Patavatsız kayinvalide

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanımlar merhaba. Evet dert değil ama bazen insanların kafa yapısını gerçekten anlayamıyorum. Kayınvalidemden bahsediyorum. Dün aradı, ikinci çocuğu yap artık yaşın geçiyor falan derken, çok tuzlu yiyorsun, tuzlu yeme de ikincisi kız olsun dedi. Ne alakası var, canım nasıl isterse öyle yerim, nasip kısmet bu işler dedim ama böyle bir cümleye cevap bile verdiğim için kendimi tuhaf hissettim. Geçen bir konuda da söylemiştim sanırım burada, ikinci bir oğlum olursa da çok mutlu olacağım, abisiyle iyi birer sırdaş arkadaş olurlar, kız da olsa öyle. Ne bu ondan da olsun, bundan da sevdasi!? Ben mi belirliyorum cinsiyeti, bu nasıl bir kafa?

Tekrar ediyorum, dert değil ama bu patavatsizlik insanı sinir ediyor.

Maalesef bazi insanlar ogluyla evlendin diye seni tapulu malı sanıyor ondan bu cesaret.
Mesafenizi koyun tabiki ha sınırını aşıyo mu neyse annecim görüşürüz diyin teli kapatin hiic yüz göz olmayın.
Cok mu üstünüze geliyo cevabini verin ona onun dilinden konusun lütfen ezdirmeyin kendinizi. Lütfen. Sonra kaynana oldum diye bisey oldum saniyolar. Saygı görmek farkli zorla biseyleri dayatarak saygi gördügünü sanmak farkli.
Ben careyi öyle buldum cunku zihniyet inanilmaz farkli anlatamazsiniz.
Bu arada kendi annem bile söyleyemez bana bu sekilde bu laflari.. ben bi bireyim kaynananin kuklasi değilim kendine gelsin.

Kvde üsenmeyip yasın geciyo cocuk yap diye mi aradı
Nerden geliyor bu samimiyet diyemediniz mi

Alakasız olacak ama yumurtlama gününü bilen arkadaşlar, cinsiyet tercih etmek imkansız değil. Yumurtlama gününe göre hangi günlerde hangi cinsiyetin daha yüksek ihtimal olduğunu gösteren takvimler var. Çin takvimi falan değil. Mesela kız bebeği oluşturan kromozomlar üç gün kadar canlı kaldığı için, yumurtlamadan üç gun oncesinde birliktelik kız bebek ihtimalini yüksek tutuyor. Erkek bebek için ise yumurtlama öncesi bir gün yeterli. Takvimde gün gün olasılık bildiriyor. Tabii takdir Allah'tan

Çalışma arkadaşım elbise giydim diye gün boyu akşama düğün mü var dedi... Akşam çıkarken seslendi gidiyor musun diye.. evet dedim acelem var halay'a yetişeceğim.. malum düğün beni bekliyor...

Özetle kimsenin ağzında fermuar yok maalesef ağzı olan konuşuyor bu kv nize has bişey değil. İnsanları ciddiye almaz bir de üstüne dalga geçerseniz kızacağınız şeye oturur gülersiniz

Ne var ne demiski kayinvaliden herseye kizmaya yer ariyor bu gelinler tamam anne olur desen nolcak ,yemem desen nolcak cok abartiyosunuz
Sizin anneniz babanız kocanıza
İkinci çocuğu yap hemide kız olsun
Tuz yeme bilmem ne der mi
Benim annem babam demez mesala

Kuzum patavatsiz olmayan kayinvalide mi var olsada inan cok azdir ama gelinlere böyleler iş kızlarına dönünce bir anda anlayışlı oluyorlar türk tipi kayinvalide işte geline istediği gibi konusur - sen o yüzü vermesen bile- layık görmez oğlunu kıskanır.. bu liste uzar gider en iyisi cevabını vermek birazda onun siniri bozulsun

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Tek tek okudum ama vaktim çok az olduğu için tek tek cevaplayamiyorum. Takılacak bir durum değil belki ama mesela bayramda da akşam sofradayiz ve herkesin içinde çok tuzlu yiyorsun deyip, gözünü yemeğimden ayirmayinca ve bu konu da geçince artık burada paylaşmak istedim. Haklısınız, takılacak bir konu değil. Yazdım hafifledim gibi bir şey olarak kabul edin konumu.

Ben böyle seviyorum deyin geçin
Tatlı yiyen gelin alsaymış

Evet, hayırlısı diyip geçicez, hem sözleri hem yediğinize karışması sinir bozucu. %99u böyle. Benimki de "evleneli 2 yıl oldu hala bebek yok, çok zayıfsın biraz kilo al, son görüstüğümde kardeslerim hep sordu neden olmuyo diye, söyleyecek bir sey bulamadım" demisti. Son toplanma nedenleri de kardeslerinin cenazesiydi. Konu nasil bana gelebildi o durumda hayret. eşime söyledim ne var bunda mealinde konustu ama ben bir daha unutmam o sözleri de tavrı da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…