Pembe Dolap

bilmem.. :) ben evli değilim daha ama genelde düğünden ya da nikahtan sonra balayına gidilir bir hafta kalınır,el de öpülür gelince:)
yani balayı ne zamandan kastım hangi ayda onu sordum :1:
sadece colins değil.iyiiiiiice bak gelenlere.
inşallah herşey istediğin gibi olur.:16:

o zaman sorun yok :9: 1 eylül düğün 3 4 eylül gibi balayı olur canım:29:amin canım çok saol bakarım tabiki hepsine

danışmayı paylaşmayı sevdiğimden mutluluğumu paylaşmak istediğimden olabilir bunlar doğaldır kontes:31:eleştirilere açığım tabiki:49: sorun yok bende sni severim

o zaman sorun yok :9: 1 eylül düğün 3 4 eylül gibi balayı olur canım:29:amin canım çok saol bakarım tabiki hepsine

danışmayı paylaşmayı sevdiğimden mutluluğumu paylaşmak istediğimden olabilir bunlar doğaldır kontes:31:eleştirilere açığım tabiki:49: sorun yok bende sni severim

kuzum sen danışmıyorsun ki :1: giyim kuşamı danış eyvallah da balayından sonra anneme el öpmeye gidicem, kısa tutucaz evliyken tatile gidilir filan demişsin yani, merak eden olabilir ama herkes bilmek zorunda değil ki bunları:29:
bunlar için evlilik topikleri var.
garibime gidiyor, bilemiyorum.
çıkıntılık yapıyormuş gibi olmamışımdır umarımm,
sorun olmamasına sevindim, iyi geceler canımmm:29:

ohoooo kız sen ne heyecan yapmışsın öyle.:1: 5ay var daha. bedenini tam bilmiyorum ama sanırım şişman değilsin..eğer gözüme gezerken bişey çarparsa sana haber vereceğim özelden. :21:

kuzum sen danışmıyorsun ki :1: giyim kuşamı danış eyvallah da balayından sonra anneme el öpmeye gidicem, kısa tutucaz evliyken tatile gidilir filan demişsin yani, merak eden olabilir ama herkes bilmek zorunda değil ki bunları:29:
bunlar için evlilik topikleri var.
garibime gidiyor, bilemiyorum.
çıkıntılık yapıyormuş gibi olmamışımdır umarımm,
sorun olmamasına sevindim, iyi geceler canımmm:29:

ilgincine gidiyorsa beni engellersin olur biter:31: hayat bu herşey olabilir:31:

ohoooo kız sen ne heyecan yapmışsın öyle.:1: 5ay var daha. bedenini tam bilmiyorum ama sanırım şişman değilsin..eğer gözüme gezerken bişey çarparsa sana haber vereceğim özelden. :21:

çok saol canım ne iliyim gözüme kestirdimmi alıyom:17:daha 5 ay var demi offf:30:çok saol canım çok sevindim:29: 169 boy 63 kiloyum şuan :31:

ilgincine gidiyorsa beni engellersin olur biter:31: hayat bu herşey olabilir:31:

çok saol canım ne iliyim gözüme kestirdimmi alıyom:17:daha 5 ay var demi offf:30:çok saol canım çok sevindim:29: 169 boy 63 kiloyum şuan :31:

yapıcı yaklaşmama rağmen çok ters bir cevap vermişsin.ama süper fikir evet.neden akıl edemediysem(!)

ne demek neyin nesi dil kuralı böyledir siz daha bilim üzerine gördüğünüzden öyle yazılmış olabilir ama araştırıp etmeden dil kurallarını bilmeden neyin nesi diyemezsiniz
siz bence bir Türk Dil Kurumunun sitesini ziyaret edin
çok orjinal kullanmak istiyorsanız ki orjinal kullandığınızı düşünüyorsunuz o zaman yunan filozofların adını da yunan harfleriyle yazın
tolstoyu rus harleriyle yazın japonların adını japonca harflerle yazın
peygamberimizn adını arap alfabesiyle yazın
orjinallik sizin dediğiniz,düşündüğünüz gibi değildir
tabi ki sizin dediğiniz gibi genelde kullanılır ama bu onun doğru kullanım olduğunu göstermez
benim tepkimde düzeltmek istediğim de sadece bir arkadaşın araştırıp etmeden başka bir arkadaşa sen bunu doğru yazmamışsın içeriğini veren mesajıydı
bende aynştayn yazan arkadaşın aslında doğru yazdığını belirttim

neden bilip etmeden sadece size göre olanı konuşuyorsunuz

Einstein kelimesindeki harfler latin harfleri yanılıyor muyum? bizim alfabemizde latin harflerinden oluşuyor mu oluşuyor bunun yunanca veya japoncayla ne alakası var?
Einstein yazarken ekstra bir çaba sarfedilmiyor yani? Ayrıca tdk'nın sitesinde de bununla ilgili de birşey bulamadım.
Daha fazla bu tartışmayıda sürdürmenin anlamı yok, herkesin bilgisi kendine. Siz Türkçe bilgilerinizle yetinin ben fizik bilgilerimle.
Burdaki paylaşımımız giyim, bu tarz şeyler değil. Konudan daha fazla sapmaya bence hiç gerek yok.
Benim tepkim özel isimleri de türkçeleştirmeye çalışmaktı. sizin adınız Elif olsa ve ingiltereye veya başka bir yere gittiğinizde alef diye mi yazıyorlar adınızı birazda bu açıdan düşünün, bazı şeyleri basite indirgemek bizim insanımızın kolayına geliyor. Kolaya kaçmayı seven bir milletiz biliyorsunuz. Ve sizde burda aynştaynın doğru yazım olduğunu söylerseniz öğretmenlik okuduğunuz halde daha fazla birşey diyemem. :42:
(Ayrıca siz belki bilmiyor olabilirsiniz ama halk dilinde aynştaynı dalga geçmek amaçlı kullanırlar)

konuya alakasızım sadece sizin yazınıza denk geldim bir şeyler yazmak istedim....
cümle kurma-anlamlaştırma-açıklama-kelime seçiminiz... kısacası yazınıza bayıldım.
gerçekten iki üniversite bitirdiğinizi yazınızla belli ediyorsunuz. hayran kaldım...
hoşçakalın.....

teşekkür ederim sekerlikkk, çok naziksin. ama iki üniversite bitiren ben değilim. yanlış anlamışsın.
cevabı yazdığım kişiye istinaden kurdum o cümleyi. çok sağolun. :)

aynştayn mevzuna gelince, ben özel isimleri türkçeleştirme yanlısı değilim. bazı kaynaklarda da öyle kullanıldığını bilmiyordum. öğrenmiş olduk. bilerek ve isteyerek öyle yazdım. iyi paylaşımlar.

Ayy göründüğünden daha güzelmiş....yeşilede kırmızıya da bayılırım çok akıllı bı seçim olmuş...içim gitti....ama benım ayaklar 41.....o yüzden ayakkabılara uzaktan bakıyorum....

kızlar sizce bu etek nasıl alayım mı? alsam da ben açık biriyim kombin önerilerinizi bekliyorum :12:

Eki Görüntüle 379024

bir de dogo store dan oxfordlarım geldi sizce nasıl?

Eki Görüntüle 379029 Eki Görüntüle 379030 Eki Görüntüle 379031

canım uzun etek ben çok severim yazın tiril tiril giymesi güzel olur....alttan eser efil efil...ohhh....benim dolabımda bı çok uzun eteğım var kullanım sorun olmuyo boyumda uzun güzel oluyo.....tişörtle ve cici fular gıbı şeylerle kombinlersin....

ayakkabında çok tatlı yemek lazım onları....

Einstein kelimesindeki harfler latin harfleri yanılıyor muyum? bizim alfabemizde latin harflerinden oluşuyor mu oluşuyor bunun yunanca veya japoncayla ne alakası var?
Einstein yazarken ekstra bir çaba sarfedilmiyor yani? Ayrıca tdk'nın sitesinde de bununla ilgili de birşey bulamadım.
Daha fazla bu tartışmayıda sürdürmenin anlamı yok, herkesin bilgisi kendine. Siz Türkçe bilgilerinizle yetinin ben fizik bilgilerimle.
Burdaki paylaşımımız giyim, bu tarz şeyler değil. Konudan daha fazla sapmaya bence hiç gerek yok.
Benim tepkim özel isimleri de türkçeleştirmeye çalışmaktı. sizin adınız Elif olsa ve ingiltereye veya başka bir yere gittiğinizde alef diye mi yazıyorlar adınızı birazda bu açıdan düşünün, bazı şeyleri basite indirgemek bizim insanımızın kolayına geliyor. Kolaya kaçmayı seven bir milletiz biliyorsunuz. Ve sizde burda aynştaynın doğru yazım olduğunu söylerseniz öğretmenlik okuduğunuz halde daha fazla birşey diyemem. :42:
(Ayrıca siz belki bilmiyor olabilirsiniz ama halk dilinde aynştaynı dalga geçmek amaçlı kullanırlar)

allah aşkına cahil cahil konuşmayın ya
ben gidin de adları türkçeleştirin mi yazdım
saçma sapan bilmediğiniz konularda triplerdesiniz tereciye tere satmayın!
ben sadece bir arkadaş aynştayn kelimesi kullanılmış bir iletisinde diğeri de bunun yanlış olduğunu söyleyerek iğnelemeye çalışmış bunun üzerine ben de dedim ki öyle de kullanılır dalga geçmeyin
kendi kendinize bir türkü tutturmuşsunuz söylüyorsunuz
bu konuda bir daha tartışmaya girilmesini istemiyorum
bilgisiz insanlarla da bu konuda tartışmak istemiyorum
Einstein diye de yazılır aynştayn diye de yazılır tercih meselesidir bir yalnışlık olmaz ama ben sadece diğer kullanımını yanlış diye nitelendirenlere kızıyorm bilip bilmeden konuşmayın
isimler Türkçeleştirilsin diye de bir şey söylemedim öyle kullanımı da doğrudur dedim
ne demek istediğimi anlamıyorsanız tavsiye ederim paragraf sorusu cümlede anlam sorusu çözün
ve ben öğretmenlik okuyorum böyle de öğreniyorum oturduğunuz yerden bilmediğiniz konuda yorum yapıp komik duruma düşmeyin size tavsiyem kullandığınız dilin özelliklerini iyi bilin
nasıl güzel bir dilimiz olduğunu çeşitli şekillerde kullanılabileceğini iyi kavrayın sonradan oturalım sizinle bu konuda tartışırız
karşınızdakini anlayıp sağlıklı ilişkiler kurmanız dileğiyle :42:

Ayy göründüğünden daha güzelmiş....yeşilede kırmızıya da bayılırım çok akıllı bı seçim olmuş...içim gitti....ama benım ayaklar 41.....o yüzden ayakkabılara uzaktan bakıyorum....

canım uzun etek ben çok severim yazın tiril tiril giymesi güzel olur....alttan eser efil efil...ohhh....benim dolabımda bı çok uzun eteğım var kullanım sorun olmuyo boyumda uzun güzel oluyo.....tişörtle ve cici fular gıbı şeylerle kombinlersin....

ayakkabında çok tatlı yemek lazım onları....

tşk ederim canım çok sağol :29:

bayıldım bu gözlüğe ya çok tarz aldın mı yoksa
bu gözlükler insanı çok kaliteli gösteriyor çok feminen valla güle güle kullan :34:

aldım şimdi :1:

yakışacak mı bakalımmm :16:

teşekkürler kızlarrr

kız çok çılgın bu kırmızı gözlük.....bakalım nasıl kombinliycen merak ediyorum....

bana neyi anımsattı pis yedilide öğretmen varya ayşegül aldinç oynuyo sanırım onun gözlüklerini andırdı....

bide yalan dünyada denizin anneannesi varya on un taktığı gözlükleri andırdı....kızma emi böle sivri gözlük kullanan 2 si geldiş aklıma....

kız çok çılgın bu kırmızı gözlük.....bakalım nasıl kombinliycen merak ediyorum....

bana neyi anımsattı pis yedilide öğretmen varya ayşegül aldinç oynuyo sanırım onun gözlüklerini andırdı....

bide yalan dünyada denizin anneannesi varya on un taktığı gözlükleri andırdı....kızma emi böle sivri gözlük kullanan 2 si geldiş aklıma....

yok kızmammm o anneanneyi çok seviyorum :1:

ama iptal etcem sanırım içime sinmemeye başladı:S

geçen gün başka sitede bu marka yarı fiyatınaydı, rahatsız hissettim,iptalledim

Son düzenleme:
pixim boşver.
olay saçma yere uzayıp duruyor..
benim yazım hatalarım(!) düzeltilmeye çalışıldı ama iğnem anlaşılmadı çünkü arkadaş bana aynştayn değil AYŞTAYN :1: yazdığı için bunu vurgulamak istedim ama bunun çok gereksiz olduğunu şimdi daha iyi anladım.

kontesssssssssssssgözlük çok cool.
ben çok beğendim.güle güle kullan.

Son düzenleme:
pixim boşver.
benim yazım hatalarım(!) düzeltilmeye çalışıldı ama iğnem anlaşılmadı çünkü arkadaş bana aynştayn değil AYŞTAYN :1: yazdığı için bunu vurgulamak istedim ama bunun çok gereksiz olduğunu şimdi daha iyi anladım.

normal bir yerde olsa bu konuşma ben uzatırım da, burda hiç gerek yok artık. Çünkü olay aşağılamalara döndü ve bende başlarsam susmam:))

Bu arada geçenlerde mezuniyettir balodur muhabbeti dönmüşdü burda, ben bizim balo olmuyor diye seviniyordum kıyafet derdi olmaz diye. Dün söylediler okulda balo olucakmış, yandım ki ne yandım. Vizeleri atlatıp kendimi mağazalara atmam gerekicek :68:

Bunlar çokk güzellerrr:31:

pixim boşver.

sağolun kızlar ama uyduruk bir marka olduğuna karar verip iptalledim

Back
X