Şort da giydiririm tayt da ..büyük kızımın bacakları uzun , dikkat çekiyor fakat umrumda değil .poposunun kapanması yeterli . İki üç ş.refsiz yüzünden baskı uygulayamam. Kendini nasıl koruması gerektiğini öğrettim ,okulda da sık sık bu konuya yer veriliyor .yanımdayken zaten problem yok , kötü niyetle bakanın gözünü çıkarırım . Sürekli baskı altında yetişen çocuğun özgüveni olmuyor . Nasıl giyinirse giyinsin ,kendini korumayı bilmeli .
Kızım arkadaşıyla oynarken birden tavrı değişti ,ben de izlemeye başladım .şu pullu kıyafetler var ya (boyanan kıyafet diyorlar kendi aralarında :) üzerinde onlardan vardı ,tam göğüs bölgesinde pulları ..arkadaşı da rengi değişsin diye elini üzerinde gezdirmek istedi .kızım hemen elini bileğinden yakalayıp engelledi ve " lütfen göğüs bölgeme dokunma ,ne öğrenmiştik unuttun mu ? Hiçbir şekilde kimsenin özel bölgelerine dokunmuyoruz " dedi ..Çok hoşuma gitti ..çocuklarımızı bilinçlendirirsek, kendilerini korumalarına da yardımcı olmuş oluruz .
Bence el kadar çocuğun ne giyecegine bu kadar takılma .dediğim gibi ,kendini korumayı öğrettiğin vakit sıkıntı kalmaz .