Pek dert sayılmaz aslında

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
318
Arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi pek dert sayılmaz aslında ama konuyu nereye açacağımı bilemedim açtım buraya.Ben ailemden uzakta okuyorum ve karayoluyla 16-17 saatlik bir yol 2 sene boyunca otobüsle yolculuk yaptım 3.senem annemlerde sıkıştırıyorlar çekme o yolu kendine eziyet etme önceden al uçak bileti otobüsle aynı fiyata geliyor zaten diyorlar.Ama gelin görün ki ben hiç uçağa binmedim biraz çekiniyorum ve korkuyorum.Havalanına gidince ne yapıcam nereye gidicem bavulu nerden geçiricem vs. hiçbir fikrim yok bu konuda çekincelerim var.Otobüste biletini al,saatinde git bin ama uçakta sanırım pek böyle değil.Bavul geçiriyorsun,biletini onaylatıyorsun (sadece kulaktan dolma biliyorum).Bu konuda bana fikir verebilir misiniz?Birde uçak bileti alıcam da tarihi bütünleme sınavlarının sonuna alıcam ama ya bütünlemeye kalmazsam 1 hafta boş boş yurtta bekleyeceğim.Ama sanırım açık uçak bileti varmış,tarihini deiştirebiliyormuşsun sanırım o nasıl oluyor ve fiyat olarak ne kadar fark ediyor?
Arkadaşlarıma sormaya utandım,birşey diyeceklerinden değil ama işte burayakarşı daha rahatım sanırım :)

Uçak en güvenli ulaşım aracı hiç korkma
Uçuş saatinden 1 saat önce havaalanında ol
Açık bilet gibi sorunların icin uçak bileti satan acentalardan ayrıntılı bilgi alabilirsin

Sanırım yardımcı olabilirim;)ben de 5yıl öncesine kadar hiç binmemiştim şimdi de uçaktan inmiyorum diyebilirim.Hatay da oturuyorum anneler Antalya ablam Bursa da sen düşün artık;))öncelikle hiç korkma en güvenilir uçak biliyorsun yolculuklarda.ben genelde pegasusla gidiyorum.internetten sayfasına gir oradan seni yönlendiriyor zaten.içeri girerken bavulları kontrol ettiriyorsun orda sor hemen yardımcı olurlar hiç çekinme biletin ve bavullarını aynı yerden alıyodun oradan da uçağa alınacağın bölüme geçiyorsun her tarafta yazılar var onları takip etmen yeterli...yardımcı olabildiysem ne âlâ;))))

okadar çok uçağa bındım kı, kendımı kavada daha emnıyetlı hıssedıyorum artık :27:

öncelıkle korkmanı gerektırcek bırşey yok

uçuş saatınden yaklaşık 1-1buçuk saat önce havaalanına gıdersın

zaten dev bı ekranda bıneceğın uçağın saatını vs görüyorsun hangı peronda check ın yaptırman gerektığı yazıyor

kımlığın ıle sıraya gırıyorsun bagajını orda verıyorsun ve uçuş kartını alıyorsun bu kadar basıt :29:

hangı kapıdan gırmen gerektığın uçuş kartında yazıyor en kötü ıhtımal baktın yolunu kaybettın

bırıne sorarsın, 17 saat yol otobüsle çekılcek dert değıl

Teşekkürler arkadaşlar içime su serptiniz 1 kere yolculuk yapsam rahatlarımda bakalım :) Sanırım biletin tarihini değiştirmek konusunda bilgisi olan yok :/

THYden alirken bilet kategorini seciyorsun. Degistirilebilir, degistirilemez ve ustune para odeyerek degistirilen biletler var. Alirken aciklamasinda yaziyor.
Pegasustan emin degilim, bakmak gerek :)

Arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi pek dert sayılmaz aslında ama konuyu nereye açacağımı bilemedim açtım buraya.Ben ailemden uzakta okuyorum ve karayoluyla 16-17 saatlik bir yol 2 sene boyunca otobüsle yolculuk yaptım 3.senem annemlerde sıkıştırıyorlar çekme o yolu kendine eziyet etme önceden al uçak bileti otobüsle aynı fiyata geliyor zaten diyorlar.Ama gelin görün ki ben hiç uçağa binmedim biraz çekiniyorum ve korkuyorum.Havalanına gidince ne yapıcam nereye gidicem bavulu nerden geçiricem vs. hiçbir fikrim yok bu konuda çekincelerim var.Otobüste biletini al,saatinde git bin ama uçakta sanırım pek böyle değil.Bavul geçiriyorsun,biletini onaylatıyorsun (sadece kulaktan dolma biliyorum).Bu konuda bana fikir verebilir misiniz?Birde uçak bileti alıcam da tarihi bütünleme sınavlarının sonuna alıcam ama ya bütünlemeye kalmazsam 1 hafta boş boş yurtta bekleyeceğim.Ama sanırım açık uçak bileti varmış,tarihini deiştirebiliyormuşsun sanırım o nasıl oluyor ve fiyat olarak ne kadar fark ediyor?
Arkadaşlarıma sormaya utandım,birşey diyeceklerinden değil ama işte burayakarşı daha rahatım sanırım :)

Ucak ıcın gdıp bılet alıcaksın bılet aldıktan sonra eger degıstırmekmıstersen 30 40 tl yogunluk ve ucak hacmıne gore ucret oduyosun hele hafta sonusa cuma cumartesı pazar p tesı pahalı olabılıyor pegasus ıcın bu
Thy dada ole olmalı ama degıstırebılır olmasına dıkkat et ekonomık bıletlerın cogu anadolu jet verıyolar degısık olmaz yazıyooooo degısım oldundan emın ol !!!!!!!!!!!!!

Bıletı alıyosun.
Havalanına gıdıyosun yada havas fılan var onlar senı alıyor ıkı saat oncede havalanında olman lazım
Ic hatlardan gırıyosun orada. Kabul noktası var Bıletını onaylıyolar ıste
Sonra adam oracıkta valızını alıyo
Ucak zmanı gelıyo bınerken ucaga bıdaha anos yapılıp ucaaa alınıyorsun.
Inıyosun bınıyosun:52:

Hoppppp gelıverdın hemencecık bır saatte
Inerken de. Uzun bı korıdordan gecerek donen bısıler var yuruyen merdıveb lerın duz haleeee orada valızlerın donuyooooooo:52:
Alıyosun gıdıyosun

:46::46::46:sıra sende:54:

Son düzenleme:
THYden alirken bilet kategorini seciyorsun. Degistirilebilir, degistirilemez ve ustune para odeyerek degistirilen biletler var. Alirken aciklamasinda yaziyor.
Pegasustan emin degilim, bakmak gerek :)

Hmm anladım çok teşekkür ederim :)

Ucak ıcın gdıp bılet alıcaksın bılet aldıktan sonra eger degıstırmekmıstersen 30 40 tl yogunluk ve ucak hacmıne gore ucret oduyosun hele hafta sonusa cuma cumartesı pazar p tesı pahalı olabılıyor pegasus ıcın bu
Thy dada ole olmalı ama degıstırebılır olmasına dıkkat et ekonomık bıletlerın cogu anadolu jet verıyolar degısık olmaz yazıyooooo degısım oldundan emın ol !!!!!!!!!!!!!

Bıletı alıyosun.
Havalanına gıdıyosun yada havas fılan var onlar senı alıyor ıkı saat oncede havalanında olman lazım
Ic hatlardan gırıyosun orada. Kabul noktası var Bıletını onaylıyolar ıste
Sonra adam oracıkta valızını alıyo
Ucak zmanı gelıyo bınerken ucaga bıdaha anos yapılıp ucaaa alınıyorsun.
Inıyosun bınıyosun:52:

Hoppppp gelıverdın hemencecık bır saatte
Inerken de. Uzun bı korıdordan gecerek donen bısıler var yuruyen merdıveb lerın duz haleeee orada valızlerın donuyooooooo:52:
Alıyosun gıdıyosun

:46::46::46:sıra sende:54:

Aa iyi oldu Anadolu jette değişim olmadığını öğrendiğim.Çok teşekkür ederim açık ve net anlatmışsın :)

:72:

canım sen üniversite okuyan biri değil misin? bilmediğin bir şehirde tek başına yaşıyorsan bir hava limanı macerasnın hakkından gelirsin bence.. arkadaşlarına soru sorma konusunu da birleştirince öz güven eksikliği hissettim ben. rahat ol yani sormak da bir şey yok ki kızlar arasında yurt ortamında neler konuşulur neler..:ssz:

:72:

canım sen üniversite okuyan biri değil misin? bilmediğin bir şehirde tek başına yaşıyorsan bir hava limanı macerasnın hakkından gelirsin bence.. arkadaşlarına soru sorma konusunu da birleştirince öz güven eksikliği hissettim ben. rahat ol yani sormak da bir şey yok ki kızlar arasında yurt ortamında neler konuşulur neler..:ssz:

Yok aslında özgüven eksikliğinden değil (özgüven eksikliği var ama bu konuda özgüvenin alakası yok pek)uçak yolculuğundan biraz korkuyorum (geçen 1-2 hafta önce bir uçak düşmekten son anda kurtarılmış mesela bunu duyunca dahada korktum) ve hiç binmedim arkadaşların bu durumu sorun yaptığımı düşünmesi ve dalga konusu olması beni üzer.Şakada olsa,şakaya pek gelemem alınırım.Elbet hallederim de nasıl oluyor bu işler onu size sorup öğrenmek istedim o kadar.Birde bile tarihi değiştirme konusunda bili almak istemiştim.Aldımda.

Back
X