Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir takip ediyorum sizleri. Ancak vaktim olabildi yazmak için. Aslında şu vakte kadar üyeliğe gerek duymamıştım. Geçen hafta aldım ama girip yazmak şimdi nasip oldu. Neyse konuya gireyim...
Ben bir firmada sekreter olarak işe başladım. 3 ay kadar oluyor. Ancak 2 hafta önce öyle bir şey oldu ki, sinirlerim çok kötü bozuldu. Çalıştığım yer 2 dairenin birleşimi bir ofis. Patronlarım 2 ortak ben ve bir arkadaşım daha birlikte çalışıyoruz. Yani ofiste 4 kişiyiz. Patronlar ya öğleye kadar ya da öğleden sonra ofiste olmuyorlar. Bizimde çok işimiz kalmıyor ve akşam 4 gibi çıkıyoruz iş yerinden. İşte 2 hafta önce çalışma arkadaşım sağlık nedeni ile bir ay izin almıştı. Bende patronlarla tek kaldım. O gün öğleden sonra gideceklerdi. Büyük olan patronum sen öğleden sonra benim bilgisayara geç. Ben dışarıdayken seni arayacağım ve bilgisayarımdan bir kaç dosyayı bir numaraya faxlamanı isteyeceğim dedi bende tamam dedim. Sonra aradı ve dosyayı faxlayacağım numarayı verdi kapattı. Bende bilgisayara geçtim istediği dosyayı arıyorum. Bir de ne göreyim!! Adam çıplak fotoğraflarını çekmiş çekmiş bilgisayara klasör yapmış. İçinde fotoğraf olduğunu anlayamadım bir an ve şoka uğradım. Elim ayağım titredi! Dosyayı gönderdim ve hemen kapattım bilgisayarı. Ama nasıl sinirden titriyorum. Özel hayatı falan anlamam mümkün değil burası bir iş yeri ve hepimiz bilgisayarları istediğimiz gibi kullanıyoruz. Nasıl bir düşünce anlam veremedim. Ve çok kıllandım açıkçası. Diğer patronunda eşinin annesi ameliyat olacak ve birkaç gün olmayacaklar. Ben bu adamla nasıl yalnız kalacağım? Ya sapık falansa ? Diğer patronumu çok severim çok cana yakındır ama bu adam soğuk bir acayip tipi var. Resmen adam kendini duşta orada burada ayıcıklarla falan çıplak çekmiş ve gelmiş koymuş bilgisayara. Ne düşünmeliyim bilmiyorum.Sanki biri görsün diye kastlı yapılmış gibi masa üstündeydi klasör.Geçen günde terasta tuhaf bir telefon konuşmasına şahit olmuştum. Böyle sapkın düşünceli insansa ben birkaç gün nasıl yanlız kalırım? Bu işe de çok ihtiyacım var. Siz olsaydınız ne yapardınız?
Düşünsenize gün içinde bile bilgisayarda neler yapıyordur. ve masalarımız karşılıklı onunla. Ya saçma sapan fantaziler kuruyorsa? of of ne biçim iş bu arkadaş! İnsan iş bilgisayarına nasıl koyar o fotoğrafları? İğreniyorum aklıma geldikçe...
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum kızlar. Şuan ofiste yanlız olduğum için yazabildim evde net yok ve yarına kadar takip edemeyeceğim. Cevaplarınız benim için çok önemli şuanda...
Not: Bir de ben bu olayı diğer patronumla ve iş arkadaşımla paylaşmalı mıyım?
Siz siz olun hergün birlikte calistiginiz is arkadaslariniza özel hayatinizdan veya herkesin
bilmesine gerek olmayan mevzulardan bahsetmeyin.
Is hayati kaygan bir zemindir, bugün yaninizda olan yarin karsinizda olabilir!
Anlattiklarina bakilirsa patronunuzdan zarar gelmez gibi duruyor. Ayiciklar falan

Sonucta size karsi bir yanlisi olmamis, dikkatli ve mesafeli olursaniz birsey olmaz.
Ama patronunuz yine de sizi korkutuyorsa, cep telefonunuz daima yaninizda olsun, bir arkadasiniza
" ben bir kac gündür kendimi yorgun hissediyorum, seni caldirir kapatirsam hemen is yerine gel olur mu ? Birlikte
doktora gideriz falan deyin. Olayi aciklamaniza gerek yok, konu sagliginiz oldugu icin ciddiye alir muhakkak, diger
arkadasiniz gelinceye kadar kendinizi daha güvende hissedersiniz.