Patron sürekli asık suratlı laf söyleyip duruyor😔

Leylahyt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2022
50
71
3
33
Merhaba arkadaşlar özel sektör zor zor derlerdi de inanmazdım. Ta ki yaşayana kadar bir klinikte işe başladım 2 ay önce,
Girdiğime gireceğime pişman oldum. bebek istiyoruz biraz toparlanalım eşime destek olayım diye başlamıştım. Ne kadar daha dayanırım bilmiyorum:KK43:. Patron sürekli asık suratlı laf söyleyip duruyor işini yaptığın halde çok kavgacı napsam da kavga çıksa onun peşinde.Yok yan dükkandakilerle muhatap olmayın yok bilmem ne 2 aydır 1 gün geç kaldım normal saatimden önce gelirim hep otobüs saatleri yüzünden o gün otobüsü kaçırttım akşama kadar surat yaptı.Sinirden başım ağrıyor 1 haftadır.

Merhaba arkadaşlar özel sektör zor zor derlerdi de inanmazdım. Ta ki yaşayana kadar bir klinikte işe başladım 2 ay önce,
Girdiğime gireceğime pişman oldum. bebek istiyoruz biraz toparlanalım eşime destek olayım diye başlamıştım. Ne kadar daha dayanırım bilmiyorum:KK43:. Patron sürekli asık suratlı laf söyleyip duruyor işini yaptığın halde çok kavgacı napsam da kavga çıksa onun peşinde.Yok yan dükkandakilerle muhatap olmayın yok bilmem ne 2 aydır 1 gün geç kaldım normal saatimden önce gelirim hep otobüs saatleri yüzünden o gün otobüsü kaçırttım akşama kadar surat yaptı.Sinirden başım ağrıyor 1 haftadır.

Yaşadığınız sorunun özel sektör ile alakası yok. Çalıştığınız kişi problemli. Başka iş bulabiliyorsanız ayrılın oradan

Tam olarak sorunu anlamadım da hiç kimse güle oynaya çalışmıyor.
Adı üstünde patron elbette sert duracak.

Benim gençliğimde iş yerimdeki arkadaşlarımla aile gibiydik. Kimi emekli oldu kiminin yeri değişti. Yeni gelenler çok farklı. Artık herkes işinde gücünde. Öyle sohbet muhabbet yok yani.

Size kolay gelsin, hayırlı işler.

Tüm gün boyunca suratın siz geç kaldığınız için asıldığını nerden biliyorsunuz ki? Sonuçta iş hayatı günde kaç tane problem çıkıyordur. Zaten normalde de asık suratlıymış. Çalışma ortamlarında öyle güle oynaya çalışmayı beklemeyin. Güleryüzlülüğü kamu kurumlarında da bulamazsınız. Hatta orda hiç hiç bulamazsınız. Özelde en azından müşteriyle muhatap olunan işlerde çalışanlar güleryüzlü davranabiliyor.

Surat asmaları üzerinize alınmayın hiç. İş hayatında biraz da yüzsüz olmak lazım. Bir ara eski patronum bana bi konu yüzünden küstü. Yani besbelli küstü adam, konuşmuyor yüzüme bakmıyor. Ben yine de ihtiyaç oldukça gidip iş hakkında konuştum, sorularımı sordum hiç umursamadım. İşle ilgili her şeye aynen devam ettim ama normalde halini hatrını sorar şakalaşırdım onları yapmadım. 20 gün surat yaptı düzeldi sonra. Ne yaşadı kendi içinde hiç bilmiyorum.

adamın suratını takacaksan sen devlet kurumunda da çalışamazsın ki. oradakiler daha beter, herkes nasıl olsa işim garanti diye düşünüp daha saçma davranıyor. kim bilir neye surat astı bunu bilemeyiz. iş hayatında işini yapıp geçeceksin, kimseden beklentin olmayacak. onun suratı, bunun ses tonu, diğerinin ruh hali falan seni alakadar eden şeyler değil, sadece kendi işinle ilgilen çünkü umursamaz olmanın yolu bu yani... başka bir yolu yok. elalemin adamı için 1 hafta başın ağrırsa erkenden ölüp gidersin valla, kendi ömründen çalmamalısın.

İşyerinde salsa yapa yapa mizah dergisi kıvamında gezinmiyor kimse. Adamın sizin yüzünüzden surat astığı ne malum, ülkede yüzü gülen kalmadı ki. Parkta yürüyen de asık suratlı artık. Ya da orası işyeri yan dükkanlarla sohbet muhabbet yeri değil gerçekten bunun uyarmasını yapmış olabilir. Ben de sinir oldum kaç kere içeri girmişim masada durması gereken kız elde instagram sohbette mesela. Başka bir birebir yaşadığınız örnek varsa onu anlatın ama olay bu kadarsa bu kadar hassas olmayın.

Ay böyle devamlı negatife maruz kalmak çok zordur bilirim. Bir de en ufak şeyin acısını personelden çıkartırlar. Kardeşim sen iş yerinde yüzünü güldürecek bir şeyler üret. Mesela bebeğinin fotosunu al masana koy. Baktıkça için açılır. Veya sana çok iyi gelen bir çiçek al. Mis gibi kokar. Renkli kalemler al kendine. Ne bileyim bu tarz şeyler yapabilirsin. Ama patron ne zaman negatif enerji verse sen hayalinde o enerjiyi bir değneğe benzet. Onu kırıp parçaladığını düşün. Allah kolaylık versin.

Özel sektör çok zor ya 😔 patronun oyuncağı gibi davranıyo sana. Bende özelde yapamadım kpssye girdim şimdi atanmaya çalışıyorum. Herkes umursamaz olmak lazım iş hayatında, alışırsın diyo ama sürekli azarlanmaya, asagilanmaya nasıl alisilir ben beceremedim 🤷

Özel sektör çok zor ya 😔 patronun oyuncağı gibi davranıyo sana. Bende özelde yapamadım kpssye girdim şimdi atanmaya çalışıyorum. Herkes umursamaz olmak lazım iş hayatında, alışırsın diyo ama sürekli azarlanmaya, asagilanmaya nasıl alisilir ben beceremedim 🤷
Memurlar lunaparkta gibi çalışıyorlar zaten 🤷‍♀️ Memur olunca tek değişen iş garantiniz

Memurlar lunaparkta gibi çalışıyorlar zaten 🤷‍♀️ Memur olunca tek değişen iş garantiniz
Benim annem babamda memur. Özelde çalışırken patronların calisanlari odasına çağırıp küfürler ettiğine, herkesin içinde toplantıda burda başçavuşun eşeği mi osuruyo dediğine, mesai dışında gerekli gereksiz ise cagirdigina, Dr randevusuna göndermediğine, çocuğunun doğum günü pasta böreğini yaptırdığına ve doğum günü standını kurdurduğuna, kaldirttigina, kurumun halılarını silkelettirdigine, galosunu bile ayağına getirttigine, çocuğunun oto koltuğunu depoya kaldirttigina, resmi tatillerde ay sende yeni işe basladin hemen tatil gibi laf soktuguna, mesai saati bitince izin almadan kurumdan cikamadigina vs vs gibi bir sürü aptalca seyle karşılaştım. Bunları hangi memura yapabilirsin? Evet turkiye de iş şartları her yerde zor ama memurlar belirli kurallar çerçevesinde çalışıyorlar. Özelde patronun parmağında oyuncaksin. Hele esnafın yanıma girdiysen orayı anlatmak bile istemiyorum.

Benim annem babamda memur. Özelde çalışırken patronların calisanlari odasına çağırıp küfürler ettiğine, herkesin içinde toplantıda burda başçavuşun eşeği mi osuruyo dediğine, mesai dışında gerekli gereksiz ise cagirdigina, Dr randevusuna göndermediğine, çocuğunun doğum günü pasta böreğini yaptırdığına ve doğum günü standını kurdurduğuna, kaldirttigina, kurumun halılarını silkelettirdigine, galosunu bile ayağına getirttigine, çocuğunun oto koltuğunu depoya kaldirttigina, resmi tatillerde ay sende yeni işe basladin hemen tatil gibi laf soktuguna, mesai saati bitince izin almadan kurumdan cikamadigina vs vs gibi bir sürü aptalca seyle karşılaştım. Bunları hangi memura yapabilirsin? Evet turkiye de iş şartları her yerde zor ama memurlar belirli kurallar çerçevesinde çalışıyorlar. Özelde patronun parmağında oyuncaksin. Hele esnafın yanıma girdiysen orayı anlatmak bile istemiyorum.

Bunu özelde de yapamazlar yalnız. Ben yıllardır özel sektörde çalışırım şu söyledikleriniz bırakın kimse yanımda yüksek sesle bile konuşamaz. Siz memur olun lunaparkta olursunuz.

Genellikle patronlar; bu çalışanımız iki aydır vaktinde geliyor, bu geç kaldığı günü de biz hoş görelim, diye bakmaz.
Tam aksine, "daha ikinci ayında geç kalmalar başladı" diye görülür durum patronlar tarafından.

"Yan dükkandakilerle muhatap olmayın" lâfı, beğenin beğenmeyin, üstünüzden gelen bir sözlü emirdir, yan dükkandakilerle muhatap olmazsınız, biter gider.

Paylaştığınız örneklerden yola çıkarak konuşuyorum, başka işyerine gitseniz de, benzer durumlarla karşılaşma ihtimaliniz olabilir. Ben olsam, biraz daha vakit tanırdım kendime, biraz da bakış açımı gözden geçirirdim. Ama burada ölçü, sizin takat gücünüz. Bir hafta boyunca sinirden başınız ağrıyacak kadar baş edilmez buluyorsanız iş ortamınızı, orada çalışmayı sürdürmeyin tabii, canınıza yazık.

Kolaylıklar dilerim.

Kaçak göçek merdivenaltı sigortasız ya da patron şirketi tek dükkanlık yerde falan olur bunlar.

Yorumları okuyorumda ne kadar yanlış bakış açısında yaşıyoruz.
Arkadaşlar bu asık suratlılığa çoğunluk dur dese zaten çoğumuz pazartesi sendromu yaşamayız.
Oldu adam patron diye hep asık surat gezsin çok yanlış.

Bir müşterim vardı evinde çalışan yardımcısı için demişti ki; ‘İyi davranmazsam,bana yapacağı kahveye tükürmeyeceği ne malum?’

Saygınlık bekliyorsa saygılı davranacak başka çözümü yok.
Oldu o zaman konu sahibi arkadaşımızda suratını onun gibi assın ..
Sana o işten çık diyemem aşını vermiyorum ama inan her yer öyle değildir.

Back
X