Doğuma Hazırlık pekiii,yumurtanız ne taraftaydı,keseniz nereye yerleşti???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

masal0663

limon ağacı
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
804
15
96
Ankara
herkese merhabalar....
bu cinsiyetleri belirleme konusunda merakım arttı...bir çok yöntem okuyorum ve bir sürü takvim doldurarak bu işten çooooooooook keyif alıyorum...
aslında hepimiz keyif alıyoruz...çünkü güzel şeyler bunlar....
Rabbim bunun gibi keyifli, hayırlı, mutlu işlerle uğraştırsın hepimizi diyerek başlıyorum....
:54:

Her şeyden önce, önceden bilen ve bizim için hayırlı olacak olan evladı yaradanın bizi yaradan Rabbimiz olduğunu ve bu yöntemlerin sadece kullarının meraklı arayışları ve oyalanışları olduğunu elbet biliyoruz....

bence kesenin konumu, bebeğin cinsiyetini belirlemede ciddi anlamda ip uçları veriyor....

ilk gebeliğimde yumurtlamayı falan bilmeden gebe kaldım...kese sol tarafa yakındı ve erkek olduğunu söylediler...bebek öldü,aldılar ve gerçekten de erkekti...arkadaşlarımdan biri kesesinin sağda olduğunu ve kızının olduğunu da söylemişti....

merak ettiğim, ne taraftan yumurtluyorsak kese de o tarafa yerleşmez mi????
bu işin nasıl olduğunu çözemedim aslında...sperm yumurttada döllenip dolaşıyor mu?yumurta sağdaysa kese de sağda yumurta soldaysa kese de solda oluşmuyor mu????

peki sizin yumurtladığınız taraf ne taraf,kesenin oluştuğu taraf ne taraf????
gebeler yumurtladıkları tarafları bilenler ve keselerini görenler lütfen paylaşımımıza ortak olup bizi bilgilendirirlerse çoooooooooook sevinirim.....

bu arada kese önce sağda olup sonra sola geçenleri bile okudum....yumurtlama ve kese hakkında bilgisi olanlar bilgilerinden bizlere biraz de sunarlarsa daha çok memnun olurum...

gebe değilim....bir çoğumuz gibi kalabilmek için uğraşanlardanım....zevkle gebelikle ilgili her başlığı okuyanlardanım.....

o halde herkese iyi eğlenceler... :54::16::16::16:

yumurtam hangi tarafta çatladı bilmiyorum ama hamile olduğum şüphesi arttığı günlerde sağ kasığım da sancı oluyordu.

ultrasında kese sol tarafa daha yakın görünüyordu. daha sonraki aylarda da ultrason resimlerinde de bebek sola çok yakın. (bebeğin cinsiyeti erkek)

kızım da ise hamile olduğumu bilmiyordum ama sol kasığım da şiddetli sancılar oluyordu. zaten ilk 2 ay tam regl günlerimde adet olduğum için adet sancısı zannediyordum. Aileden hamile olduğum konusunda şüphelenenler olunca dr a gittim. 8 haftalık hamilesin cinsiyeti de %70 kız demişti. kızımın ultrason resimlerine bakmıştım geçen gün bebek sağa daha yakın görünüyor.

yumurtam hangi tarafta çatladı bilmiyorum ama hamile olduğum şüphesi arttığı günlerde sağ kasığım da sancı oluyordu.

ultrasında kese sol tarafa daha yakın görünüyordu. daha sonraki aylarda da ultrason resimlerinde de bebek sola çok yakın. (bebeğin cinsiyeti erkek)

kızım da ise hamile olduğumu bilmiyordum ama sol kasığım da şiddetli sancılar oluyordu. zaten ilk 2 ay tam regl günlerimde adet olduğum için adet sancısı zannediyordum. Aileden hamile olduğum konusunda şüphelenenler olunca dr a gittim. 8 haftalık hamilesin cinsiyeti de %70 kız demişti. kızımın ultrason resimlerine bakmıştım geçen gün bebek sağa daha yakın görünüyor.

nisandakar teşekkürler....
kese konumunun cinsiyeti belirlemede ciddi anlamda ip ucu verdiğini bir kere daha ispat etmiş bulunuyoruz sanırım :29:

benimde hamile kaldığım o ay sağ kasığım çok ağrımıştı 3gün ve ilk keseyi gördüğümüzde soldaydı oğlum oldu yani tersi çıkıyo ultrosanda sağda yumurtluyosanız ultrason kağıdında solda çıkıyo solda yumurtluyosanız sağda çıkıyo yani sağ erkek sol kız diye biliyorum ve %90 doğru olduğuna inanıyorum tabi önce allhın takdiri o ne yazdıysa o olur önce eli hüzü sağlıklı olması önemli bişey daha eklemek istiyorum benimle birlikte bi akrabamda hamileydi ona sorduğum ultrosonda bası ne taraftaydı dedim solda dedi oda solda tasıdı ve kızı oldu......

Back
X