Patronun kizinin düğün davetiyesi

Herkese iyi geceler konu sahibi ezdirmwyin kendinizi iş bakın böyle yerde çalışmayın sen yaptıkça bitmez iş

Sanırım herkes ile muhattap olmak ve patronun işleri sekretere kaldığı için biraz daha mesafeli oluyorlar ve yapmak istemiyorlar

darkmore darkmore muhasebe kursuna gittim biraz daha öğrenirsem ins ilerde iyi bir pozisyona girerim
Ne guzel. İsi ancak isyerinde ogrenirsiniz. Muhasebe bolumune yardim etmekle baslayin mesela. On muhasebe ile ilgilenin,biraz da finans. Mutabakatlarla ilgilenin. Sonrasinda o islere talip olursunuz maasiniza ek istersiniz. Ölene kadar ayni pozisyonda kalma zorunlulugunuz yok. Ama kendinize deger katin. Yapabildiklerinizi arttirin ki piyasadaki milyon kisiden bir farkiniz olsun. Maalesef isleyis bu sekilde cunku

@DRNNFRYSMN içerde çalışan kızlar bana senin işin çok zor herkesle muhattap oluyorsun dedi ben olsam şahsen yapamazdim dedi niye dedim o kadar kişi ile muhattap oliyorsun dedi çoğu kişi sekreterliği yapmak istemiyor
Tabi canım kolaymı kapris çekmek saçma sapan insanlarla konuşmak zorunda olmak birde bazıları basit görür herkes yapar der düşük meslek gibi algılanır ama bir ihale evrakın koyma bakalım gitti milyonlar bunu anlamazlar sözleşmeyi unut bakalım mahkeme evrakın kaybet bakalım sekretet şirket batırır haberleri yok

Herkes bu işi yapamaz bu konuda katılmıyorum geçin oturun bir gün ordan bakın kız haklı kimse saçma bişey yaptıramaz yurtdışında yaptır bakalım adamı döverler
Ben konu sahibine haksiz demedim zaten. Ben sekreter yokken cok yaptim o isi de. Siradan bir sekreter olarak kalirsa omur boyu yapacak ne derlerse yazik. Patronlar icin onemli olan hususlari anlattim. Gunde kac defa ne yapiyorsunuz onlar icin bu onemli. Konu sahibi ne guzel sikayetini dile getirdiginde karsisinda bir patron bulabiliyor. Talep etsin,adam belli ki zam verecek. Veya is yukunu hafifletecek.

Seninki iyimiş bnm eski çalıştığım yerde müdüreye yaptırmışlardı.Kadın bir ay boyunca davetiye ile uğraştı .Yetişmedi mesaiye kalır gibi kaldı davetlileri ayarladı.Özel sektör ve kurumsal olmayan yerlerde görülen para veriyoruz o kadar yapsın mantığında

İyi akşamlar kızlar.Ben bir firmada sekreterlik yapıyorum üc senedir bu işi yapıyorum.İki patron var ikisi de kardeş büyük olan asıl patron küçüğü etkisiz eleman.Buyuk patronun kızı evlenecek düğün davetiyeleri bastirdi küçük kardeşine davetiye listelerini oluştur dedi bir kısmını yaptı sonra onların diğer kısımlarını akşam senin işin var mı dedi ben de yok dedim bir buçuk saat onla uğraştım o numaraları söyledi davete katılacak olanların numaralarını.Bana ne onun kızı evleniyorsa şahsi işleri benim başıma kaldı kendi isim olsa gam yemem.Sana vermişse sen yap işle alakası olan bir iş değil gitsin evde mi ofiste mi nerde oluştursa olsun davetiye haksız mıyım.İlk defa burda böyle bir şey gördüm bazen yaptığı işten sogutuyorlar adamı.Bir de küçüğü soruyor bana alıştın .i ise bir sorunun olursa şöyle laf olsun torba dolsun icabi.Kucuk yerler hep sıkıntı patron la daha yakın olunca sıkıntı büyük yerde sekreter alt katta patronlar üst katta angarya işler olmuyor ama bir türlü olmadı öyle bir yere girmek.
Hehe.. o biseymi,ben müdürümun kızının sunum ödevini yaptım..1 ayda yapılacak kadar detay bir işti ve evime 50 kere (dahiliden) telefon edildi gece gündüz..bitmedimi daha diye..he bi detay daha kizi ile karsilassak merhaba bile demekten acizdi.. bu arada devlet memuruyum.. neden yaptın dersen hayır dediğim şeyler mobbing olarak geri dönüyordu.. ve ben dayanma gücümu idareli kullanmak zorundaydım..hayir deme haklarimi vicdanen içime sinmeyen işlerde kullaniyordum...

Napacaksin ablacim. Bak benim mutfak temizlemisligim, bilgisayar tamir etmisligim, boya kazani temizlemisligim,kalite kontrol elemani gibi calismisligim var. Esas isim muhendislik :KK66: mudurum patronun cantasini tasirdi havaalaninda,fuarda,yolda. Al der tutusturur eline patron. Yok nasil desin.
Doğru diyorsun dark, tanıdığım bir kız vardı, makine mühendisliğini bitirmiş, kendi mesleğine dair iş bulamayınca bir firmada yıllarca sekreterlik yaptı, patronun ne kadar getir götür işi varsa, eşinin jinekolog randevusuna kadar bu kızın iş tanımındaydı resmen, başlarında da patronun aslında işten hiiiiç anlamayan yeğeni durup canlarına okuyordu, en sonunda isyan etti, madem mesleğimi de yapamıyorum deyip farklı bir sektöre geçiş yaptı.

Doğru diyorsun dark, tanıdığım bir kız vardı, makine mühendisliğini bitirmiş, kendi mesleğine dair iş bulamayınca bir firmada yıllarca sekreterlik yaptı, patronun ne kadar getir götür işi varsa, eşinin jinekolog randevusuna kadar bu kızın iş tanımındaydı resmen, başlarında da patronun aslında işten hiiiiç anlamayan yeğeni durup canlarına okuyordu, en sonunda isyan etti, madem mesleğimi de yapamıyorum deyip farklı bir sektöre geçiş yaptı.
Sektor cok sorunlu ablacigim. Her isyerinde var bu tur sorunlar. Patron sana parasini veriyorum ne istesem yapacak gozuyle bakiyor. Kurumsalmis zartmis zurtmus fark eden bir sey yok. Kurumsal sirkette de bir patron var. İs aslinda kucuk firmada cok daha rahat kolaylikla patrona ulasip derdini anlatabiliyorsun. Kurumsal is yerinde caninin istedigi gibi patron odasina giremezsin bile. Nerde kaldi dert anlatmak.

Bir suru is gorusmesine gitmisimdir kendim icin,hepsinde de neler yapabildigime bakiyorlardi. Yoksa kasima gozume mi alsinlar benj. Binlerce tekstil muhendisi var buyuk cogunlugu issiz dolaniyor. Fark yaratan ise giriyor. Onun disinda da sansli olan tabii ;)

Sektor cok sorunlu ablacigim. Her isyerinde var bu tur sorunlar. Patron sana parasini veriyorum ne istesem yapacak gozuyle bakiyor. Kurumsalmis zartmis zurtmus fark eden bir sey yok. Kurumsal sirkette de bir patron var. İs aslinda kucuk firmada cok daha rahat kolaylikla patrona ulasip derdini anlatabiliyorsun. Kurumsal is yerinde caninin istedigi gibi patron odasina giremezsin bile. Nerde kaldi dert anlatmak.

Bir suru is gorusmesine gitmisimdir kendim icin,hepsinde de neler yapabildigime bakiyorlardi. Yoksa kasima gozume mi alsinlar benj. Binlerce tekstil muhendisi var buyuk cogunlugu issiz dolaniyor. Fark yaratan ise giriyor. Onun disinda da sansli olan tabii :KK66:
Doğru söze ne denir, hangi meslek, hangi iş yeri olursa olsun mutlaka sorun oluyor, dediğin gibi adaylar arasında fark yaratanı seçiyorlar, verecekleri maaş ve iş aynı ama nasıl denir daha kalifiye, daha donanımlı olanı tercih ediyorlar, bugün bir öğretmene de sorsan sıkıntılar aynı, bir doktora da sorsan aynı ya da herhangi bir yerde danışma da durana da sorsan aynı, yaptığın mesleğin önemi yok, işyerine verebileceklerine bakılıyor.

Makine mühendisliğinde okuyan kızların kaderi midir nedir, erkek arkadaşım da makine mühendisi. Onun bölüm arkadaşı olan bir kız iş bulamadığı için bir firmada sekreterlik gibi bir şey yapıyor. Sekreterlik yapacaksam niye 4 sene canımı dişime takarak okudum diye isyan ediyor kızcağız. Oysa erkekler daha kolay iş buluyor, sanırım makine mühendisliğinin hala "erkek işi" olduğu kalıpyargısını aşamadık. Aynı durum inşaat mühendisliğinde de var, şantiye şefi olan bir kadın hala garibine gidiyor insanların. Tersi de var gerçi, mesela psikoloji, İngilizce öğretmenliği gibi bölümlerde okuyan erkek sayısı çok çok az. Ne zaman aşabiliriz bunu merak ediyorum. :olamaz:

Makine mühendisliğinde okuyan kızların kaderi midir nedir, erkek arkadaşım da makine mühendisi. Onun bölüm arkadaşı olan bir kız iş bulamadığı için bir firmada sekreterlik gibi bir şey yapıyor. Sekreterlik yapacaksam niye 4 sene canımı dişime takarak okudum diye isyan ediyor kızcağız. Oysa erkekler daha kolay iş buluyor, sanırım makine mühendisliğinin hala "erkek işi" olduğu kalıpyargısını aşamadık. Aynı durum inşaat mühendisliğinde de var, şantiye şefi olan bir kadın hala garibine gidiyor insanların. Tersi de var gerçi, mesela psikoloji, İngilizce öğretmenliği gibi bölümlerde okuyan erkek sayısı çok çok az. Ne zaman aşabiliriz bunu merak ediyorum. :olamaz:
Hala bazı meslekler erkek işi gibi görünüyor demek ki ya da dediğiniz gibi bazı meslekler de kadın işi gibi göründüğünden erkekler o işlerde garipseniyor, yıllardır aynı kalmış herşey, benim bahsettiğim kız taaa 90'lı yıllarda çalıştı sekreter olarak, yabancı dil gibi artıları da vardı, bir meslek sahibi olup o mesleği icra edebilmek için uğraşmak zorluyor insanları, keşke herkes mesleğini yapabilme olanağını yakalasa ve işyerlerinde bir sürü sorunlarla uğraşmak zorunda kalmasa. Zor iş vesselam.

Back
X