Peki ya onlem aldiramadiklarimiz?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Arkadaslar gundem malum. Herkes iyi kotu onlem aliyor kendince. Peki ya onlem aldiramadiklarimiz?
Ailenizde var mi bu kisilerden. Corona kadar babam beni yoruyor. Disardan gelince dogruca mutfaga gidiyor, bir seyler yapiyor. Elini yika diye uyariyorum ben gunde 5 kez abdest aliyorum oldu cevabi. Emekli calismak zorunda degil hele simdi hic degil. Hala serbest calisiyor, is pesinde kosuyor.
Alisveris yapalim dedim yanasmadi. Ben aldim eyvaaah ben bu kizla napicam dedi. Ise arabayla gidiyorum, yer yok calistigim yerde ucretli otoparka cekiyorum. Ona soyleniyor. Ben napicagimi sasirdim. Sinirlenmekten basim donuyor. Simdi memlekette. Yarin gelicem diyo. Gelme diyorum cunku biliyorum disari cikicak. Sen benim ne kadar kalacagima karisamazsin diyor. Gelmesini istemiyorum. Burdan daha guvende olur orda. Laf dinletemiyorum. Soz anlatamiyorum. Sinir stresim zaten gelince iyice kendimden gecicem.
Ailesinde boyle olan kisiler var mi napiyorsunuz

Çok zor değişmez hele bu yaşlılara laf geçmiyor işiniz zor.Heeyeri devamlı silmeniz lazim ama onu da kim yapabilir hem çalışıyorsunuz bilemedim

En kötü paketli ekmeklerden alın bir süre direkt beyaz ekmek değil de

Evde eşim ve ben variz sadece ikimizde olabildigince dikkatli davraniyoruz.

Annemle haberlesiyoruz babam pek dikkat etmiyormuş umarim eder, bizimkiler bu kadar inatçi degil ben orda olsaydim biraz soylenerek yaptirabilirdim belki de.
Bilmiyorum ya bu kadar da sorumsuzluk olmaz ki, bireysel bir hastalik olsa anlayacagim ama malesef bireysel degil, kendini onemsemeyebilir ama öz cocuguna, ailesine karşi insan bir sorumlulul duyar en azindan.
Ailesini onemsemeyen geri kalani hiç onemsemez. Boyle insanlar herseyi zorlaştiriyor işte

Ya gerçekten ne anlıyor? Sınır oluyorum

Herkesin başında var böyle bir yada birkaç kişi
Babamı aradım şimdi dikkat et demek için, ‘arkadaşlarla içiyoruz’ diyor birde sarhoş olmuş
Annemi aradım gündüz ‘bankaya para çekmeye gidiyorum’ diyor, diyorlar da diyorlar.
Özellikle belli yaşın üzerindeki insanlara laf anlatmak çok zor. Acı çekerek yalnız başınıza ölüceksiniz dedim artık telefonu kapatırken, etkili olmuş mudur sanmıyorum
Bu işi ciddiye alanlar kendisini ve sabisini koruyacak, başka yolu yok

Evet, benim babam!
Ama evliyim, beraber yaşamıyorum.
Şuan annem de şehir dışında, adam bir başına kalıyor.
Laf dinlemiyor, canı sıkılıyor çıkıyor.
Bu sebepten 1 haftadır görüşmüyorum, evine gittim bugün temizledim ettim, sıkı sıkı tembihledim ama biliyorum nafile!
Bir de hastalığı kapsa akşamını göremeyecek kadar çok hastalığı var zaten, dinletemiyoruz!

Eski bir reklam vardı aklıma o geldi direkt:

Ben de bugün anneme bir miktar çıkıştım, kadın güne gidecek "Bunalayım mı?" "Kadın o kadar hazırlık yaptı, ben gitmeyeyim o gitmesin ayıp mı olsun?" savunması da. Ayıp olmasın diye Corona olmayı göze alıyor tövbest. Bir miktar azar kaydım artık napayım? Annem bi de temizlik hastası kadın, çevresi de öyle. Ona güveniyor herhalde.

Evi, ailenizi izole etseniz de kardeşiniz dışarıda dolaşıp, annenizin evine gidip sonra ben yolda hiç bir yere dokunmadım açıklaması yapsa ne düşünürdünüz? Sürekli defalarca kez açıklamak, tekrar etmek gerekiyor. Babanıza şu dolaşan İtalya’daki yoğun bakım hastalarının koridorlardaki görüntüsünü gösterin...

Benim babam da aynı Emekli işi gücü yok ama hergün dışarı çıkıp geziyor. Risk grubundasın çıkma diyorum bişey olmaz diyor.

Iste ben de o yüzden artık cok stres yapmıyorum. Ne kadar cok dikkat etsem bir dikkatsizlik hepsini cope goturecek. Bu abim olur, asansördeki komşun olur, kapici olur, bekci olur, reyon görevlisi olur, kasiyer olur, olur da olur.

Benim annem de ayrı bir cins.
Bugün 'Sokağa çıkma yasağı olursa eve gelmem. Seninle karantina dusunemiyorum' dedim.
O da ne yapılsa öven-asla olumsuz yorum kaldirmayan ve her şeyin cooook iyi yönetildiğini düşünen bir a haber izleyicisi.
Yarın kumaş pazarına gidecekmiş. Ben kizinca 'kaderimde varsa ölürüm' dedi. Bir kumas için. Şaka gibi
İnsanların yoğun bakım odalarında,yapayalniz, ailelerinden kimseyi görmeden öldüklerini hatırlattım ona. Hala 'onlar vicdansız ülkelerde öyle olur. Bizde olmaz' diyor.
Bugün ekstra market alışverişi yaptım(stok degil-sadece birkaç hafta evden cikmasak idare edebilmek için un-seker-pirinc-cay-deterjan gibi şeylerden taneyle aldım) yemekleri annem yapar o yüzden onu aradım 'ne lazım?' diyorum,'bir şey lazım değil' diyor. 'Yarın bir gün diğer ülkeler gibi sokaga çıkma yasağı gelir, marketlerde ürün kalmaz. Nolur nolmaz söyle alayim ne eksikse' diyorum, 'bizim ülkede öyle şey olmaz' diyor. 'patates alayım mı?bozulmaz di mi patates?' diyorum, boşuna taşıma. Mahalleye gelen adamdan alırım diyor. Ya karantina icin alışveriş yapıyorum . Hiç karantina ortamında mahalleye el arabasında patatesci gelir mi???
Koca şirketler batma pahasına dükkan kapatıyor, bu kadın hala 'her şey kontrol altında. Bize birşey olmaZ' diyor.
Yaşı da 59 üstelik!
Ne denir ki böylelerine?

Güldüm çok tatlı yazmışsınız, acınacak durumdayız! Televizyonlarda da enfeksiyon uzmanları yerine saçma sapan insanları konuşturuyorlar ki millet iyice saçmalasın...

Annem... Kaderimde varsa olur bu iş diyor çarşı pazar geziyor. Ne dediysem yok, bizimle dalga geçiyor 15 gün karantinaya girdiniz ya siz bilmezsiniz vb gibi cümleler

Ekmekleri markete getiren kisiler bile dolaplara eliyle yerlestiriyor. Eldiven kullanan hic gormedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…