Mezeler - Ordövrler patates çanakları

cokmasum

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
4.608
101
688

patates haşlanıcak 20 dk kadar

4-5 adet patates
1 havuç içine rendelemiş
1kase yoğutr
2 kaşık mayonez
2 diş sarimsak
2 dal madonoz
tuz

haşlanmış patatesleri ezip püre yapın içine rendelenmiş havuçları kıyılmış maydonozları tuz ekleyip yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yoğurun ortasını oyup yoğurt ve mayonezi kaşık yardımı ile içine doldurun üzerine neyle isterseniz süsleyebilirsiniz kırmızı tozbiber kornişon tursu naneçok basit çok lezetli afiyet olsun

azım sulandı ben çok severim böyle patetes püresiyle mayonez filan ellerine sağlık mutlaka deniycem

yaptım çok güzel ve hafif oldu yapmak isteyen arkadaşlara öneririm bende resim koymak istiyorum ama koyamıyorum

patatesin her türüne bayılırım ve bu da harika görünüyor........ellerine sağlıkopuyorumnanaktan

ben bunu daha değişik yapıyorum. Patatesi haşlıyorum ve püre haline getiriyorum içine içine dereotu, limon, tuz, karabiber kyup karıştıruyorum ve yuvarlayıp çannak şekli veriyorum havucu rendeleyip birkaç dakika ateşte çeviriyorum ama çevirmesenizde olur. Onu çanakların içine paylaştırıyorum ve üzerine yoğurt yada mayanozle de karıştırabilirsiniz havuçların üzerine paylaştırıyorum ve o yoğurdun üzerine de pıl biber serpiyorum. Kayınpederim özellikle bayılıyor buna her yemeğe çağırdığımda nerdeyse yapıyorum..

Ben de şu şekilde yapıyorum: Havucu rendeleyip kavuruyorum, patatesi haşlıyorum, süt ve baharat ile eziyorum. Güzel bir kâse içine önce biraz havuç sonra patates koyup bastırıyorum ve servis tabağına ters çeviriyorum. Üstüne de sarımsaklı yoğurdu döküyorum. Ama bu patatesten çanak olayı gerçekten hoşuma gitti, çok zarif bir sunum olmuş.cokacimcoook

ben bunu burada ilk gordugum zamandan beri o kadar cok yaptim ki, patates yemeyenler bile yiyiyor artik sayemde o kadar guzel yerimseniben kizlar kesinlikle tarifi deneyin pisman olmazsiniz. ..

bendede var buna benzer tarif çanak yapılan patateslerin içene garnetür koyuyurum üstünede 1 kaşık sarımsaklı yoğurt göküyorum çok güzel tarif

benımde sürekli yaptıgım bişey bu eşimde bayılıyor yanlız ben havuç koymuyorum püreye karabıber ve kırmızı biber koyuıyorum böylede cok güzel oluyor denemenizi tafsiye ederim cok pratik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…