Mutfak Püf Noktaları Pastorize sütten yoğurt

sinyora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2006
577
8
118
45
Sakarya
kızlar pastorize sütten yoğurt mayalanırmı,bu konudu fikri yada deneyimi olan varmı
eşimde bende ev yoğurdunu çok seviyoruz,ama süt bulmak biraz problem oluyor,yani heryerde satılan süte güvenemiyorum,diyorum hazır sütle yoğurt yapsam,ne dersniz olurmu sizce,bunu anneme bile sormadım gülmesin diye:)

gulmezler canim bilmemek ayip degil ogrenmemek ayiptir demis atalarimiz ,benim yasadigim yerde de taze sut bulamiyorum pastorize sutten yapiyorum superr oluyor

ben de pastörize sütten yoğurt yaptım birkaç kez.
maya olarak; ilk yaptığınızda kaymaklı yoğurt mayası kullanın(kaymağını koymayacaksınız)
ayrıca süt pastörize olduğu için kaynatmaya gerek yokmuş, uygun sıcaklığa gelince kapatıp mayalayın. ben böyle yaptım, güzel olmuştu.
süprizzzzz

evde yoğurt yaparken doktor,ilk mayalama yoğurdunu prebiyotik yoğurttan yapmamızı tavsiye ediyor,Sonrakileri de kendi yaptığımız yoğurttan mayalamamızı söylüyorlar.Ben marketten günlük süt alıp yapıyorum,çok da lezzetli oluyor.

Ben de yapıyorum.Kaynatmadan sadece uygun sıcaklığa getiriyorum sütü.Diğer aşamalar aynı zaten.Üstelik ben bunu köyde çalışırken yapıyordum,köy sütüne güvenmediğim için.

bende oğlum için yoğurt mayalamak istiyorum ama 1 kilo sütten değilde bi kere vermek için milupanın organik mama kavanozuna yapcam ne kadar maya kullanmam lazım bide prebiyotikli yoğurdu maya olarak kullanırsam ne değişir yapım aşamasında yani daha mı uzun tutmak gerekir bilgi verirseniz sevinirim

canım bende hazır sütle yogurt yapıyorum hatta daha yeni yaptım hic bi farkı yok hatta daha güzel oluyo

gunluk sutlerle cok da lezzetli oluyor hazir yogurttan cok farkli hatta denemenizi tavsiye ederim.

teşekkürler kızlar,demek artık kendi yoğurdumuzu yapıp rahatça yiyebileceğim
çok sağolun bilgilendirdiğiniz için

kızlar ya ben iki kere denedim, ikisinde de yoğurt vıcık vıcık oldu, yani kaşığa alınca sünüyor, kalıp kalıp değil de yapışkan bir şekilde yani, anlatabildim mi bilmiyorum, siz nasıl yapıyorsunuz, mayasını hazır yoğurttan mı koyuyorsunuz, ne kadar bekletiyorsunuz vs.vs.?

arkadaslar daha detaylı bılgı verırmısınız ne kar-dar sute ne kadar yogurt mesela
bırde probıyotık yogurt nasıl marketlerde satılanlardan degılm sakıncası yoksa marka adıda verebılırmısınız

Evde yapılan hiçbir yoğurt marketlerdekiler gibi olmuyor. Süt tozu katıyor bazıları tam tutuyor çok güzel oluyor.

bi allahın kuluda tarif versin nolaaaarrr bende yapiiccciimm

bi allahın kuluda tarif versin nolaaaarrr bende yapiiccciimm

canım ben 1 lt.süte yarım çaybardağına yakın yoğurt kattım, ısısı da permağını batırdığında çok yakmayacak şekilde idi, sarıp sarmalayıp 5,6 saat beklettim. ama dediğim gibi sünen bir yoğurt elde ettim, güzel bir tarifi olan bizimle paylaşırsa ben de sevinicem

Arkadaşların bir çoğu 1 bardak süte bir çay kaşığı yoğurt demişler, ben yaptım tutmadı, biraz yoğurt biraz süt tadı geldi berbattı çöpe döktüm.

Evde yoğurt nasıl yapılır?
Önce sütü çelik bir tencereye alıp -eğer paket süt ise- kaynamasını beklemeden ısıtın
Isınan sütü -sırı dökülmemiş- emaye tencereye alın, üzerinde biriken kaymağını sürekli alın
Tencereyi evin en sıcak yerine ,altına bez yayarak dökülmeyecek şekilde koyun

İçerisine serçe parmağınızı soktuğunuzda dayanabileceğinizin sınırında bir sıcaklığa geldiğinde tahta kaşığa aldığınız susuz ve -tam olarak karışabilsin diye -ezilmiş yoğurdu tencernin içerisine yavaşça karıştırarak ilave edin
Tencereyi yerleştirdikten ve sütü mayaladıktan sonra üzerine kevgiri kapatıp bezle sarıyoruz.
1,5 lt süt (ben yarım yağlı süt kullandım)
2-3 yemek kaşığı mayalık yoğurt

ya valla ben denedim pastorize sütten,hiç güzel olmadı,böyle süt gibi birşey oldu,
neden bilmiyorum,porselen kasede mayaladım yoğurdu belki o yüzden olmuştur,ama köy yoğurduyla yaptığım yoğurtlar çok güzel oluyordu,'melocum'güzel anlatmış yoğurt mayalamayı ama kevgir kapatıyorum üstüne demiş ben normal kabın kapağını kapatarak,her tarafını sarıyorum,7 saat sonra filan sardıklarımı kaldırıp yoğurdu dolaba koyuyorum,ve ertesi gün afiyetle yiyorum

arkadaşlar mayayı fazla koyuyosunuzdur ben kilo ile yapmadım kızıma kaseye günlük mayalıyorum. bir kase süte çeyrekten az fazla - yarım çay kaşığı gibi yetiyor. bi kase 250 ml desek 1 lt süt için 2-2.5 tepeleme çay kaşığı maya yeter sanırım. bi dahaki sefer mayayı az kullanmayı deneyin bence afiyet olsun

pastörize sütten yapilan yogurdu daha cok begeniyorum ben.kizim kücükken evde yapiyordum.fakat tam yagli süt olmali.2 defa yarim yaglidan denedim cok sulu,ayran gibi bisi olsu.yada ben becerememistim bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…