Mutfak Püf Noktaları Pastorize sütten yoğurt

Kızlar bende biraz önce ilk kez yoğurt mayaladım. Normal pastorize süt kullandım ancak maya olarak kullandığım yoğurt katkısız doğal bir yoğurt. Henüz tutup tutmadığını bilmiyorum ancak daha önce annem ve teyzemi yoğurt yaparken izledim ve tamamen onlardan gördüğüm kadarıyla gözümü kararttım yaptım bakalım sonuç ne olacak. 1 litre sütü çelik tencere koyup tahta kaşıkla karıştırarak kaynattım kaynayınca altını kapadım ocaktan aldım. Isısı düşmeye başladığında serçe parmağımla ısıyı kontrol ederek parmak dayanacak sıcaklığıa geldiğinde bir kaseye ayırdığım oda ısısındaki takribi 2-3 çorba kaşığı yoğurdu kenarından sütün bulunduğu tencereye boşaltıp karıştırdım. tencerenin kapağını kapadıktan sonra tencereyi havlulara sardım ve bekliyorum :) Umarım becerebilmişimdir sonucu paylaşıcam :)

pastörize sütle mayaladığım yoğurt tuttu ama ben lezzetinden pek memnun kalmadım belki günlük sütle daha iyi olabilir denemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…