Patafix'in yeni sayfası

Ben boyle dusunmuyorum. Cocukla babz evine donen kadin taviz vermiyir mu?eski koca hatalarindan ders almis kadin yuvasini toparlamis.
Sen bu kotu yorumlara bakma konu sahibi. Allah bozmasin diyorum. Daha guzel gunleriniz de olur insallah.

konu sahibi mutlu değilki?
bambaşka birisi olmuş kendi mutlu değil ama işte kendileri alışmış ya başkası da ezilsin isteyen kadınlara göre her şey normal..

Bu konuya gebe kaldıgınızdan doılayıdır mide bulantınız o zaman midenize sahip çıkın
Sanırsın kadın aşiftelik yapıyor bu ne pervasızca bir saldırı böyle..

Gidin az ileride kusun

ama mutlu olup olmadığını bile bilmiyor. ne taktın kafana öyle diyecek kadar kendiyle savaş içinde.
isteyerek kapanan kadının o gönül rahatlığı ve mutluluğu yok.
kısaca bir paradoks içinde.
Isteyerek kapanan kadinlar da bu celiskilere girebilir. Tipki isteyerek rofle yaptiranlarin acaba yaptirmasa miydim demeai gibi. Bes yil rofle kullandim. Uc yildir da kapaliyim. Ikisini de biliyorum!
Her insanin donum noktalari vardir. Hele bu donum noktalarinda agzi olankonusur herkes bir yorum yapar. Konu sahibi sevmmese evlenmezdi. Mutsuz olsa huzuru da olmazdi. Insanin huzuru yoksa ne mutlu olur ne de nesesi olur.

Ayrıca patafix eşinin zoruyla kapanmamış..

Eşi eskiden dayatmış ama bu onun etkisi altında kalmış,sindirememiş ve kapanmış bir nevi kabullenmiş..

Yerinde olsam içime sinmeyen şeyi yapmazdım..

Ben de kapandım üstelik eşimin ailesi çok çok açıkken

Kimse karışmadı ,karışamazdı..

Bu konuya gebe kaldıgınızdan doılayıdır mide bulantınız o zaman midenize sahip çıkın
Sanırsın kadın aşiftelik yapıyor bu ne pervasızca bir saldırı böyle..

Gidin az ileride kusun

aşiftelik bile yapsa kendi isteğiyle hür iradesiyle yapıyorsa daha iyidir elin herifi için değerlerini çiğneyen kadın ne anne olur ne eş bence. gel üstüne kusayım.

şu altını çizdiğim cümleleri teker teker okuyun.
bu kadın mutlumu sizce. etrafı kandırmadan,boşanırsa açılmadan,hakkını vermemekten,kendisiyle kavga içinde olmaktan ve en önemlisi kaşınma içinde olduğundan bahsediyor.
kendin kaşındın.
2 kelime. ve son nokta.

resmen türban baskısı var forumda bu konuda yetkilileri uyaracağım türbanlılar bir olup diğer kadınlara baskı kurmaya çalışıyor kimse resmin bütününe bakmıyor burada bir kadının hayatı söz konusu ama kafasına örtü geçirdi ya kimsenin umrunda değil yazık.

aşiftelik bile yapsa kendi isteğiyle hür iradesiyle yapıyorsa daha iyidir elin herifi için değerlerini çiğneyen kadın ne anne olur ne eş bence. gel üstüne kusayım.
istemez şekerim üstüme kusturacak olsam başka yeri değil kendimi sana işaret ederdim.

sizin örtü ile sorununuz varsa bunu gidin duvarlarda kafanızı kırarak halledin..kimsenin anneligi eşligi size düşmemiş

Simdi anlasildi o saldirgan yorumlarin altinda yatan ``asıl`` dusunce. Arap adeti nedir ya? İslamiyeti bu sekilde adlandiramazsin!
Siz inanmiyor olabilirsiniz ama inananlari asagilayamazsinizda! ``dinen yeri olmayan adet`` demenizden cehaletiniz ortada cok da bir sey demeye gerek kalmiyor aslinda bu cumleden sonra. Kur`an-ı Kerim`de ; ``
“Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok yarlıgayıcı ve çok esirgeyicidir”(Ahzâb Suresi, 33/59).

“Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır.

Başörtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Ziynet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler.

Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin” umduğunuza nail olasınız” (en-Nûr, 24/31).

“Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar ziynet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur. Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır” (en-Nûr, 24/60).``
Diyor. Peki nasil dinde yeri olmuyor? Rahibelere hic ses yok,islamiyet olunca herkes vahsilesiyor. Bilginiz yok, fikriniz cok.

isteyerek kapanan hiçbir kadın o çelişkiye girmez bence..çünkü olması gereken kadının kendini nefsini ve beynini hazırlayıp sadece ve sadece Allah için kapanmasıdır..Hatta Allah için de değil (Allah C.C nin bizim kapanmamaıza ihtiyacı yok biz ondan medet ummak için mükafatını almak için kapanırız)bu durumda benliği komple hazırlayıp kapanan birisi neden kapandığını sorgulamaz hiçbir zaman..sorgulayanda muhakkak bir eksiklik vardır.

ama sadece o isteyerek kapananlar bu duyguları hissetmezler. sen kaşındın demezler. tabiiki adapte süreci olur. ama ne taktın kafana öyle demezler asla.

kendini çok güzel ifade etmişsin.
Sanırım sen çocuğunun mutluluğunu tercih ettin kendi mutluluğunun yanında. Bir çok annenin de yapacağı gibi..
Ama bir farkla, kendin olmaktan uzaklaşıp büyük bir yükün altına girerek.
Eşin İslam'da kapanmanın olduğuna inanan bir zihniyetse bunun ancak içten gelerek amaca ulaşacağını da bilmesi lazım. Onun adına üzüldüm. Senin adına iyi şeylere vesile olmasını dilemekten başka bir şey diyemiyorum. Bazen şer gördüklerimizden hayır çıkar. İnşallah altında gizli bir hayır vardır seni çok sevindirecek.

Ayetlerin neresinde kafanızı örtün bone takın diyor resmen dinimizi 2 metre bez parçasına endekslemişiniz. burada arap döneminde sıcaktan dolayı kafalarını saranlar için öneri var. ki erkekler de takardı.

Avret yerleriyle vücudun bütününü nasıl karıştırıyorsunuz?

Ayetleri düzgün okuyunu islamiyette kapanma yoktur sadece avret yerlerinin örtülmesi buyurulur.

Ben mesela yeni örtündüm ama içimden ne taktım lan kafama öyle demedim asla..

Patafix'in yapması gereken şey sindiremedigi şeyi ya yapmayacak ya da eger gerçekten istiyorsa örtüsünü takacak

oyy. konu ayet vermeye kadar gelmiş. hoş konuda dine doğru gitti yine.. kapamam gerekiyor sanırım.

Şoklardayım Seni tesettürlü hayal ettim eminim hala cok seksisindir : )

Seni her türlü seviyorum, yaşadığın seyin adı ne biliyo musun dinginlik ve huzur.

Ne koydun kafana ne demektir ya
Önce başkalarına saygılı olun...
Kapalı değilim ama herkesin özgür iradesi der kapalıya da açığa da laf etmem

YA NEDENDİR BİLMİYORUM AMA BEN YAZDIKLARINIZDAN ÇOK ETKİLENDİM

Kimsenin hayatına saçma demek haddim değil ama gerçekten hayatınızın kontrolünü kaybetmiş gibisiniz. Kendiniz dışında herkes için yaşıyor gibi.

Mutsuz ve huzurlusunuz. Bu biraz eski Türk kadınlarımızı çağrıştırıyor. 'Nasıl olursa olsun başımda bir erkek var' diyen o mecbur kanaatkâr kadınlar.
Allah huzurunuzu bozmasın diyecek bir şey yok.

“Mümin kadınlara da söyle; Bakışları ölçülü olsun ve cinsel organlarını korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünenler hariç açmasınlar.
ÖRTÜLERİNİ (BURADA HIMAR KELİMESİ GEÇER, HIMARIN KELİME ANLAMI ÖRTÜDÜR. MASAYA KONURSA MASAÖRTÜSÜ OLUR BAŞI ÖRTERSE BAŞÖRTÜSÜ OLUR. ANCAK ALLAH EĞER BAŞIN ÖRTÜLMESİNİ İSTESEYDİ ABDEST ALINIRKEN BAŞIN SIVAZLANMASI KELİMESİNİ İFADE EDEN RES KELİMESİ GİBİ BAŞ ÖZELLİKLE VURGULANIRDI. ANCAK BURADA HIMARA HİÇBİR TAKI KELİMESİ GETİRİLMDİĞİNDEN SADECE ÖRTÜ MANASI ÇIKAR. YANİ GÖĞÜSLERİN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİ)yaka açıklarına koysunlar. Süslerini şu kişilerden başkalarına göstermesinler; Kocaları… “. Ayette de görüldüğü gibi kapatılacak yerin yaka açığı olduğu bellidir. Hımar ile başı değil yaka açığının kapaması istenir.

Kuranda kapanmayla ilgili bir başka ayete de

Ahzab 59 da rastlarız
“Ey Peygamber!Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle elbiselerini üzerlerine giysinler. Bilinip incitilmemeleri açısından bu daha uygundur. “

Gördüğünüz gibi ayetlerde türban, çarşaf, başörtüsü, peçe gibi kapanmalar geçmez. Bunlar birçoğumuzun dinde var olduğunu sandığı ama aslında dinde olmayan şeylerdir. Ancak insanlar örflerini, geleneklerini, kültürlerini dinselleştirdikleri zaman bu tip durumlar ortaya çıkar. Dünyanın çoğu yöresinde insanlar sıcaktan etkilenmemek için çeşitli önlemler alırlar. Çıplak ayakla gezmemek de bir önlemdir başına birşey örtmekte. Bunlar çağlar boyunca günümüze gelen yöresel ve iklimsel kıyafetlerdir. Sıcak yerlerde kadınlar gibi erkekelerde başlarını kaparlar. Bu gayet normal bir durumdur, bizde yazın kafamıza güneş geçmesin diye önlemler almaktayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…