• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos ve fonksiyonel tıp

pcostanbiktim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Herkese merhaba 22 yaşındayım ve tanılı pcos hastasıyım.Yıl içerisinde birkaç kere regl oluyorum ve doktora muayene olmaya gittiğim zaman gebelik ile ilgili olmadigi muddetce ozel hastane de olsa henüz güzel bir sonuç alamadım.Son reglimin üstünden 145 gün geçti ve hala regl olamadim.Ekim ayında ertesi gün hapı kullanmıştım o mu öteledi desem bu gibi döngü aralıklarını çok sık yaşıyorum ama uzun zamandır bu kadar uzamamıştı aralığı.İlk regl olduğum zamanlarda çok fazla kanamam ve uzun süren döngü günlerim oluyordu.Sonrasında regl süreleri açılmaya başladı.Doktorum bana küçük kistlerin var ama regl olmanı etkileyecek kadar değil dedi beynin hüküm vermiyor dedi.Son gittiğim kontrolde ise bana fonksiyonel tıp ile ilgilenen bi kadın doğum doktoru bulmam gerektiğini söyledi istanbul için özelden önerilere açığım tercihen kadın bi doktor olursa daha memnun olurum.Son bi senede 12 kilo aldım 50 kiloyken 62 kiloya çıktım çenede tüylenme kas ağrıları saç dökülmesi her belirti mevcut göbekte yağlanma ve moon face denilen görüntüye de sahibim.Duygusal boyutuna hiç girmiyorum sürekli dalgalı bir haldeyim.İlerisi için çocuk sahibi olma konusunda bir zorluk yaşar mıyım bunu doktora sorduğumda da ilaç kullan altı ay sonra gel diyor ama ilaçla anlık çözüm benim için yeterli değil.Doktorum sen böylesin ve ömrünün sonuna kadar böyle olucaksın bunu kabullenip buna göre yaşayacaksın dedi.Önerilere açığım biraz karışık oldu kusura bakmayın.

Merhaba geçmiş olsun. Bende 29 yaşındayım 45 kiloyum. Aylık düzenli azda olsa regl oluyorum. Bende sivilceden kurtulamıyorum . Düzenli beslenme egzersiz falan çok zor 🥲 yani bi gün çok zengin olursam aşçı tutar spor hocası falan yutar ancak bu hayata geçerim🤣 inositol kıvırcık nane çayı gibi şeyler kullanıyor musunuz

Merhaba geçmiş olsun. Bende 29 yaşındayım 45 kiloyum. Aylık düzenli azda olsa regl oluyorum. Bende sivilceden kurtulamıyorum . Düzenli beslenme egzersiz falan çok zor 🥲 yani bi gün çok zengin olursam aşçı tutar spor hocası falan yutar ancak bu hayata geçerim🤣 inositol kıvırcık nane çayı gibi şeyler kullanıyor musunuz
Dün fonksiyonel tıp ile ilgilenen bir doktorla tedaviye başladık şu an için ek takviyeler kullanıyorum progesteron ve östrojen de kullanacağım. Mecburen spor ve diyetisyenle de süreci desteklemek zorundayım kistlerimin sayısı fazla çünkü. Nane kullandım ama bir etki etmedi. Şu an inositol de olan bir takviye kullanıyorum hepsini içeriyor.

selam @pcostanbiktim aynı yastayız bende de pcos mevcut ancak bende seninki kadar yoğun değil. cenede tüylenme sac dökülmesi ve yüzde sivilcelenme dedigin sekilde var. dk hapı kullanman harici bir sey önermediler mi

Back
X