isilay daha öncede konu acmisydin sen,esin vizeni uzatmak icin götürmüyordu,
bazi gerekli evraklari sakliyordu filan, canim esin seni orada istemiyor
sana o zamanda demistim yani eger o kisi sensen,yanina birini bul git polise diye,
suanda cikman icin bile vize gerekli mesela vize vermeyip gönderdikleri kisilere bile atiyorum diyorlar 2 hafta icinde gideceksin ona göre 2 haftalik vize veriyorlar
yine gidersin cikis olur ama para cezasi ödersin giderken. havaalaninda birde dil bilmiyorsun polislerle derdini nasil anlatacaksin hadi parayi verdin diyelim
onlar tam olayi anlamadan cikarmazlar seni esine söyle gitmeni istiyorsa alsin vizeni yine git...
Pasaportumu kaybettim ve acilen Türkiye’ye gitmem gerekiyor. Ne yapmalıyım? CevapAşağıdaki belgelerle birlikte bağlı bulunduğunuz dış temsilciliğimize başvurmalısınız:Nüfus cüzdanı,Oturma izniniz varsa bağlı bulunduğunuz Yabancılar Dairesi’nden pasaportunuzun kaybolduğuna dair belge,3 adet fotoğraf,Pasaportunuzun nerede, ne zaman ve nasıl kaybolduğunu belirten dilekçe.Kayıp pasaportunuza yapılacak zayi işleminin tamamlanabilmesi için Türkiye'deki ilgili makamlarla yazışma yapılması gerekmektedir. Bu işlemler 2 ay sürebilmektedir. Bu süre içinde Türkiye seyahat etmek istediğiniz takdirde adınıza seyahat belgesi düzenlenmesi mümkündür. Türkiye’den tekrar yurtdışına çıkabilmeniz için ikamet ettiğiniz yerleşim yerinin bağlı olduğu İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak yeniden pasaport çıkartmanız
gerekmektedir.