Börekler PATATESLİ DİLİM BÖREK (resimli)

cologne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
2.540
4
116
Diğer
Lezzetli ve Denenmiş Aynı Zamanda Pratik ve
Kolay Tariflerimden biri.. http://www.yemeksepetimcom.tr.gg

.

- 4 yufka
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 adet haşlanmış orta boy patates
- Tuz, karabiber (1’er tatlı kaşığı)

Bir kabın içinde sıvıyağı, yumurtaları, yoğurdu, haşlanıp rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi karıştırın. Birinci yufkayı serip üzerine bu harçtan yayın. İkinci yufkayı da bunun üzerine yerleştirip aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın. 3. yufkanın üzerine de harçtan döküp yufkaları rulo yapın. Ruloyu buzlukta hafifçe soğutup 1-2 cm. genişliğinde dilimler halinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dilimleri dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Eklentiler

• $patdilimborek.webp
    $patdilimborek.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 156
ben bundan çok yaparım nefis olur yalnız ben patatesi soğan ve karabiberle sıvıyağda hafif kavuruyorum

geçen gün denedim çok basit ve çok güzel oldu tarif için teşekkürler

geçen gün denedim çok basit ve çok güzel oldu tarif için teşekkürler

aaa denediniz mi ohh afiyet olsun :) çok pratik bi tarif. benim sloganım evdeki ve eldeki malzemelerle bişeyler yapabilmek.
öyle abuk subuk zor zanaat bulunan malzemeler yada garip tatlar bana göre değil sanırım :)

acıktım mı ne?:) oyy oyy..

çok ters bi saate denk geldi yazışmalar :) yesen bi dert yemesen bi dert. akşam yemği için erken mi ney
fff bende acıktım ama sanırım :) kızlar ev topluyorjum taşınma telaşım var yemek falan yapacak halde değilim
dolabı açtığımda ne denk gelirse artık :(

bu böregin diğer adı da memur böregidir arkadaşlar güzel lezzetli bi börektir,servisi de kolay olur dilimli olmasından dolayı:34:

aaaa öyle bir adı olduğunu şimdi sizden duyuyorum her ikiside güzel tadı apayrı güzeldir :)

Back
X