• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pazar günü çalışma?

kadinistemezse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
1.395
1.244
83
Selamlar! Avukat olan varsa ya da bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. Haftada 5 gün çalışıyorum. Şimdi 6 güne çıkaracaklar. Bunda bir sorun yok ama Cumartesi tatil yapıp Pazar çalışmamı istiyorlar. Ben de pazar çalışmak istemiyorum. Ya maaşımı düşürün haftasonu calısmayayım ya da pazar calısacaksam maaşımda düzeltme yapınd edim. Napabilirim. Kanunda bunla ilgili düzenleme var mı? Yıllardır hep pazar çalıştuım yeri geldi izin yapmadım çok ezildim. Yıllardır belli bir tecrübem var bu yüzden agrıma gidiyor.. Çünkü benim için önemli olan para değil insan gibi çalışmak..

Yani benim bildiğim kadarı ile izini hafta içine denk getiriyorlarsa kanun onlardan yana .
Ama izin günlerinizi kullandırtmıyorlarsa o sıkıntı yaratır.
Tecrübeniz varsa farklı bir iş arayışına girseniz ?

Haftada calısma saatı yanılmıyorsam 45 saattır bunun uzerıne 5 gunun calısma saatı cıkıyorsa bırak pazarı cumartesı bıle calıstıramazlar

Kanun kısmıyla ilgili bilgim yok ama bizim şirkette cumartesi günü de çalışan bir abi var,normal günde ne kadar alıyorsa cumartesi günü için onun 2 katını alıyor. Bir abla da haftaiçi izin yaptığı için haftasonu çalıştığında ekstra kazancı olmuyor.

Yani benim bildiğim kadarı ile izini hafta içine denk getiriyorlarsa kanun onlardan yana .
Ama izin günlerinizi kullandırtmıyorlarsa o sıkıntı yaratır.
Tecrübeniz varsa farklı bir iş arayışına girseniz ?
Şu anki işim TR standartlarına göre çok çok iyi..

Kanun kısmıyla ilgili bilgim yok ama bizim şirkette cumartesi günü de çalışan bir abi var,normal günde ne kadar alıyorsa cumartesi günü için onun 2 katını alıyor. Bir abla da haftaiçi izin yaptığı için haftasonu çalıştığında ekstra kazancı olmuyor.
anladım evet bende cumartesı ızın yapacagım ıcın benımde olmayacak yanı

Yok kimisi cumartesi çalışıp pazar izin yapıyor kimi cumartesi izin yapıp pazar calısıyor.
Kötü olmuş :( Yine de bir araştırın derim,6 gün çalıştığınızda haftalık çalışma saatini aşıyorsa yasal haklarınız oluşur

Back
X