Partneriyle hayatin farki yonlerine savruluyor gibi hisseden var mi?

niamh12

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
345
526
23
30
Herkese merhaba. Arkadaslarimla ve ailemle paylasamadigim icin burada konu acmaya karar verdim.

Oncelikle yorum yaparken cok saygili bir iliskide oldugumu hatirlamanizi isterim. 5 yillik birlikteligimiz sirasinda neredeyse 0 ciddi kavga, ses yukseltme oldu kiskanclik kisitlama cok buyuk anlasmazlik vs hic yasanmadi.

Nisanlim dis gorunus olarak goze hitap eden, tatli suratlı, inanilmaz zeki , trde cok hatrı sayılır bi üniden mezun ve cok kulturlu birisi. Politika, genel kultur, cografya yani benim icin google gibidir her seyi bilir cok okur vs. Duygusal birisi ama asla romantik birisi degil. Hediye alma surpriz yapma konularinda zayif. Surekli sevdigini soyler cok guzel oldugumu soyler. Sinirlari cok keskindir bireyseliz ikimiz de ve birbirimizin isine pek karismayiz ama nisanlim sinirlar konusunda benden daha da serttir. Istemedigi seyi zorla asla yaptıramazsınız.

Biz erasmus yaparken tanıştık arkadas olduk. Birlikte tr’ye dönüp okullarımızı bitirdik ve birkac yil sonra sevgili olduk. O yurtdışında yaşamak istediğini söyledi iliskinin basinda nisanlima cok asiktim nereye gidelim dese giderdim. O yüzden tamam dedim bi şekilde bir suru badireler atlattik ama tasindik. Kendisi mühendis olduğu için o daha kolay iş buldu, bi süre beni idare etti, sonra ben de iş buldum nişanlandık birlikte yasamaya basladik. Ama buraya tasindiktan sonra hayatlarimiz farklilsti gibi.

1- Sigara;

Evet turkiyede herkes sigara iciyor falan ama buraya geldikten sonra sogugun da etkisi ile ilgili olabilir disarda takilip sigara icen birisi yok. Ben bu sigarayı artik gel birakalim birlikte diyorum ama nisanlim sigara icmeye devam ediyor ve bieakmaya niyeti yok. Bu da sosyal hayat konusunda farkli beklentilerimiz olmasina sebep oluyor. O evde takilmaya daha yaklasti soguk da etkisiyle. Ben ise isten yabanci arkadaslarimla ya da expat turk arkadaslarimla bir grup olusturdum ve daha cok sosyallesiyorum. O ise evde kalmaya daha yatkin ve disari cikmak pek istemiyo. Hava cok soguk oldugu icin balkondan kafasini cikararak iciyo ve ben bundan cok rahatsız oluyorum. Ben normalde hic sigara icmezdim yanimda surekli icen birisi oldugu icin icmeye basladim ve o ulasilabilirlik beni icmeye itiyo (bahane degil biliyorum ama ister istemez bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyliyim)

2- egzersiz: ben buraya geldigimden beri duzenli yoga pilates yapiyorum. Buradaki insanlar bu sogukta kalkip her gun kosuyo. Nisanlim asla egzersiz yapmiyo bu da enerjisizlik dusuk hayat kalitesi, durus bozuklugu boyun agrilari olarak ona geri donuyo.

3- ev isleri: EN ONEMLİ KONU galiba bana gore bu. ev islerini daha cok ben yapiyorum ve bana yeterince yardimci oldugunu dusunmuyorum bu da benim inanilmaz sinirlenmeme ve kavga cikarmama gerginlik yaratmama sebep oluyo. Mesela tezgahi bi kere sildigi gormedim. Tuvalet ben 2 gune bir temizlenmesi gerektigini dusunuyorum en az. Bir iki kere anca temizlemistir kendiliginden ben soylemeden. Bulasigi arada yapar, camasar yikar serer (dolaplara yerleştirme isi hep bende) bi de alisverise gider. Ama onun disindaki her gun ya da düzenli aralıklarla yapilmasi gereken seyler yemek bulasik ev supurme silme tuvalet banyo temizligi ortalığı toparlama beslenme hazırlama (ofis için) gibi bana kaliyo. Ancak ve ancak benim soylememle yapiyor ben ise kalk sunu yap demek yerine cildiriyorum cunku cocuk gibi onu soylemek zorunda olmak beni cileden cikariyor

Buraya geldigimden beri burali arkadaslarimin iliskilerini gozlemledim ve ister istemez karsilastirip uzuluyorum. Birlikte sosyal etkinlikleri, erkeklerin ev islerine cok cok aktif katilmasi, surekli bebek arabali babalar gormek surekli aktif olmalari vs.

Sizce bunlar cozulebilecek sorunlar mi abartiyormuyum yoksa evlilik öncesinde kesinlikle açıkça karşıma alıp konuşmam gereken şeyler mi? Onun dısinda mukemmel bi adam uysal anlayisli sakin. Benzer şeyler yaşayanlar olduysa yeşillendirin vallahi

Öncelikle karşılaştırma yapmayı içinde birakmalisin yoksa sonu gelmez bir hal alır. Herkesin karakteri ne yazık ki birbirinden farklı her birimiz bambaşka insanlarız evet biriyle hayat birleştirmek bazen adım atmayı gerektirir ama sorduğun sorudaki gibi bunları hayatlarımızı birleştirme den önce halletmeliydik. Halletmeliydik derken değişimden söz etmiyorum. Karşındaki insanı değerlendirirken özelliklerine bakıp acaba ben o hareketi yumusatabilir miyim benim için ileride sorun teşkil eder mi demeliyiz. Yoksa inan dünyada evlilik kalmaz herkes ayrılırdı. Bir şekilde kendi içinde halletmelisin öyle kabul etmelisin birini degistirmeye çabalamak kendine yaptığın yapacağın en büyük kötülük olur

Haklısın ama ister istemez ben hamile kalsam evimi b.k mu götürecek o zaman diye düşünüyorum

Bi de bu kadar modern görüşlü bi erkeği benim ev işini daha fazla yapmam gerçeği nasıl rahatsız etmez şok oluyorum

Haklısın ama ister istemez ben hamile kalsam evimi b.k mu götürecek o zaman diye düşünüyorum
Çok haklı bir düşünce fakat o evde birlikte yaşıyorsunuz. Kendi yaşadığı alana saygı duymuyor ise sende bırak bir süre sonra senin soylemene gerek kalmadan zaten yapacaktır. Benim eşim mesela 20 yaşında aynı şehirde olmasına rağmen ailesinden ayrı evde tek yaşamayi tercih etmiş her ne kadar yardımcı da cagirsa illa ki bulaşık banyo tuvalet gibi temizlikleri sıklıkla yapması gerekiyordu yapacak başkası yoktu çünkü. Şimdi de ben ona söylemedigim halde dikkat ediyorum da bazen saldığım zamanlar yapıyor. Sen yaptıkça ve söylemeye rica etmeye devam ettikçe öğrenmeyecek.

Bi de bu kadar modern görüşlü bi erkeği benim ev işini daha fazla yapmam gerçeği nasıl rahatsız et

Evet gerçekten şaşırtıcı ama işte bu da ilk cevabimdaki karaktere giriyor

Sen bilirsin tabi ama bence o kadar da akıllı birisi değil. Avrupada yaşamaya gittiysen sen de fark etmişssindir konu sahibesi mutlaka yeni huylar kapıyorsun, bazı şeyleri beğenip kapıyorsun. Sen de onları yazmışsın spor yapmak, sigara içmemek, aktif yaşamak
temiz havada vakit geçirmek kesinlikle Avrupadan toplanacak iyi alışkanlıkların başında geliyor. Nişanlın o kadar akıllı olsaydı, etrafına daha bilinçle bakardı, bir şeyler kapardı. Oraya gidip hiçbir yenilik kapmadan, yeni şeyer öğrenmedne yaşamanın gerçekten bir manası yok o zaman gel ülkende yaşa. 3 numara zaten fiyasko, o kadar kültürlü akıllı şu bu olsaydı kadınları hizmetçi görmezdi, tüm işleri kadınlar yapsın kafasında olmazdı. kaldı ki Batı Avruğa erkeği süper eşitlikçidir, çamaşırı bulaşığı temizliği hepsini yapar, çocuk bakar, ev sorumluluğu taşır ... Böyle bir yerd eyaşayıp ısrarala her işi kadına yıkmak , göz göre göre vicdansızlık ve bencillik oluyor.

O adma bıraksın bırakmasın sigarayı mutalaka bırak bu arada zaten spor yapıyormuşsun, akciğer kapasitenin yetmemesinden yakında rahatsız olursun zaten.

Konuya dönersek sen bilirsin. Yaşadığın çevrenden hiiiiçbir şey öğrenmemek bana göre değil, ama Asya erkeği kalınkafalıdır, Avrupaya a koysan uzaya da çıkarsan hizmet bekler, poposunun üstüne mal mal oturu buz gibi soğukta balkonda sigara içer ... Türk erkeğiyle evlenicem kültür farklılığı istemem dersen bulacağın diğerleri de buna benzer haberin ola. Yok istemem dersen o zaman Avrupalı bulcaksın. Sadece bu adamla devam edeceksen mutlka aev işlerini ciddi konuş ultimatomumu ver.

açıkçası bu tabloya bakınca hayatın farklı yönlerine savrulmuş iki insan göremedim ben. ne zaman ki birlikte hedef koyamamaya ve dolayısıyla aynı hedef ile güdümlenemeyip hayattan çok daha farklı beklentiler içine girmeye başlarsınız o zaman farklı yönlere savrulursunuz bana göre. şu anda tablo en azından anlattıklarınız açısından bu değil.
öte yandan kendi açımdan değerlendirirsem ben sigara içmediğim için sigarra içen bir partner istemezdim. aynı zamanda farklı soyalleşme periyotlarımızın ve gruplarımızın olması güzel ama artık bu, bir tercih olmaktan öte bizim normalimiz haline gelmiş şekilde birlikte sosyalleşemiyorsak benim için uygun değil.
ev işi kısmında ise, artık şuna eminim ki erkeklere ev işlerini hatırlatmak gerekiyor. çünkü bakmak ile görmek arasında kocaman fark var ve maalesef çoğunlukla bizim gördüğümüz şekilde görmüyorlar yaşadıkları ortamı. eğer hatırlatmanıza rağmen o işi yapmamakta ısrarcıysa benim için o noktada sorun var.
önemli olan siz ne yapmak istiyorsunuz?
bi de bu arada nerede olduğunuzu merak ettim çünkü sürekli soğuk havadan yakınmışsınız. :)

Kıyaslama yapmayın
sigara konusunda bişey diyemicem
Spor konusunda da kendı yapmak istemediği sürece sizin çabanız sonuç vermez kendısı için yeni şeyler yapmaya kapalı demek ki

Tüm bunlar adamı sıfıra cekıyor bilgiymiş kültürmüş Türkiye koşullarında size var gibi gelmıs , oradakileri görünce klasik bir erkekle birlikte olduğunuzu anlamışsınız

Eksiye artıya koyduğunda eksiler daha ağır basıyor bana göre.
Sınırları olabilir prensipli olmak iyi bişey.
Ama romantik değil,hediyeleşme sevmiyor en önemlisi ev işlerini sallıyor işler adaletli şekilde yürümüyor.Tipik çağ dışı kalmış erkek zihniyeti. "Evde işleri kadınlar yapar." düşüncesinde büyük ihtimal.Yoksa gözleri görüyordur evde neyin yapılması gerektiğini.
Sigara kullanmayan biri olarak sigara kokusu beni çok rahatsız ediyor.Sizi de ciddi anlamda rahatsız edecektir zamanla.

Sevgi aşk herkesin istediği bişey ama zamanla ihtiyaçlar ve öncelikler değişiyor.İşin başında sorumluluk almıyorsa sonrasında çok fazla düzelmez.
Özet olarak; Böyle biriyle evlilik düşünmezdim.

ev işi kısmında ise, artık şuna eminim ki erkeklere ev işlerini hatırlatmak gerekiyor.

O neden, yapan erkekler nasil yapiyor?? Her seyden once konu sahibesinin ve kadinlarin cani yok mu, disarda calis sonr agel evde calis yok mu bizim canimiz? Karsinda yorgunluktan paralanan bir insan varken olu taklidi yapmak gayet vicdansizlik. Neyi hatirlaticaz tam olarak, vicdanli olmayi mi, insan olmayi mi

ben erkekler yapmıyor demiyorum ki. sadece yaşam alanını birçoğu kadınlar kadar incelikli şekilde değerlendiremiyorlar. benim eşim her işi yapar ama benim illa ki bi göz ucuyla bakıp "şunu yapman lazım." diye bi altyazı geçmem gerekiyor. bu hatırlatma sonrası oflama puflama oluyorsa, savsaklıyorsa, "yaw he he" diyip geçiştiriyorsa, duymazdan geliyorsa bence sorun.

Bu kişi değişmez ya böyle devam edeceksiniz. Ya da bir karar alacaksınız. Yurtdışında birine Avrupalı bir erkekle evlenmesini tavsiye ederim yaa. Ev işi ve çocuk konusunda cidden yarı yariyalar. Yardım değil. Tabiki kötü olan da vardır o ayrı. Ama benim gözlemlediğim kadarıyla cidden iyiler. Zaten yalancı bir kadın Türk erkegi ile evlenmek istemez genelde. Ruslar gibi erkeklerin çok kötü olduğu Milletler hariç. Ama mesela Türk kadını ile yabancı erkekler genelde evlenmek istiyor hem ev işi çocuk bakımında iyi hem eğitimli çalışıyor hem sevecen ailelere saygılı vs.
Türk erkekleri bize kakalanmis hanımlar kabul edelim.
Ha eşimden yana memnun muyum memnunum , ama bekar birine de bu tavsiyeleri veririm yani objektif bakarsam

O genelde ofisten yoğun çalışıyor ben evden çalışıyorum diye hep bana kalmış oluyor. Bunu konuştum bu konuyu açtıktan sonra bana profesyonel temizlik alalım ben ödeyeyim ya da bana düzenli söyle şunu yap bunu yap diye dedi. Ben söylemek zorunda kalmak istemiyorum abi bu evde yasiyosan bu tur katkilarin otomatik yukleniyor olmasi gerekmiyor mu

Yani anlattığın tabloya göre nişanlın belki iyi, sakin bir adam ve okumayı araştırmayı seven biri olabilir ama hoş bir adam degil. Benim eş olarak önem verdiğim çoğu şeye sahip değil mesela. Benim hayatım eger biri varken daha kolay değilse bitmiştir. Faydaci biriyim, is yukum, zihin yüküm azalmalı evleneceksem. Onun disinda bir erkek eğer seninle bir seyler yapmaya hevesli değilse o iş belki bitmez ama asla da yılların güzel geçmez. Sigara kısmı zaten baştan eleme sebebi olacağından muhtemelen hic ilişkiye bile başlamamış olurdum ama ben muhtemelen işi buraya getirmeden coktaaaan ayrılmıştım bu kişiden. Oyi bire diye gözüne gelmiyor sanirim ama çok vasat bir adam bu.

Sen niye soyluyorsun anlayamadim, sen kahya misin, kendi beyni yok mu bu adamin ... Temizlikciyi de neden sen ayarlamak zorundasin?? Evden calisinca ne oluyor, ben de evden calisiyorum oturup calisiyorum aksama kadar. Neyse konuyadoneyim soyle profesyonel temizlik alin kendi bulsun, kendi arastirsin, temizlikcinin gelecegi saati soylesin sana sadece.

Ya aslinda yigidi oldur hakkini yeme zihinsel yukumu cok azaltiyor ben cok cok panik anksiyetik biriyim beni idare etmeyi seneler icinde guzel basardi. Oyle anneci aileci degil, bireysel, akilli bi adam turkiyede bulunmaz nimet gibiyidi ama buraya gelince galiba bilincim acildi buradaki is yuku paylasimini gorunce

Yani şu cümleyi kuran birine mesela nasil saygı duyulabilir ki? Bana zeka problemi var gibi geliyor böyle diyenler. Sen 5 senede neresi temizleniyor ögrenemediysen okumuş adamım diye gezme ortada. Belli ki kafan almıyor bir şeyi.

Ben ayarlamak zorunda degilim internetten bakicam dedi bakalim gelip soylicek mi soyle soyle opsiyonlar buldum diye. Cherry sen de avrupadaydın galiba almanya mıydı? Ne dusunuyosun onların da farklı manyaklıkları var

Zihinsel yükten kastım bu degil ama. Mesela demis ya sen söyle ben temizleyeyim. Yani benim birine bunu anlatmam bana yük. Birini eğitmek istesem ya köpek alirim ya çocuk yaparım. Kendiliğinden restoran, etkinlik ne bileyim gezi planlıyor mu? Sen hiç söylemeden?

Benzer cumleleri hakaret olmadan soylemeye calistim ama asla anlasamiyoruz. Bana gore ev temizligi oncelik olmamali bu kadar yogun calisip eve geldikten sonra diyor. Ev zaten temizmis onun standardına gore. Kucuk daginikliklar gozune batmıyormus. Kanki onun sebebi de benim cunku yapiyorum ya hani. Bunun hizmeti var alalim iste diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…