canım kusura bakma mesajını şimdi gördüm.
birkaç gündür sınavlarım ile uğraşıyordum. :)
bu konu sadece benim kilo vermemle alakalı olmayacak zaten, en azından ben öyle olmasını istiyorum. kendi dünyamı da yansıtmam gerekli ki insanlar bir şeyler bulabilsin. asla kızmam yani böyle bir şeye. aksie yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
şimdi fizik tedavi ve rehabilitasyon nedir önce onunla başlayayım.
4 sene boyunca bu eğitimi alıp doktorların koyduğu tanıya göre hastaların tedavi programını belirleyip uygulayan kişiye fizyoterapist denir ve bu bölümden mezun olunca alacağın ünvan budur.
öncelikli olarak bu bölüme girmek artık daha da zor popülerliği her geçen sene arttığı için. düzenli olarak ders çalışman gerekiyor. iş bununla da bitmeyecek ama :) bölüme girdiğin anda da dersleri sıkı takip edip düzenli çalışman gerekiyor ki işler tıkırında gitsin. yani şöyle diyeyim: tıpçıların gezmye vakti olacak senin olmayacak.
ve kendine şu soruyu sor: bence ben bu meslekte yapabilir miyim? insanlarla iletişimim nasıl? hasta bir insanla uğraşabilir miyim? vb. cevapların evetse inş seni de meslektaşım olarak görürüm :)
dersler ilk sene teorik: anatomi, fizyoloji, histoloji, embriyoloji vb.
daha sonraki seneler bölüm derslerine yoğunlaşılıyor. bir sürü hastalık ve tedavi yöntemi öğreniyorsun. ve her zaman yeni yöntemleri araştırıyorsun.
başka şeyleri de merak ediyorsan açıklamaktan zevk duyarım.