Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yardım etseydiniz madem neden otele gidip keyif çattınız?

Siz nerede yaşıyorsunuz
Türkiye hiç bir zaman sadece Türklerden oluşmadı Kürt Türk Sünni Alevi laz Çerkez bir sürü azınlık çoğunluk hep bir arada olduğumuz için büyük milletiz
İnanç olarak da çok şükür çeşitliyiz açık kapalı çarşaflı soyunuk giyinik hepimiz bir aradayız
Pembe kazak konusunda haklısınız da lütfen insanları dış görünüşlerine göre yargılamayın
Kim bilir Arapça konuşan birinin kanı size lazım olur veya çarşaflı bir kadının iliğine muhtaç olursunuz veya Kürtçe konuşan bir adam size ummudığınız bir anda yardım eder

Benim sorunum carsafin icinde ne oldugu arkadasim carsafliysa icindekinin arkadasim oldugunu bilirim. Beline koluna bomba sarma ihtimali yoktur cunku. İcinden kendisi yerine babasi da cikmaz yoksa benim kimsenin kiyafetiyle derdim yok ki. Aslinda konu Suriyeli gocmenlerin kontrolsuz sekilde aramiza salinmasiydi. Kapilar acildi ve girdiler. Biz ayni durumda balkan kapisindan gecebilir miyiz misal Yunanistana? Hayir. Asilari tamamlansaydi,kamplarda kendi dillerinde egitim gorselerdi,is imkani saglansaydi kimse “sen gelme ulan ayi” muamelesi etmezdi. Zira kendisini Turk hissedip Turk diye tanimlayan insanlar misafirperverdir. Gelme demez. Sorun politikaydi tamamen.

Ortu ile kutsallik olmaz ki. Esyalara kutsal nitelik yuklemenin anlami yok. Mesele beyinlerde. Fikirlerde. Kaldi ki tesetture kimse karsi degil. Ben carsafli insan gordugumde icindekinden emin olabilsem endise etmem zaten.

Örtü ile kutsallik olmaz demissin bunlar derin mevzular ban yemek istemiyorum..Rabbimiz boyle buyuruyor ötesi varmi..hii tabi inananlar icin söylüyorum

Bu arada çarşaf giymiyorum. Çarşafın da dini bir gereklilik olduğuna kesinlikle inanmıyorum ama insanların özgürlüğüne inanıyorum.
Moteignenin dediği gibi fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi özgürce ifade etmeniz için elimden geleni yapacağım.
Özgürlük de karşı tarafın özgürlüğünü başladığı yerde biter. Eğer birinin kıyafet tercihine fahişe kıyafeti deniliyorsa bu özgürlük değil hakarettir.

Yılmaz Özdil boş konuşmaz,araştırır hemde inciğine cinciğine kadar çünkü adam sadece yazar değil gazeteci.
Peki senin uzmanlık alanın ne? Boş dediğin argümanları hangi üstün bilginle doldurabilirsin? Lütfen aydınlat bizi.

Niye ülke sanamı zimmetli canim senin oldugu kadar benim de ülkem ben seni kabulleniyorsam sen beni kabullenmiyorsan sıkıntı sende canim şöyle kapıları açalım sanaaaa..

Yalnız o üye suriyelileri kastetti. Carsaflilari değil

askimmmm bi kelime cok manali oluyor tatlim bizde yatak carsafina carsaf diyoruz ve giyilene de carsaf diyoriz dil.siyaseti ogrenmeni.dilerim o koken hocalarindan operim seni

Az paraya sigortasız çalıştıkları için işverenin işine geliyor. Kendim şahit oldum denetlemeye geldikleri gün hepsi arka kapıdan kaçıp saklandı. İşyerini şikayet bile ettik ama birşey olmadı. Ülkeye kabul edilmişler birşey yapılmasını beklemek te hata tabiki de.

Örtü ile kutsallik olmaz demissin bunlar derin mevzular ban yemek istemiyorum..Rabbimiz boyle buyuruyor ötesi varmi..hii tabi inananlar icin söylüyorum
Herkesin inanci kendine. Ben esyalara tapmiyorum benim tercihim de bu. Ayrica defalarca acikladim. Carsafin icinde kim var ne var surpriz olmasa benim derdim olmaz emin olabilirsiniz. Sorunum guvenlik. Zira normal tesetturlu insanlar bana rahatsizlik vermiyor

Dar pantolon giyenleri ben de anlamıyorum ama hem şık hem de tesettüre uygun çok güzel kıyafetler var. Örtünmek konusuna hiç girmeyeceğim çünkü bu konuda sizinle aynı fikirde değiliz

Zaten bende baştan ayağa tek bir parça dedim iyi bak..islami bir giysidir kurani kerimde ve ayetlerlede sabittir nettir araştırıp bakabilirsiniz

askimmmm bi kelime cok manali oluyor tatlim bizde yatak carsafina carsaf diyoruz ve giyilene de carsaf diyoriz dil.siyaseti ogrenmeni.dilerim o koken hocalarindan operim seni

“Dil”in tutuldu anladığım kadarıyla. Dil siyasetiymiş :))
Bir konu hakkında ahkam kesmeden önce bir düşün konuya senden hakim başka insanlar da var mıdır acaba diye ?!
Acem diyarında çarşaf çarşaftır,bunun siyasi bağlamda açılımı vs yok. Viraj almaya çalışmak için daha fazla uğraşma bence. Bilmediğin yerde susmak erdemdir.

katılıyorum sıze :) aynı dusunuyoruz
sadece su konuda yanlıs anlasılmaktan korkarım ve acıklayayım ...kara carsaf pembe carsaf sarı carsaf benım ıcın rengın onemı yok dedıgınız gıbı ısterse deli gomlegı gıysın tabır ı caızse carsaf ...

carsaf gıyen arkadasların bızlere gore ben daha muslumanım tavrı, ıcındekı erkek mı kadın mı nedır bellı olmaması ,kotuye kullanıma cok acık olması (terorıstlerın malesef bunu secmesı gıbı) bu sebeple hos karsılamıyorum benım ıcın sadece budur...

ne guzel mis gıbı feraceler var bas ortusu kaban var uzun elbıseler var cok şık... ortunmenın maksadına aykırı olan carsafın daha cok dıkkat cektıgını dusunuyorum sadece

gıyınırken kımseyı rahatsız etmeden gıyınmeye dıkkat ettıgım ıcın belkı de...

Son düzenleme:
Sırf müslüman diye, gencecik erkeklerin bile ülkesi için savaşmaktan korkup ülkemizde bedavadan yaşamasını savunan hümanist hanımlarımızı, müslüman toprakları için savaşmaya suriyeye alalım madem.

Bende istemiyorum bu insanları ülkemizde, savaş mağdurları mağdem gitsin kamplarında kalsınlar. Annemin yan komşusu 8 kişi geldiği evde daha şimdiden 12 kişi oldu. Böyle cahillik yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…