Perde yapımı

Sersoy

www.ebruhane.blogcu.com
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
2.998
2
316
46
İstanbul
75580364ii0.jpg

45439477kd1.jpg

kızlar harika oldu... evin havasını değiştirdi resmen..

1 kg simli sakkalı ip, 100 gr makreme ipi, birazda koltuklara uygun bonncuk kullandım

resimleri göremeyen arkadaşlar burdan buyrun...
http://www.kadinlarkulubu.com/album.php?albumid=3806&pictureid=19580

Son düzenleme:
canım teşekkür ederim. boncukları ayrı bir ipe dizdim sonra küçücük bir tokayla perdenin arkasından tutturdum, yıkayacağım zaman çıkartması çok kolay olacak... perdenin yıkanması zor olur diye düşünüyordum ama önceden denedim.. biraz sakallı ipi ilaçlı suya batırıp çıkarttım bişeycik olmadı

canım aslında yapılışı çok basit...
makrema ipiyla delikli ağ yaptım tığla... 10 sıra ağdan sonra 2 sıra simli iple ağ yaptım.. benim pencere ölçüm 3 mt olduğundan boyunu ona göre ayarladım.. daha sonra dikey iplerin uzunluğunu ayarlayıp parça parça kestim (ben yere kadar uzatmadım ipleri pencere hizasında ayarladım)
perdenin ağ kısmını kornişe taktım sonra aralarda birer boşluk bırakıp dikey ipleri bağladım

ben de bakınca üstteki örgü kısmı görüdm ama makremo ipi olduğunu anlamamıştım.
bir de aşağı sarkan ipleri zincir çekilmiş sandım.
acaba zincir .çekilerek aynı iekilde yapılsa daha canlı durur mu oksa bu şirinliği kaybolur mu?
keşke yapabilsem de değişiklik olsun diye arada taksam.
ama fırsat olmuyor.
sen gülegüle kullan emeğine sağlık.
hayırlı olsun

canım yaa
bu şimdi yıkanınca bozulur diye tahmin ediyorum var mı bir püf noktası,biliyor musun?
bir de bunlar birbirine çok dolaşıyor mu? :uhm:
heveslandim ama bunları düşününce de gözüm korkmadı değil.kim istemez ki bu harika şeyi senelerce kullanmayı...

cevap yazarsan çok sevinirim

canım yaa
bu şimdi yıkanınca bozulur diye tahmin ediyorum var mı bir püf noktası,biliyor musun?
bir de bunlar birbirine çok dolaşıyor mu? :uhm:
heveslandim ama bunları düşününce de gözüm korkmadı değil.kim istemez ki bu harika şeyi senelerce kullanmayı...

cevap yazarsan çok sevinirim

canım yıkanınca bozulmuyor denedim.. bir leyen içine koslalı su yaptın içinde biraz bekletim çıkardım.. hiçbişeycik olmadı..
ipler birbirine dolaşmıyor korma için rahat olsun.. valla hazır perdelerden çok daha havalı duruyor

canım ben bu perdeden ip mağazalarında gördüm hatta gelinimizle bide oturup yaptık aynısından..aslında çok kolaydır kızlar hiç bir derdi yok hemde şık duruyor...
senin eni kaç metre ortalama bahsettiğin ip kgları sanki bana az geldi biz daha çok kullandık sanırım

canım benim yaptığım eni 3 mt, boyu 1,45 cm hatta azıcıkta ipim arttı

ellerine sağlık güle güle kullan.insanın kendi el emeğini kullanması çok güzel dimi.tebrikler valla.ama bişi sormak istiyorum.bunları bağlarken ağ örüyoruz ya bir atlayıpmı yoksa her ağamı bağlıyoruz.

canım sağolasın.. gerçektende insanın kendi el emeği daha bi güzel daha bi kıymetli oluyor.. ben ilk önce her deliğe bağladım ipleri ama hiç hoş durmadı çok kabarık oldu sonra söküp birer delik atlayarak bağladım çok daha güzel durdu

ben de yapmak istiyorum yaa ne kadar yaratıcısın.tebrik ederim. bir kilo sakallı ipi nerden ne kadara aldın?bir de benim korniş kartonpiyerin altında.gözükmüyor.iki sıra makrome delik geçsem olur mu?

canım teşekkür ederim... sakallı ipin kilosunu 25 ytl aldım canım.. belki bilirsin mahmutpaşada kürkçü han var orada çok uygun ve her çeşidi var..iki sıra çok az olur bence en az 5 sıra yapki aşağı doğru sakmasın hem tokaları daha rahat takarsın

Son düzenleme:
kızlar çoğunuz üst kısmın nasıl yapıldığını sormusunuz yeniden anlatmaya çalışacağım..
şimdi... makreme ipimizi alıyoruz :)) ilk olarak 20 zincir çekiliyor daha sonra dönüp, bu zincirin üzerine 2 zincir çekip, 2 boşluk bırakıp batıyoruz bu şekilde ilk sırayı tamamladıktan sonra aynı şekilde 10 sıra yapıyorsunuz. daha sonra sakkalı iple aynı şekilde üzerine 2 sıra daha işliyorsunuz bu kısmı ben süslü dursun diye yaptım isterseniz sadece makreme ipiyle devam edebilirsiniz.. böylelikle ağlı kısmı pencere boyuna kadar uzatıyorsunuz (ben 3 mt yaptım) bu kısmı tamamladıktan sonra istediğiniz uzunlukta dikine ipleri aralarında birer boşluk bırakıp bağlıyoruz... inşallah anlatabilmişimdir

perdeyi 2 akşamda bitirdim yani bir akşam üst kısmı tamamladım diğer akşam ipleri bağladım fazla uzun sürmedi yani...

kolay gelsin.. a.s. :enbuyukkk:

valla kızlar böyle anlatamıyorum diye kalan iplerle yeni bir perdeye başladım...
buyrun resimler anlatsın :))
1. ilk olarak makreme ipiyle 20 zincir çekip üzerine ikili trabzanla delikler yapıyoruz

sdc11806ld0.jpg

zincirin üzerini 10 tane ikili trabrazla delikle tamamlıyoruz

sdc11809um6.jpg

delikleri bu şekilde on sıra olarak tamamlıyoruz...

sdc11814ba7.jpg

daha sonra sakallı iple aynı şekilde iki sıra daha işliyoruz (burası keyfi bişey ben süslü olsun diye yaptım.. isteyen makreme ipiyle devam edebilir)

sdc11817bg2.jpg

üst kısmı perde boyu kadar uzattıktan sonra dikey ipleri bağlıyoruz.. iplerin ölçüsünü alalım ben 1.45 cm yapıyorum.. işin püf noktası ipi iki kat yapıyorum ve tam ortasını deliğe geçirip uç kısımlarını bu yerinden içeri alıp düğümlüyorum

sdc11818jo7.jpg

canım simli ipin kilosu 25 ytl toptancılarda ben ordan aldım, simsiz istersen 8 ytl kilosu.. makreme ipi 1 ytl.. boncuklarada 8 ytl verdim

Back
X