Pekmez veren anneler dikkat..

NHLTLG

Rabbim korusun meleğimi..
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2006
956
4
96
41
İstanbul
Ana topicte bi çok anne kaçırı ve önemli olduğunu düşündüğüm için topii c açtım.

Bi çok anne gibi bende kuzuma kahvaltısına pekmez ekliyordum ancak son günlerde alerjisinde fazlaşma olunca cilt doktorumuzu aradım

ve görüşmemiz sonucunda pekmez yada bal ın sütlü ürünler ile birlikte verilmemesi gerektiğini söyledi. Pekmez süt ürünleri ile birleştiğinde asıll özelliğini kaybederek geriye sadecle glikoz bırakıyormuş. Bunu şöyle örnekledi ıspanağı yoğurtla yediğinizde dışkınız daha yeşil çıkar çünkü yoğurt bütün demiri alıp götürür..

Konuyu laborant kuzenime danıştığımda o da kan tahlil sonucu düşük çıkan anneler hemen amaaa çok pekmez verioz diolarmış ama verme şekillerini sorunca hep yanlış yöntem sütle yada süt ürünleriyle verilmesiymiş.....

Ben artık pekmezi sulandırıp ayrı olarak vericem yarında çocuk doktorumuzla görüşücem durumu hbr veririm..

Dikkatinize ve bilginize kızlar..

evt tatlım pekmezı sade olarak verıyorum bende içinede 3 damla limon sıkıyorumm miss gibi oluyo:))

evt tatlım pekmezı sade olarak verıyorum bende içinede 3 damla limon sıkıyorumm miss gibi oluyo:))

off ya ben çok geç öğrendim beren im kolları kabardı yarın doktora fırça atıcam zaten. çocuğun alrjisi var uyarmıo adam ya

off ya ben çok geç öğrendim beren im kolları kabardı yarın doktora fırça atıcam zaten. çocuğun alrjisi var uyarmıo adam ya

çok geçmiş olsun kıyamam..sorma hiç bızde geçen gıttık doktora bende hıc memnun kalmadım adama ek gıdaya geccez ne verım dıyom corba ver pure ver dıyo..onu bende bılıyom ınsan derkı sunu ver sole ver dene falan der elımıze lıste verdı donduk:)) allahtan bı ıse yaradı lıstede orda sade ver pekmezı dıyodu..

bende pekmezi kahvaltıda katık olarak veriyorum, biraz peynir ekmek ve yumurta yedikten sonra ara ara pekmez yediriyorum kaşıkla
böyle vermemde bi sakınca yoktur herhalde, karıştırmıyorum çünkü
doktorumuzun öneriside böyleydi

Nihalcim çok geçmiş olsun kuzuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…