Patavasızım kurtulamıyorum

Elmacikiz

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
17
6
16
37
Selam kızlar öncelikle kendimi tanıtayım 33yaşımda 2 çocuk annesi evli bir kadınım ev hanımıyım haftada 2 temizliğe gidip harçlığımı çıkarıyorum ailemin en büyük çocuğu 2 kız ablasıyım.
Sorunum başlıktaki gibi aşırı patavatsızım aklımdakini düşünmeden söylüyorum hele ki ciddi bir ortamda salak salak espriler yapmaya bayılıyorum işin aptal yanı bu patavatsızlığı yapıp milleti kendimden nefret ettirdikten sonra farkona varıyorum ama iş işten geçmiş oluyor yani şöyle aslında o an komikmiş yada güya bilmişliğimle konuşuyorum ama tepkilerden sonra anlıyorumki ben yine salak salak konuşmuşum kendimi frenleyemiyorum sırf buyüzden kardeşlerim etrafımdaki arkadaşlarım artık nefret etmeye başladı. Hani şu bi ortama "ay bumu geldi" yada "ay acaba salak salak konuşup bizi rezil etmese " dedğiniz o salak varya heh işte ben o kişiyim. Allah için bi akıl verin ben nasıl kurtulcam bundan psikoloğa gidim dedim devlettekiler sakinleştirici veriyo anlamsızca e özel kliniklerde malum para yetmez kendi kendimede işin içinden çıkamadım nolur şu kız kardeşinize iki öğüt akıl verinde artık bi nebze sevileyim yoksa bu gidişle yalnız ölcem okuduğunuz için çok teşekkür ederim

Canım o aslında paravatszlk değil dürtüsellik yaşıyorsun. Kucukken de aşırı konuşkan biri olmalsn. Şimdi kendi 2 evladnda var örnek alır seni mutlaka.
Mesela sen içinden geçeni rahatça söylemeye alsknsn içten pazarlıklı değilsin. Aslında espri olayını bile gülelim eglenlm diye yapyrsn belki de.
Kendine salak muamelesi başta kendin yapiyorsun. Ben olsam önce ailem ve çok yaknlarimla. Tek tek konuşup özel bir zaman ayirmalarini isteyip içindeki durumu anlatır onları çok sevdiğinizi buna bir çare bulmak için neler yapmanız gerektiği konusunda yardım isterdim. Tabi yetiştirilme tarznz küçükken evin büyüğü olarak neler yaşadınız o kısımları sifalandirmak gerekli o konuda yardım almasnz psikologlar dan 1 günde onun için calisablrsnz mesela.
En büyük kısım farkonda olmaktır siz de bunu basarmissiniz. Günlük tütün mutlaka o gün neler yaşadınız ne dediniz dmesydnz nasıl olurdu v.b olayları günlük tutunca ne dedgnze kadar yazın farkında olun. Çocuklarınız kaç yasinda bilmiyorum ama örnek olacgz en önemlisi onlar için de kendinizi geliştirmeye bakın

Çok teşekkür ederim. Günlük tutuyorum ama düzenli değil aklıma geldikçe. Ailemle konuşma konusuna gelirsek bu sorunumun genetik olduğunu sülalede böyle patavatsız çok ona çekmişsin durumundayım ya bide herkesi bezdirdim valla bide bu ara bi alıngan oldum anlatamam. Kız kardeşimin eşi mesela bu huyumdan dolayı pek sevmez beni 2.5 yıllık evliler bir kere oturmaya gelmediler ben gitmek istediğimdede hep işleri olduğunu söylüyolar bende artık sormuyorum teklif etmiyorum. Bazen kızkardeşimin eşinin yanındada böyle boş konuşuyorum sonra kardeşim "abla eşimin hoşuna gitmiyo lütfen dikkat et" diyo ay ağlıom kötü oluyorum ama haklılar. Çocuklarım içinde örnek alınacak bir anne olduğumu düşünüyorum fakat şu çenem yüzünden bazen onları bile bezdiriyorum kendimi sessizce köşeye çekmeye karar verdim belki biraz aklım toparlanır

Mesela ne diyorsunuz da sevmiyorlar?
Azicik cumelerinizden ornek verinsenize :)

Küçük kız kardeşimi istemeye gelmeden önce gün koymaya geldiler adamlar evimize 2. Geliyo ben oturmuş bakalım kızı vercezmi diyorum yok baldızız bizde adetler var ama şaka he güya aklımca espri yapıyorum ortama bak bide bana daha bu neki kızkardeşimin eşi 3 yaş küçük enişte diye dolaşıyorum neymiş sevdiğimi belli ediyorum yahu bırak adam sevmiyo ama yok dangoz kafam anlamıo iş geçene kadar daha neler neler

Azicik cumelerinizden ornek verinsenize aynı espriyi

Azicik cumelerinizden ornek verinsenize :)
Aynı espriyi 32bin defa yapıyorum günleri ayları bırak yıllarca sürdürüyorum karşımdaki ya artık baydı ama diyo yahu söylüyo duyuyorum gün geçmio şak diye aynı şeyi yapıyorum. Şuan farkettim valla bende kendimden nefret ederdim haklılar

Bosveerrr. Ben cok dusunurum, herkesle empati kurarim, pot kirmam, bos konusmam. Ne oluyor? El ustunde mi tutuliyorum? Size argosunu yazmak istiyorum ama bosverin :) siz de boylesiniz. Takilmayin.

Bosveerrr. Ben cok dusunurum, herkesle empati kurarim, pot kirmam, bos konusmam. Ne oluyor? El ustunde mi tutuliyorum? Size argosunu yazmak istiyorum ama bosverin :) siz de boylesiniz. Takilmayin.
El üstünde tutulmak değilde en azından insanları kendimden nefret ettirmeyi bıraktırayım. Kimse ailem dahi artık benden gizli program yapmaya başladı arada çağırıyolar gidiyorum ama mutsuz olduklarını anladığımda çok üzülüyorum buna rağmen hala daha akıllanamıyorum çenemi tutamıyotum

Sanırım siz biraz cana yakın olmaya calisiyorsunuz ama bunu yasli teyzeler gibi yapiyorsunuz.
Bu da yasiniza ve konumunuza uygun dusmeyince insanlar afalliyordur.

Daha onceden hicbir samimiyetiniz olmayan kisilere espri yapmayin.
Eniste demenizden hoslanmiyorsa demeyin.

Kendinizi durduramiyorsunuz gibi sanki, cok ilginc.
Peki o anda fark edemiyor musunuz
Yoksa ille de biri mi diyecek size yaptigin iyi bir sey degil diye

Kenara çekilip toplanck bir durum.degil bu malesf. Dedgm gibi bir gün de uzman klinik psikolog gitmek için çalışın zaten şimdi koronadan dolayı herkes ücreti azaltmış durumda mutlaka iyi birine denk gelirsnz. Çocuklarınız ve ailenizin geleceği için bunu yapın. Sulalede vardır mutlaka dürtüsel birileri ki herkesin vardır. Değiştirmek için kenara çekilmeyn üzerine gidin istyrsnz.

gırtlak dokuz boğumdur, sekizini yut birini söyle derler. yani konuşmadan önce dokuz kere düşün.
hızlı konuşmamaya dikkat edin, yavaş ve sakin konuşun ve konuşurken benim bu söylediğimin şu an gerekliliği var mı, kimseye faydası var mı diye kendinizi tutun.
hep kendime onu sorarım, konuştuğum doğru mu, faydası var mı, gerçek mi, şu an gerekli mi diye.
hele ki tuhaf espriler, bakalım herkese komik mi.
sizi zor durumda bırakan şey diliniz ve farkındasınız, onu da biraz dikkatle toparlarsınız.
az konuşan sakin konuşan daima dinlenir.
burada bile çok yazmam genelde okurum.

Bence kendinizi çok yalnız, sevilmiyor hissediyorsunuz. Bu sebepten yerli yersiz herkesle konuşma, gereksiz samimiyet, diyaloglara giriyorsunuz. Şöyle frenleyebilirsiniz belki kendinizi, empati yaparak. Yani herkesin karakteri farklıdır elbette, ama çok konuşan değil yerli yersiz boş konuşan insanlar itici ve gereksiz gelir. Size kimse görüş sormadan, kimsenin özeli, şusu busu hakkında iyi niyetli de olsanız görüş bildirmemeye çalışın, nazik olmaya çalışın. Siz zaten değerli bir insansınız, annesiniz, ablasınız vs. konum olarak her neyseniz işte. Ama sürekli gerekli gereksiz yorum yapmanız bunu ispat için lüzumlu değil. Bu arada tebrikler çabanız için ama bilemiyorum aşılamayacak bir şey değil, kendinize gelin.

şöyle mı yapsanız acaba
konusmadan once bıraz dusunsenız hızlı degıl daha yavas mı konussanız ..

taş yerınde agırdır derler ya o hesap ılk etapta sıze soru sorarlarsa fıkrınızı sorarlarsa konusun onun dısında gozlemleyın derım boyle boyle alısırsınız
kırıcı ve elestırel diliniz yok sandıgınız gıbı ınsanlar sızı sevmıyor degıl sadece luzumsuz konustugunuzu fazla konustugunuzu dusunuyor olabılırler buda cıddıye alınmamanıza sebep olabılır bununda cozumu dedıgım gıbı sızınle dıyolog kurulursa konu neyse sadece o konu uzerıne konusup konusmayı bıtırebılırsınız

cozumu var yanı bunun bu sekılde deneyın ıstersenız

İçinizden konuşma egzersizi yapın. Bunu durduramazsınız ki beyniniz sürekli yorum üretiyor. İçinizden konuşun. Bir süre sonrada içinizdekileri kontrollü şekilde dışarıya çıkarmaya çalışın.

Mesela kadınlar küstüğünda içinde kavga kıyamet koparır dışarıya çıt çıkarmazlar ya tıp oynarlar onun gibi.

Öyle bir anda ilk kelime ağzınızdan çıkmadan düşünme süresi verin.

Kitap okuyun ve az konuşmaya çalışın.

O an dilinize geldiğinde söyleyeceğiniz şey tutun içinizde kalsın
İnsanın dilini tutması bukadar zor olmamalı kişisel gelişim kitapları okuyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…