Patronun kizinin düğün davetiyesi

huvese

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.409
380
123
İyi akşamlar kızlar.Ben bir firmada sekreterlik yapıyorum üc senedir bu işi yapıyorum.İki patron var ikisi de kardeş büyük olan asıl patron küçüğü etkisiz eleman.Buyuk patronun kızı evlenecek düğün davetiyeleri bastirdi küçük kardeşine davetiye listelerini oluştur dedi bir kısmını yaptı sonra onların diğer kısımlarını akşam senin işin var mı dedi ben de yok dedim bir buçuk saat onla uğraştım o numaraları söyledi davete katılacak olanların numaralarını.Bana ne onun kızı evleniyorsa şahsi işleri benim başıma kaldı kendi isim olsa gam yemem.Sana vermişse sen yap işle alakası olan bir iş değil gitsin evde mi ofiste mi nerde oluştursa olsun davetiye haksız mıyım.İlk defa burda böyle bir şey gördüm bazen yaptığı işten sogutuyorlar adamı.Bir de küçüğü soruyor bana alıştın .i ise bir sorunun olursa şöyle laf olsun torba dolsun icabi.Kucuk yerler hep sıkıntı patron la daha yakın olunca sıkıntı büyük yerde sekreter alt katta patronlar üst katta angarya işler olmuyor ama bir türlü olmadı öyle bir yere girmek.

İyi akşamlar kızlar.Ben bir firmada sekreterlik yapıyorum üc senedir bu işi yapıyorum.İki patron var ikisi de kardeş büyük olan asıl patron küçüğü etkisiz eleman.Buyuk patronun kızı evlenecek düğün davetiyeleri bastirdi küçük kardeşine davetiye listelerini oluştur dedi bir kısmını yaptı sonra onların diğer kısımlarını akşam senin işin var mı dedi ben de yok dedim bir buçuk saat onla uğraştım o numaraları söyledi davete katılacak olanların numaralarını.Bana ne onun kızı evleniyorsa şahsi işleri benim başıma kaldı kendi isim olsa gam yemem.Sana vermişse sen yap işle alakası olan bir iş değil gitsin evde mi ofiste mi nerde oluştursa olsun davetiye haksız mıyım.İlk defa burda böyle bir şey gördüm bazen yaptığı işten sogutuyorlar adamı.Bir de küçüğü soruyor bana alıştın .i ise bir sorunun olursa şöyle laf olsun torba dolsun icabi.Kucuk yerler hep sıkıntı patron la daha yakın olunca sıkıntı büyük yerde sekreter alt katta patronlar üst katta angarya işler olmuyor ama bir türlü olmadı öyle bir yere girmek.
Ee ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Siz surekli isinizden sikayetcisiniz ama? Buyuk yerde sorunlar daha buyuk bunu size daha once de soylemistim. Memnun degilseniz ayrilin. Guvenlik gorevlileri, muhasebeciler ve sekreterlere pek cok is veriliyor hakli veya haksiz.
2500 personelli kurumsal bir is yerinde sekreter 3 dil biliyor, ana dili gibi konusuyor. Ustelik master yapmis ama patrona kahve cay yapiyor. Patronun karisinin kiyafetlerinin kuru temizlemesini takip ediyor. Eh o naapsin madem? Ugrasiyor iste ben masterli elemanim bunu yapmam diyemiyor.

Siz surekli isinizden sikayetcisiniz ama? Buyuk yerde sorunlar daha buyuk bunu size daha once de soylemistim. Memnun degilseniz ayrilin. Guvenlik gorevlileri, muhasebeciler ve sekreterlere pek cok is veriliyor hakli veya haksiz.
2500 personelli kurumsal bir is yerinde sekreter 3 dil biliyor, ana dili gibi konusuyor. Ustelik master yapmis ama patrona kahve cay yapiyor. Patronun karisinin kiyafetlerinin kuru temizlemesini takip ediyor. Eh o naapsin madem? Ugrasiyor iste ben masterli elemanim bunu yapmam diyemiyor.
O da sacma ablam.. patrona cay goturcek o ayri.. ama karisinin kitafetine varana kdr cok sacma

Ozel sektor boyledir genel olarak sen yine iyisin daha agir ve kotu isler yapanlar var patron icin eleman her turlu kullanilmak icin var ozel sektorde.

Eminim senin yerinde olup senden daha agir isler yapmayi kabul edicek cok issiz insan vardir

Kotuye bakip sukretmek lazim sen yapmazsan da yapan birini bulurlar dikkatli ol.

O da sacma ablam.. patrona cay goturcek o ayri.. ama karisinin kitafetine varana kdr cok sacma
Sacma da napsin ekmeginin derdinde. Adamin caycisi ayri ascisi ayri sekreteri ayri ozel asistani ayri. Hepsine de cani ne isterse yaptiriyor.Yapmasa kapinin onunde. Pek cok mezun var o sekilde alirlar yapanini. Ozel sektor maalesef boyle. Ben de ne angaryalarla ugrastim alakasiz alakasiz. Mecburiyetler.

Sekreterin görev tanımı yok bazı isyetlerinde patronun angarya işleri özellikle uçak bileti almak patronun misafirlerine ağırlamak faks telefon email ofisin kırtasiye malzemeleri bunlar sekreterin görevi ama kuru temizleme düğün davetiyesi hakikaten insanı bazen cildirtiyorlar

Sekreterin görev tanımı yok bazı isyetlerinde patronun angarya işleri özellikle uçak bileti almak patronun misafirlerine ağırlamak faks telefon email ofisin kırtasiye malzemeleri bunlar sekreterin görevi ama kuru temizleme düğün davetiyesi hakikaten insanı bazen cildirtiyorlar
Napacaksin ablacim. Bak benim mutfak temizlemisligim, bilgisayar tamir etmisligim, boya kazani temizlemisligim,kalite kontrol elemani gibi calismisligim var. Esas isim muhendislik :KK66: mudurum patronun cantasini tasirdi havaalaninda,fuarda,yolda. Al der tutusturur eline patron. Yok nasil desin.

İlk çalıştığım yerde de öyle olmuştu bir tekstil firmasının bayisinde sekreterlik seti satış yapıyordum başta yoktu tabi bir sene dayandım sonra baktım psikolojim bozuluyor çıkmak istiyorum birini bulun bende ayrılmam dedim sorun ne niye çıkmak istiyosun zam yapalım cumartesi bire kadar çalış burdan daha iyi yer mu bulacaksin dedi.Ben de şaşırdım çaycı abla da muhasebesini kız da senin kadına kara gözüne değil işi gibi yapıyorsun ne dese anında yapıyorsun işi çözdün yeni gelen böyle olur mu her dediğini yapar mı dedi

Kurumsal kültür kafası yok büyük yerde daha önce çalışmadım bir ilaç firmasına gittim yüz kişi calisiyordu danışmadan iki kız durutordu o tür yerlerde sekretere hiç sanmıyorum böyle angarya işler verilecegini

İlk çalıştığım yerde de öyle olmuştu bir tekstil firmasının bayisinde sekreterlik seti satış yapıyordum başta yoktu tabi bir sene dayandım sonra baktım psikolojim bozuluyor çıkmak istiyorum birini bulun bende ayrılmam dedim sorun ne niye çıkmak istiyosun zam yapalım cumartesi bire kadar çalış burdan daha iyi yer mu bulacaksin dedi.Ben de şaşırdım çaycı abla da muhasebesini kız da senin kadına kara gözüne değil işi gibi yapıyorsun ne dese anında yapıyorsun işi çözdün yeni gelen böyle olur mu her dediğini yapar mı dedi

Yeni gelene kapiyi biraz gosterdiler mi senden daha iyi yapar :D

Kurumsal kültür kafası yok büyük yerde daha önce çalışmadım bir ilaç firmasına gittim yüz kişi calisiyordu danışmadan iki kız durutordu o tür yerlerde sekretere hiç sanmıyorum böyle angarya işler verilecegini
Her yer ayni emin olabilirsiniz.
Kucugunde de calistim buyugunde de. Hepsinde durumlar uc asagi bes yukari ayni

O da doğru sekreter sanki her boş işi yapmak zorunda bazı patronlara göre orası önemsiz bir yer madem önemsiz oraya neden bir eleman alırsın sekreterin işi bence daha zor satış muhasebe bütün gün odasında asıl zor şey patronun işleriyle ugrasmak

O zaman kendini geliştir Vasıf kazan ve daha guzel yerlerde çalışma imkanı yakala .
Hayat şikayet etmekle Geçmiyor iş hayatı hep böyle zor ne yazık ki ...
Sadece senin işte değil ki her işte var böyle angaryalar .

defne-28 defne-28 çok haklısın aynen bu şekilde geçmez dil konusunu biraz daha geliştirsem en büyük hayalim büyük yerlere gitmek

Ben bi davetiye yazdırma işine fazla takılmazdım herhalde ama diğer konuları bilemem tabiki.

Büyük yerlerde de alt üst muhabbeti çok olur alttakini ezerler hep şikayet edecek yerin bile olmaz.

Küçük biyerdesin madem senin yerine olsam diğer muhasebe satış satın alma vs. İşlere de burnumu sokar öğrenirdim işlerini herhangi birinin yeri boşalınca hemen göreve talip olurdum. Ama sen işyerini sevmiyorsan ne yapsalar gözüne batar mutsuz olursun.

Türkiye nın en iyi üniversitelerinden birinden mezun olmama rağmen, patronumuzun kızının yurtdışı üniversitelerine başvuru evraklarının gönderilme işini yaptım. Hiç dert etmedim tam tersi heyecanlandım onun adına. Yeri geldi otel rezervasyonu bile yapıyorum, hiç umrumda değil. İş işte. Kişisel sorun haline getirip kompleks yapmaya gerek yok bence.
Üstelik anladığım kadarı ile siz sekretersiniz ve sekreterler, yöneticilerinin bu tür kişisel işlerini yaparlar genelde. Bizde de sekreterler çay götürmemek için tartışıyorlar çok garipsiyorum. Valla yeri geldi kendim soruyorum patronuma çay içer misiniz diye. Sonuçta babam yaşında adam çay verince benden bir şey eksilmiyor.

Back
X