Pasaportum kayboldu lütfen yardim..

isilay

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
471
182
648
Almanya
Arkadaslar ben Almanya da yasiyorum, esim ile yasadigimiz sorunlar nedeniyle ve sali günü temelli olarak Türkiye ye dönecektim, bileti aldik fakat bugün pasaportumun kayip oldugunu fark ettim.. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, bu konuda bilgili arkadaslar yardimci olabilirler mi lütfen..

pasaportunuzun kaybolduğuna dair resmi gazeteye ilan verip o ilan ile birlikte konsolosluğa gidebilir yenisini çıkartabilirsiniz.

sizin tr ye giitmenizi istemedigi icin pasaportunuzu esiniz saklamis olabilir..arastirmadim fakat en mantiklisi türk konsolosluguna gidip danismak olur..

Su an icin hic kimseye bir kondurma yapmak istemiyorum ama her zaman cantamin icindeydi su saatten sonra bunun bir önemi yok ama önemli olan, esim pasaportsuz bir sekilde türkiye ye dönmemi istiyor. Bu benim acimdan ne kadar dogru olur, bu durumda ne yapmam gerekir yardimci olabilirseniz cok sevinirim..

Su an icin hic kimseye bir kondurma yapmak istemiyorum ama her zaman cantamin icindeydi su saatten sonra bunun bir önemi yok ama önemli olan, esim pasaportsuz bir sekilde türkiye ye dönmemi istiyor. Bu benim acimdan ne kadar dogru olur, bu durumda ne yapmam gerekir yardimci olabilirseniz cok sevinirim..

pasaportsuz sekilde nasil gidecekmisiniz,

pasaporta cikis ve giris tarihleriniz isleniyor,yani pasaport ve oldugunu ülkenin vizesi olmadan cikamazsiniz..

o zaman konsolosluga basvrucaksiniz yeniden pasaport cikmasi icin cikmasida 3 hafta gibi zaman alir..

esin ne kadar bu sekilde göndermek istesede gidemezsin,sen türk konsoloslugunu ara durumu anlat,kayip icin ne yapilmali..

Son düzenleme:
pasaportsuz sekilde nasil tr ye döneceksiniz ki...bu sekilde cikis yapamazsiniz diye biliyorum..türk konsolosluguna yada göcmen kuruluslari var bulundugunuz yerde illaki vardir onlara gidip danisin..

sizin tr ye giitmenizi istemedigi icin pasaportunuzu esiniz saklamis olabilir..arastirmadim fakat en mantiklisi türk konsolosluguna gidip danismak olur..

Türkiye ye dönmemi isteyen kisi zaten esim, oturum konusunda zaten sorun yasadik, 3 yillik oturumum dolduktan sonra yabancilar polisine götürmedi 2 ay boyunca almanya da kacak yasamak zorunda kaldim. 2 aydan sonra gidip basvuru yaptik fakat o zamanda bana gecici oturum verdiler 2 aylik. Bu sürec icersinde bize bir evrak yollayacaklarini ve bu evraga istinaden bizim bir cevap yazmamiz gerektigini söyledir. Oturumum bizim yazdigimiz cevaba göre uzatilacakmis. Normalinde devletin bize göndermesi geren evrak yaklasik 15-20 gün önce gelmeliydi bize verdikleri tarihe göre fakat esime sordugumda hala gelmedigini söyledi ve gecen hafta türkiye ye dönmemi istedi hatta önümüzdaki hafta sali gününe de bileti aldi yani 2 gün sonra.. Bugün üstüne pasaportumun kaybolmus olmasi tuzu biberi oldu, gercekten hersey tesadüf olabilir mi..

canim birde cok acil gerekliyse yine konsolosluktan

seyahat belgesi aliniyor sadece türkiyeye gitmek icin,oda 1 ay gibi bir süre gecerli..

pasaport aslida bu durumda burada kalmasi önemli olmuyor,nasil olsa türkiyedede cikarabilirsin vizen elinde olsunda

isilay daha öncede konu acmisydin sen,esin vizeni uzatmak icin götürmüyordu,

bazi gerekli evraklari sakliyordu filan, canim esin seni orada istemiyor

sana o zamanda demistim yani eger o kisi sensen,yanina birini bul git polise diye,

suanda cikman icin bile vize gerekli mesela vize vermeyip gönderdikleri kisilere bile atiyorum diyorlar 2 hafta icinde gideceksin ona göre 2 haftalik vize veriyorlar

yine gidersin cikis olur ama para cezasi ödersin giderken. havaalaninda birde dil bilmiyorsun polislerle derdini nasil anlatacaksin hadi parayi verdin diyelim

onlar tam olayi anlamadan cikarmazlar seni esine söyle gitmeni istiyorsa alsin vizeni yine git...

Pasaportumu kaybettim ve acilen Türkiye’ye gitmem gerekiyor. Ne yapmalıyım? CevapAşağıdaki belgelerle birlikte bağlı bulunduğunuz dış temsilciliğimize başvurmalısınız:Nüfus cüzdanı,Oturma izniniz

varsa bağlı bulunduğunuz Yabancılar Dairesi’nden pasaportunuzun kaybolduğuna dair belge,3 adet fotoğraf,Pasaportunuzun nerede, ne zaman ve nasıl kaybolduğunu belirten dilekçe.Kayıp

pasaportunuza yapılacak zayi işleminin tamamlanabilmesi için Türkiye'deki ilgili makamlarla yazışma yapılması gerekmektedir. Bu işlemler 2 ay sürebilmektedir. Bu süre içinde Türkiye seyahat etmek

istediğiniz takdirde adınıza seyahat belgesi düzenlenmesi mümkündür. Türkiye’den tekrar yurtdışına çıkabilmeniz için ikamet ettiğiniz yerleşim yerinin bağlı olduğu İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak

yeniden pasaport çıkartmanız gerekmektedir
.

Son düzenleme:
isilay daha öncede konu acmisydin sen,esin vizeni uzatmak icin götürmüyordu,

bazi gerekli evraklari sakliyordu filan, canim esin seni orada istemiyor

sana o zamanda demistim yani eger o kisi sensen,yanina birini bul git polise diye,

suanda cikman icin bile vize gerekli mesela vize vermeyip gönderdikleri kisilere bile atiyorum diyorlar 2 hafta icinde gideceksin ona göre 2 haftalik vize veriyorlar

yine gidersin cikis olur ama para cezasi ödersin giderken. havaalaninda birde dil bilmiyorsun polislerle derdini nasil anlatacaksin hadi parayi verdin diyelim

onlar tam olayi anlamadan cikarmazlar seni esine söyle gitmeni istiyorsa alsin vizeni yine git...

Pasaportumu kaybettim ve acilen Türkiye’ye gitmem gerekiyor. Ne yapmalıyım? CevapAşağıdaki belgelerle birlikte bağlı bulunduğunuz dış temsilciliğimize başvurmalısınız:Nüfus cüzdanı,Oturma izniniz varsa bağlı bulunduğunuz Yabancılar Dairesi’nden pasaportunuzun kaybolduğuna dair belge,3 adet fotoğraf,Pasaportunuzun nerede, ne zaman ve nasıl kaybolduğunu belirten dilekçe.Kayıp pasaportunuza yapılacak zayi işleminin tamamlanabilmesi için Türkiye'deki ilgili makamlarla yazışma yapılması gerekmektedir. Bu işlemler 2 ay sürebilmektedir. Bu süre içinde Türkiye seyahat etmek istediğiniz takdirde adınıza seyahat belgesi düzenlenmesi mümkündür. Türkiye’den tekrar yurtdışına çıkabilmeniz için ikamet ettiğiniz yerleşim yerinin bağlı olduğu İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak yeniden pasaport çıkartmanız
gerekmektedir
.

Evet canim o kisi benim :(( polise gittim zaten, polislerin yaninda agladi yalvardi yakardi yeminler etti bir sans daha verdim ama durum ayni degisen hic bir sey yok. Evet almancam yok dört duvar arasinda yasadigim icin. Beni havaalanina kendisi götürecek zaten, bana bu sekilde de türkiye ye gidebilecegimi söyledi, bende pasaportum bulunmadigi takdirde yarin polise gidip pasoportumun kaybolduguna dair dilekce vermemiz gerektigini söyledim.. Insanlarin basina neler gelebiliyor kayip pasaportlardan, kayip cüzdanlardan..

Arkadaslar ben Almanya da yasiyorum, esim ile yasadigimiz sorunlar nedeniyle ve sali günü temelli olarak Türkiye ye dönecektim, bileti aldik fakat bugün pasaportumun kayip oldugunu fark ettim.. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, bu konuda bilgili arkadaslar yardimci olabilirler mi lütfen..

ilk önce polise gidip pasaportunun kaybolduna dair dilekce verceksin o kagitla Türk konsolosluguna gitmelisin

yeniden pasaport cikarmak baya zamanini alir.

Evet canim o kisi benim :(( polise gittim zaten, polislerin yaninda agladi yalvardi yakardi yeminler etti bir sans daha verdim ama durum ayni degisen hic bir sey yok. Evet almancam yok dört duvar arasinda yasadigim icin. Beni havaalanina kendisi götürecek zaten, bana bu sekilde de türkiye ye gidebilecegimi söyledi, bende pasaportum bulunmadigi takdirde yarin polise gidip pasoportumun kaybolduguna dair dilekce vermemiz gerektigini söyledim.. Insanlarin basina neler gelebiliyor kayip pasaportlardan, kayip cüzdanlardan..

canim en azindan bir belge almaniz lazim konsolosluktan ama senin suanda vizen yok pasaportun yok

nasil cikacaksin..

sen esine T.C. Dışişleri Bakanlığı | Konsolosluk bu adresi göster..

yani anlamadim bu adamin derdi ne

Türkiye ye dönmemi isteyen kisi zaten esim, oturum konusunda zaten sorun yasadik, 3 yillik oturumum dolduktan sonra yabancilar polisine götürmedi 2 ay boyunca almanya da kacak yasamak zorunda kaldim. 2 aydan sonra gidip basvuru yaptik fakat o zamanda bana gecici oturum verdiler 2 aylik. Bu sürec icersinde bize bir evrak yollayacaklarini ve bu evraga istinaden bizim bir cevap yazmamiz gerektigini söyledir. Oturumum bizim yazdigimiz cevaba göre uzatilacakmis. Normalinde devletin bize göndermesi geren evrak yaklasik 15-20 gün önce gelmeliydi bize verdikleri tarihe göre fakat esime sordugumda hala gelmedigini söyledi ve gecen hafta türkiye ye dönmemi istedi hatta önümüzdaki hafta sali gününe de bileti aldi yani 2 gün sonra.. Bugün üstüne pasaportumun kaybolmus olmasi tuzu biberi oldu, gercekten hersey tesadüf olabilir mi..

esin sanki almanyaya birdaha dönmemen icin birseyler karistirmis gibi

ama pasaportsuz nasil gideceksin :44:

canim en azindan bir belge almaniz lazim konsolosluktan ama senin suanda vizen yok pasaportun yok

nasil cikacaksin..

sen esine T.C. Dışişleri Bakanlığı | Konsolosluk bu adresi göster..

yani anlamadim bu adamin derdi ne

Derdi herseye sessiz kalmam gerektigi, 3 yili askin bir süredir dört duvar arasinda yasiyorum, hic kimse ile arkadaslik etmemi istemiyor, ailecek görüsmek istedigim kisiler var oda taniyor o kisileri fakat hic kimse ile ahbaplik etmek istemiyor, evimize hic kimse girsin ciksin istemiyor. Benim zaten ailemden hic kimse yok burda yok, ben bekarken calisan cok faal bir insandim ama suan her gününü dört duvar arasinda tek basina gecirmek zorunda kalan bir insanim.Almanca kursuna gitmek istedim göndermedi, ehliyet almak istedim göndermedi, 10 yil önce ayrildigi esine barisma msji yollamis evli oldugumuz zaman icinde. Bütün bunlara sessiz kalmami bekliyor benden ama ben sessiz kalmadim tepki gösterdim bu sebeple de ben sucluymusum.

acikcasi siz anlatinca kafam karisti.ilk önce esiniz cok ihmal etmis herseyi.oturum almaya birak gec gitmeyi erken gitmeniz gerekirdi hadi gitmediniz esinizin evrak gelmeyince yabancilar polisini arayip durumu sormasi gerekiyordu, 20 gün gecmis bile..neden sizi bu duruma düsürüyor anlayamadim sonucta kacak durumuna siz düsüyorsunuz.ayrica esiniz sizin pasaportsuz cikis yapamayacaginizi bilmesi gerekiyor ama yinede size bilet aliyor... eger calisiyorsaniz yada disariya cikiyorsaniz tabiki pasaportunuzun calinma ihtimali de cok yüksek..benim arkadasimin isyerinde cantasindan calinmisti ve pasaport Frankfurt ta ortaya cikti.eger disarda biryerde calindigini düsünüyorsanizda hemen polise gitmeniz gerekiyor.yinede tekrarliyorum her durumda yine konsolusluga gidip ordan bilgi almaniz gerekir..benim aklima bu ihtimaller geliyor..cevabi sizde esinizi taniyorsunuz durumunuzu biliyorsunuz...umarim cözüm bulursunuz..

Derdi herseye sessiz kalmam gerektigi, 3 yili askin bir süredir dört duvar arasinda yasiyorum, hic kimse ile arkadaslik etmemi istemiyor, ailecek görüsmek istedigim kisiler var oda taniyor o kisileri fakat hic kimse ile ahbaplik etmek istemiyor, evimize hic kimse girsin ciksin istemiyor. Benim zaten ailemden hic kimse yok burda yok, ben bekarken calisan cok faal bir insandim ama suan her gününü dört duvar arasinda tek basina gecirmek zorunda kalan bir insanim.Almanca kursuna gitmek istedim göndermedi, ehliyet almak istedim göndermedi, 10 yil önce ayrildigi esine barisma msji yollamis evli oldugumuz zaman icinde. Bütün bunlara sessiz kalmami bekliyor benden ama ben sessiz kalmadim tepki gösterdim bu sebeple de ben sucluymusum.

canim bence dön ya,nasil olur bu sartlarda elinde bir belge olmadan nasil cikarsin bilmem

ama kurtar kendini 3 yil diyorsun dile kolay seni sindirmis icine kapatmis,

en cok caresizlikte yabanci bir ülkede dilini bilmedigin bir yerde öylece birakmis..

keske yardim etme imkanim olsa farkli ülkelerdeyiz.ne yap ne et kurtar kendini ama o da orada yasayan birisi bilir nasil gitmen gerektigini

sanirim o senin geri dönme ihtimaline karsi böyle bir yol izliyor bu sekilde eger gidebilirsen bir daha seni almazlar..

yine yapacagin sey yanina birini bul ve ilgili yerlere git gitmek islemlerini hallet ve git

o insan senin ruh sagligini bozuyor

Bugün yabancilar polisine gittik, esimi iceri almadilar ve bir tercüman araciligi ile orda ki yetkili ile konustum sonuc yine beynimden vuruldum cünkü beyimiz yaklasik 1 ay önce yabancilar polisine mektup yazmis ve benim bundan haberim yok. Mektubunda bizim 2011 yilindan bu yana birlikte yasamadigimizi yazmis, inanamadim cünkü biz hep birlikte yasadik.. Üstelik günlerdir soruyorum oturum icin evrak geldi mi diye oda utanmadan gelmedi ben yalanci degilim diye kizip duruyordu.. Bir kez daha ne kadar yalanci vicdansiz bir insan oldugunu kanitladi bana.. Bana esimi avukata verebilecegimi ve devam olarak Almanya da yasayabilecegimi söylediler ama ben Türkiye ye dönmeyi tercih ediyorum dedim.. Esim olacak o vicdansizi da ALLAHA havale ediyorum..Bana yasattigi acilarin hepsinin milyon katini yasar insallah ama suan hic üzgün degilim cünkü onun ne kadar yalanci ve entrikalarla dolu bir insan oldugunu cok iyi biliyorum bu sebeple üstümden bir agirlik kalkti bile diyebilirim.. Hepimiz icin herseyin hayirli olmasini dilerim..

Bu arada pasaport isi halloldu..

Back
X