Merhaba, çok güzel anlatmışsınız. Benim yıllardır süregelen bir problem olduğu için hep doktor kontrolündeydim. Hiçbiri içime sinen doktorlar olmadı, doğum kontrol hapıyla eve döndüm her seferinde, gebelik düşünmeye başladığımızda da direkt tüp bebek önerdi fakat ben istemeyince aşılamayı deneyelim, bir ihtimal belki olur dedi. Vücudum hiç istedikleri gibi tepki verdi ilaçlara, yumurta oluşmadı, oluştuysa yeterli büyüklük olmadı ya da bir tane büyüdü falan. Klomen ve gonalf kullandım sadece. Letuya bu ay başlama kararı aldı doktorum ama henüz adet olmadım, günde iki kere ovulasyon testi yapıyorum, pik de görmedim. Letuya başlayacaksak bile muhtemelen öncesinde bi posta tarlusal kullanacağım belli ki. Testosteronum yüksek ama kadın doğumcular için önemli değil endokrin için önemli seviyede. Şu an kıvırcık nane çayı içiyorum ve çene bölgemdeki kıllanma ciddi oranda azaldı, bence işe yarıyor. Hayıt çayı vs de denedim ama gün içinde o kadar çok vitamin kullanıyorum ki bi de onu rutine ekleyemiyorum. Spor konusuyla benim için çok zor, nöbetli çalışıyorum ve haftanın en az 3 günü işteyim. Kalan günlerde de ancak günlük hayatımı devam ettirebiliyorum. Metformin çok uzun süre kullandım, kilom yok ama insülin direncim 11-14 arası değişiyordu ve hba1c 6,5üstüydü hep. Diyetisyen ile çalışıyorum 2 senedir aralıklı olarak. Glutensiz ve laktozdan fakir besleniyorum, çölyak mı intolerans mı derken pkosun en sık görülen belirtilerinden birinin gluten intoleransı olduğu ortaya çıktı ve uzun zamandır glutenden fakir besleniyorum.
Mehmet Fatih Karslı’yı çok duydum ama araştırınca kafam karıştı. Kimi dolandırıcı, hiçbir işe yaramadı, süreci uzattı şu kadar para aldı sağlığım bozuldu vs diyor kimi çok memnun, gebe kaldım, adetim düzene girdi vs. Siz ne zamandır kullanıyosunuz?
Tek bir gebelik yaşadım (spontan çoğul gebelik) ve kalpleri durdu. Hamile kaldığım dönem şehir değişikliği ve taşınma gibi durumların söz konusu olduğu, çok aktif olduğum ama beslenmemin en kötü olduğu dönemdi. Kendime bu kadar bakmazken olması da bir mucize. Şu an rutin hayatımı devam ettirip, diyetisyen, endokrin ve kadın doğum kontrolünde ilerlemeye çalışıyorum. Karaciğer değerlerim en ufak bir gevşememde anında bozuluyor, insülin direncim artıyor. Hiçbir kadın doğumcu bunun pkosun etkisi olduğunu söylememişti, kendim araştırarak öğrendim. Bilmiyorum gebelik oluşacak mı, ne zaman olacak, nasıl olacak ama umarım hepimiz beklediğimiz güzel haberleri tez zamanda hayırlısıyla sağlıkla alırız.