Pastirma

Eslinameslina

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
263
71
28
31
Merhabalar yeni uye oldum. Uzun zamandan beri takip ettigim bir site. Baya fikir edindigim bir site ayni zamanda.
Ben yurt disinda yasiyorum. Esimle severek evlendik.

Gecen gun olan olay beni cok uzdu. Biz ev aldik ve yeni dogum yaptigim icin misafirlerimiz geliyor. Bir arkadasim esimle birlikte size gelecegiz dedi. Yazdan onlarla bir kez bir yerde görüşüp bir gun vakit gecirmistik. Bunlari taniyoruz ama pek muhabbetimiz olmayan insanlardi. ilk gorusmeyi arkadasim ayarladi. Ve bundada yine kendisi gelmek istedi. Tamam musaitiz buyurun gelin dedim. Neyse geldiler oturduk sohbet muhabbet geciyor. Genelde ucu bir yabanci dilde konusuyorlar arada turkce konusuyorlar. Birkacini anlasamda cogunu anlamiyordum geri ya, aciklama yapiyorlar yada yapmiyorlardi. Neyse dedim guldum gectim .

Konu pastirmaya geldi evde var dedim getirdim ikram ettim. Arkadasin esi ben hic yemedim ilk kez yiyorum guzelmis dedi. Ama cok az aldi ben alin alin dedim yok yeter diyerek sanki istiyorda utaniyormus gibi geldi bana.Tekrar dedim alin diye o anda esim demesinmi eslina ne cok israr ediyorsun diye. Cok bozuldum.
Dedim belki cekiniyordur o yuzden dedim, diye. Oturduk az esimle yedik o anda ama cok bozuldum ben esimin o hareketine. Normalde boyle birşey yapmazdi. Kendisi arkadasimla konustular surekli gulduler yabanci dilde ben kiskanmadim etmedim. Bozmadim birsey demedim. Kendisin bu yaptigi cok zoruma gitti.

Ertesi gunu konustum neden beni bozdun ne vardi israr etmissem sen karisiyla konustun surekli ben birsey dedimmi. Kiskandinmi yoksa dedim yok dedi. Neyse ogun aksami birseyden konu acildi 2 cocugumuz var biri 3yasinda digeri 2 aylik. Gelen misarifinde iki cocugu var. Bir konuda tartisiken dedimki sen hic bakmiyorsun adam nasil bakiyor cocuklarina. Genelde buyuk kizimizla esim ilgilenir kucukde bende durdugu icin onunlada ben ilgileniyorum.Ama sinir aninda ve daha ilgili olsun diye soyledigim bir soz.

Bana demesinmi . Bagirarak istiyorsan onla git yuru diye. Bana onumu ovuyorsun dedi sesini yukselterek diyo bunlari. Esimi ilk defa boyle ufak bir konuda bana bagirdigini goruyorum. Birkacgun kus durdum. Geri kendi barismaya ugrasti. Konusunca dedim sen bana nasil diyebildin elin adamina git diye o nasil laf falan ee ben ovmusumde sinirlenmis. Ondan ozur dilerim dedi. Ama ben bana soylediklerini unutamiyorum.

Suan aramiz iyi ama yinede icimden cikmiyor. :KK43: Sakayla arada pastirma konusunu aciyor gecen gunde ona verene kadar pastirmayi kocana ver dedi. Dedimki bir daha boyle hareketlerini gormeyim dedim. Bende gormeyim dedi. Evet bir ic döküş. Suan bile yazinca rahatladim.

Son düzenleme:
Pastırma pahalı böyle şeylere sebep olması normal :)
Bazı gerçekler insanın yüzüne tokat gibi gelir aslında , inat et ve o yabancı dili öğren .. benim de yanımda yabancı bil dille konuşulmasından rahatsız olurdum .. ısrar da bizim kültürümüzde çok geniş yer kaplar , ölümü gör yemezsen falan demedin dimi :)

Yalnız kalmışsınız oralarda bu yüzden herşeyi kafaya takar olmuşsunuz bence.
Bir meseleyi uzattıkça da arkasından daha çirkin şeyler gelmiş.

Çalışmıyorsanız kendinize bir uğraşı bulun. Yabancı dilinizi geliştirin. Çok fazla irdelemeyin.

Meseleleri mesele etmezseniz, ortada mesele kalmaz.

eşiniz sizi başka kadınla kıyaslasa hoşunuza gidermi önce bunu düşünün... pastirma konusunda ayıp etmiş o da ayrı tabi

Pastırma pahalı böyle şeylere sebep olması normal :)
Bazı gerçekler insanın yüzüne tokat gibi gelir aslında , inat et ve o yabancı dili öğren .. benim de yanımda yabancı bil dille konuşulmasından rahatsız olurdum .. ısrar da bizim kültürümüzde çok geniş yer kaplar , ölümü gör yemezsen falan demedin dimi :)
Yorumunuz guldurdu beni :) yok oyle demedimde bir iki kez alin alin dedim . Esimde ne cok israr ediyorsun demezmi cok bozuldum . Evet ins. Ogrenecegim . Iki hedefim vardi biri araba kullanmak cok sukur onu basardim. Ikinciside dilimi olabildigince gelistirmek.

Ben pastırmaya değil de,üçünün beni sallamayıp yabancı dil konuşmasına takılırdım.resmen dışlanmışsınız

eşiniz sizi başka kadınla kıyaslasa hoşunuza gidermi önce bunu düşünün... pastirma konusunda ayıp etmiş o da ayrı tabi
Evet ama sinir animda soyledim. Birde sanki o adamdan beni kiskandi gibi dusundum . Cunku ben ona kiskaniyorsan gorusmeyelim bir daha ben arkadasimla gorusurum disarda dedim. Cevap vermedi yok ne kiskanmasi gorusuruz tabi demedi. Evet yanliz oldugum icin hersey batar oldu . Cok zor gurbette ailesiz yasamak .

Ben pastırmaya değil de,üçünün beni sallamayıp yabancı dil konuşmasına takılırdım.resmen dışlanmışsınız
Evet onada bozuldum. Ama benim anladigimi saniyorlardi. Bazen aliyordum bazen anlamiyordum. Bu konudada esim suclu cunku konusmayi baslatan hep o oluyordu. Demediki turkce konusayim esimde anlasin demedi. Diyorumda her seferinde ana dilim oldugu icin o kolayima geliyor diyor.

Esiniz sizi cok kıskanmış ama erkekliğe de laf ettirmemek icin kıskandım da diyemiyor. Aslında kendisi elin kadınıyla yabancı dilde konuşunca sorun yok siz israr edince sorun var ne hikmetse.
Dediniz mi sen de beni yok sayıp onlarla konuştun kadınla kahkalar eşliğinde sohbet ettin ben bir şey demedim sen ne hakla bana kızıyorsun diye.

Bir kere, özellikle Türkçe biliyorlarsa arkadaşlarınızın ve eşinizin sizin yanınızda farklı bir dilde konuşması ayıptır. O insana "Senin duymanı istemediğimiz şeyler var" mesajı verir. Yabancı arkadaşlarınızsa da eşinizin size orada çeviri yapması ve muhabbete dahil etmesi gerekir. Bizim ailemizde de Türk kökenli olmayan insanlar var, baba tarafından kuzenlerim o dili bilmezler. Geldiklerinde ya biz çeviri yaparız ya da herkesin ortak olarak bildiği bir dilde (İngilizce) konuşuruz. Yani insanları konuşmanın dışında bu şekilde tutmak ayıptır. O dili allem edin kallem edin öğrenin. Maruz kala kala öğrenirsiniz, alışverişe gidin, dışarı çıkın insanlarla konuşmak için zorlayın kendinizi.

Back
X