Pco olup Klomen ile hamile kalmak

yazmayanyazilimci

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2024
287
107
23
25
Merhaba kızlar,
Bende pco ve insülin direnci var. İnsülin direnci dediğim az değil, maalesef 7,5 değerinde. 1 yıldır korunmasız ilişkiye rağmen gebe kalamadım. Eşim test verdi normal çıktı.
Doktor combinol isimli takviyeyi verip gebe kalmazsan 3 ay içinde gel dedi. Ben aksattım 8 ay sonra gittim ama olsun
Adetimin 3. Günü tekrar gittim. Tekrar pco dedi. Hormonlara baktı normal dedi. Eşime de sperm güçlendirici takviye verdi. Bana da insülin direnci için glifor verdi ve 5 gün klomen kullanacaksın, 2 ay içinde olmazsa rahim filmi çekilecek dedi. Adetimin 10. Günü de kontrole çağırdı. Ben tabii biraz stres yapıyorum. Çünkü bu zamana kadar ovülasyon testinde çok net pikler gördüğüm oldu. Yumurtlamada sorun yoktur diye düşünüyorum o yüzden. Sadece çok geç yumurtlama oluyor. Ama testte pik hiç görmemiş değilim. O yüzden klomen sanki etki etmeyecek gibi hissediyorum. Yumurta büyümeseydi pik olmazdı öyle değil mi? Biraz uzun oldu ama görüşlerinize ihtiyacım var

Bende de insulin direnci pcos ve kilo sorunu var. İnsulin direncim 3.1 duzeyindeydi ama benim, inositolli takviyeyi aksatmadan uc ay duzenli kullanin muhakkak. Esinizde ayni sekilde ilacini aksatmadan kullansin. Glifor degil benzer olarak diaformin kullaniyordum ben yumurta kalotesi icin de faydali.
Yumurtlama goruyor olabilirsiniz ama maalesef pcos da kaliteli olmuyor benimde oyleydi, ovulasyonda pik gormuyordum bazi aylar ama doktor yumurtlamissin diyordu mesela ama tutmuyordu. 7 ay kadar denedik son uc ayda 7 kilo verdim hergun bir saat yurudum d vitamini ve omega 3 aldim doktor kontrolünde. Ama yuruyus en etkilisiydi bence. Sonra klomen kullandim nisanda ama olmadi, reglim duzenliydi uzun suredir 30-32 gunde gelirdi, o ay 28 gunde geldi. Sonraki ay yani mayista klomen kullanmadim ve oldu.
Allah verecegi zaman veriyor, ilac konusunda umutsuz olmayın illa faydasi olur.
Siz muhakkak yürüyüş yapın ve doktorun verdiklerini duzenli kullanin.
İnşallah tez zamanda bebek haberi alirsiniz

Yaa çok sevindim sağlıkla gelsin Yürüyüşlerimi aksatmayayım o zaman. Doktorun verdiği folik asitin içinde D vitamini de var onu da almış oluyorum. Benim adetlerim hep düzensizdir. Rahim filmi deyince biraz gerildim açıkçası inşallah gerek kalmadan bebeğime kavuşurum

Teşekür ederim inşallah rahim filmini bana da soylemisti doktor uc ay klomenle olmazsa diye bende cekinmistim biraz gerek kalmadi cok şükür, İnşallah size de gerek kalmaz tez zamanda alirsiniz bebek mujdenizi

Canım benimde senin gibi insülin direnci ve pcos var düzensiz regli oluyorum 2 kez klomen tedavisi gördüm ancak olmadı birinde yumurtam büyüdü birinde büyümedi hiç , sonra banada doktorum combinol verdi inositol içerikli pcosa iyi gelen bir takvise edici ekstra glifor kullanıyorumki doktorumun tek sçylediği şey hanile kalmak istiyorsan gliforu bırakmamamdı son ay yani 3. Denememde klomen + femara kullandım cok güzel yumurtalar oldu ve suan hamileyim daha cok yeni , demem o ilaçlarını düzenli kullan sadece iki ay cok düzenli kullandım ve sonucum ekstra troid hapıda kullandım aslında troidim yüksek değildi sadece hamilelik için beklenen sınırın bi tık üstündeydi 2.80 ekstra kilomda var malesef

Ya kızlar bende de aynı sıkıntı var. Yıllardır adetim 1.5 ayda bir olur. Aralık ayında hiç beklenmedik bir gebelik yaşadım dış gebelikmiş o da alındı. 6 ay geçti üstünden tekrar denemeye başladık bu ay ama adetim gelmedi 49. Gün oldu bugün. Ve ben de klomen kullanmıştım yumurtam da çok güzel büyümüştü buna rağmen niye adet olmadım anlamadım

Adetim düzensiz olmasına rağmen aralık ayında dikkat etmiştim hani gebelik olmasın diye yüksek ihtimalli günlerde hiç olmadı. Ona rağmen olacağı varmış. Şuanda istiyoruz inşallah olur

Benim TSH 3,13 olmasına rağmen doktor ilaç vermedi. Ben de 2,5 ideal değer diye biliyordum. Umarım pek etkilemez. İlaçlarımı düzenli alıyorum. Gliforu içiyorum Klomen dün gece bitti. Cumartesi kontrole gideceğim umarım büyümüş olur. Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…