Patavatsız arkadaş

Cok yakin bir arkadasimin bazi tavirlarindan ve konusma tarzindan cok rahatsiz oluyorum. Birgün aramzida bir muhabbet gecti. Arkadasima sordum "acaba bizim cocuklarimiz'da tatli olurlar mi" diye (nisanliyim ve bu sene dügünüm olacak). Direk kafa salladi kesinlikle hayir der gibi. Bende saskin bir sekilde sordum "neden? nisanlim cok mu cirkin?" diye. "Yorum yok" dedi. Bunun üzerine baya sinirlendim ve dedim ki "en azindan benim bir sevgilim var". Biliyorum pek dogru degildi dedigim ama bir anlik sinirle cikti agzimdan. Verdigi cevap ne oldu? "ÖYLE BIR SEVGILIM OLACAGINA HIC OLMASIN DAHA IYI" :KK57: böyle kalakaldim resmen. Girtlagina cökesim geldi o an. Ama konuyu oracikta kapattim ve birdaha da acmadim. Taa ki gecen haftaya kadar. Yine ayni arkadasla biryerde oturup kahve icip muhabbet ediyoruz. Kendisi sürekli aglayip sizliyor neden benim sevgilim yok, ben niye bulamiyorum diye. Bende dedim ki "dis görünüse fazlasiyla önem veriyorsun, karsindaki insani sevdikten sonra o senin gözünde dünyanin en güzeli en yakisiklisi zaten" dedim. Benim nisanlim da asiri yakisikli degil ama gözüm ondan baskasini görmüyor dedim. Benimki de yakisikli degil dedigimde ardindan direk "yani evet haklisin orasi öyle" gibi laflar etti yine.

Nisanlimin yüzüne karsi "naber kankaaaaa" demeler, haha hihi gülmeler etmeler. Arkasindan böyle seyler düsünmeler. Düsünmekle kalmiyor en yakin arkadasina bunlari direk söylemeler?
Tek bir yanlis laf daha bekliyorum ondan, ozaman duyacaklarina hazirlikli olsun. Kimse benim nisanlim hakkinda BENIMLE böyle konusamaz. Ha düsünebilir tabiki, begenmek zorunda degil. Ama düsüncelerini kendine saklasin bir zahmet. Nedense kiskanclik seziyorum ama bilemedim. Kac senelik dostum, arkadasim, sirdasim. Söyledikleri gercekten kalbimi kirki. Cok cok cok affiniza siginarak söylüyorum ama bana kalsa direk agzina s.....m geliyor.Birdaha böyle konusursa sizce nasil tepki vermeliyim?
Bana da tam tersi nisanlın cok yakısıklı sen cok güzelsin bebekleriniz cok tatlı olur diyen bir kesim türedi
İlk baslarda normal gelse de artık herkesin bunu söylemesi tuhafıma gider oldu :110:
Senin orada senin sevgilin bile yok demen kötü olmus bunun üzerine o da senin canını acıtmak istemis olabilir biraz empati yap
İkinci arkadasının da art niyetli oldugunu düsünmüyorum, haklısın orası öyle lafını genelgecer bir durumu söylemek icin kullanmıs olabilir, hani ic güzellik önemli aslında konulu konusmana binaen,orası öyle demistir bence, abartmıs oldugunu düsünüyorum :110:
Not: İkisi aynı arkadasınmıs karıstırmısım kusura bakma.

bence ilişkinle ilgili yada nişanlınla ılgılı sorular sorma,böylelikle onun eline yorum yapma hakkı veriyorsun..oda düşündügünü söylüyor..
bana göre düğün dernek işlerinede cok karıstırma..yani kısacası cok fikrini alma,dan dun her aklına gelenı söylüyor bellikli gerek yok fikrini almaya

Ben fikrini sormadim ki. Netten bebek fotograflari bakiyorduk öyle bende dedim "ayyy cok tatlilar acaba bizimkiler de böyle olur mu" diye. Direk pis pis siritarak hizli hizli kafa sallamasi beni cok sasirtti. Öyle bir durumda insan "hayirlisi saglikli olsun yeter" gibi seyler söylemez mi? Ne demek sizin cocuklariniz kesinlikle cirkin olacak. Varsa da öyle bir düsüncesi (ki varmis zaten ögrenmis oldum) kendisine saklamasi gerekmiyor mu?

Sorduğun soruya aldığın cevap gayet dürüst olmuş bence.
Ben cevaba değil soruya şaşırdım.
Arkadaşın harika olacak dese öyle mi olacak?
Ona o konuşma hakkını veren sensin. Boşa sinirlenme

O bir anlik sinirle agzimdan cikti söyledigim gibi. Konuyu da uzatmadim zaten. En yakin arkadasiniz size kocan cirkin, cocugun da cirkin olur dese sizin zorunuza gitmez mi? Ben verdigim cevabi savunmuyorum, baska türlü de geren cevap verilir elbette. Ama hic beklemiyordum gercekten daha önce hic bu tür muhabbet gecmedi aramizda arkadasimla. Sok oldum resmen.

O bir anlik sinirle agzimdan cikti söyledigim gibi. Konuyu da uzatmadim zaten. En yakin arkadasiniz size kocan cirkin, cocugun da cirkin olur dese sizin zorunuza gitmez mi? Ben verdigim cevabi savunmuyorum, baska türlü de geren cevap verilir elbette. Ama hic beklemiyordum gercekten daha önce hic bu tür muhabbet gecmedi aramizda arkadasimla. Sok oldum resmen.

Ben size üzülmem şok olmam demiyorum sadece sorunun gereksiz olduğunu söylüyorum.
Oda bunun üzerine kendini bir şey zannedip cevap vermiş.
Yerinizde olsam ilk cevaptan sonra zaten görüşmem

acaba seni çok seviyorda sana mı yakıştırmıyor..yada seni mi kıskanıyor..ne bileyim çok samimiyseniz bunlar geldi aklıma..ama bunlar bile bu şekilde konuşmasına sebep değil..tabiki niyetini sen daha iyi bilirsin..

açıka söyle bu konuşmalarından rahatsızlık duyuyorum diye...

E görüşmeyin pek fazla.
Nişanlınızı beğenmek zorunda değil ki, sorular sormayın.

Doğmamış çocuğa don biçmiçsiniz o çirkinleşmiş sende devam etmişsin arkadaşlıgınız fiili olarak bitmiş resmen biter yakında da böyle yürümez

Cok yakin bir arkadasimin bazi tavirlarindan ve konusma tarzindan cok rahatsiz oluyorum. Birgün aramzida bir muhabbet gecti. Arkadasima sordum "acaba bizim cocuklarimiz'da tatli olurlar mi" diye (nisanliyim ve bu sene dügünüm olacak). Direk kafa salladi kesinlikle hayir der gibi. Bende saskin bir sekilde sordum "neden? nisanlim cok mu cirkin?" diye. "Yorum yok" dedi. Bunun üzerine baya sinirlendim ve dedim ki "en azindan benim bir sevgilim var". Biliyorum pek dogru degildi dedigim ama bir anlik sinirle cikti agzimdan. Verdigi cevap ne oldu? "ÖYLE BIR SEVGILIM OLACAGINA HIC OLMASIN DAHA IYI" :KK57: böyle kalakaldim resmen. Girtlagina cökesim geldi o an. Ama konuyu oracikta kapattim ve birdaha da acmadim. Taa ki gecen haftaya kadar. Yine ayni arkadasla biryerde oturup kahve icip muhabbet ediyoruz. Kendisi sürekli aglayip sizliyor neden benim sevgilim yok, ben niye bulamiyorum diye. Bende dedim ki "dis görünüse fazlasiyla önem veriyorsun, karsindaki insani sevdikten sonra o senin gözünde dünyanin en güzeli en yakisiklisi zaten" dedim. Benim nisanlim da asiri yakisikli degil ama gözüm ondan baskasini görmüyor dedim. Benimki de yakisikli degil dedigimde ardindan direk "yani evet haklisin orasi öyle" gibi laflar etti yine.

Nisanlimin yüzüne karsi "naber kankaaaaa" demeler, haha hihi gülmeler etmeler. Arkasindan böyle seyler düsünmeler. Düsünmekle kalmiyor en yakin arkadasina bunlari direk söylemeler?
Tek bir yanlis laf daha bekliyorum ondan, ozaman duyacaklarina hazirlikli olsun. Kimse benim nisanlim hakkinda BENIMLE böyle konusamaz. Ha düsünebilir tabiki, begenmek zorunda degil. Ama düsüncelerini kendine saklasin bir zahmet. Nedense kiskanclik seziyorum ama bilemedim. Kac senelik dostum, arkadasim, sirdasim. Söyledikleri gercekten kalbimi kirki. Cok cok cok affiniza siginarak söylüyorum ama bana kalsa direk agzina s.....m geliyor.Birdaha böyle konusursa sizce nasil tepki vermeliyim?

Sizin de hatanız var. Ben olsam o ilk tartışmada o konu çözülene kadar bırakmazdım. Sizin söylediğiniz gibi kötü laf da söylemezdim. O yorum yok deyince, "Yorum yok demek de bir yorum oluyor. Bir ima oluyor. Benim canımdan çok sevdiğim insan için çirkin imasında bulunman canımı sıktı. Yalan söylemen gerekmiyor ama ikiniz de güler yüzlü tatlı insanlarsınız çocuğunuz tabi tatlı olur vs diyebilirdin. Ya da gülüp geçebilirdin. Bu negatiflik, bu kadar kırıcı olmak neden?" derdim. Sonra da vereceği cevaba göre arama az ya da çok mesafe koyardım veya hiç görüşmezdim.

Bir de "Kimse benim nisanlim hakkinda BENIMLE böyle konuşamaz" cümlesini bize söylemenizin sebebini anlayamadım. Cümleniz doğru değil, konuşmuş işte. Gerekli tepkiyi o zaman vermemişsiniz. Şimdi de aşırı tepkiler vermekten bahsediyorsunuz. Gerekli tepkileri zamanında sakin sakin verirseniz böyle dolmazsınız. Bence yine sakin sakin cevabınızı verin. Gayet mantıklı ve nötr biçimde. Haklıyken haksız duruma düşmeyin.

Kendisinin yakisikli erkek takintisi var. Daha karsisindaki insani tanimadan iyyy miyyyy cok cirkin diyerek disliyor. Bende bunlarin cok önemli olmadigini söylüyorum ona. Bu kafayla gidersen daha cok yalniz kalirsin sen...Kendisi benden 2 yas büyük ama bazen gercekten hic olgun davranmiyor. Bende kendimce tecrübelerime dayanarak ona destek olmaya calisiyorum akil veriyorum cünkü onun da mutlu olmasini istiyorum. Ama söyledikleri laflar gercekten cok üzdü beni. Icimde firtinalar koptu resmen yardiracaktim laflari ard arda ama büyüklük bende kalsin dedim ve cevap vermedim.

Bir de "Kimse benim nisanlim hakkinda BENIMLE böyle konuşamaz" cümlesini bize söylemenizin sebebini anlayamadım. Cümleniz doğru değil, konuşmuş işte. Gerekli tepkiyi o zaman vermemişsiniz. Şimdi de aşırı tepkiler vermekten bahsediyorsunuz. Gerekli tepkileri zamanında sakin sakin verirseniz böyle dolmazsınız. Bence yine sakin sakin cevabınızı verin. Gayet mantıklı ve nötr biçimde. Haklıyken haksız duruma düşmeyin.

Bi igrenc demedigi kaldi o anki yüz ifadesine bakarak. Her ne olursa olsun en samimi arkadasina böyle konusmasi normal mi? Nisanlimi da iyi taniyor yani kac defa 3ümüz gezdik yedik ictik. Gayet iyi anlasiyorlar. Ben düsünmesine birsey demiyorum bakin elbet begenmek zorunda degil, hatta tiksiniyor olabilir de, kendi düsüncesi sonucta. Ama direk bana acikca söylemesi dogru birsey mi?

Sordugun soruda mantik yok. Sen nisanlina duugusal bakiyosun ama arkadasin tipine bakar, konusmasina bakar disaridan bi goz yani. Yapmacik sekilde evet cok tatli olur dese mutlu olur musun
Bi igrenc demedigi kaldi o anki yüz ifadesine bakarak. Her ne olursa olsun en samimi arkadasina böyle konusmasi normal mi? Nisanlimi da iyi taniyor yani kac defa 3ümüz gezdik yedik ictik. Gayet iyi anlasiyorlar. Ben düsünmesine birsey demiyorum bakin elbet begenmek zorunda degil, hatta tiksiniyor olabilir de, kendi düsüncesi sonucta. Ama direk bana acikca söylemesi dogru birsey mi?

Bence doğru değil, çok kaba bir davranış. Ama diyorum ki bir şeye kırıldığınızda o sırada sakin sakin anlatırsanız sonra bu kadar üzülmezsiniz.

Back
X