Pasaport Bahanesiyle Yıllık İznimiz Sabote Edilecek

prometheus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
2.767
7.746
683
Arkadaşlar merhaba iki senelik evliyim.Benim eşim başka bir ülkenin vatandaşı ve ailesi de o ülkede yaşıyor.

Eşimin pasaportunda değişim tarihi temmuz 2011 olarak gözüküyor zaten biz de bunu biliyorduk ve değiştirecektik.
Kayınvalidem eşime demiş ki yıllık izninizde gelin pasaportu değiştirelim,15 günde pasaportu zor teslim ediyorlar demişş..
Tesadüfe bakın ki bizim yıllık iznimiz de tam 15 gün..15 günde pasaport değişimi açıkçası pek gerçekçi gelmedi kayınvalidem daha önce de böyle bir yalanla bir hastalık yalanıyla bizi çağırdı ama gittiğimizde yalan olduğunu gördük..
Zaten eşimin ailesiyle aram pek iyi değil en son 2 ay önce eşimin babaannesinden kalan,eşimin üzerinde tapusu olan evi yaşadığımız şehirde yaşamak ve bize yakın olmak için kayınvalidem elimizden aldı..Bizim onca düğün borcumuz varken dayadı döşedi milyarlar harcadı..O evin kirası bize destek oluyordu sadece bize inat için yaptıklarını biliyoruz..O evi elimizden alması sembolik bir şey çünkü daha bir sürü evleri var o eve asla muhtaç değiller ama yaptı işte..
Biz haliyle çok kızgın ve kırgınız ama bu konuda hiçbirşey demedik..Hal böyleyken pasaport bahanesiyle kayınvalidem bizi oraya çağırıyor hem de 15 gün..
Ben de tatilimizi orada geçirmek istemiyorum,bu tatili bütün sene bekledim hem de eşimle balayından sonra ilk yıllık iznimiz olacak...

Ben şimdi ne yapayım arkadaşlar eşimi oraya göndereyim mi sizce tek başına yoksa tatilimizi mahvetmek pahasına ben de gideyim mi..
Çünkü onlara çok kırgınım daha önce gittiğimizde de yüzümüze bakmadılar hepsinde 40 karış surat vardı tatillerimizi orda geçirmiyoruz gittiğimizde 4 gün kalıyoruz diye..Gittiğimde de mutlu olmuyorlar buna rağmen gideyim mi eşim halledip gelisin mi?Eşim biz gidersek 3 günde hallederiz diyor,bana baskı yapmıyor ama gelmemi istediğini biliyorum.Ailesine karşı başını eğmek de istemiyorum söyleyin ne olur ben ne yapayım?:26::26:

bence git gelmedi bak görüyomusun diye ağzına laf vermktense

eşinde senin duygularını paylaştığına göre, bence bi sorun yok, belkide 3 günde hallerdersiniz, evde durmak zorunda da değilsiniz, çıkın gezin akşama kadar, akşamda yemeğinizi yer mutfakta iş yapılcaksa yapar yatarsın nasılsa

esimde yabanci ulke vatandasi ve gecen yil pasaportunu degistirdi hemde baska yabanci bir ulkede.kendi vatandasi oldugu konsolosluga gidip verdi pasaportunu ve yeni resimlerini bir haftada yenisini aldi.yani pasaport degisimi 15gun felan surmuyor haberiniz olsun.

Madem öyle 3-5 gün rapor al git. Niye illa 15 gününüzü heba ediyorsunuz?

1 haftasını karıkoca basbasa gecırın dilediğinz gbi tatilinizi yapın diğer 1 haftasınıda pasaport için kullanın artık 1 hafta suratlarına katlanırsın sanırım

Canım eşin galiba vatandaşı olduğu ülkeden değil de başka bir ülkeden aldı pasaportunu..

Eşim de buradan kendi konsolosluğuna gidip alabilir mi acaba,konsolosluktan telefonla bilgi vermiyorlar gidip sorsam mı ne yapsam?

Bu konuda bir bilgin var mı canım?

Konsolosluklar bu gibi durumlar için de var. Ben yurt dışına cıksam, kalış sürem uzasa, pasaportumun günü geçse/bitse ne yapıcam? İlk iş konsolosluğa gitmek olur.

Burdan halledebilirsiniz gibi geliyor bana. hangi ülke vatandaşı peki? Almanya mı eğer oraysa bilgi almak cok zor.

benim esim hollanda ve turk vatandasi canim ama biz su anda baska bir avrupa ulkesinde oturuyoruz.esim buradaki hollanda konsolosluguna gidip eski tarihi bitmek uzere olan pasaportunu verip yenisi aldi yani.bunda zor olan birsey yokki simdi siz turkuyede iseniz yada baska bir ulkede gidin esinizin vatandasligi olan ulke konsolosluguna yeni pasaport islemleri icin bilgi alin.zaten yapacaginiz tek sey bir kimlik belgesi doldurmak ve yeni resimlerle eski pasaportunu goturmek,alirlarsa esinizin parmak izini alirlar yeni cipli pasaportlar icin hepsi bu yani.illaki kendi vatandasi oldugu ulkeye gitmesi gerekmez esinizin.

Canım çok çok teşekkür ederim ya öyle bir sevindirdin ki beni anlatamam..
Zaten eşimin ailesi yorgunu yokuşa sürmeye bayılır,bu da onlardan biriydi..
Konsolosluğa gidip bilgi alayım benn

Madem öyle 3-5 gün rapor al git. Niye illa 15 gününüzü heba ediyorsunuz?

Tatilimizi heba etmek biz de istemeyiz.

Kayınvalidem eşime pasaportu verirken de alırken de senin imzan gerekli demişş..

Pasaportu orada teslim edince doğal olarak pasaportsuz ülke dışına çıkılamıyor..

Bu sebepten,bilmediğimiz için sordum yani..

Kuzenim alman vatandasi ve türkiyede yasiyor, 6 ayda bir giris cikis yapmasi lazim vatandasligi ölmesin diye..

Bence ilk on günü tatilinizi yapin sonra gidin esinin ailesine, hem uzun kalmamak icin iznimiz yok dönmemiz lazim bahanesi olur ikinizinde....

canim biz avusturyada yasiyoruz esim türk vatandasi ben avusturya vatandasiyim. onun gecende pasaportun süresi doldu gitti viyanadaki türk konsoloslugundan pasaportunu yeniletti türkiyeye gitmesi gerekmiyor öyle bi durumda. tabi sizde nsl bi durum tam olarak bilemiyrm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…