• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronum benimle gel dedi

Uykum var sofor lazim dedi. Yok karisi gelmez asla. Sagolun mesajlariniz icin dusuncem
sen oraya şoförlük yapmaya girmedin. şehir dışındayım veya müsait değilim de uydur bişeyler gitme.
her şey her şeye karışmış sizin orada belli ki. az yesin kendine özel şoför tutsun. sen de düzgün başka iş buldun mu fırla, durma orada.

bir de sorgulaman gereken şey sarkıntılık değil de neden görevim dışında bir işi (şoförlük) yapmam isteniyor olmalı. kullanamayacak durumda ise taksiyle gitsin.

Amca mı

28 yaşında birisi, 45 yaşında birisine amca demez

Hele de bu kişi patronsa x bey hadi ortam x abi gerektirir ama amca olmaz

Adamın iyi niyetli mi kötü niyetli mi olduğunu bilemeyiz de parça almak için sizi neden götürsün

Patronumla iş ile ilgili her yere giderim de iş tanımım dışında bir yerde ne işim var derim

Aynen sezmedim. Belkide kotu niyetli degildi. Iyice sakince dusuncem. Bulundugum ortam fazla samimi ve profesyonellikten uzak bu boyle. Herkese tesekkur ederim :KK43:
Bence esas problem 28 yaşında olup 3 aydır çalıştığınız yerdeki patronunuzun niyetin iyi mi kötü mü olduğuna karar veremiyor olmanız. Bu kadar hayat tecrübesini çoktan elde etmiş olmanız gerekirdi. İş hayatınızda çok sorun olur. Sürekli taciz edilme endişesi işe iş mi bırakacaksınız?
Muhasebeci olarak çalıştığınız yerde neden görev tanımınız dışında bir işi yapmanız gerekiyor. Bende otel çalışanıyım. Aşçıya oda temizletmiyoruz, garsonu resepsiyona sokmuyoruz. Herkesin iş tanımı neyse onu yapmasını bekliyoruz. Aksi takdirde personel tutamayız.
Abi-amca-yeğenim diye hitaplar hiç profosyonel değil. Bizde 40 yaşında çalışan 20 yaşındaki personele bey, hanım der.
Sınırlarınızı çizin. Sınırları çizilmiş iş yerleri seçin. En azından o zaman bu cesareti nerden buldu demez, kendinizi suçlamazsınız.

Abi amca demem mi yanlis? Turkiyede yasamiyorum o yuzden nasil hitap etcegimi bilemedim abi diyo herkes. Duzen yok evet zaten isleri buyutmus hani profesyonellik beklemiylrum ama cok kizginim kendime ya
Yabancilar (hani filmlerde de görürüz) is yerinde birbirine isimle hitap ederler ya, gencecik kizlar koca adamlara "Joe, George" filan deyip isimle hitap ederler, biz Türkler de bunu yadirgariz ya, akillarinca ondan sakınmak istemisler. Fazla samimi olmayalim Ahmet, Mehmet falan.... :P Ama bizimkilerin "amca, abi" ayaklari da hic belli olmuyor, ummadığın bir abi sana "sevdiğim" diyebiliyor. Her şey mümkün.
- Ya bastan herkese bey, hanim diye hitap edip en güzel resmiyeti, mesafeyi saglayacaktiniz
- Ya bu patron amcaya yeni bir mesafe koyup sizi böyle gezilere cagiramaz hale getireceksiniz
- Ya da yeni isi kolayca bulurum diyorsaniz, burdan çıkıp baska yerde çalışacaksınız (ama herkese bey, hanim mesafesini koyarak).
Ben bakkalda bile calissam abla abi diyemem gibime geliyor yapı meselesi.
Sevgiler ❤️

Bir muhasebeci olarak parça almaya gidildiğinde sizin yapacağınız bir iş var mı?
Bu sorunun cevabı adamın niyetini gösterir.

Uykum var sofor lazim dedi. Bizim is yeri insaat uzere
Ben de muhasebecisin ya kaydının tutulması gereken büyük bir meblağ var ortada falan sanmıştım. Bunu okuyunca Sarkıntılık gibi değil de görevin dışında bir işe seni koşmak istediğini düşündüm. Yine de hoş değil. Mesafe koysan iyi olur. Zaten yazmışlar işyerinde abi denmez, dedikodu patronla olmaz falan diye onlara da katılıyorum

Çalıştığım ortamlar hep erkek ortamı , bir çok erkekle sehir dışı yolculugu yapmak zorunda kaldım bugüne kadar tacize uğramadım . Adam sizi taciz etmemiş, gece yarısı mesajlar çekmemis bir şey ima etmemis alt tarafı beraber bir yere gidelim mi demiş ..
Bilmiyorum belki ben geniş düşünüyor olabilirim 🤔

Anladim ve haklisiniz. Soyle bisey varki ben basladigimdan beri bana erkeklere abi de. Yasitin olsa bile. Dendi. Samimiyet istemiyoruz dendi. Ve bende ona gore davraniyorum. Bu abiyle hafta sonu gezme amacli ciksam duyulsa neler olur bilemiyorum
Ben neden yasitima abi diyeyim ki cok saçma
Siz direkt Ahmet bey ya da beyefendi diye hitap etseniz daha iyi olur gibime geldi sahsen is yerinde abi abla vs hitaplara karsi oldum hep ve calisma hayatimda da bunu uyguladim, o yuzden kimse bana ismimle hitap edemiyor ve bu resmiyeti seviyorum diger türlü abi abla olayinda işler laçkalaşabiliyor.
Ya turkiyede olmadigimiz icin bence. Bilmiyorum. Herkes oyle konusuyo geldim bende herkes gibi konusuyorum abili. Turk olduklari icin samimiyet oluyo cunku yabanci ulkedeyiz. Hani tek denilen kimseye ismiyle hitap etme abi de.
Olsun is yerinde size tavsiyem cok yakin da olsaniz asla kisisel hitaplarda bulunmayın. Bey/hanım her zaman kullanilabilen ve resmiyeti de samimiyeti de dozunda koyabileceğiniz bir hitap şeklidir.

Bence kötü niyet yok ya ben öyle hissetmedim
Ama sen yine de mesafeli ol ne olur ne olmaz
Aman kimseye güven kalmadı ya
En ufak birşeyde korkuyoruz valla
Ortalık çok bozuk

Bir de yurtdışında da yaşıyor olsaniz sanki küçük bir ilçede yasayan, insanların kadinlara kötü gözle bakabilecegi bir konumda olan bir bakis acisina sahipsiniz. Bu tamamen yetiştirilme şeklinizden bence, erkeklere "arkadaş/patron vs" gozuyle bakamadiginiz icin de her an "ya taciz edilirsem" ya da "acaba sarkıntılık mi ediyor" "bana meyil mi ediyor" "benle konuşurken farkli bir amac mi güdüyor " dusuncelerine kapiliyorsunuz.
Erkeklerden bu kadar korkmayin, onlara erkek olarak degil insan olarak yaklastiginizda bu önyargıları kirabileceginizi düşünüyorum.
Ek olarak elbette sapik ruhlu adamlar da var ama herkese o gozle bakarsak yasayamayiz. Bu ayrimi iyi yapmak gerekir.

Her iş yerinde bey hanımda olmayabiliyor 🤷‍♀️ abi demende tuhaflık yok ama samimiyet kurmanda var. Abide desen mesafen olmalı. Normalde hep şüpheli bakarım bu olaylara ama 1. Cinsiyetin yanlıs demiş yani erkek olsan iyi arkadas olurduk işte mac yapar balıga gider vs vs kafa dengimsin ama kızsın der gibi 🤔 2. Sen hic gitmedim iş yeriyle gideriz artık diye düşününce içinde kalmasın diye söylemiştir belki 🤷‍♀️ bana göre yanlıs ama bazı insanlar daha rahat oldugundan eşide bu durumu normal görmüş olabilir 🤔 ama bilemeyızde akside olabilir her ihtimalde red et ve bundan sonra abi desende mesafeli ol sınırını koru

İş ortaminda babanizla da çalışsanız bey hanım kelimesini ağzinizdan eksiltmeyin.
Aksi halde ortam cok lackalasabiliyor.
Sizin niyetiniz kotu olmasa da samimiyet doguruyor bu kelimeler.

Kizlar merhaba..28 yasindayim
Uc aydir bir yerde calisiyorum muhasebeci olarak. Patronum 45 yasinda (babam 48). Sizinle paylasmak istedim cunku ustumde soku atamiyorum

patronum amca gibi bazen abi bazen amca derim. Yasca buyuk kesinlikle yanlis hareketini gormedim yigenim diye konusur. Gecen ben baska bi calisan kiz ve amca vardi. Istanbul gezisinden bahsediyodu falan cok iyi bildigini oralari. Dedim eh is yeriyle gideriz gezeriz. Bu sabah beni arayip bi yere gitmem lazim parca almak icin gelirmisin benimle dedi. Yani bu normal mi? Ben kesinlikle boyle seylere karsiyim ben bu adamla hic bi zaman bas basa kalmadim yada yazismadim. Linc yemek istemiyorum ama normal mi? Ben biraz olgunlasmamis biriyim 28im ama eglenceliyimdir yada cocukca diyelim ona. Bana gecen dedi lamiha kafa dengisin ama cinsiyetin yanlis.
Yani ben mi yanlis anladim teklifini yoksa yaptigi sey ayip mi

sevgilim bana diyo baska is ara diye. Bu konudan bahsetsem cok kizcak bana

ben mi uretiyorum kafamda? Hani kafa dengisin falan dediginde dedim abi sen gel dedikodu yapariz falan cunku hep gelir konusur. Ben diger is yerinde calisanlarin problemini dinlerdim konusurlardi o yuzden bu amcayi hic garipsemedim. Ihtiyaci oldugunu dusundum gelir anlatir arkadaslarini, insanlarini yani ozel konular galan degil. Bu abi evli karisida gelir ara sira is. Yerine.
Isten cikmam gerektigini dusunuyorum? Abartiyomuyum
Bence tuhaflık sizde
Patrona amca denmez hiç hoş değil

bence art niyetli olan sizsiniz
Adam diyorki kafa dengisin ama cinsiyetin yanlış. Ne demek bu? Kadın olduğun için araya mesafe koyuyorum erkek olsan iyi arkadaş olurduk.

şunu anlayamıyorum bir olay oluyor olay olurken muhatabınıza birşey sormuyorsunuz söylemiyorsunuz sonra geliyorsunuz sizce şöyle mi böylemi.
Yaw hayat böyle yaşanır mı? Başkalarının dediklerine göre yol çizilirmi?

adam arayıp gelir misin diye sorduğunda hayırdır neden geleyim bir ihtiyaç mı var diye soramıyor musunuz ya

bence de işten çıkın, zira sevgiliniz de sizde olmayan şeyler üretip adamın başına sıkıntı açacaksınız gibi duruyor

Erkek arkadaşıma hediye alacağım karar veremedim abi eşinizin size ne hediye almasını isterdiniz diye fikrini sorun. Belki de adamın hiç kötü niyeti yoktur bilmiyorum en azından sınırları olduğunu hissettirin.

Back
X