Pazarda çalınan cüzdanım..

Normalde gezmeye falan giderken siz hep önünüze mi takarsınız.. benimki de bir alışkanlık işte birde küçük oğlumla gidince hiç hırsızlık aklıma gelmedi.. teşekkür ederim.
Gezmeye giderken tabiki sırta takarım. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum İstanbul'da pazarlar ana baba günü.. sırt çantasını önüme takarım sadece pazarda ..

Pazara gittigim zaman cüzdanimdan kimligimi ve oglumun kimligini cikariyorum. Ayrica tahminen ne kadar harcayacaksam o kadar para aliyorum geri kalan paralari cikariyorum özellikle 100lükleri 50likleri.. Kredi kartim yok zaten. Telefonumu da cantaya koymuyorum icime cepli bisey giyiyorum ona koyuyorum. Ellerim doluyken meyve sebze secerken cantama mukayet olmam cok zor oluyor cunku. Ben yillardir böyle yaparim. Cüzdan calinsa da üzülmem en azindan icinde hicbisey olmadigi icin.

Ya amcamlar pazarci bu kulaklar ne hirsizlik olaylari duydu. Herkesin icinde yapiyorlar, yakalaninca da piskin piskim yanindaki cocugun uzerine sucu atip haberim yoktu deyip sivisiyorlar. Bu isin uzmani olmuslar. Kalabaliklar yerlerde cok dikkat etmek lazim. Gecmis olsun.

Hayatımda sadece bir kere 50 liramı kaybetmiştim ya da çaldırmıştım emin değilim ama ondan sonra hep çok dikkat ettim. Ben de kalabalıklarda sırt çantasını kanguru gibi öne alanlardanım.

Kalabalık yerlerde çantamı öne takıyorum ben, pazara vs giderken paramı bölerek muhafaza ediyorum ki giderse hepsi gitmesin. Kartlarımı falan da kullanmayacağım zaman yanımda taşımıyorum.
Geçmiş olsun..

geçmiş olsun.
kalabalık bir pazarda sırt çantamdan cüzdanımı çalmışlardı. bir daha da çok sevmeme rağmen sırt çantası kullanamadım. mecbur kalınca da kangru tarzı kullandım. kolumda çanta taşsımayı çok sevmiyorum, zor geliyor. pazar gibi kalabalık elimin dolu olduğu yerlerde çapraz çanta kullanıyorum.

Sizinkiler baya insaflıymış.. evet bugün aradım kimliği iptal ettirdim yeni kimlik için randevu aldım onuda 2 aya yakın bir süreye verdiler işim zor anlaşılan.. teşekkür ederim olan oldu artık.

Sabah çok erken saatte nüfus müdürlüğüne gittiğinde
kmiliğim kayboldu yenisini çıkartacağım dediğinde yardımcı oluyorlar.
Gün içine sıra alıp işlem başlatabiliyorsun.
2 ay beklemene gerek yok.

Bende bı keresinde tam calacaklardi ki hırsızın elinin üzerine bastım yanlışlıkla :D şuan komik gibi ama o an çok korkunçtu

Bı ara ülkede olan patlamalar bombalar beni çok etkilemişti

Durakta çocuklarla otobüs beklerken (durağın arkasında bı evin bahçesi var durak bahçeden yüksek )

Ayaklarımı çok oynatirim hareket ederken

Bı an bişey e bastım basar basmaz kafamı eğip baktım ince uzun parmaklı bı el bir bağırdım

Durağın arkasına geçip baktım 15-16 yaşlarında bı çocuk ne yapıyorsun sen dedim

Hicccc telefon oynuyorum dedi biliyorum ne yaptığını gördüm pislik dedim

İki çocuğum vardı uapa yalnızdım caddede alıp çantamı çocukları yola yakın bekledim otobüsü çocuk oradan uzaklaşmıştı

Hiç bişey yapamadım ve o hırsız hala gözümün önüne geliyor

Çantamın çalınmaya çalışılması dan çok kesik el sanmam korkuttu beni :(

Helal etmek zorunda olduğunuzu düşündüren ne?
Hakkını helal etmek affetmektir o yüzden dedim. Yani insan affedemez bu durumu. Siz de hakkınızı helal etseniz de hesabı Allah'a havale ediyorsunuz sonucta. Tamamen affedemez insan. O olgunlukla bir insan varımidır bilmem ama ben yapamazdım.

Hakkını helal etmek affetmektir o yüzden dedim. Yani insan affedemez bu durumu. Siz de hakkınızı helal etseniz de hesabı Allah'a havale ediyorsunuz sonucta. Tamamen affedemez insan. O olgunlukla bir insan varımidır bilmem ama ben yapamazdım.
Yanlış yere yazdım pardon

Hayır şu kısmı anlayamıyorum. Ben "hakkımı helal ediyorum" deyince hakkımdan tamamen feragat etmiş oluyorum. Resmen "ananın ak sütü gibi helal olsun" demek oluyor bu.
Onun yerine sadece "Allah'a havale ediyorum" demek daha doğru bir dua olur. Şayet hakkınızın Allah tarafından sorulmasını istiyorsanız.

Neden bir hırsızı uğursuzu affetmek zorunda olalım ki? :) Bunun olgunlukla alakası yok. Yücegönüllük hele hiç değil :)

Sonuçta hakkımız acımasızca gaspedilmiş.. Belki de o cüzdanda çocuğuma alacağım son bez veya mama parası vardı? Belki evime gidemeyecektim? Belki kira param vardı? :KK64:

Pazara gittigim zaman cüzdanimdan kimligimi ve oglumun kimligini cikariyorum. Ayrica tahminen ne kadar harcayacaksam o kadar para aliyorum geri kalan paralari cikariyorum özellikle 100lükleri 50likleri.. Kredi kartim yok zaten. Telefonumu da cantaya koymuyorum icime cepli bisey giyiyorum ona koyuyorum. Ellerim doluyken meyve sebze secerken cantama mukayet olmam cok zor oluyor cunku. Ben yillardir böyle yaparim. Cüzdan calinsa da üzülmem en azindan icinde hicbisey olmadigi icin.
Çok akıllıca valla bende daha tedbirli olurum artık dersimi aldım.özellikle kimlik almıycam artık ve parama telefonuma daha dikkat edicem. Sonra 5 parasız yollara düşerim :)

Sabah çok erken saatte nüfus müdürlüğüne gittiğinde
kmiliğim kayboldu yenisini çıkartacağım dediğinde yardımcı oluyorlar.
Gün içine sıra alıp işlem başlatabiliyorsun.
2 ay beklemene gerek yok.
Sahi mii ay Allah razı olsun ben hemen yarın sabah gideyim.. teşekkür ederim

Hayır şu kısmı anlayamıyorum. Ben "hakkımı helal ediyorum" deyince hakkımdan tamamen feragat etmiş oluyorum. Resmen "ananın ak sütü gibi helal olsun" demek oluyor bu.
Onun yerine sadece "Allah'a havale ediyorum" demek daha doğru bir dua olur. Şayet hakkınızın Allah tarafından sorulmasını istiyorsanız.

Neden bir hırsızı uğursuzu affetmek zorunda olalım ki? :) Bunun olgunlukla alakası yok. Yücegönüllük hele hiç değil :)

Sonuçta hakkımız acımasızca gaspedilmiş.. Belki de o cüzdanda çocuğuma alacağım son bez veya mama parası vardı? Belki evime gidemeyecektim? Belki kira param vardı? :KK64:
Valla ben helal etmiyorum hamile halimle yollara düştüm dolmuşa binecek param yoktu yürüdüm baya.. zaten 100 lira vardı yanımda bide hesap kartımda para vardı. eşimin işi çok uzakta olduğu için komşulardan para istedim karakola gittim ifafe verdim.. o gün oğlumun istediği hiç birşeyi alamadım.. ayrıca nüfusa ceza parası yatıracağım tekrar hesap kartı kredi kartı başvurusunda bulunacağım.. yani bunca emeğime birde hakkımı helal edemem tabiki çok haklısınız..

Kızlar dün pazara gittim.. bikaç parça bişey aldım.. yanımda 120 lira vardı 20 lira harcamıştım hemen hemen sadece 100 lira kalmıştı para olarak ama benim kimliğim,oğlumun kimliği, eşimin yedek kredi kartı,hesap kartım, herşeyim cüzdandaydı.. arkamda sırt çantam vardı içinde telefonumda vardı.. hayret telefonu almamışlar yada farketmemişlerdi.. elime çantamı aldığımda fermuarı açıktı anladımki gitti herşey.. öylece bakakaldım.. zaten herşey çok pahalıydı yarımşar kilo alıp çıkacaktım pazardan elimde üç poşetle eve döndüm.. çok etkilendim yaa ilk kez başıma böyle bir olay geldi.. siz nasıl tedbir alıyorsunuz?
Gelmıs gecmıs olsun. 14 sene once esimle nısanlıyız telefon almıştı ozamanın parasıyla 720 tl. Calıstıgım yer han seklinde teras kattı herkesin ofisi ayrı sabah lavaboya giderken sarja taktım gitmem ve gelmem bes dakika surmustu bir geldımkı yerinde yeller esiyor. Bir sene taksitlerini odedık.o katta calısanlar anahtarla acıyordu dısarıdan birisi gelirse kapının uzerınden çan calıyordu. Kimin aldığını da tahmin ediyordum ama yapıcak birsey yok. Birde suphelendıgım kısı bırkac gun sonra bırıkmıs kiraları gelip vermesinmı patronuma resmen İcim sızlamıstı.

Valla ben helal etmiyorum hamile halimle yollara düştüm dolmuşa binecek param yoktu yürüdüm baya.. zaten 100 lira vardı yanımda bide hesap kartımda para vardı. eşimin işi çok uzakta olduğu için komşulardan para istedim karakola gittim ifafe verdim.. o gün oğlumun istediği hiç birşeyi alamadım.. ayrıca nüfusa ceza parası yatıracağım tekrar hesap kartı kredi kartı başvurusunda bulunacağım.. yani bunca emeğime birde hakkımı helal edemem tabiki çok haklısınız..

Katılıyorum. Ben daha beterini bile dilerdim sanırım. Ki hiç de merhametsiz biri değilimdir..
Eşim geçenlerde cebinden 100tl düşürmüş. Telefon falan çıkarırken düştü galiba. Baya söylendi üzüldü.

Hiç kafama takmadım sürekli "boşver belki birisinin daha çok ihtiyacı vardı. Başının gözünün sadakası olsun" dedim..

Back
X