• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki ya Duygularımızı Ve Hormonlarımızı Ne Yapalım?

Şöyle soyleyeyim ben silfm cevrem itibariyle çok cekinik büyüdük hani saçimı bile farkli bi sekilde toplasam iste araniyor gibi laflsrla karsilasacagim hic oyle kendisine özenen bir kadın olmadım olmak istedim fakat olamadim diyeyim zaten belli bid zamana kadarda imkanlarim olmadi.

Karsi cinse adım atma konusuna gelecek olursak cekingeligim maalesef bu durumdada karsima cikti sanki bana ilgi gostrren birine adım atsam laf söz olacak gibi ayıplanip komik duruma düşekmisim gibi ilgi gosteren kisiye adım atamadım ve gercekten o adımın nasıl atılması gerektigini hic bilmedim.

Arkadaş konusunada gelecek olursak aslinda benden yas olarak cok büyük arkadaslarimda var çok kucuk arkadaslarımda ama insan aslında birazda kenfi kusagindan birileri olsun ayni dili konusabilecegi biri olsun istiyor.
Sohbet muhabbet iyi guzel ama iste belli bi zaman sonra eglence anlayisiniz bile ayni olmuyor zaten ailemle yasiyorum babam emekli evden cikmiyor o yuzden ne ben rahatlikla kimseyi davet edwbiliyorum nede kimse gelmek ustiyor boyle olunca bende cok davetlerw istirak edemiyorum

Aslinda boyle boyle ortamlardamda iyice uzaklasip yalniz kaldim zaten zamanla cevremdeki arkadadlarda tayin sehir degisiklugi evlilik vs seklinde iyice azaldi
Tayin isteyip bulunduğunuz şehirden çıkma imkanınız yok mu? İçinde bulunduğunuz durum içinde bulunduğunuz ortamdan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Çocuk değilsiniz, işiniz gücünüz var. Artık aileyle göbek bağını kesme zamanınız gelmiş de geçmiş bence.

Tayin isteyip bulunduğunuz şehirden çıkma imkanınız yok mu? İçinde bulunduğunuz durum içinde bulunduğunuz ortamdan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Çocuk değilsiniz, işiniz gücünüz var. Artık aileyle göbek bağını kesme zamanınız gelmiş de geçmiş bence.
Haklısınız bulundugum ortamın yasamis oldugum durumda fazlasiyla katlısı var ama maalesef is konusunda baska bi yere gitme gibi bir durumum yok yorumlardada denk geldiyseniz doğuda yasiyorum ne yazikki ailem bu konuyu pek sıcak karsilamaz hatta hic rıza gostermez.

Birde benim hayata basladigim noktalarda hep bir yere gecikmelwrim vardi uniye gec bsladim hep benden cok kucuk kisiler vardi cok gec atandim ha keza is yerindedw aynı sıkıntı bwni buldu
Keske baska bi sehire gitne sansim olsa bende cok isterdim

Arkadaslıkta cok takıli kalmiyoru. Ksndimden cok kucuk arkadaslarim var ama yinede yasitim ayni seyleri konusacagim ayni kusagin insaniyla arkadas olmak farkli geliyor

Duanki arkadaslarim benden 5-7 yas kucuk kimseler ama git gide o yasin dusmesinide istemiyorum dogrusu

tabi bu biraz arkadaşlıktan beklentiyle de alakalı
bazı arkadaşlarımla sadece geyik yaparım, bazıları ile sadece oturur bir yemek yer genel mevzular konuşuruz, bazıları ile siyaset tartışırız, bazıları ile tatile çıkabiliriz beraber, bazıları ile herşeyimi paylaşırım.
siz yakın arkadaşlık istiyorsanız o zaman çok seçici olmak normal. ama bir şekilde sosyalleşmek için insanların sadece hoşunuza giden yanları ile arkadaşlıklarınızı sınırlı tutabilirsiniz.
en azından beraber dışarı çıkabileceğiniz bir insan yelpazesi oluşur.

Haklısınız bulundugum ortamın yasamis oldugum durumda fazlasiyla katlısı var ama maalesef is konusunda baska bi yere gitme gibi bir durumum yok yorumlardada denk geldiyseniz doğuda yasiyorum ne yazikki ailem bu konuyu pek sıcak karsilamaz hatta hic rıza gostermez.

Birde benim hayata basladigim noktalarda hep bir yere gecikmelwrim vardi uniye gec bsladim hep benden cok kucuk kisiler vardi cok gec atandim ha keza is yerindedw aynı sıkıntı bwni buldu

yanlış anlamazsanız bir şey soracağım, madem böyle tutucu bir çevredesiniz görücü usulü tanışma da olmadı mı hiç ?

Ailenin sıcak karşılaması da gerekmiyor diyeceğim ama size o da uymayacak muhtemelen. 34 yaşındasınız 14 değil aslında ama...

Başka bir şehre gitme şansınız var da sizin o şansın peşinden koşup yakalayacak bir karakteriniz yok maalesef. Kendinize sınırlar çizmiş (yada çizdirmiş, buna izin vermiş) o sınırların dışına çıkmaya korkuyorsunuz.

Ailenin sıcak karşılaması da gerekmiyor diyeceğim ama size o da uymayacak muhtemelen. 34 yaşındasınız 14 değil aslında ama...

Başka bir şehre gitme şansınız var da sizin o şansın peşinden koşup yakalayacak bir karakteriniz yok maalesef. Kendinize sınırlar çizmiş (yada çizdirmiş, buna izin vermiş) o sınırların dışına çıkmaya korkuyorsunuz.

rest çekip yeni bir düzen kurmak da o kadar kolay olamayabiliyor :(
ama yine de bir yolu bulunup birşeyler yapılabilir bence.
başka şehire taşınamaz da atıyorum turlara katılır, haftasonları başka şehirlerde organizasyonlar bulabilir, çeşitli eğitim içeren aktiviteler var haftasonları konaklamalı onlara katılabilir.

rest çekip yeni bir düzen kurmak da o kadar kolay olamayabiliyor :KK43:
ama yine de bir yolu bulunup birşeyler yapılabilir bence.
başka şehire taşınamaz da atıyorum turlara katılır, haftasonları başka şehirlerde organizasyonlar bulabilir, çeşitli eğitim içeren aktiviteler var haftasonları konaklamalı onlara katılabilir.
Anlattığı yaşam tarzında aileden ayrılmadan bunları yapabileceğine inanmıyorum. Babası annenle git diyecektir, annesi ben de geleyim diyecektir muhtemelen. Bunu belki zorlayarak değil güzellikle yaparlar ama yaparlar. Saçını farklı toplayınca “aranıyor” damgası yediği bir şehirde anne baba bekar kızlarını tura, tatile yalnız göndermez. Birey olmak için tek şansı o şehirden çıkmak.

Anlattığı yaşam tarzında aileden ayrılmadan bunları yapabileceğine inanmıyorum. Babası annenle git diyecektir, annesi ben de geleyim diyecektir muhtemelen. Bunu belki zorlayarak değil güzellikle yaparlar ama yaparlar. Saçını farklı toplayınca “aranıyor” damgası yediği bir şehirde anne baba bekar kızlarını tura, tatile yalnız göndermez. Birey olmak için tek şansı o şehirden çıkmak.

öyle de başka şehire taşınıyorum dese gene annesi ben de geleyim der bu durumda. bakış açısı buysa gitmekle da kurtulamaz o ortamdan bence.
yada iş ile ilgili eğitime vs gidiyorum diyerek beyaz yalanla işini çözer.

öyle de başka şehire taşınıyorum dese gene annesi ben de geleyim der bu durumda. bakış açısı buysa gitmekle da kurtulamaz o ortamdan bence.
yada iş ile ilgili eğitime vs gidiyorum diyerek beyaz yalanla işini çözer.
O da doğru. Ama aile tayin sebebiyle gitti diye çevreye açıklama yapabilir duruma geliyor o zaman. Sorun aile değil de çevreyse bu şekilde çözülür.

Beyaz yalan kısmı çok mantıklı bence de. Ama ona uygun bir işi var mı? Bir de küçük yerde herkes herşeyi bilir ya. Ne bileyim vergi dairesinden üç memur eğitime gitse bütün şehir bilir. Yalan söylese yakalanır mı acaba?

O da doğru. Ama aile tayin sebebiyle gitti diye çevreye açıklama yapabilir duruma geliyor o zaman. Sorun aile değil de çevreyse bu şekilde çözülür.

Beyaz yalan kısmı çok mantıklı bence de. Ama ona uygun bir işi var mı? Bir de küçük yerde herkes herşeyi bilir ya. Ne bileyim vergi dairesinden üç memur eğitime gitse bütün şehir bilir. Yalan söylese yakalanır mı acaba?

işte doğu bölgede ve belli bakış açısında bir yer olduğundan bunlar da zor. aslında keşke başka şehre gidebilse ama ... tabi işin ne olduğu da önemli. bir de her haftasonu eğitime gidemez insan. senede 1-2 bunu der kaçarsın da fazlası olmaz zaten.
ki bu şekilde yalan söyleyip gitmenin de stresi olabilir. hani başına bir iş gelse nasıl açıklarım stresi.

keşke anne babalar biraz daha anlayışlı olsalar.

işte doğu bölgede ve belli bakış açısında bir yer olduğundan bunlar da zor. aslında keşke başka şehre gidebilse ama ... tabi işin ne olduğu da önemli. bir de her haftasonu eğitime gidemez insan. senede 1-2 bunu der kaçarsın da fazlası olmaz zaten.
ki bu şekilde yalan söyleyip gitmenin de stresi olabilir. hani başına bir iş gelse nasıl açıklarım stresi.

keşke anne babalar biraz daha anlayışlı olsalar.
Anlayışlı olmak isteseler de olamıyorlar işte. Bazı bölgelerin kültürel yapısı buna izin vermiyor.

Ama onlar 60-70 yaşında eski insanlar. Konu sahibinin kendini sıyırması gerekiyor bu cendereden. Yani sorunu evlenemiyorum, aşk hayatım yok ya da arkadaşım yok değil bence. Sorunun kökeni birey olmasına izin verilmemesi, kendisinin de buna dair bir çabası olmaması.

Sorularinizi cevaplayayim çakıli kadroyum sans kendi ailemin oldugu memleket oldu

Tayin gibi bir sansa baska bir sehire gitmek icinde isi birajacak lüxe sahip degilim ne yazikki

Ailem cok asiri baskici degil baska sehirlere ara ara gifip gezme imkanim oluyor ama oyle tam manasiylada ozgur degilim

Baska bir sehre tayinim cikza neden tayin istedim diye bozuluo tavir yaoabilirler ama benimle gelip yasamaya kalkacaklarini sanmiyorum

Suan ailem benim buyume cagindaki gibi bagnaz degil ama buyudugum zaman sartlar vs beni cok etkiledi mesela hic cıvil cıvil keyifli bir genc kiz olamadim

Aynı durumdayız bende 33 'üm ama bunun inan sandığın gibi görsellikle, güzellikle ilgisi yok "-çok güzelim" gibi bir iddiam yok ama az çok giderim var işte her daim erkeklerin ilgisini çeken, beğenilen biri olmuşumdur ama bana da nasip olmadı.. Peşimden koşan kime şans versem niyeti sadece yatmaktı.. 2 gün önce bir astsubay evine davet etti gitmedim "-sen bu kafayla aşkı zor bulursun" dedi bende "-aşkı ilk buluşmada eve davet eden bir adamın evinde bulacaksam ben almayayım" dedim oda öyle bitti. Yalnızlığa, toplumun aşağılamalarına herşeye alıştım da anne olamayacağım fikrine alışamadım, sadece anne olamayacağım için üzülüyorum..
Nerden biliyorsunuz anne olamayacağınızı? Bu eminlik nerden :))
Bi bakmissiniz bikac seneye kucaginizda bi bebek :))

Sorularinizi cevaplayayim çakıli kadroyum sans kendi ailemin oldugu memleket oldu

Tayin gibi bir sansa baska bir sehire gitmek icinde isi birajacak lüxe sahip degilim ne yazikki

Ailem cok asiri baskici degil baska sehirlere ara ara gifip gezme imkanim oluyor ama oyle tam manasiylada ozgur degilim

Baska bir sehre tayinim cikza neden tayin istedim diye bozuluo tavir yaoabilirler ama benimle gelip yasamaya kalkacaklarini sanmiyorum

Suan ailem benim buyume cagindaki gibi bagnaz degil ama buyudugum zaman sartlar vs beni cok etkiledi mesela hic cıvil cıvil keyifli bir genc kiz olamadim

bozulup tavır almaları yaşları ilerlediği için yalnızlıktan korkmaları olabilir. anladığım kadarıyla aileniz gelişme göstermiş, bu durumda hayatın ileriye aktığını, allah gecinden versin ama sıralı ölümde onların zaten önce bu dünyadan ayrılacağını, bu nedenle ayrı bir hayat kurmayı öğrenmeniz gerektiğini anlatarak yavaş yavaş hazırlayabilirsiniz bence.
bence tayin konusunu iyice düşünün.

Çakılı kadro olduğunuzu söylememiştiniz. Tüm yorumlar geçersiz o zaman.

Aileniz gelişme göstermiş az da olsa. Siz de biraz sınırları zorlayıp daha rahat bir konuma alabilirsiniz kendinizi bu durumda.

Bir derneğe stk’ya üye olun mesela. Böylece çok fazla insanla tanışabilir etkinliklere katılabilir hem de topluma faydalı bir şey yapmış olursunuz.

Anlayışlı olmak isteseler de olamıyorlar işte. Bazı bölgelerin kültürel yapısı buna izin vermiyor.

Ama onlar 60-70 yaşında eski insanlar. Konu sahibinin kendini sıyırması gerekiyor bu cendereden. Yani sorunu evlenemiyorum, aşk hayatım yok ya da arkadaşım yok değil bence. Sorunun kökeni birey olmasına izin verilmemesi, kendisinin de buna dair bir çabası olmaması.

bizim yaş grubunun en temel sorunu. benim ailem istanbulda olmasına rağmen ve eğitimli olmalarına rağmen belli şeylerde çok katıydılar.
belki bilmediklerinden, belki kuşak farkının çok oluşundan.
mesela benimkiler sağ-sol öğrenci olayları döneminde okuduklarından bazı konularda çok korku duyuyorlardı, yaşadıklarından dolayı.
sanırım bizim nesil daha farklı yetiştiriyor çocukları.

bizim yaş grubunun en temel sorunu. benim ailem istanbulda olmasına rağmen ve eğitimli olmalarına rağmen belli şeylerde çok katıydılar.
belki bilmediklerinden, belki kuşak farkının çok oluşundan.
mesela benimkiler sağ-sol öğrenci olayları döneminde okuduklarından bazı konularda çok korku duyuyorlardı, yaşadıklarından dolayı.
sanırım bizim nesil daha farklı yetiştiriyor çocukları.
Hep derim biz çok uzun süre apolitik kaldık anne babalarımız yaşadıklarından kaynaklanan korkuları yüzünden. Geç düştü jetonumuz 😂

Benimkiler de benim biraz asi olmama çok takıktılar zamanında. Benden öncekiler uslu, söz dinleyen, aile kurallarına uyan çocuklarmış çünkü. Ben daha pervasız, daha asi bir çocuktum. O yüzden ergenlik döneminde çok çatıştık. Ama asla onların sınırlarını kabullenip kendimi kısıtlamadım. Zamanla onlar biraz esnedi, ben biraz uysallaştım hepimiz için doğru noktayı bulduk. Ben bunu başardığımda 18-20 yaşındaydım ama. 30’lu yaşlarında bir insanın bunu yapamamasını aklım almıyor, olsa olsa yapmak istemiyordur diyorum.

bozulup tavır almaları yaşları ilerlediği için yalnızlıktan korkmaları olabilir. anladığım kadarıyla aileniz gelişme göstermiş, bu durumda hayatın ileriye aktığını, allah gecinden versin ama sıralı ölümde onların zaten önce bu dünyadan ayrılacağını, bu nedenle ayrı bir hayat kurmayı öğrenmeniz gerektiğini anlatarak yavaş yavaş hazırlayabilirsiniz bence.
bence tayin konusunu iyice düşünün.
Ben cakili kadroyum maalesef tayin imkanim yok

Back
X