kuralı, adabı vardır ve ortaktır. Her anne baba da konuşma adabı olmak zorunda.
işte daha sonra ne oldu derken bunu kastediyoruz biz de. belki kadın eve gitti oğlundan öyle bir özür diledi ki çocuk yaşadığı şeyi unuttu mesela bunu da bilemeyiz.

Şunu da yazmasam olmaz, ben de bir yaş iki yaş arasında melek gibiydim. Çocuğum 2,5 yaşından sonra gerçekten sabrımı sınar oldu. Ki bağırmayan anne baba olmayı iki tur, beni cezayla ödüllendirmeyi de bir tur, iyi aile yokturu da durup durup okumuş insanım ama artık bazen bağırıyorum ne yazık ki. Ha pişman oluyorum, keşke bağırmasam.
Bugün mesela sabah bilerek su şişemi komidinin üstünden alıp bilerek koşa koşa evi yıkadı baştan aşağı. Dur yapma dediğimde de çok komik dimi anne diye yaptı. Ya sabır çekip yerleri ona sildirdim. Sonra yerde hotwheelslarıyla oynarken birden bire yine beni sinirlendirmek için televizyona, cam abajura vurdu o turuncu sert plastikle. Televizyon çizildi. Bugün televizyon tablet yasak dedim. Yine bağırmadım. Fakat biraz önce otururken sabahtan kalan meyvesuyunu gelip kasıtlı olarak yere ve üstüme püskürttü. Artık dayanamadım bağırdım. Ben de insanım. Sabahtan beri bilerek sinirlendirmeye çalışmasına hep aynı sabırla cevap veremiyorum.
Anne olduğum kadar insanım yani.
Komşularım ay ne bağırıyor çocuğuna diyr kızıyor kınıyorsa da kendi sorunları valla

Bağırma anne çocuk arasinda ki ilişkiye göre değişir.

Ben bagirmam ama bağıran anneyi de yanlış yaptın diye yargılamam.

Ancak bağırırken soylediginiz sözler asıl önemli olandır.

Ha bu arada dikkat edin bagirdikca yuzunuz eskiyecek.

Hep dozajı bir kat daha arttırmak zorunda kalacaksınız. Çünkü çocuk bagisiklik kazanıyor.

Bağırma anne çocuk arasinda ki ilişkiye göre değişir.

Ben bagirmam ama bağıran anneyi de yanlış yaptın diye yargılamam.

Ancak bağırırken soylediginiz sözler asıl önemli olandır.

Ha bu arada dikkat edin bagirdikca yuzunuz eskiyecek.

Hep dozajı bir kat daha arttırmak zorunda kalacaksınız. Çünkü çocuk bagisiklik kazanıyor.
Ben de bağırmayı övmüyorum farkındaysanız.
Ama ben peş peşe kasıtlı olarak yapılan şeylerde sakin kalamıyorum. Siz kalıyorsanız tebrik ederim gerçekten. Ama uyardığımı bildipi halde bile bile yaptığında sabırlı kalamıyorum. Dozajı arttırmaktan kastınız ne tam bilmiyorum, dövmek flnsa Tabiiki El kaldırmayacağım asla. Ama yeter artık X, odana gidiyorsun hemen diye bağırmak yada kendi odama gitmekten başka bir yol henüz bulamıyorum.

işte daha sonra ne oldu derken bunu kastediyoruz biz de. belki kadın eve gitti oğlundan öyle bir özür diledi ki çocuk yaşadığı şeyi unuttu mesela bunu da bilemeyiz.

Zaten hep unutuyor çocuklar.

Güçlü bir tokat at, ardından lunaparka götür saniyesinde unutur çocuk.

Op kokla , özür dile anında unutur.

Unutulmaması gereken durum ; o taş atılmıştır bir kere. Bilinçaltına işlenir.

Eğer bir kere yapılmışsa ve tekrarlanmazsa bilinçaltı da unutur .

Ancak yapıp yapıp özür dilemek , " sen böyle böyle bir çocuksun dedikten sonra " en iyi anlarda " seni çok seviyorum " demenin bir manası yok.

Öğrenilmiş duygular veriyoruz çocuklara.

Duygusuna eziyet edip edip " seni seviyorum " diyenlere kanıyor gençler sonra. Hep çocukluktan kalma duygular yüzünden.

Ya da onu itip kakan, bağıran kişilerle arkadaşlık yapıyorlar. Çünkü normali bu saniyorlar.

Ben de bağırmayı övmüyorum farkındaysanız.
Ama ben peş peşe kasıtlı olarak yapılan şeylerde sakin kalamıyorum. Siz kalıyorsanız tebrik ederim gerçekten. Ama uyardığımı bildipi halde bile bile yaptığında sabırlı kalamıyorum. Dozajı arttırmaktan kastınız ne tam bilmiyorum, dövmek flnsa Tabiiki El kaldırmayacağım asla. Ama yeter artık X, odana gidiyorsun hemen diye bağırmak yada kendi odama gitmekten başka bir yol henüz bulamıyorum.

Bagirmanin dozajı ; hep daha yüksek bir ses , daha büyük cezalar ve evet en sonunda vurmaya kadar gidebiliyor.

Ben bağırmaya karşı bir insanım. Bana bagirildiginda gözlerim dolar belki bundan dolayı belki de evde emanet yavrularının, özel çocuğumun olma nedenlerinin toplamında bu duygu ve davranış oluştu bende bilemiyorum ancak basarabiliyorum evet çok şükür.

Ancak tekrar tekrar söylüyorum bağıran anneler benim için kötü annedir deme haddinden asla bulunmam. Çünkü değildir.

Bagirmanin dozajı ; hep daha yüksek bir ses , daha büyük cezalar ve evet en sonunda vurmaya kadar gidebiliyor.

Ben bağırmaya karşı bir insanım. Bana bagirildiginda gözlerim dolar belki bundan dolayı belki de evde emanet yavrularının, özel çocuğumun olma nedenlerinin toplamında bu duygu ve davranış oluştu bende bilemiyorum ancak basarabiliyorum evet çok şükür.

Ancak tekrar tekrar söylüyorum bağıran anneler benim için kötü annedir deme haddinden asla bulunmam. Çünkü değildir.
Sizin emanet yavrular babada mı?
Kullanıcı adınızı her gördüğümde aklıma geliyor.

Size gecen gunku bir kesiti anlatayim. Cocuklari bir gece kayinvalideme birakip arkadaslarimizla gorustuk. Ertesi gun cocuklar bizi cok ozlemisti ve dondurma yemeye cikardik. Kizim 2 yasinda ve sulugunu unutmusuz. Siseden icmeyi basaramadi, karton bardak vs bisey istedim. Kiz ukalaca yok dedi. Halbuko dondurma konulan en ufak kartonlardan verse isimi gorecekti. Inanilmaz sinirlendim ( zaten her an aniden sinirlenmeye musait bir yapim var) ama cocuklar keyifle oturdugu icin sesimi cikarmadim. Kizim uzerinde bir top dondurma olan kulahi tersten yemeye basladi ve en fazla 1 dakika sonra uzerine dokup aglayacakti. Ben de elinden dondurmayi alip bir kismini cope doktum ve kulahi ona getirdim rahatca yesin diye. Ama bunu yaparken o kadar sinirliydim ki, disardan bakan kadin bi top dondurmayi cocuklara zehir zikkim etti demistir. Ki benim gerginligim cocuklara da yansidi zaten. Kalkip da o mekandan cikinca inanilmaz rahatladim, modum yukseldi ve 5 dk sonra cocuklarimla keyifle oynamaya basladim.

Diyecegim o ki, kesitler gercekten yaniltici olabiliyor. Siz gordugunuz kadarina cok uzulmussunuz ancak gormediginiz kisimda isler gayet iyi gidiyor olabilir.

Mune Mune konumu kapatır mısın ?

Kapatmadan önce siz de bir tane yorum yapar mısınız sizin tarafsız ve cok güzel yorumlarinizi hep beğeniyorum ve önemsiyorum. Elestirilerinize de açığım. 😘

Yorumum biraz genel olacak :) tüm annelerin amacı çocuklarının iyi vakit geçirmesi elbette, hele de aylarca çocukların zorunlu olarak evlerde kalması çocukları da anneleri de bunalttı ama özellikle bu dönem 0-3 yaş grubu çocukları parka götürmeyin, o yaştaki çocuklar ellerini bir yere sürdükten sonra istemsizce ağızlarına götürüyor, virüs kol gezerken ne kadar steril olduğundan emin olmadığınız parklarda vakit geçirmeleri sakıncalı zira yakınımda da çocuk parkı var geceleri büyük çocukların ve yetişkinlerin eğlence alanı olmuş hepsi her şeye dokunuyor, salıncaklara ayaklarıyla basıp sallanıyorlar.

2 yaşlarında çocuk demişsiniz, 2 yaş sendromu yaşayan bir çocuk anneyle inatlaşmalar yaşar, yeri gelir sebepsiz yere ağlama krizlerine girer, öncesinde ne yaşandı da anne tahammülsüz davrandı bilemem lakin zaten 0-3 yaş çocukları ebeveyn peşinde koşmuyorsa salıncak, kaydırak gibi şeylerle tek başına oynamamalı o yaşlar için tehlikeli, bir sürü görünmez kaza yaşanıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X