Peki aldatana ne oldu?

zamanında bir "aldatan" olarak cevap vereceğim. neyini nasılını geçecek olursak... yaşananlardan sonra ve önce diye iki farklı hayatım oldu diyebilirim. bir insana bu kötülüğü asla ve asla yapmaya hakkım olmadığını, iğrenç bi insan olduğumu, güzel şeyleri hak etmediğimi düşünerek geçti zaman. deli gibi pişman oldum, kendime eziyet ettim. dağıttım, kendimi kaybettim. yaptıklarımın vicdani yükünü bir türlü hafifletemedim içimden.

aldatana ne mi olur? eğer biraz kişilik sahibi bi insansa bundan dersler çıkarır. yaptığı şeyin iğrençliğiyle kendini defalarca öldürür, her anıda bir bıçak saplar kendine. aynaya bakıp yüzüne tükürür. bazı yaralar vardır yüzeyi iyileşir pembe bir yara izi kalır. ama alttaki dokuda his yoktur.

Yolumuza bakacagız.Başka çaremız yok.Onlara verebılecek en buyuk acı daha ıyı bi hayat kurmamız.
Daha bir hayat kurmak onlara aci vermiyor. Daha dogrusu onlarin umurunda olsaydik zaten aldatilmazdik. Daha iyi bir hayati kendimiz icin hakediyoruz. Insan sadece kendi icin iyi bir hayat kurmali. Aslinda bunu bastan yapmaliydik. Kimseye eyvallahimiz olmadan bastan boyle yapsaydik belki bu kadar acimiz da olmazdi.
Aldatilan herkes acisini farkli sekilde tarif ediyor. Kimi nefes alamiyorum diyor. Kimi kalbim aciyor diyor. Ben de cigerlerim sokuluyor demistim hep. Sonuc ne olursa olsun aci hep aci iste. Bastan eyvallahim olmasaydi, onu hayatimin merkezine koymasaydim belki cigerlerim sokulecek kadar aci da duymazdim. Ufak bir siyrikla atlatabilirdim.

Ben sizi hatirliyorum. Hatta farkli uye isimleri olarak konunuz buyumustu. Cok fazla gel gitiniz vardi. Ama aldatilinca evlilikler bitmiyor nasil bir yorum? Bu durum da sizi uzuyor sanirim??
Sanirim sunu demek istemis: evlilik yuruseydi zaten aldatmazdi. Aslinda o evlilik coktan bitmis demek istiyor. Tum ucuncu kisilerin agzindaki laf hep bu sekilde. Benim bir sucum yok diyen bir vicdan muhasebesinin sonucu sanirim. Ben olmasaydim baskasi da olurdu, evlilik bitmeseydi adam aldatmazdi seklinde dusunuyorlar. Ha yanlis mi? Hayir degil aslinda. Boyle adamlar sadakati bilmedigi icin bu adamlarla evlilik hic olmuyor zaten. Ama yakalanana kadar malesef bizler ortada evlilik kurumu var saniyoruz.

Benim bir arkadaşım, boşanmadan bir kadın buldu. Boşadı karısını. Kızcağız da çok uzatmadı boşandı. Aradan 15 yıl geçti. Simdi bu eşinden de boşanıyor. Ilk aklımıza gelen ne oldu peki? Ilahi adalet yerini buldu, kizin ahi tuttu. Ben inaniyorum. Ilahi adalet var. Evlensinler, belki o evlilik cezalaridir. Nitekim benim arkadasin oyle oldu. Hic huzurlu bir evlilik degildi.

Aldatandan aldatana fark vardır. Bir aldatan olarak; Birinin duygularını kırmak onu utandırmak ona hayal kırıklığı yaşatmak. Hele ki gözlerini de gördüysen o anda. O gözler her zaman takip eder seni hiç aklından çıkmaz. Seni affetse de sen kendini affedemezsin. Kendine acılar çektirirsin. Cezalandırırsın kendini. Ama o cezan hiç bitmez. Bir ömür o gözlerle hep göz gözesindir

Gereğinden fazla kıymet vermenin diyebilirim.zannediyordum ki o benim elim kolum gören gözüm.onsuz tek nefes dahi alamam.cok fazla değer yuklemisim.bunu şimdi daha iyi anlayabiliyorum.bir çok konuda mükemmel bı adamdir benim eşim.bem her konuda mükemmel sandım.insan üstü idi gözümde.birde geçmişten gelen bazı travmalarla ondan aşağı görmüşüm kendimi.sanki o bana bı lütuf gibi.ama bunu o yapmadi.ben yaptım.aslinda o son derece alçak gonulludur.hic öyle benim havalarında değildir.bunu kendime neden yaptım bilmiyorum.ben birazda kaderciyimdir.dedigim gibi hayat neye ihtiyacin varsa onu veriyor aslında.beser şaşar derler ya ben onu unutmuşum.yinede sizin aradığınız somut cevap olmadı belki ama benim ic sesim bunları söylüyor.
Hakkinizda hayirlisi olsun. Umarim kiymetinizi anliyordur.

Benim eski eş de mahkeme bitmeden sevgili yapmıştı.
Adı üzerinde bitme kararı alınmış ilişki,evlilik.
Resmiyette bittikten sonra da koymazdı.
Öncesinde de koymadı.
Koyması lazımdı halbuki beni nasıl unutabilip başkasıyla olabilirdi henüz boşanmadan?
Koymadı.
Cevap belli:Sevgim bitmişti.
Sonra aynı kişiyle evlendi ayrıldı çok mutsuz olduğunu ağzından duymama gerek yok.
Ben evlendim, mutluyum.
Gidene ne oldu?
Ben takiliyorum. Umarim ki bu sevdigim icin degildir. Icimde biriken ofkenin hirsin sonucudur. Bosanma surecimde de cok cektiriyor suanda. Konularim vardi bunun icin. 3 yildir suruyor ve her durusma yeni bir hezeyan. Tam olarak bosandigimda gecer dilerim. Çünkü cigerim sisti artik benim. Cok yoruldum. Surekli ayaga kalkmaya calismaktan cok yoruldum. Cunku hakkimi sadece hukuk karsisinda aradim. Icime attim hep umarim sonu guzel olur.

Aldatandan aldatana fark vardır. Bir aldatan olarak; Birinin duygularını kırmak onu utandırmak ona hayal kırıklığı yaşatmak. Hele ki gözlerini de gördüysen o anda. O gözler her zaman takip eder seni hiç aklından çıkmaz. Seni affetse de sen kendini affedemezsin. Kendine acılar çektirirsin. Cezalandırırsın kendini. Ama o cezan hiç bitmez. Bir ömür o gözlerle hep göz gözesindir
Hepimizin hatalari illa ki var. Bu da vicdan sinavi sanirim. Ama benim karsimdaki bu sinavdan kaldi. Aldattiktan sonra ki surecte bunu hissettirseydi bu kadar can yakmaz di. Ama hersey daha kotu oldu. Bosanma surecindeyiz ve simdiden cigerlerim sisti.

zamanında bir "aldatan" olarak cevap vereceğim. neyini nasılını geçecek olursak... yaşananlardan sonra ve önce diye iki farklı hayatım oldu diyebilirim. bir insana bu kötülüğü asla ve asla yapmaya hakkım olmadığını, iğrenç bi insan olduğumu, güzel şeyleri hak etmediğimi düşünerek geçti zaman. deli gibi pişman oldum, kendime eziyet ettim. dağıttım, kendimi kaybettim. yaptıklarımın vicdani yükünü bir türlü hafifletemedim içimden.

aldatana ne mi olur? eğer biraz kişilik sahibi bi insansa bundan dersler çıkarır. yaptığı şeyin iğrençliğiyle kendini defalarca öldürür, her anıda bir bıçak saplar kendine. aynaya bakıp yüzüne tükürür. bazı yaralar vardır yüzeyi iyileşir pembe bir yara izi kalır. ama alttaki dokuda his yoktur.
Bu yaptiginiz hata da sizin vicdan sinavinizmis. Ders cikarana ne ala. Ama benimki karaktersiz. Bunlari dusunseydi eger 2 ay sonra sevgili yapip, cekismeli davalarla beni surundururken kendisi nisan yapmazdi.
Sanirim sonuc 2 ye ayriliyor. 1. Si karakter sahibi olanlar kendi vicdanlariyla kendi cezalarini veriyor. Ki benim ki de oyle olsaydi eminim bu kadar kirilmazdim, surec bu kadar pislesmezdi. Digeri de vicdani cidden olmayanlar. Bana sahip ciksaymis, soyle kotuydu boyle kotuydu hakketti diyip 2 ay sonra yeni asklara yelken acanlar. Iste bunlarin kefeleri aldatilanin kefesiyle ayni olur insallah.

Sanirim sunu demek istemis: evlilik yuruseydi zaten aldatmazdi. Aslinda o evlilik coktan bitmis demek istiyor. Tum ucuncu kisilerin agzindaki laf hep bu sekilde. Benim bir sucum yok diyen bir vicdan muhasebesinin sonucu sanirim. Ben olmasaydim baskasi da olurdu, evlilik bitmeseydi adam aldatmazdi seklinde dusunuyorlar. Ha yanlis mi? Hayir degil aslinda. Boyle adamlar sadakati bilmedigi icin bu adamlarla evlilik hic olmuyor zaten. Ama yakalanana kadar malesef bizler ortada evlilik kurumu var saniyoruz.
Her yakalanan erkek istisnasiz eslerine o kadin beni ayartti, aklimi celdi, cok pismanim derken, 3. Kisilerin de evlilik zaten bitmis gozuyle bakip cesaret bulabilmesi ne tuhaf. Ne olursa olsun sevmedigi esini once bosayip sonra gozu disari kayamamis bir karaktersiz var ortada. Evliligi kotuyse bile bunu dusunmeli, uzak durmali. Bu kadinlarin eslere bu yaklasimda bulunmasi sac bas yoldurtuyor. Hic mahcup olmamalari klisesi de var bir de...

Ben takiliyorum. Umarim ki bu sevdigim icin degildir. Icimde biriken ofkenin hirsin sonucudur. Bosanma surecimde de cok cektiriyor suanda. Konularim vardi bunun icin. 3 yildir suruyor ve her durusma yeni bir hezeyan. Tam olarak bosandigimda gecer dilerim. Çünkü cigerim sisti artik benim. Cok yoruldum. Surekli ayaga kalkmaya calismaktan cok yoruldum. Cunku hakkimi sadece hukuk karsisinda aradim. Icime attim hep umarim sonu guzel olur.
3 sene sürmesinin sebebi ne?
Hırsınızdan dolayıdır umarım.
Alışkanlıklar oluyor bunlardan vazgeçebilmek zor, kolay değil.
Ama 3 sene çok be arkadaşım. O hayatına kaldığı yerden devam edebiliyorken.
Ne kadar zarar verdiğini kendin söylüyorsun.
Her geçen gün aleyhine.
Dava nasılsa sonuçlanır kendin için biseyler yapabilsen?
Moral olsun diye söylemiyorum..
Çekilen her çilenin sonunda seni bekleyen bir mutluluk oluyor.
O günler için güçlü ve ayakta olmalısın.
Bulunduğun ruh halini olduğun yerde bırak. Bugün milat olsun. 🙏

Benim bir arkadaşım, boşanmadan bir kadın buldu. Boşadı karısını. Kızcağız da çok uzatmadı boşandı. Aradan 15 yıl geçti. Simdi bu eşinden de boşanıyor. Ilk aklımıza gelen ne oldu peki? Ilahi adalet yerini buldu, kizin ahi tuttu. Ben inaniyorum. Ilahi adalet var. Evlensinler, belki o evlilik cezalaridir. Nitekim benim arkadasin oyle oldu. Hic huzurlu bir evlilik degildi.
15 yil sonra mi 🤔

3 sene sürmesinin sebebi ne?
Hırsınızdan dolayıdır umarım.
Alışkanlıklar oluyor bunlardan vazgeçebilmek zor, kolay değil.
Ama 3 sene çok be arkadaşım. O hayatına kaldığı yerden devam edebiliyorken.
Ne kadar zarar verdiğini kendin söylüyorsun.
Her geçen gün aleyhine.
Dava nasılsa sonuçlanır kendin için biseyler yapabilsen?
Moral olsun diye söylemiyorum..
Çekilen her çilenin sonunda seni bekleyen bir mutluluk oluyor.
O günler için güçlü ve ayakta olmalısın.
Bulunduğun ruh halini olduğun yerde bırak. Bugün milat olsun. 🙏
Beni dostum dedigim karsi komsumla aldatti. Hamileydim ogrenmemin haftasinda dusuk yaptim. Is bosanmaya gelince ailesi cikti sen sebep oldun o kadini sen evine soktun dedi mal anlasmamiza itiraz etti. Anlasmali baslayan davamiz cekismeliye dondu. Sonra tum aile taleplerimden dolayi bana karsi hirslandi. Yapmadiklari, soylemedikleri kalmadi. Ne kadinligim kaldi ne onurum. Yetmedi ayni sektordeydik, laflarindan yildim isten ayrilmak zorunda kaldim, o arada o baska biriyle gosterisli bir nisan yapti. Yine yetmedi gecen ay ki durusmamda kaynanam cikti takilara tedbir istedi hepsine. Ben onu oglumun karisina aldim o artik karisi degil yenisine takacagim dedi. Ama tedbiri kendi aldiklarina istemedi elimde ne varsa, ailemin aldiklari dahil hepsine istedi. Daha neler neler... ben ne mi yaptim? Hic birsey. Sadece delillerimi mahkeme sundum. Olagan surecte gidiyor mahkeme ve maalesef uzun. Daha onumde 2 yilim daha varmis. O bittikten sonra da mal davasi acilacak. Ben o yuzden gecmisimden kopamadim. Her durusma oncesi ayni seyler yasadim durdum. Onlardan daha beter seyker duydum. Elimde ne varsa inanc, dost, is ,bebek kaybettim.tum cesaretimi kirdi. Evden cikmak istemedim kac ay. O ne mi yapti? Sanirim suan nisanlisiyla benim ceyizim olan yatak yorganda yatiyordur. Geziyor, tozuyor,egleniyor. Mahkemede de param yok gecinemiyorum diyor. Ben nasil iyi olabilirim? Ayrilmaninda bir adabi var. Yasanmisliklarin bir saygisi olmali. Ama ezdi gecti beni. Icimde kaldi cumlelerim. Bu brni fazlasiyla yordu. Simdi ilahi adalet dilenip duruyorum birsey duyayim icim artik sogusun diyorum. Cunku ben birsey yapamiyorum. Bu kadar ugrasa mahkeme ne karar verecek acikcasi onda da umudum yok. Sanirim sonuclanan kadar gecmeyecek.
Ay icimi dokesim gelmis yine. Hakkinizi helal edin.

Beni dostum dedigim karsi komsumla aldatti. Hamileydim ogrenmemin haftasinda dusuk yaptim. Is bosanmaya gelince ailesi cikti sen sebep oldun o kadini sen evine soktun dedi mal anlasmamiza itiraz etti. Anlasmali baslayan davamiz cekismeliye dondu. Sonra tum aile taleplerimden dolayi bana karsi hirslandi. Yapmadiklari, soylemedikleri kalmadi. Ne kadinligim kaldi ne onurum. Yetmedi ayni sektordeydik, laflarindan yildim isten ayrilmak zorunda kaldim, o arada o baska biriyle gosterisli bir nisan yapti. Yine yetmedi gecen ay ki durusmamda kaynanam cikti takilara tedbir istedi hepsine. Ben onu oglumun karisina aldim o artik karisi degil yenisine takacagim dedi. Ama tedbiri kendi aldiklarina istemedi elimde ne varsa, ailemin aldiklari dahil hepsine istedi. Daha neler neler... ben ne mi yaptim? Hic birsey. Sadece delillerimi mahkeme sundum. Olagan surecte gidiyor mahkeme ve maalesef uzun. Daha onumde 2 yilim daha varmis. O bittikten sonra da mal davasi acilacak. Ben o yuzden gecmisimden kopamadim. Her durusma oncesi ayni seyler yasadim durdum. Onlardan daha beter seyker duydum. Elimde ne varsa inanc, dost, is ,bebek kaybettim.tum cesaretimi kirdi. Evden cikmak istemedim kac ay. O ne mi yapti? Sanirim suan nisanlisiyla benim ceyizim olan yatak yorganda yatiyordur. Geziyor, tozuyor,egleniyor. Mahkemede de param yok gecinemiyorum diyor. Ben nasil iyi olabilirim? Ayrilmaninda bir adabi var. Yasanmisliklarin bir saygisi olmali. Ama ezdi gecti beni. Icimde kaldi cumlelerim. Bu brni fazlasiyla yordu. Simdi ilahi adalet dilenip duruyorum birsey duyayim icim artik sogusun diyorum. Cunku ben birsey yapamiyorum. Bu kadar ugrasa mahkeme ne karar verecek acikcasi onda da umudum yok. Sanirim sonuclanan kadar gecmeyecek.
Ay icimi dokesim gelmis yine. Hakkinizi helal edin.
Her zaman yazabilirsin içini dök yeterki özelden de yazabilirsin.
Lütfen mücadelenden, haklarından vazgeçme.
Barodan avukat talep et.Kanıt delil ne varsa mahkemeye sun.
Parası yok geçinemiyor ama nişan yapıyor gösterişli hemde.
Hakkını alabilmek için önce güçlü olman ve güçlü durman gerekiyor.
İyi olmak zorundasin Düşündükçe işin içinden çıkamazsın.
Lütfen kendine acıma gücünü hisset hissettir.
Yapılanlara sessiz kaldıkça ve üzüldükce hep daha fazlasını yapacaklar.
Ailen,arkadaşların konuşup paylaşabileceğin birileri yok mu?
Paylaşmadıkça kurtulamazsın yüklerinden
Ne zaman istersen yazabilirsin.

Her zaman yazabilirsin içini dök yeterki özelden de yazabilirsin.
Lütfen mücadelenden, haklarından vazgeçme.
Barodan avukat talep et.Kanıt delil ne varsa mahkemeye sun.
Parası yok geçinemiyor ama nişan yapıyor gösterişli hemde.
Hakkını alabilmek için önce güçlü olman ve güçlü durman gerekiyor.
İyi olmak zorundasin Düşündükçe işin içinden çıkamazsın.
Lütfen kendine acıma gücünü hisset hissettir.
Yapılanlara sessiz kaldıkça ve üzüldükce hep daha fazlasını yapacaklar.
Ailen,arkadaşların konuşup paylaşabileceğin birileri yok mu?
Paylaşmadıkça kurtulamazsın yüklerinden
Ne zaman istersen yazabilirsin.
Avukatim var. Memnunum da. Ama bu kadar cirkeflige agzimiz acik kaliyor. Beni zaten durusmalarda artik titreme aliyor. Sesim icime icime kaciyor.Cok sukur ailem ve arkadaslarim arkamda. Onlar olmasa ilk travmalarimdan asla kurtulamazdim.ama daha ne kadar daha uzebilirim onlari. Guclu duruyorum herkese. Konuyu cok acmiyorum. Atlatmis gibi gorunuyorum ama icimi, gecelerimi bana sorun. Zaten artik eskisi gibi insanlarla gorusmek istemiyorum. Yalnizken daha rahat hissediyorum. Gecer, atlat, takma, dusunme,kendine don gibi ifadeler kendimi kendime daha yetersiz hissettiriyor. Beceremiyor muyum diye. Karsi taraf susmuyor. Asla susmuyor. Kendimi aklamaya calismaktan da tukendim. Sonu ne olacak bilmiyorum. Sabrim tukendigi noktada patlama kendime mi, ona mi dogru olur bilmiyorum.

Avukatim var. Memnunum da. Ama bu kadar cirkeflige agzimiz acik kaliyor. Beni zaten durusmalarda artik titreme aliyor. Sesim icime icime kaciyor.Cok sukur ailem ve arkadaslarim arkamda. Onlar olmasa ilk travmalarimdan asla kurtulamazdim.ama daha ne kadar daha uzebilirim onlari. Guclu duruyorum herkese. Konuyu cok acmiyorum. Atlatmis gibi gorunuyorum ama icimi, gecelerimi bana sorun. Zaten artik eskisi gibi insanlarla gorusmek istemiyorum. Yalnizken daha rahat hissediyorum. Gecer, atlat, takma, dusunme,kendine don gibi ifadeler kendimi kendime daha yetersiz hissettiriyor. Beceremiyor muyum diye. Karsi taraf susmuyor. Asla susmuyor. Kendimi aklamaya calismaktan da tukendim. Sonu ne olacak bilmiyorum. Sabrim tukendigi noktada patlama kendime mi, ona mi dogru olur bilmiyorum.
Çok çekmişsiniz çok. Allah bildiği gibi yapsın.

Cok uzuldum. Bosanma asamasindaki o cirkeflikleri iyi bilirim. Ne diyecegimi bilmiyorum. Sen yaralarini sarmaya ugrastikca onlar iyice kanatiyor degil mi? Icten ice aglamalari iyi bilirim. Hic bitmeyecek gibi geliyor insana ama bitiyor merak etme. Seni nasil teselli ederim bilmiyorum. Keske yanimda olsan da arilsam sana.

Back
X