Patronun gıcıklığı ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.142
30.505
798
36
Merhabs arkadaşlar , içimi dökmek ve sizlerden tavsiye almak istediğim bir konu var. Ben 2 Yıldır bir aile şirketinde çalışıyorum işe başlarken patron Cumartesi gelme zorunluluğun yok ancak çok iş birikirse Yanındaki arkadaşınla dönüşümlü olarak gelebilirsin dedi. Yanımda da ben yaslarında bir bayan arkadaşla çalışıyoruz. Ilk Başlarda gerçekten söylediği gibi oldu iş olursa geldim sonrasında bu arkadaşla onun işi olduğu zamanlar hiç işim olmamasına rağmen idareten geldim ama galiba dozunu ayarlayamadım patronum da fırsat bildi artık neredeyse her hafta sonu Cumartesi beni çağırmaya başladı işim olmasa bile pazartesi yapacağım işleri cumartesiden istemeye başladı her sözde Cumartesi gel Şunları bitir vs diyor başta böyle konuşmamamıza rağmen haftada 3 Cumartesi muhakkak gidiyorum denebilir ve ben bu durumdan çok sıkıldım artık ne önerirsiniz ?

Gelemem de NET bir sekilde.. ki seni kullanmayi biraksin.. iyi niyetimizden kaybediyoruz hep.
Bayram'ın ertesi gunu bile tüm şirket izinliyken çağırdı beni 31 Aralık'ta çalıştım vs artık kendimi salak gibi hissediyorum

Bende is konusunda biraz senin gibiyim.. is arkadasimin bir tanesi, mesai saatlerini degistirelimmi dedi.. tmm olur dedim.. simdide yuzume bakmiyor.. iyilik yaramiyor..
Benimki de öyle kaç hafta idare ettim onu en donunda bir hafta benim işim vardı gelmedim gün boyu surat yaptı bana

patronunla konuşmaktan başka çaresi yok. onların anlamasını bekleme. ne kadar verirsen o akdarını ve daha fazlasını isterler çünkü. hafta sonu kursa yazıldığını vs söyleyebilirsin.

patronunla konuşmaktan başka çaresi yok. onların anlamasını bekleme. ne kadar verirsen o akdarını ve daha fazlasını isterler çünkü. hafta sonu kursa yazıldığını vs söyleyebilirsin.[/QUOTE
birkaç kez işim olduğunu söyledim ama 1 saat 2 saat durup gidersin tüm gün beklemek zorunda değilsin dedi. zaten sabah uyanıp işe geline 1 saatte dursam 5 saatte dursam fark etmiyor ki kalkıp gelmek bile yoruyor insanı

Aslında bu fırsatı patronunuza siz vermişsiniz. E tabi o da bunu fırsata cevirmiş. Konuşun, en başta böyle anlaşmadıginizı hatırlatın.

Kullanılıyorsun. "Başta böyle anlaşmadığımız için dil kursuna yazıldım, kusura bakmayın. Şartları böyle konuştuk, sürekli gelmem mümkün değil" diye en başta söyleseydiniz keşke.

Merhabs arkadaşlar , içimi dökmek ve sizlerden tavsiye almak istediğim bir konu var. Ben 2 Yıldır bir aile şirketinde çalışıyorum işe başlarken patron Cumartesi gelme zorunluluğun yok ancak çok iş birikirse Yanındaki arkadaşınla dönüşümlü olarak gelebilirsin dedi. Yanımda da ben yaslarında bir bayan arkadaşla çalışıyoruz. Ilk Başlarda gerçekten söylediği gibi oldu iş olursa geldim sonrasında bu arkadaşla onun işi olduğu zamanlar hiç işim olmamasına rağmen idareten geldim ama galiba dozunu ayarlayamadım patronum da fırsat bildi artık neredeyse her hafta sonu Cumartesi beni çağırmaya başladı işim olmasa bile pazartesi yapacağım işleri cumartesiden istemeye başladı her sözde Cumartesi gel Şunları bitir vs diyor başta böyle konuşmamamıza rağmen haftada 3 Cumartesi muhakkak gidiyorum denebilir ve ben bu durumdan çok sıkıldım artık ne önerirsiniz ?
çalışma saatin haftada 45 saati geçiyorsa işkura ihbar et denetime gelsinler. ;)

Insanlar neden hep verdikce daha fazlasini istiyorlar?
Bu yuzden isten kacan uyaniklara hak vericem nerdeyse.

ek ucret isteyin. eger haftalik calisma saatini asacak sekilde calistiriyorsa kanunen size izin veya para vermek zorunda. sonunda vazgecer nasilsa.

Canım işverenler böyledir en ufak açık verdin mi faydalanmak ister keşke her çağırdığında gitmeseydin Uzak bi yerde misafirlikteyim vs. gibi söyleyebileceğin birsurü mazeret var.Artik o kadar alıştırmışsın ki sanki c.tesileri de çalışıyormuşsun gibi bunu da c.tesi yaparsın diyebiliyor sana.Açıkça konuş ismi neyse x bey ben kursa yazılmayı düşünüyorum (ingilizce vs.) c.tesileri artık gelemeyeceğim elbette acil durumlarda yine fedakarlık yapar gelirim ama eskisi kadar gelmem mümkün olmaz gibi mazeretler bulun.Spora yazıldım da diyebilirsiniz

Aslında bu fırsatı patronunuza siz vermişsiniz. E tabi o da bunu fırsata cevirmiş. Konuşun, en başta böyle anlaşmadıginizı hatırlatın.
evet o konuda çok haklısınız ben pısırık kaldım herseye tamam olur dedim o da bunu fırsata cevırdı

Back
X