- 26 Aralık 2017
- 1.564
- 2.901
- 53
- Konu Sahibi Sugargirl1990
-
kib ledim ama daha görmediler sanırımBirileri şu konuyu kapattıramıyor mu? Konu çok çirkin yerlere gitmeye başladı.
ya vallahi guldum:))))))))))))))İstediğiniz ayeti alıntılayın kara çarşafa delil bulamazsınız çünkü yok öyle bir şey.
Çarşaf çarşeb kökünden gelir ve gece örtüsü(yatak örtüsü)demektir. Bu nedenle Türkçeye de çarşaf diye aktarılmıştır zaten.
Ortadoğu’nun geleneksel kıyafeti olup 1800’lere kadar Anadolu’da yoktu bile. Bu konuda aksi iddia beyan edecekseniz üzerine yazılmış makale ile gelin zira uzmanlık alanım olur.
Öyle mi yapılıyor. Kib gözardı etmek oluyor değil mikib ledim ama daha görmediler sanırım
Ortu ile kutsallik olmaz ki. Esyalara kutsal nitelik yuklemenin anlami yok. Mesele beyinlerde. Fikirlerde. Kaldi ki tesetture kimse karsi degil. Ben carsafli insan gordugumde icindekinden emin olabilsem endise etmem zaten.Islami bir örtüdür kurani kerimde nur süresinde gecer..cilbab olarak gecer..islamiyetin buyruğudur..basinizdan ayaklarınıza kadar uzanan elbisedir manası..bende giyiyorum onurla gururla sereflede taşıyorum..
darkmore senin için çal caput olabilir ama bunu kutsal sayan bir kitle var o yuzden az saygi rica ediyorum..
Ayrica burda sürekli insan ayrımı yapmayın fln deniliyor yaa keşke disaridada bunu görebilsek istanbulda yaşıyorum süper mini gitmis bir bayan geçince nefretle bakmıyorum ama acik olan bi cok insan nefretle bakiyor..cok rahatsızım bu durumdan biz öcü değiliz cahil hiç degiliz(Bir cok kisi cahil olduğumuz icin giyiyoruz saniyolarlar)
Gayet bakımlı kendini seven insanlarız
Yeter artık disarda görünce nefretle bakmayin benim şerefle tasidigima..gozlerinizle yemeyin buda benim tercihim..kara fatma demeyin gayet güzel bir hatunumüniversite okuyorum halada iki dil biliyorum ..oh bee
Islami bir örtüdür kurani kerimde nur süresinde gecer..cilbab olarak gecer..islamiyetin buyruğudur..basinizdan ayaklarınıza kadar uzanan elbisedir manası..bende giyiyorum onurla gururla sereflede taşıyorum..
darkmore senin için çal caput olabilir ama bunu kutsal sayan bir kitle var o yuzden az saygi rica ediyorum..
Ayrica burda sürekli insan ayrımı yapmayın fln deniliyor yaa keşke disaridada bunu görebilsek istanbulda yaşıyorum süper mini gitmis bir bayan geçince nefretle bakmıyorum ama acik olan bi cok insan nefretle bakiyor..cok rahatsızım bu durumdan biz öcü değiliz cahil hiç degiliz(Bir cok kisi cahil olduğumuz icin giyiyoruz saniyolarlar)
Gayet bakımlı kendini seven insanlarız
Yeter artık disarda görünce nefretle bakmayin benim şerefle tasidigima..gozlerinizle yemeyin buda benim tercihim..kara fatma demeyin gayet güzel bir hatunumüniversite okuyorum halada iki dil biliyorum ..oh bee
kıbleyınce edıtorlere bıldırıyorsunuz yanı sıkayet edıyorsunuz yorumuÖyle mi yapılıyor. Kib gözardı etmek oluyor değil mi
ya vallahi guldum:))))))))))))))
konunun altında şikayet et kısmı var ona tıklayın, orada rapor kısmına şikayet sebebinizin yazın gönderin. Ben tartışmaya sebebiyet verebilecek konu dedimÖyle mi yapılıyor. Kib gözardı etmek oluyor değil mi
ya .sen bi git . Cilbab celabib kokunden gelir oda carsaftir ne biliyorsunoy nasıl olsa banlanıcam sizede cevap veriyim bari:)
cilbab bütün bir kıyafettir iki parça değildir ve erkeklerinde giyebileceği geçer
çul çaputta demedim ayrıca öyle bir mesajım yok. islami bir giyisi değildir dedim. kökeni tee buralardan gelir dedim. yoksa banane kim ne isterse giysin.
Abartıyorsun bence. Bu kadarda olamaz ya. Bende bursadayım ve hiç suriyelerden şikayetçi degilim. Anlayış ya anlayış. Bir Suriyeli bez atıyor diye tamam kovalıyor o zaman hepsini. Kusura bakmayın ama her milletin iyisi de var kötüsü de. Türkler de karınlarını dogru yor valla. Lütfen biraz anlayışBiliyorum bir gün icinde ikinci konum. Asiri rahatsiz oldum ve paylasmak istedim banlanmadan önce.
Bugun ögleden sonra tesadufen marketten cikarken cok ama cok guzel bir kazak gördüm vitrinde. Puf puf . Bogazli. Ustelik boyu uzun. Kalcami örter. Cunku pantolonlar artik hep tayt gibi. Oturdugum mahallede dik dik baktiklari icin birazcik giyimime dikkat ediyorum.
Neyse iceriye girdim. Magaza biraz kalabalikti. Kendim bulmaya calistim o vitrindeki şeker pembesi şirin mi şirin puf kazagi. Bulamadim. Dedim sugargirl dagitma ortaligi. Sen satis gorevlileri gibi duzgun katlayamiyorsun iste. Insanlar bu tatil gununde bile calisiyorlar. Para aliyorlar diye arkani toplamak zorunda degiller dedim kendi kendime.
Gorevliyi buldum dedim vitrindeki puf kazagin benzeri nerede. Burada dedi aaa yalniz pembesi kalmamis. Iyi de bu kazaklarin boyu hem kisa hem de kazagin arkasi yok yahu arkasi delik ipli. Boyu da cok kisa V kesim uclarindan. Ne alaka vitrindeki kazakla dedim. Üff dedi baska musteriyle ilgilendi.Bu arada kiz ne dedigimi anlamadi saniyorum anlamasi icin yavas konusmustum oysa ki.
Kasaya gittim dedim vitrindeki pembe kazaktan istiyorum. Kasadaki kiz , hanimefendi tabi ki dedi. Satis gorevlisi kiza dedi ya nicin ilgilenmiyorsun vitrindeki kazagi goster cikar hadi.
Kiz yine ufledi. Esmer kisa boylu ciliz bir cocuk geldi. O kazak sadece vitrinde kalmis dedi. Olabilir onu ver o zaman cok begendim dedim. Kasadaki kiz da siz beyazsiniz pembe cok yakisacak size dedi. Hadi ver dedi.
Kesin alacak misiniz vitrini bozamam dedi cocuk.
Iyi de denemeden nasil alabilirim ?! Standart beden degil ki dedim. Sisman biri degilim. Almaya niyetle iceriye girdim. Indirim de vardi .
Sonra diger satisci kizla aralarinda arapca konusmaya basladilar. Cocuk en sonunda dedi ki tamam cikartiyorum. Sen kasaya git ödemeni yap. Bana bak dedim. Emrivaki davranamazsin. Soyunma odalarina gidip denemek benim hakkim dedim. Yine arapca konusmaya basladilar. Yeter diye bagirdim. Burasi benim ülkem. Nicin benim hakkimda bana bakarak arapca konusuyorsunuz. Nicin Turkce konusmuyorsuniz? Tek istedigim o kazagi almakti. Istemiyorum asla gelmem buraya.Dedim aglamakli oldum sinirden. Arkadaki kasadaki satis gorevlisi kiz , kusura bakma tatlim olur mu oyle sey gel guzelim dedi. Tamam dene almayabilirsin fistigim dedi. Daraldim ciktim gozyaslarim boncuk boncuk akti. Arkamdan bir bagirdi oradaki iki satis elemanina.
Cildiriyorum kizlar. Kuafore gidiyorum. Derdimi anlatana kadar terliyorum. Kalkiyorum masadan cunku kuafordeki eleman beni anlamiyor. Ben türküm ve azinligim ya.
Amacim proveke etmek degil. Etrafima bakiyorum herkes karacarsafli. Erkekler yolda gruplar halinde yuruyor. Kadinlar arkada. Erkekler , ozellikle kizlarin ustune ustine yuruyor cekilmiyor yol vermiyor.
Dun yasli bir adam parkta , cocuguna tuvaletini yaptiran suriyeli bir anneye çöl faresi diye bagirdi bastonunu banka vurdu soylene soylene gitti.
Heryerde arapca yazilar. Tabelalar.
Hümanist bir insan olmaya calisiyorum, empati yapmayi deniyorum. Yok olmuyor.
Bir zaman makinasi olsa Ataturk gecmisten gelecege gelse yuz ifadesini görmek istemezdim
Ben cocuklugumdaki Bursa yi istiyorum. Yesil. Medeni insanlar. Saygili. Türkce konusan.
Eve döndüm. Yatmak uzereyim. Bir adam bagira bagira 43 dk boyunca telefonla konustu.
Pencereden bakiyorum. Guzel bakimli bir kadin, yolda yuruyor. Suriyeli adamlar agizlarinin salyalari akarak bakiyor. Ust kattaki pencerelerden suriyeli bir kadin kucuk çöp posetini tak asagiya atiyor. Guzel kizin kafasina dusuyor. Kiz kuduruyor tabi.
Savas magduru. Azicik anlayis goster. Her milletin iyisi de var kotusu de. Olgunca davranip mantikli hareket etmek gerek diyorum , bebek bezlerini çöp torbasina koyma zahmetinde bulunmayan , 7/24 gurultu , kavga ediyormus gibi yuksek sesle karmakarisik bir dille konusan komsumun kapisindan gelen pis keskin koku...
Yeni Turkiye bu iste. Sokaga cikamiyoruz. Cikmak da istemiyorum.
Pembe kazaktan konu nerelere geldi rahatladim yahu
Beni banlamaniz gercegi degistirmeyecek
Ben onu mesajını görmemek için yapıldığını sanıyorum :)kıbleyınce edıtorlere bıldırıyorsunuz yanı sıkayet edıyorsunuz yorumu
hahahcarsaf carseb mis hahah:)) 4 dil biliyorum ama bu kadar sacmalayani gormedim :))Ben de genelde verecek cevap bulamayıp köşeye sıkışınca gülerim. Mantıklı
Bakın ben başörtüsüne çok saygı duyuyorum eminim siz de açık saçlılar için saygı duyuyorsunuzdur. Fakat çarşaf kimlik gizleyen bir kıyafet hele bazı insanlar burnuna kadar kapattığı için suçlular bu kıyafeti kötüye kullanabilir. Mis gibi pardesü, çeşit çeşit güzel eşarplar yerine çarşaf giymek bana saçma geliyor. Sanki başörtü yerine çarşaf giyilmesi daha gerekliymiş gibi bir yoruma cevap olarak bu yazıldı. Kadınlara bir hakaret yok burada.carsafi giyen niye giyiyor once bunu ogrenin kokenmismis igrenc bir tabirdi bunun.ne iyi niyeti olabilir yaaa.ben.degere saygi duymayip.fahise diyenlere asla saygi duymam
380 tane yorum yazılmış ben de gireyim bakayım dedim neymiş bu pembe kazak:) bacım sen nerede yaşıyorsun buralarda hiç o dediklerinden yok. orası suriyeli mahallesi olmuşBiliyorum bir gün icinde ikinci konum. Asiri rahatsiz oldum ve paylasmak istedim banlanmadan önce.
Bugun ögleden sonra tesadufen marketten cikarken cok ama cok guzel bir kazak gördüm vitrinde. Puf puf . Bogazli. Ustelik boyu uzun. Kalcami örter. Cunku pantolonlar artik hep tayt gibi. Oturdugum mahallede dik dik baktiklari icin birazcik giyimime dikkat ediyorum.
Neyse iceriye girdim. Magaza biraz kalabalikti. Kendim bulmaya calistim o vitrindeki şeker pembesi şirin mi şirin puf kazagi. Bulamadim. Dedim sugargirl dagitma ortaligi. Sen satis gorevlileri gibi duzgun katlayamiyorsun iste. Insanlar bu tatil gununde bile calisiyorlar. Para aliyorlar diye arkani toplamak zorunda degiller dedim kendi kendime.
Gorevliyi buldum dedim vitrindeki puf kazagin benzeri nerede. Burada dedi aaa yalniz pembesi kalmamis. Iyi de bu kazaklarin boyu hem kisa hem de kazagin arkasi yok yahu arkasi delik ipli. Boyu da cok kisa V kesim uclarindan. Ne alaka vitrindeki kazakla dedim. Üff dedi baska musteriyle ilgilendi.Bu arada kiz ne dedigimi anlamadi saniyorum anlamasi icin yavas konusmustum oysa ki.
Kasaya gittim dedim vitrindeki pembe kazaktan istiyorum. Kasadaki kiz , hanimefendi tabi ki dedi. Satis gorevlisi kiza dedi ya nicin ilgilenmiyorsun vitrindeki kazagi goster cikar hadi.
Kiz yine ufledi. Esmer kisa boylu ciliz bir cocuk geldi. O kazak sadece vitrinde kalmis dedi. Olabilir onu ver o zaman cok begendim dedim. Kasadaki kiz da siz beyazsiniz pembe cok yakisacak size dedi. Hadi ver dedi.
Kesin alacak misiniz vitrini bozamam dedi cocuk.
Iyi de denemeden nasil alabilirim ?! Standart beden degil ki dedim. Sisman biri degilim. Almaya niyetle iceriye girdim. Indirim de vardi .
Sonra diger satisci kizla aralarinda arapca konusmaya basladilar. Cocuk en sonunda dedi ki tamam cikartiyorum. Sen kasaya git ödemeni yap. Bana bak dedim. Emrivaki davranamazsin. Soyunma odalarina gidip denemek benim hakkim dedim. Yine arapca konusmaya basladilar. Yeter diye bagirdim. Burasi benim ülkem. Nicin benim hakkimda bana bakarak arapca konusuyorsunuz. Nicin Turkce konusmuyorsuniz? Tek istedigim o kazagi almakti. Istemiyorum asla gelmem buraya.Dedim aglamakli oldum sinirden. Arkadaki kasadaki satis gorevlisi kiz , kusura bakma tatlim olur mu oyle sey gel guzelim dedi. Tamam dene almayabilirsin fistigim dedi. Daraldim ciktim gozyaslarim boncuk boncuk akti. Arkamdan bir bagirdi oradaki iki satis elemanina.
Cildiriyorum kizlar. Kuafore gidiyorum. Derdimi anlatana kadar terliyorum. Kalkiyorum masadan cunku kuafordeki eleman beni anlamiyor. Ben türküm ve azinligim ya.
Amacim proveke etmek degil. Etrafima bakiyorum herkes karacarsafli. Erkekler yolda gruplar halinde yuruyor. Kadinlar arkada. Erkekler , ozellikle kizlarin ustune ustine yuruyor cekilmiyor yol vermiyor.
Dun yasli bir adam parkta , cocuguna tuvaletini yaptiran suriyeli bir anneye çöl faresi diye bagirdi bastonunu banka vurdu soylene soylene gitti.
Heryerde arapca yazilar. Tabelalar.
Hümanist bir insan olmaya calisiyorum, empati yapmayi deniyorum. Yok olmuyor.
Bir zaman makinasi olsa Ataturk gecmisten gelecege gelse yuz ifadesini görmek istemezdim
Ben cocuklugumdaki Bursa yi istiyorum. Yesil. Medeni insanlar. Saygili. Türkce konusan.
Eve döndüm. Yatmak uzereyim. Bir adam bagira bagira 43 dk boyunca telefonla konustu.
Pencereden bakiyorum. Guzel bakimli bir kadin, yolda yuruyor. Suriyeli adamlar agizlarinin salyalari akarak bakiyor. Ust kattaki pencerelerden suriyeli bir kadin kucuk çöp posetini tak asagiya atiyor. Guzel kizin kafasina dusuyor. Kiz kuduruyor tabi.
Savas magduru. Azicik anlayis goster. Her milletin iyisi de var kotusu de. Olgunca davranip mantikli hareket etmek gerek diyorum , bebek bezlerini çöp torbasina koyma zahmetinde bulunmayan , 7/24 gurultu , kavga ediyormus gibi yuksek sesle karmakarisik bir dille konusan komsumun kapisindan gelen pis keskin koku...
Yeni Turkiye bu iste. Sokaga cikamiyoruz. Cikmak da istemiyorum.
Pembe kazaktan konu nerelere geldi rahatladim yahu
Beni banlamaniz gercegi degistirmeyecek
kısının mesajını gormemek ıstıyorsanız kısının profıl ısmının ustune tıklayıp goz ardı et dıyoruz :)Ben onu mesajını görmemek için yapıldığını sanıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?