bence çok doğru bir konuda uyarı yapıyorsun cnaım.
eğitimin de bu yöndeymiş anladığım kadarıyla.
öncelikle çocuklarımızın bedenine ve kişiliğine saygı duyacağız.
pedofili hakkında derin bir bilgi sahibi değilsem de bir arkadaşın yazdığı üzere
yetişkin bir bireyin çıplka birinden tahrik olması ile bir pedofilin çıplak bir çocuktan tahrik olabileceği de ortada ne yazık ki.
salt çıplaklık değil elbet pedofilleri harekete geçiren.
ama bu önemli bir tahrik noktası ve kesinlikle anne baba olarak ta dikkat etmemiz lazım.
çocuklarımıza da kendilerini korumayı öğretmemiz lazım.
ben bazı annneleri anlayamıyorum. geçen sene çıralıda denize giriyoruz. yüzerken kıyıda bir anne. kızı inanın ben deyim 8 siz deyin 9 yaşında.
kadın kızın bikinisini herkesin gözünün önünde çıkardı. altınıda. etrafa baktım şöyle. erkeklerde var. hemen yanına yüzdük arkadaşımla. dedim napıyorsunuz. pedofili denen şeyden haberiniz varmı. erkek var. burada tam deniz önünde herkesin ortasında bunu neden yapıyorsunuz. kadın hiç düşünmedim bunu dedi.
nasıl düşünmezse artık.
kesinlikle çok doğru.evet çocuğun bedenine saygısızlık
o da bir birey ve her birey gibi o da giyinmeyi hak ediyor
sanki farklı bir cinsmiş gibi çırılçıplak niye koyalım ki.
kesinlikle çok doğru.
önce saygı göstereceğiz sonra koruyacağız.
oğlumu yetiştirirken buna hep dikkat etmeye çalışıyorum.
çırılçıplak gezmelerini savunacak kimse olacağını da sanmıyrum.
yapan yok mu var ama doğru bulmuyorum.
yok artık.Daha neler öğreneceğim bu kk den.ben aileden kaynaklandığını düşünüyorum. aman ne olacak küçük kızımın saçına da boya attirayim. oje daha basit kaliyor. rofleli bebek gormuslugum var.
gayet erkeklerden isittigim sekliyle igrenc bi sekilde yazayim,
"seftaliyi gordum" diyip nasil agizlari sulanan pislikler varsa,
"ortunun altinda ciplak midir acaba" diyip daha cok heycanlanan insanlar var... hatta gormedikce hayal edip merak ile daha cok tahrik olan sapiklar mevcut...
kimisi mini etek, kimisi mayo yazmis da sapikher turlu sapiktir...
Bu isin kiyafetle sinirlamasi yok bence,
Yolda kacirilan hicbir cocuk ciplak dolastigi icin tacize maruz kalmiyor...
Yetiskin kadinlar icin de mini etek seksi bulunuyorsa bu algilarin yonlendirilmesiyle alakali bir durum,
Yoksa sahilde bikinili kadinlarin daha acik olmalari nedeniyle direkt tecavuze ugramalari beklenir...
Insanlari giydirmek acik kapali tartismasi yapmak yerine tahrik edici dedigmiz on kabullerden siyrilip zihniyetle savasin...
Cocuklariniza uzun veya kisa etek giydirmeniz ise tamamen sizin kendi ilkelerinizin yansimasi olsun, sapiklari one sureceksek evden hic cikmamamiz gerekiyor,
Nasil ki trafik kazalari yuzunden eve kapanmak yerine cocuklara trafik kurallarini ogretiyor ve karsidan karsiya geciyorken de ellerini tutuyorsak bu konuda da oyle egitim verip onlem almak bu kadar temel birsey.
Sayfalarca tartisilan da egitim veya pedofili degil, yine kendi celiskilerimiz...
Çocukların çırılçıplak denize sokulmasına bende karşıyım, bunun yobazlık, dar fikirlilik, sapıkça düşüncelere sahip olmakla uzaktan yakından ilgisi yok.
Ben çıplak çocuk gördüğümde annelik duygularımla bakıyorum ama sapıklar öyle bakmıyor, el kadar bebenin vücudundan tahrik oluyorlar.
Ha çıplak ha bikinili, sapık yine de tahrik olur demeyin, evet tahrik olur belki ama gizlice fotoğraf çekip o fotoğraflar üzerine iğrenç fantaziler kuranlar var.
Bir düşünün bakalım gözünüzden sakındığınız bir avuç yavrunuzun çıplak bedeni üzerine fantazi kuran bir manyak sizde nasıl hisler uyandırıyor.
İnsan elleriyle parçalar böyle bir sapığı
Ayrıca bir diğer boyutta bu çocukları şirin görünüyor diye belli bir yaşa kadar çıplak gezdirip büyüyünce giydirip, aman kızım ayıp, aman oğlum ayıp demek nasıl bir ikilem, nasıl bir çelişkidir? Çocukların ruhsal dengesi kimsenin umrunda değil mi?
zihniyetle savaşana kadar da önlemimi almak zorundayım
çocuğumun fotoğrafına videosuna bakıp kendini tatmin eden olursa kafayı sıyırırım
onlemi neye gore ve nasil belirledigne gore degisir just,
egitimini alan biri olarak (konuda kendin yazdigin icin diyorum) benden daha iyi biliyorsundur,
kisisel hassasiyetlerimiz -hatta adini bile duydugumuzda tuylerimiz diken diken olan konular- sozkonusu oldugunda hepimiz cocuklarimizi korumak icin elimizden geleni ardimiza koymayiz,
fakat egitim ve psikoloji dair bir eylemden once tartisma ve uyari sozkonusu oldugunda duygularimizla dogru bulduklarimizi koru korune savunmak yerine farkli goruslere daha acik bir tartisma yurutmek gerektigne inaniyorum ki cocuklarimiz icin hem daha guvenli ortamlar hazirlayalim, hem de bizim dusunemedigmiz ve yanlis-eksik yaptigmiz seyler nedeniyle hayatlari olumsuz etkilenmesin...
Kimse bosverin ciplak dolasilmali demiyor zaten,
buyuk bir hassasiyetle insanlari uyarmak icin yazdigimiz seylerde gunluk hayatta kullandigmiz sekilde rahat ve art niyetten uzak bir dil kullansak da cumlelerimizle aktardigmiz farkli anlamlara dikkat etmemiz gerektigi konusunda uyariyorlar...
Ki hakliymislar, konu mini etegin seksiligine kadar gelmis, el kadar cocuk yahu bunlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?