Patnos'da Yaşamak

Evet sosyal imkanları kısıtlı olabilir ki ağrı merkeze gittim hiç birşey yok .Ama patnosu duydum genelde dışardan gelen memur kesim varmış .İnsan alışıyor bir süre sonra ama çok fazla sosyal hayatınız varsa biraz daha zor olabilir .Bende 4 yıldır Diyarbakır ın bir ilçesindeyim 2 yılımız daha var .Fakat alıştım ama merkeze yakın olduğu için sık sık merkeze gitme şansım oluyor .Ve Diyarbakır metropol bir şehir , sıkılmazsın .Ama Ağrıyı gördüğümden bunu diyemeyeceğim .Patnosta sosyal ortam olursa alışırsınız inşallah

Diyarbakır'da kardeşim yaşıyor ve çok seviyor. Aslında ben de Diyarbakır'a mı yerleşsem diye düşünüyorum bir yandan. Eşim de 4 güne toplasa derslerini 3 gün de yanımıza gelir. Gerçi kışları zor yollar kapalı olur büyük ihtimalle. Bilmiyorum kafam çok karışık.

Diyarbakır'da kardeşim yaşıyor ve çok seviyor. Aslında ben de Diyarbakır'a mı yerleşsem diye düşünüyorum bir yandan. Eşim de 4 güne toplasa derslerini 3 gün de yanımıza gelir. Gerçi kışları zor yollar kapalı olur büyük ihtimalle. Bilmiyorum kafam çok karışık.
Zor olur gidip gelmek öyle her hafta gidip gelinebilecek yakınlıkta değil ki patnos Diyarbakır arası .Hakkınızda hayırlısı olsun

Yaş olarak emekli olmak için ne kadar zamanınız kaldı? Tayinle yanına gitme şansınız yoksa siz emekli olana kadar eşiniz gitsin. Bir süre uzak mesafe yaparsınız.

Zor olur gidip gelmek öyle her hafta gidip gelinebilecek yakınlıkta değil ki patnos Diyarbakır arası .Hakkınızda hayırlısı olsun

Evet 4.5 saat sürüyormuş. Şu anda yaşadığımız yerle 10.5 saat. En azından ortada bir şehir diye düşündüm. Hem Büyükşehir imkanları var hem de kardeşim var bana yardımcı olur. Tabi bunların hepsi karışık düşünceler şimdilik.

Ben olsam asla gitmezdim. Eşiniz akademisyen onacaksa ömür boyu orda olacak demektir başka yere tayin isteyemez artık. Patnosta ömür boyu yaşamak ister misiniz. Çocuklarınızın eğitimi imkanlar hep çok zor. Ben de eşimin ili nedeniyle iç Anadolu'da küçük bir ildeyim ama İnan'ın çok zorlanıyorum ki imkanları patnostan daha iyidir. Büyük şehirlere çok yakın buna rağmen bunalıyorum çocuklarım için imkanları kısıtlı iyi kreşler kurslar yok. Çocukların ilerde eğitimi. Asıl olacak diye düşündükçe afakanlar basıyor. Şu an eşiniz ne iş yapıyor hangi şehirdesinşz bence düzeninizi bozmayın

Şu an ikimiz de devlet memuruyuz güneyde bir şehirde. Beni de en çok bebeğim düşündürüyor nasıl olacak eğitimi, doktoru. Kimlerle arkadaşlık edecek.

Ben 2 yıl Ağrı merkezde yaşadım ve çok güzel arkadaşlıklar edindim özellikle batıdaki şehirlerden gelenler orada çok samimi arkadaşlıklar kuruyorlar sosyal aktivite alanı kIsıtlı ama hiç yok değil sineması da var hava alanıda var bir çok kafeteryası da var yani ve halkı özellikle öğretmen olanlara karşı çok güzel davranıyorlar zaten oralı olmadığınızı hemen anlıyorlar ve kesinlikle batıda yaşayan doğululardan çok daha masum ve kendi hallerinde insanlar ben ağrının halkını sevdim çok doğal insanlar elbette kötüleri de vardır Allah iyilerle karşılaştırsın ve patnosu merkezden bile daha gelişmiş derlerdi oraya gidenler ben o ilçesini görmedim ama arkadaşların dediği gibi eve hapsolmuş bir hayat geçireceksiniz demek çok ön yargılı bir yaklaşım olur çünkü baharda ve yazın havası çok güzel oranın kışı çok serttir onun dışında kendinizi kötü hissettirecek bir yer olduğunu düşünmüyorum

Sosyal hayat vs sıfır gibi. Ama Doğu illerinde gezecek yerler var. Van a yakın sayılır. Bi de Patnosa gelen öğrenciler de pek parlak olmaz eşiniz umarım mesleki doyum yaşar. Onun dışında Alışırsınız zamanla. Gerçi mecbur alışacaksınız😄 hayırlı olsun

patnosta degil ama agri merkezde 1 sene kaldim ben sevdim agriyida insanlarinida
ama ne beklediginize bagli.
abimin memur arkadaslarinin esleriyle kizlariyla tanismistik onlarla gorusuyorduk.
insanlarida genel anlamda sicak kanlilar
sizin is icin orada oldugunuzu bilirler ne is yaptiginizi bilirler genelde
tek sikinti kahvelerde falan gecerken biri bunlar kim ne zaman gelmis diye sorarsa türkler su memurun ailesi falan diyorlar
(onu bile biliyorlar yani)
türkler ayristirmasi cok rahatsiz etmisti beni turist gitmisiz sanki
sizde esinizin is arkadaslarinin aileleriyle guzel bir ortam olusturabilirsiniz bence
ozellikle ogretmen ve ailelerine ayri bir saygi duyuyorlar

Ben 2 yıl Ağrı merkezde yaşadım ve çok güzel arkadaşlıklar edindim özellikle batıdaki şehirlerden gelenler orada çok samimi arkadaşlıklar kuruyorlar sosyal aktivite alanı kIsıtlı ama hiç yok değil sineması da var hava alanıda var bir çok kafeteryası da var yani ve halkı özellikle öğretmen olanlara karşı çok güzel davranıyorlar zaten oralı olmadığınızı hemen anlıyorlar ve kesinlikle batıda yaşayan doğululardan çok daha masum ve kendi hallerinde insanlar ben ağrının halkını sevdim çok doğal insanlar elbette kötüleri de vardır Allah iyilerle karşılaştırsın ve patnosu merkezden bile daha gelişmiş derlerdi oraya gidenler ben o ilçesini görmedim ama arkadaşların dediği gibi eve hapsolmuş bir hayat geçireceksiniz demek çok ön yargılı bir yaklaşım olur çünkü baharda ve yazın havası çok güzel oranın kışı çok serttir onun dışında kendinizi kötü hissettirecek bir yer olduğunu düşünmüyorum

İnşallah bizim için de güzel anılar saklayan bir yer olur

Benim için en kötü düzen düzensizlikten iyidir. Aile bütünlüğü önemli, üç gün orda dört gün orda olmak, yollarda zaman geçirmek yerine şartlar ne kadar kötü olursa olsun aynı yerde ama huzurlu olmak daha önemli. Aradığınız şey gece hayatı vs olursa zaten öyle şeyler bulamazsınız ama öğretmen-memur çoğunlukla olan bir yer olduğu için hiç fena sayılmaz. Sinema, çevre illere turlar vs zaman geçirebilirsiniz. İlla ki bir arkadaş ortamı da olur, oradaki arkadaşlıklar batıdan daha güzel oluyor

Herkese iyi geceler. Benim derdim Patnos. Eşimin akademisyenlik hayali gerçek oluyor. Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir bölüme kabul aldı. İkimiz de şaşkınız beklemiyorduk açıkçası. Eşim çok heyecanlı gitmek istiyor. Ben biraz tedirginim. Doğup büyüdüğümüz herşeyimizin olduğu ve şu anda yaşadığımız şehre çok çok uzak. Orada kimseyi tanımıyoruz. 10 aylık bebeğim var. Oraya gidersek işi de bırakmam gerekecek. Gerçi primim doldu yaşı bekliyorum. Kafam çok karışık. Eşim için çok büyük fırsat. Bir daha karşısına böyle bir fırsat çıkmaz büyük ihtimalle. Çok emek etti. Benim içinse zor zamanlar olacak gibi. Kolay arkadaş edinemem. Var mı aranızda bana yol gösterecek ya da Patnos'u bilen birileri. Orada yaşamak nasıl acaba?
Öncelikle hayırlı olsun
eşim işi geregi ordaydı sonra değiştirerek merkeze geçti merkezi bile çok kısıtlıydı imkan olarak ama bizim arkadaş ortamımız çok güzeldi lojmanda o yuzden idare edebiliyorduk aradan van ya da erzuruma giderdik gezmeye iyi düşünün

Bence öyle Erciş şuan biraz daha gelişmiş kahve dünyası açılmış :) FLO var Gratis var bunlar bir nimet orası için :)
Kendim gitmedim de, erkek arkadaşım Ipekyolu'nda, bir arkadaşım da Erciş'te. O Erciş'e giderken eşiyle birlikte gitti. Hiç memnun değiller, kız hayattan soğumuş falan. Ben de atanırsam doğuya atanacağım, o yüzden araştırıyorum. Van'a yakın olduğu için aklımdaydı oralar.

Kendim gitmedim de, erkek arkadaşım Ipekyolu'nda, bir arkadaşım da Erciş'te. O Erciş'e giderken eşiyle birlikte gitti. Hiç memnun değiller, kız hayattan soğumuş falan. Ben de atanırsam doğuya atanacağım, o yüzden araştırıyorum. Van'a yakın olduğu için aklımdaydı oralar.
Arkadaşınız daha kötü yerleri görmediği içindir :) benim arkadaşım tek kafesi olan tek bakkalı olan yerde kalıyordu Erciş baya güzel oraya göre birde arkadaş ortamı önemli çok yeni atanan var arkadaşlarını bulursan canin skilmaz yeterince cafe var market var

Şu an ikimiz de devlet memuruyuz güneyde bir şehirde. Beni de en çok bebeğim düşündürüyor nasıl olacak eğitimi, doktoru. Kimlerle arkadaşlık edecek.
Zaten devlet memursunuz işlermiş var hiç düzenimizi bozmayın şu an bir hevesle gidersiniz sonra çok pişman olursunuz. Bunun ilk okulu var ortaokulu lisesi var düzgün hastane bile bulmak çok zor bizim şehirde özel hastane bile devlet hastanesi gibi olmuş.

Evet 4.5 saat sürüyormuş. Şu anda yaşadığımız yerle 10.5 saat. En azından ortada bir şehir diye düşündüm. Hem Büyükşehir imkanları var hem de kardeşim var bana yardımcı olur. Tabi bunların hepsi karışık düşünceler şimdilik.

bu hiç olmaz bence

aile huzurunuz kalmaz

belki ilk sene siz gitmeyip eşiniz gidip deneyebilir

siz de ziyarete gider bir bakarsınız ortama

lakin akademisyen olacaksa eşiniz üniversite var demek ki orada

öğrenci olan ilçeler nispeten farklıdır diğer ilçelerden daha sosyaldir vs vs

bence eşiniz gidip yerleşsin üni de size uygun kadro da ayarlanabilir sonuçta becayiş bile olabilir bir görüşmek lazım

hayırlısı olsun

Back
X