Peki ne olacak ?

marpu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
183
4
33
İstanbul
Boşandıktan sonra ne olacak nasıl kendimi motive edeceğim .. 15 gündür iyiydim ama bu gün içime bir sıkıntı saplandı kendime güvenim tamamen gitti. özellikle ailesi için bu evliliği bitirmesi beni meğerse hiç sevmemiş olması daha çok canımı yakıyor.böyle evde oturup hep uyumak istiyorum .ömür boyu böylemi olacak bundan sonra dul diycekler öylemi daha 24 yaşındayım halbuki .. hayatımı kararttılar.. herkese açıklama yapmak istemiyorum ama açıklama yapmassam hep beni suçluycaklamrış bu boşanmada gibi geliyor..ne hayallerle kuruldu tam 2 sene nişanlı kaldım bundan sonra nasıl bi hayat beni bekliyor bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum...

Öncelikle bu bir süreç ve her zorlu süreç gibi geçecek. Ben de boşanma deneyimi yaşadım ancak ben arkama bakmadan kaçtığım için benim için zor kısmı sadece aileme durumu anlatmaktı. Yani yine de her halükarda zor. Kimse boşanmak için evlenmez siz de ne hayallerle evlenmiştiniz kimbilir ama eğer yürütemiyorsanız hakkınızda hayırlısı budur. Kimse yüzünüze bakıp "dul" "boşanmış kadın" vs. demez. Ben 30 yaşımda bile genç kız gibi hissettim kendimi hala da hissediyorum. Şimdi bir an evvel her şeyin iyi olmasını beklemeyin, yatın uyuyun ruhen ve bedenen bu etkilerin geçmesini bekleyin... Şu an elbette böyle boşlukta ve güvensiz hissedeceksiniz çok normal ama hep böyle olmayacak inanın.

ailem beni üzgün gördükçe mahfoluyor ama saklıyamıyorum elimde değil.

ailem beni üzgün gördükçe mahfoluyor ama saklıyamıyorum elimde değil.

Saklamayın zaten. Bu dönemi yaşayın dibine dek. Yaşayın ve bitirin içinizde. Aileler elbette üzülecek biricik evladısınız anne babanızın. Ama dediğim gibi her şey geçiyor zamanla.

Bu zor ilk günleri atlattıktan sonra ailenizle ya da mesela annenizle kısa bir tatile çıkın, sevdiğiniz arkadaşlarınızla sık zaman geçirin, sizi üzüp ağlatacak filmlere değil komedi filmlerine yönelin mesela, kendinizde ufak değişiklikler yapın bakıma girin, işiniz varsa çalışıyorsanız dört elle sarılın. Sizin için daha kolay olacak inanın.

Kardes, daha yeni bosaniyormussun, acisi hemen gecmez tabi. Uzulun, uzuntunuzu yasayin sonra naslsa gececek. Hayatinizin sonuna kadar mutsuz olmayacaksiniz ki, hayatta her sey unutuluyor, yeni sayfalar aciliyor.Daha cok gencsiniz, karsiniza adam gibi biri cikinca, onunla mutlu olunca bosanma isini dusunmezsiniz bile.

Son düzenleme:
Zamanla hersey geçecektir üzülmeyin.
Ama merak ettim neden ayrıldığınizi.
Hani belki barışma şansınız olabilir yani. Basit nedenlerle yeni evlilikler Zorlama biliyor bazeb

bak ben de 2 ay evli kalıp boşandım. hem de masrafsız evlendiğim ve bana bu konuda sözler verildiği halde 2 tane bilezik vermediğim için sokakta bırakıldım. ailesi de kendisi de taktıkları 5 tane bileziğin peşine düştüler. yalanlar dolanlar iftiralar filan. çatır çatır boşadım hiç de pişman değilim. kendimi değersiz de hissetmedim. ben değil o 2 bileziklik bir adammış(!). he kendi sülaleme bile gidip hakkımda iftira attı yalan söyledi. bütün sülalem olaydan 2 yıl geçmesine rağmen beni suçlu biliyor ama hiç umrumda değil. yüzlerine de diyorum. beni tanıdığı halde ona inananları Allah bildiği gibi etsin. susuyorlar bu kadar. ailem arkamda olduğu için elhamdülillah atlatabildim. ikinci üniversiteye başladım açıktan. işe girdim. çeşitli kurslara gittim, Allah çok da güzel kapılar açtı. aşırı güçlü ve olgun hissediyorum. bu süreci yaşamasaydım ben aslında ben olamayacakmışım. ve ben de şu an 23 yaşındayım. başıma geldiğinde 21'dim. ama geçti.

bundan sonrasından korkma. ailesi için seni atabilen erkeği anasının kucağına bırakıp gelmiş olacaksın ben de öyle yaptım. otursun anasıyla hasret gidersin 2 ay bile rahat bırakmamışlardı.

velhasılı ailen arkandaysa korkma. he üzüleceğin zamanlar da olacak. ben kaç gece uyanıp beddua ettiğimi ağladığımı biliyorum. ama şu an birilerine başıma gelenleri gülümseyerek anlatıyorum. sanki ben yaşamamışım gibi geliyor hatta.

tek sıkıntı evlenmiş ayrılmış olduğum için çevremden ikinci el muamelesi görmem. onu da mümkün mertebe kaile almamaya çalışıyorum çünkü beni seven her türlü kabul eder.

yani üzülsem de en azından ordaki kadar mutsuz olmayacağım bir hayata başladım ve gerçekten de bir gün dahi pişman olmadım ayrıldığıma. fazla korkma. Allah yardım ediyor.

Allah'ın yardımından hiç şüphem yok seninkide benimki gibi çok saçma sebepten adamların adam olmayışından bitmiş. benimkide ailesi beni istemiyor annesine hizmetçilik yapmıyorum diye boşuyor. Bir sürü olayla ıspat ettim annesinin eziyetlerini ama hala annesine inanıyor. acı tarafı ben nasıl adam sanmışım ona üzülüyorum.

Elbette çok zor ama emin ol evliliğinin sonu boşanm olarak gorünuyordu. Dua et cocuk yok yoksa herşey daha zor olurdu. Yaşın daha cok genç zama herşeyin ilacıdır.

ben de evlenirken adam sanmıştım sıkıntı yok. bu kadar yıpratma kendini. en azından nasıl olmaması gerektiğini öğrenmiş olduk :) Allah'a bırak geç. senin onun annesini bırak kendi evine bile hizmet etme zorunluluğun yok dinen. yaptığın ikram sayılıyor. gerçekten Allah'a bırak ve kurtulduğuna şükret..

Canım annemi örnek vermek istiyorum sana. İlokul mezunu. Mesleği yok. Sürekli dayak yiyen hatta erkekelere satılmakla tehdit edilen bi kocası vardı. Ailesi o çocuklarını bırakmadan bizim kapımız gelme dedi. Annem biri 6 yaşında diğeri yeni doğmuş çocuklarını sokakta kalma pahasına aldı yanına ve o evi terk etti. Şimdi mi? okudu. Kendini geliştirdi. Çok güzel bir ev satın aldı. Güzel bir işi var. Biri öğretmen biri kuyumcu iki çocuğukendine hep destek. O benim annem! Dul demiyorlar kendisine. Hep parmakla gösteriliyor. Çünkü çok güçlüydü. Çünkü gözü karaydı. ha sen çok da gençmişsin. Annem 30u geçkindi ayrıldığında kimsesiz sokakta kalıp 1 göz odada kalmaya başladığımızda. Ama ona rağmen annemle ne evlenmek isteyenler oldu iki çocuklu olduğj halde. Bir bilsen. Merak etme. Hepsi geçiyor. Dönüp baktığında arkana sadece gülüyorsun. Sende gül. Ve hayatın kıçına tekmeyi bas

Canim cok gencsin, onunde cok uzun yillar var unutup gideceksin cevrende unutup gidecek emin ol.
Kendin saglam duracaksin anlasamadik diyeceksin gececeksin.
Gerisinde de kendine yatirim yap elinden geleni.
Ve bosanma ile ilgili tepkili canini sikacak insanlarla ortam paylasma.
Dr bruce fisher in sona eren iliskinin ardindan yeniden toparlanmak kitabini okumani tavsiye ederim

hala benim aramamı bekliyor babam ona şart koydu evini taşı ailenin yanından dedi ve o günden beri tlfon yok hiçbişey yok .. bu sefer arayıp biz bitirmeliyiz bence..

maşallah .. güçlü olmayı o kadar istiyorumki annendeki cesaretten versin bana Rabbim elim ayağım tutmuyor bende başörtü yüzündne okıyamayanlardanım açıktan liseyi veriyorum bitermi başka hayat kurarmıyım kendime bilmiyorum ama çok istiyorum.

okuycam çok teşekkür ederim.

bol bol ağla
çünkü ağlamak seni çok rahatlatacak
ve bence psikolojik bir destek al
Ve bu süreçte kendin için bol bol dua et
Çok canın yandığında al bir abdest ve kendin için bol bol dua et bak gör nasıl rahatlayacaksın..

Sürekli bi hedef belirle kendine hayatında.. ve belirlediğin hedefler en yakınında neyse o olsun onu başarınca başka bi hede. Böyle böyle güzzel yerlere gelir güzel şetler başaşrırsın emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…