Pembe yalanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
aileye söylenen pembe yalanlar...evet arkadaşlar sevgilinizle buluşmak için o haftasonunu beklersiniz ve birden aile engeli çıkar hele ki aileniz bilmiyorsa nasıl başa çıkıyorsunuz..
ve neler söyleyip çıkıyorsunuz..sizin pembe yalanlarınız neler?? burda bunun iyi birşey olduğunu savunmuyorum tabiki ama sadece bu konuda çok zor durumda olan arkadaşlar olabilir..konuyu tartışmak istedim sizinde fikirlerinizi almak isterim...

Ben calıstığım icin isle ılgılı bahaneler uyduruyorum iznimi vermedıler yada eleman sıkıntısı var ise gitmem gerek vs...Ancak öyle görüsebiliyorum, baska türlü imkansız...Bir de öyle cok arastıran, sorusturan bir ailem yok...Yani ben şuraya gidiyorum dediysem eve gec kalmadığım sürece aramazlar ne beni ne de gittiğim yeri..Ama annem cok uyanıktır bi yandan, anlar çoğu zaman çok üstüne düsmez yine de ...

Tabi ki doğru bisey olduğunu savunmuyorum ama bazen baska caresi kalmıyor insanın gönül ister ki bunlara gerek kalmasın fakat olmayınca olmuyor...

evet haklısınız malesef zorunda kalıyoruz..hele ki ailen ile üniversitede okuyorsan daha da bir zor.

ben ailem bilmiyoken kızlara oturmaya gidiyorum derdim.ya da burda çok yakınımızda alışveriş merkezi var kızlarla oraya gidiyorum derdim.tabi annem bilirdi her gittiğimiz yeri.gerçekten hoş bişey değil içim hiç rahat etmiyodu özellikle başıma Allah korusun bişey gelse arkadaşımda arayacaklar diye korkuyordum üzülüyordum, allahtan şimdi biliyorlarda biraz daha rahatım.

Eğer resmiyete dökemeyeceksen zaten ailenin biliyor olması çoğu kez senin derdine dert katmaktan baska bi işe yaramıyor..
Daha cok baskı hissediyosun üzerinde..Bir de evlilik tarihi uzadıkça işin herkesin dilinde sakız olması da cabası oluyor aile tarafından..

bilmeleri en güzeli aslında ama aile bu konuda anlayışlı olmayınca olmuyor ,sen ne kadar da istesen de söylemeyi onlar senin büyüdüğünü kabul etmek istemiyorlar..

hangımızın pembe yalanları olmadı kı :ssz:
kızlarla bulusuyoruz ,okula gıdıyorsan eger ,
dersım var .etute kaldım .
ıse gıdıyorsan mesaıye kaldım dersın .
sahsen benım aılem sevgılımı bılır ama ,
sevgılımle bulusacagımı soylemem asla .
cekınırım cunku .babamın yuzune baka baka da
sevgılımle buluscam ben dıyemem .
"ben dısarıya cıkıyorum" derım .nereye gıtceksın
suraya derım .ısım vermıyorsam eger sevgılımle bulustugumu
bılırler zaten .:1:ama ben acık acık sevgılımle bulusacagım demeye
cok cekınıyorum .ozellıkle abıme ve babama karsı .
anlasıyoruz bız boyle yanı .ısım verıyorsam arkadasımla bulsuyorumdur .
vermıyorsam sevgılımle bulusuyorumdur :1:

aileye söylenen pembe yalanlar...evet arkadaşlar sevgilinizle buluşmak için o haftasonunu beklersiniz ve birden aile engeli çıkar hele ki aileniz bilmiyorsa nasıl başa çıkıyorsunuz..
ve neler söyleyip çıkıyorsunuz..sizin pembe yalanlarınız neler?? burda bunun iyi birşey olduğunu savunmuyorum tabiki ama sadece bu konuda çok zor durumda olan arkadaşlar olabilir..konuyu tartışmak istedim sizinde fikirlerinizi almak isterim...

çok ayıp kızlar,

ya anneleriniz de çıkarsa forumdan.sırlarınızı yazmayın bence.........

18yasimdan sonra , yasin verdigi asilikle hicbirsey icin izin almadim ailemden.Haber verdim...
(Kötü örnek) ..

Yalan iyi bi şey değil,açıkça söylenmeli. :19:

Tabiki iyi birsey degil ama her aile' de böyle birseyi kaldırabilecek durumda degil malesef!
Bende rahmetli annemle cok istedim paylasmayı hatta konum bile olabilir bununla ilgili sevgilimi biliyordu ama bilmezlikten geliyordu hele ki, babam!
Bu konuda cok katıdır ona göre hem gec evlenicez hemde o yasa kadar flört yasamıycaz..
Bir kere biri cıtlatmıstı da adamın nerdeyse üzüntüden kalbine inicekti, beni okuldan almaya kalktı biliyor musunuz?
Simdi söylesem bile ici rahat etmezdi okul, askerlik, is durumu vs. vs babamı rahatsız ederdi..
Hem gec evlenicez, hemde flört etmiycez, mantık evliligi yapıcaz babamın mantıgı..
:24:
Bu yüzden de malesef ki insan yalan söylemeye mecbur kalıyor gönül baban kızar, babanın istedigi yası bekle demiyor iste..
Bende hep su arkadasıma gidiyorum, ayseyle bulusucaz, sunu alıcaz, alısveris yapıcaz bahaneleriyle sevgilimle bulustum bu arada babam bir tek sevgili konusunda katıdır onun dısında gezmeme karısmaz, arayıp rahatsız etmez, bunaltma huyu' da yoktur..
:ssz:

Son düzenleme:
benim mayısta nişanım var, hala dışarı çkarken babama yalan söylemek zorunda kalıyorum :(

Allahtan anneme yalan söylemedim hiç, gerek de kalmadı zaten ama, babam fazla korumacı, zorunda kalıyorum..

kimse savunamaz böyle bir şeyi ama mutlaka herkes de bu durumda kalıp bir yalan buluvermiştir.

valla en tipik ve en işe yarayanı arkadaşımla buluşacağımdır..

bizim zamanımızda cep telefonu olmadığı için rahattık tabi.. şimdi işin zor..

eğer arkadaşlarınla buluşmana bile izin vermiyorlarsa o zaman işin çok ama çooook zor.

kimse savunamaz böyle bir şeyi ama mutlaka herkes de bu durumda kalıp bir yalan buluvermiştir.

valla en tipik ve en işe yarayanı arkadaşımla buluşacağımdır..

bizim zamanımızda cep telefonu olmadığı için rahattık tabi.. şimdi işin zor..

eğer arkadaşlarınla buluşmana bile izin vermiyorlarsa o zaman işin çok ama çooook zor.

aynen valla cep yaygın değildi o kadar,iyiydi..:34:
şimdilerde kuzenler soruyorlar sizin zamanınızda cep yokken nasıl haberleşiyordunuz(nasıl bi zamansa yontma taş devri sanki)
dumanla canım dumanla:9::9:

aynen valla cep yaygın değildi o kadar,iyiydi..:34:
şimdilerde kuzenler soruyorlar sizin zamanınızda cep yokken nasıl haberleşiyordunuz(nasıl bi zamansa yontma taş devri sanki)
dumanla canım dumanla:9::9:

bizim çocuklar da böyle acayip şeyler sorduklarında ben de aynı cevabı veriyordum..:))) zavallı çocuklarım da inanmışlar... taş devri çizgi filminde ki gibi yaşadığımızı sanmışlar sanırım... küçük kızım bana, "aaa.. sen dinozorları gördün mü?" dedi yaaa:))) güler misin ağlar mısın?

bizim çocuklar da böyle acayip şeyler sorduklarında ben de aynı cevabı veriyordum..:))) zavallı çocuklarım da inanmışlar... taş devri çizgi filminde ki gibi yaşadığımızı sanmışlar sanırım... küçük kızım bana, "aaa.. sen dinozorları gördün mü?" dedi yaaa:))) güler misin ağlar mısın?
:9::9::9::9: Öp yavrunu benim için gece gece çok güldürdü beni yaa :9:

:1::1::1::52::52::52::60::60::60::60::60:

Yalan tabiki iyi değil ama zorunda bırakılınca başka çaremizde kalmıyor maalesef...Benim haftada bir gün iznim oluyor...Zaten çalıştığım günlerde eve geç kalmamak için doğru düzgün göremiyordum eşimi sadece izin günleri kalıyordu görüşmek için...Annem hep bilmiştir erkek arkadaşım olduğunu ama nedense hep benim o kapının önüne gelmemi beklemiştir tartışmak için...Bütün gün moral bozukluğuyla dolaşmak hiç te cazip bir seçenek olmadığından bir gün öncesinden akşam babamda varken yarın şunu yapıcam,yarın şununla buluşucam gibi yalanlar söylerdim o zaman tartışmazdık en azından kapıdan çıkmak üzereyken...Annem babamdan daha katıydı bu konuda :47::47::47: Hatta nişanlılık dönemlerimizde bile sıkıntıydı buluşmamız ona bile laf söylerdi annem o zamanlarda hep eşyayı bahane ederdik...Gönül ister yalan söylemeyelim ama başka seçenekte kalmıyordu maalesef :50::50::50: Ha eğer tartışıp çıktıysak akşamında eve geldiğimde hiç birşey olmamış gibi davranırdı benim eşimin yanında üzüldüğüm ağladığım yanıma kar kalırdı :14::14::14::14:

Ben yalan söylemek zorunda kalmadım hiç.Kendi çocuğum olunca da aynı şeyi uygulayacağım.Baskı her zaman olumlu sonuç vermez.Nerede,kiminle olduğunu bilmek gerekir.Baskı yapmazsak her şey kontrolümüz altında olur.Kızarak ancak yanlış yola sürükleriz genci...

Back
X