Bazen kendime soruyorum evlenirsem ne yaparım diye düşüncesi bile kötü ben 25 yasındayken o 40 yasında olacak değmez ne o bana ne ben ona ayak uydurabiliriz :S
canım benim bir tanıdığımın kızı vardı,kız 23 yaşında ve hayatı boyunca maddi açıdan kısıtlı yaşamış,diyordu hep zengin olsun evleneceğim adam beni kısıtlamasın.neyse 40 yaşında bir adam çıktı taliplerinin içinde zengin anlayışlı falan falan. kız kabul etti ama sonra nişanlılık döneminde bana diyordu o benim elimi tutarken bile midem bulanıyor ama katlanmak zorundayım evet dedim diyordu.
evlendiler,şimdi o kadar pişmanki kendisinden bu kadar büyük bir insanla evlendiğine,beni hiç önemsemiyor,fikirlerim çocukça geliyor ona 10 yıl sonra 50 yaşında olacak ben napıcam demeye başladı bile.
demem o ki,para gerçekten herşey değil varsın dubleks değil 2+1 bir evde otur evini italyan mobilyasıyla değilde spotçudan döşe, ne olacakki yanında sevdiğin insan olunca.maddiyat çok önemli tabi ama geçinecek kadar para olduktan faturaları rahatça ödedikten,haftada bir gün sevdiğin adamla sahilde bir çay içip kahvaltı yapabildikten sonra emin ol fazlası önemli değil.
huzur,huzur,huzur.
ben seni suçlamıyorum tabiki kadınız gözümüz boyanır hesapsız para harcayan bize maddiyatının hepsini serebileceğini bildiğimiz bir insanı görünce,hele de orta halli ya da dar gelirli ailede büymüşsek.ama canım benim sevdiğin kişiden bebek sahibi olmak,evlilik heyecanını ilk seninle tadacak bir insanla çok da iyi olmayan bütçeyle evlilik alışverişi yapmak, kira da olsa yanında sevdiğin insanın olduğu bir evde oturmak bunlar apayrı şeyler.
o adam bir nevi seni parasıyla ve emrivaki yapıp ailesinin içine sokmasıyla kendine mahkum etmiş.bundan hemen bir anda kurtulabilirsin.adamın amacı bir nevi senin kendisiyle adını çıkarıp,punduna getirip evlenmeye mecbur bırakmak benim anladığıma göre.
işyerinde kimse seninle imalı laflar yaptımı?aranızda ne var gibisinden falan bilmiyorum ama bence uzak dur. yoksa bir bakarsın evlenivermişsin,hayatını lüx bir semtte lüx bir arabada lüx bir otelde marka giysiler içinde ama mutsuz bir biçimde harcamışsın.dünyaya bi kez geliyosun en lüx şey sevdiğin adamla bir ömür geçirmek emin ol.
allah yardımcın olsun canım benim,adama istemediğini açık açık belirt,böyle sana yaklaşmaya falan çalışırsa da tepkini koy, hatta kendine yaşıtın bir erkek arkadaş edin mümkünse yoksa kurtulman zor gibi görünüyor bu adamdan.