• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcosum ve 11 ay sonra hamile kaldım. Pcos olanlara umut olması dileğiyle

kazici23

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
50
Puanlar
13
merhabalar, 28 yaşında 11 aylık evliyim evliliğim boyunca hiç korunmadık. Olursa olur olmazsa olmaz kafasındaydım ( kafaya takmamakla olsaydı ilk 6 ay olurdu ) , ta ki 6 ay bitti ve hala olmayınca korkmaya başladım kafaya takmaya başladım. Kadın doğuma gittim pcos görünümü var ama hormonların gayet normal Tabikidr bu engel değil deyip gönderdiler bu arada kilo problemim yok. İnositol içeren bir vitamin verdi ama hiç düzenli kullanmadım, bu sefer farklı bir doktora gittim ve 1 yıllık evliyim dedim ben böyle deyince hemen ilgilenmeye başladılar( yalan söylemek zorunda kaldım başka türlü önemsemediler maalesef) inositole devam et ve düzenli kullan, beyaz ekmek ve şekerden uzak dur dedi. İki ay boyunca ne ekmek ne şeker nede paketli hiçbir gıda tüketmedim spor yapmaya çalıştım ama çokta yapamadım. Bir ayın sonunda 4 kilo verdim son ayda doktor Letu ve Klomen yazdı 7 gün boyunca kullandım( Letu günde 1 kere, Klomen günde 3 kere) iki kez yumurtlama oldu ama doktor takibinde değil ovulasyon testi ile takşp ettim ama ilaçların etkisiyle olabilşyormuş. İkimci yumurtlamadan sonra umudum tamamen yok olmuştu. Çokta ağladım( kafaya takmama olayını hiç yapamadım hem stres yaptım hemde çok korktum olmamasından aklımda olan tek şey bu konuydu o yüzden size stres yapmayın diyemiyorum çok zor ama yapmayın 😇 ) ikimci yumurtlamanın dpo 10 da ilk testimi Days doktor ile yaptım ve çizgiyi gördüm( gerçekten ikinci çizgi benim için hayaldi ) ama vardı dpo 11 de kan verdim ve 50.83 çıktı 62 saat sınra 191 çıktı ve çok şükür beklediğim olmuştu. Biraz uzun anlattım ama ben bu süreçte bu tarz konuları çok okudum okudukça da bana umut oldular inşallah bekleyen herkese Allah sağlıkla nasip etsin🙏 son bir not eşim sperm testi yapmadı bende rahim filmi çektirmedim çünkü korktum doğrusu.

Yumurtlama sorununuz mu vardı? Ben de hafif kiloluyum ama ne pcosum ne yumurtlama sorunum yok. Ama şimdi de acaba çatlamıyor mu diye kafaya taktım. Perşembe günü doktora gideceğim aslında 6 aydır deniyoruz ama ben de 1 yıldır olmuyor diyeyim mi sizce belki çatlama iğnesi midir nedir ondan verir yumurta takip yapar, hiç de bilmediğim şeyler ne demem gerekiyor bilmiyorum ya ama artık stresten çok kötü oldum

Yumurtlama sorununuz mu vardı? Ben de hafif kiloluyum ama ne pcosum ne yumurtlama sorunum yok. Ama şimdi de acaba çatlamıyor mu diye kafaya taktım. Perşembe günü doktora gideceğim aslında 6 aydır deniyoruz ama ben de 1 yıldır olmuyor diyeyim mi sizce belki çatlama iğnesi midir nedir ondan verir yumurta takip yapar, hiç de bilmediğim şeyler ne demem gerekiyor bilmiyorum ya ama artık stresten çok kötü oldum
Sizi çok iyi anlıyorum, doktorlar net bir şey demedi gebeliğe engel bir durum yok dediler ama olmadı 10 ay boyunca. adet düzensizliğim vardı 45-50 hatta 60 günü bile buluyordu dögüm. Bende doktora sordum yumurta mı çatlamıyor; çatlamasa adet görmezsin dedi. Bence sizde bir yıl diyin yoksa ilgilendikleri yok tabi her doktor aynı değil. Bir yıldır çocuk istiyoruz de büyük ihtimal eşinden test senden de rahim filmi ister

Sizi çok iyi anlıyorum, doktorlar net bir şey demedi gebeliğe engel bir durum yok dediler ama olmadı 10 ay boyunca. adet düzensizliğim vardı 45-50 hatta 60 günü bile buluyordu dögüm. Bende doktora sordum yumurta mı çatlamıyor; çatlamasa adet görmezsin dedi. Bence sizde bir yıl diyin yoksa ilgilendikleri yok tabi her doktor aynı değil. Bir yıldır çocuk istiyoruz de büyük ihtimal eşinden test senden de rahim filmi ister
Benim adetlerim düzenli bilmiyorum çok mu evham yapıyorum ama kendi haline de bırakıp olmayınca da daha stres oluyorum doktora da 1 yıla yakın deniyoruz diycem muhtemelen

Benim adetlerim düzenli bilmiyorum çok mu evham yapıyorum ama kendi haline de bırakıp olmayınca da daha stres oluyorum doktora da 1 yıla yakın deniyoruz diycem muhtemelen
Diyebilirsin bence ben dedim iyi de oldu 😄 sende de benim gibi büyük ihtimal yumurta yeterince gelişemiyordur belki ama her şeyden önce beslenmene dikkat etmeni tavsiye ederim bence bende çok büyük oranda etki etti. Tatlı yada ekmek yemek istediğimde hamile kalmak istediğimi hatırlayıp yemiyordum

Diyebilirsin bence ben dedim iyi de oldu 😄 sende de benim gibi büyük ihtimal yumurta yeterince gelişemiyordur belki ama her şeyden önce beslenmene dikkat etmeni tavsiye ederim bence bende çok büyük oranda etki etti. Tatlı yada ekmek yemek istediğimde hamile kalmak istediğimi hatırlayıp yemiyordum
Gelişemeseydi her ay ovulasyonda pik görebilir miydim ki? Ya da kalitesiz oluyor bilmiyorum ya yani normalde bir sorunum yok da bu sefer detaylı takip istiyorum bakalım ne diyecek ne önerecek bende meraktayım birde takviye kullanmayı düşünüyorum

Ben yaklaşık 8 aydır inositol takviyesi kullanıyorum pcosum var 29 yaşındayım ve kilom yok. Şekerden ekmekten uzak durmaya çalışıyorum ama hala gebelik elde edemedim 13 ay oldu. Bu ay Letu yumurta büyütme ilacı kullanıp çatlatma iğnesi de oldum ama olmadı bu pcos için daha ne yapılabilir bilemiyorum. Ayrıca her ay adet görmek yumurta çatlıyor demek değilmiş doktor söylemişti

Ben yaklaşık 8 aydır inositol takviyesi kullanıyorum pcosum var 29 yaşındayım ve kilom yok. Şekerden ekmekten uzak durmaya çalışıyorum ama hala gebelik elde edemedim 13 ay oldu. Bu ay Letu yumurta büyütme ilacı kullanıp çatlatma iğnesi de oldum ama olmadı bu pcos için daha ne yapılabilir bilemiyorum. Ayrıca her ay adet görmek yumurta çatlıyor demek değilmiş doktor söylemişti
Peki yumurta catladigini doktora gitmeden nasıl anlayacağız

Allah en yakın zamanda nasip etsin inşallah 🙏 benim doktorumda tam tersinbende artık çatlamadığını düşünüyordum ama adet varsa çatlıyor dedi

Gelişemeseydi her ay ovulasyonda pik görebilir miydim ki? Ya da kalitesiz oluyor bilmiyorum ya yani normalde bir sorunum yok da bu sefer detaylı takip istiyorum bakalım ne diyecek ne önerecek bende meraktayım birde takviye kullanmayı düşünüyorum
Ben son 4-5 aydır ovulasyon testleriyle takip ediyorum her ay pik gördüm ama demek ki kaliteli değillerdi yada yeterince büyümeden çatlıyordu. Ben fertinol marka inositol içeren bir takviye kullandım

Eklentiler

• IMG_9416.webp
    IMG_9416.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG_9240.webp
    IMG_9240.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 100
Ben son 4-5 aydır ovulasyon testleriyle takip ediyorum her ay pik gördüm ama demek ki kaliteli değillerdi yada yeterince büyümeden çatlıyordu. Ben fertinol marka inositol içeren bir takviye kullandım
Ay ne karışık işler ya artık olsun istiyorum hemen

Back
X