Einstein kelimesindeki harfler latin harfleri yanılıyor muyum? bizim alfabemizde latin harflerinden oluşuyor mu oluşuyor bunun yunanca veya japoncayla ne alakası var?
Einstein yazarken ekstra bir çaba sarfedilmiyor yani? Ayrıca tdk'nın sitesinde de bununla ilgili de birşey bulamadım.
Daha fazla bu tartışmayıda sürdürmenin anlamı yok, herkesin bilgisi kendine. Siz Türkçe bilgilerinizle yetinin ben fizik bilgilerimle.
Burdaki paylaşımımız giyim, bu tarz şeyler değil. Konudan daha fazla sapmaya bence hiç gerek yok.
Benim tepkim özel isimleri de türkçeleştirmeye çalışmaktı. sizin adınız Elif olsa ve ingiltereye veya başka bir yere gittiğinizde alef diye mi yazıyorlar adınızı birazda bu açıdan düşünün, bazı şeyleri basite indirgemek bizim insanımızın kolayına geliyor. Kolaya kaçmayı seven bir milletiz biliyorsunuz. Ve sizde burda aynştaynın doğru yazım olduğunu söylerseniz öğretmenlik okuduğunuz halde daha fazla birşey diyemem.

(Ayrıca siz belki bilmiyor olabilirsiniz ama halk dilinde aynştaynı dalga geçmek amaçlı kullanırlar)