peonies'in sağlıklı yaşam günlüğü

peonies

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
21
0
16
İstanbul
selam kızlar,
nasıl başlamalı bilmiyorum. tahmin edebileceğiniz gibi benim de kilolarımla başım dertte. çoğunuza tanıdık gelecek bir hikayesi var kilolarımın. duygusal boşluk ve bunun açlığa etkileri, tembellik, umursamazlık vs... ama artık aklım başıma geldi. bugün benim doğum günüm ve ben yeni yaşımda sağlığıma kavuşmak, fazla kilolarımdan kurtulmak istiyorum. benimle yürümek isteyen herkese kapım açık :) desteklerinizi bekliyorum kızlar.

1 ağustos 2012 90,5 kg.
11 ağustos 2012 88,8 kg.

Son düzenleme:
buradaki günlüklerin çoğunu okudum. hoşuma giden, aklıma yatan yöntemlerini uygulamaya karar verdim. mesela haftalık hedefler koyacağım kendime. ağustosun ilk haftası hedefim 2 kg vermek. diğer bir yöntemse akşamları salata yemeyeceksem ekmek tüketmemek. ekmeğe sınırlama getirmem gerekiyor. sabahları iki dilim, öğlen yemeğine bağlı olarak belki bir dilim, akşamsa sadece salata yiyorsam bir dilim tüketeceğim. onun dışında akşam ekmek tüketmeyi kesiyorum artık.
sağlıklı ve kalıcı zayıflayan arkadaşlardan edindiğim izlenime göre şok diyetlerden, zayıflama haplarından medet ummayacağım. tamamen sağlıklı bir beslenme programım olacak. sık sık, az az yemeyi planlıyorum. gün içinde yeterli proteini alıp karbonhidrat tüketimime dikkat edeceğim. sebze, meyve, yoğurt vazgeçilmezim olacak. ekmeği tam buğday, tükettiğim etleri de ızgara ya da haşlama tercih edeceğim. günde 2 kupa yeşilçay içeceğim. aklıma gelenler şimdilik bunlar.
ramazan ayı içindeyiz ama ben oruç tutmuyorum. yediklerimi yazma konusunda kararsızım. sanırım ramazan bitene kadar yediklerimi yazmayacağım.

günaydınlar herkese, gerçi tünaydın demeliyim sanırım :)

dün ilk günümdü. gün boyu hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık yüzünden çok yiyemedim zaten. bu sabah 90.0 kg geldim tartıda. rahatsız ama iyi bir ilk gündü anlayacağınız kızlar. umarım geçen seneden sonra ilk defa 8li rakamları görürüm yarın.
bu arada annem rahatsız biraz, ciğerleri su toplamış. pazartesi günü hastaneye yatacak. önümüzdeki 15 gün zor geçecek yani. umarım biran önce iyileşir.

Son düzenleme:
Canım benim umuyorum en kısa zamanda hedefine ulaşırsın :) sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olabilirim benim günlüğümü de ziyaret et istersen belki faydası olur :) Spor olarak Leslie Sansone yapabilirsin çok keyifli :)

Canım benim umuyorum en kısa zamanda hedefine ulaşırsın :) sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olabilirim benim günlüğümü de ziyaret et istersen belki faydası olur :) Spor olarak Leslie Sansone yapabilirsin çok keyifli :)

çok teşekkür ederim :) umarım en kısa zamanda ulaşırız hedeflerimize hepimiz. leslie sansoneu çok okudum forumda. denemek istiyorum ama bu ara annemle meşgulum. ilk fırsatta deneyeceğim ;)

Hayırlı olsun canım annen için de çok geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşur :nazar:

günaydınlar,

kendi kendime konuşuyo gibi oluyorum ama okuyan olursa belki diye selamlamak lazım tabi :))
tartıldım ve kahvaltımı yaptım. tartı bana en son geçen sene ağustos ayında gördüğüm bir rakamı gösterdi. bu sabah itibariyle 89.6 kg geldim :) inşallah hergün gram gram da olsa gider. çok memnunum hayatımın bu kısmından.

günaydınlar herkese,

umarım keyifler iyidir. ben dün kötü bir gece geçirdim, üzgün, mutsuz. eşimle kavga ettik, çok ağladım. akşam yemeğimi erken yemiştim ama ara öğün yapamadım ardından. onun da etkisiyle 89.1 kg geldim bu sabah tartıda. 500 gr kaybetmişim güya. yarın muhtemelen sabit kalır bu rakamdan sonra.
gece ağrı kesici içmiştim, hala başım ağrıyor ve gözlerim şiş. umarım birkaç saate toparlanırım.

günaydınlar herkese,

umarım keyifler iyidir. ben dün kötü bir gece geçirdim, üzgün, mutsuz. eşimle kavga ettik, çok ağladım. akşam yemeğimi erken yemiştim ama ara öğün yapamadım ardından. onun da etkisiyle 89.1 kg geldim bu sabah tartıda. 500 gr kaybetmişim güya. yarın muhtemelen sabit kalır bu rakamdan sonra.
gece ağrı kesici içmiştim, hala başım ağrıyor ve gözlerim şiş. umarım birkaç saate toparlanırım.

Canım üzülme takma kafana inşallah herşey düzelir mutlu olursun barışırsın kendine stres yapma :26: Biraz dinlen kendine gelirsin herşeyin çaresi vardır unutma tatlım :34:

Canım üzülme takma kafana inşallah herşey düzelir mutlu olursun barışırsın kendine stres yapma :26: Biraz dinlen kendine gelirsin herşeyin çaresi vardır unutma tatlım :34:

teşekkürler canım. zaten yatmadan önce hatasını anladı, özür diledi ama çok yıpranıyor insan böyle nedensiz tartışmalarda.
haklısın, çaresiz dert vermesin Allah. çok teşekkürler canım desteğin için. senin diyet nasıl gidiyor?

Son düzenleme:
merhabalar,

bugün hala 89.1 kg çıkıyorum tartıda. yarın sabah devam eder umarım kilo vermem. gerçi yarın yazamayabilirim, sabah annemi hastaneye yatıracağız. benden haberler böyle günlük.

Back
X