- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
- Konu Sahibi Ayikolreiz
-
benımde basıma geldı asmukomşum şiddet görüyor..
polisi aradım. herhangi gelen giden giden olmadı..
hafta bir mutlaka olur.. kadının bağırışları 6 aylık bebeğin bağırmaları..
Gelen polisler gelsede, kadın ben şikayetçi değilim diyor
benımde basıma geldı asmu
bekarken ust komsum esınden sıddet yuzunden ayrılmıs evınde pasta yapıp gecım saglayan kendı halınde cok hanım bı kadın
bıgun ses bagıırıs cagırıs gum gum yere bırsey vuruluyor ımdaaat ölduruyorlar dıye cıglıklar
allahım dedım nasıl korktum kadını ölduruyor adam
cocuklar yapmaa yapmaa dıye aglıyor ıcım sızladı cok korktum hemen polısı aradım
ev adresını ıstedıler korkudan adresı unuttum dusun ... faturaya baktım adres ıcın
3 dk ıcınde geldıler polısler ıc tarafta kalan apartman gırısını bulana kadar adam cıktı gıttı
polıs eve cıktı dınlıyorum bende tıtreye tıtreye
sesler gelıyormus komsular endıselenmıs bı sorun mu var gıbılerınden kımlık ıstedı cocukların kımlıgını falan
kadın ne dese begenırsın???
kım o sıkayet eden !!! eskı kocamla hafıf tartıstık ne abartmıslar oyle soyleyın soyleyın kım o !!!
ben şok!
Anneannene aşık oldum..Maşaallah..Ne yapılır bilmiyorum ama benim anneannem böyle konularda kimseyi dinlemeden polise falan haber veriyor, müdahale ediyor. Ha sonra polis ne yapıyor bilmiyoruz tabi. Anneannem gençliğinde komşularıyla beraber aynı sizin dediğiniz gibi bir şiddet olayına tanık olmuş. Komşular da tanık tabi. Adam sürekli karısını dövüyormuş ve koca mahalle ses çıkarmıyormuş. Ve bu böyle devam ederken o dayak yiyen kadının kocası tarafından öldürüldüğünü öğrenmişler. Anneannem o olaydan çok etkilendiği ve vicdan azabı duyduğu için sokakta bile bir şiddet meselesine şahit olsa araya girip ayırmaya kalkar. Kaç kere öyle önüne geçmiş. Yan komşusu kavga ederken evlerine dalıp kocayı elinde bıçakla görüp ayırmaya kalkmışlığı var. Bir de tutup adamı sakinleştirmiş. Yine bundan iki sene önce falan biz balkonda otururken karşı evden gelen şiddet seslerini duyduk gündüz vakti. Komşuyu tanımıyoruz ama tanımak mı lazım? Gelen seslerin üzerine evdeki küçük çocuk da ağlayınca anneannem avazı çıktığı kadar bağırdı onlara. "sen karını mı dövüyorsun, polis çağırıyorum şimdi bırak o kızı" diye. Bütün mahalle balkonuna çıktı anneannem bağırmaya devam ediyor. En sonunda adam çıktı, kavga etmiyoruz falan dedi. Anneannem adamı tehdit etti resmen. Adam içeri girdikten sonra içeriden karısının sesini duyduk "kim o seslenen, herkes işine baksın, ne karışıyorlar" falan diye. Hal böyle olunca yapılacak bir yorum da kalmıyor açıkçası. Ve yemin ediyorum evden gelen sesler gerçekten kavga, dövüş, şiddet sesleriydi.
Anneanneni tebrik ediyorum. Ve dayak yiyipte, ona yardim etmek isteyenlere isine bak diyenlere dayak müstehaktir diyorum. Ama evdeki cocuklara yazik, onlarin gelecegine yazik.Ne yapılır bilmiyorum ama benim anneannem böyle konularda kimseyi dinlemeden polise falan haber veriyor, müdahale ediyor. Ha sonra polis ne yapıyor bilmiyoruz tabi. Anneannem gençliğinde komşularıyla beraber aynı sizin dediğiniz gibi bir şiddet olayına tanık olmuş. Komşular da tanık tabi. Adam sürekli karısını dövüyormuş ve koca mahalle ses çıkarmıyormuş. Ve bu böyle devam ederken o dayak yiyen kadının kocası tarafından öldürüldüğünü öğrenmişler. Anneannem o olaydan çok etkilendiği ve vicdan azabı duyduğu için sokakta bile bir şiddet meselesine şahit olsa araya girip ayırmaya kalkar. Kaç kere öyle önüne geçmiş. Yan komşusu kavga ederken evlerine dalıp kocayı elinde bıçakla görüp ayırmaya kalkmışlığı var. Bir de tutup adamı sakinleştirmiş. Yine bundan iki sene önce falan biz balkonda otururken karşı evden gelen şiddet seslerini duyduk gündüz vakti. Komşuyu tanımıyoruz ama tanımak mı lazım? Gelen seslerin üzerine evdeki küçük çocuk da ağlayınca anneannem avazı çıktığı kadar bağırdı onlara. "sen karını mı dövüyorsun, polis çağırıyorum şimdi bırak o kızı" diye. Bütün mahalle balkonuna çıktı anneannem bağırmaya devam ediyor. En sonunda adam çıktı, kavga etmiyoruz falan dedi. Anneannem adamı tehdit etti resmen. Adam içeri girdikten sonra içeriden karısının sesini duyduk "kim o seslenen, herkes işine baksın, ne karışıyorlar" falan diye. Hal böyle olunca yapılacak bir yorum da kalmıyor açıkçası. Ve yemin ediyorum evden gelen sesler gerçekten kavga, dövüş, şiddet sesleriydi.
Önemli olan şiddet görenlerin susmaması işte
Bizim apartmanda dayak yiyen bir kadın vardı. Bir de cevval bir komşu kadın vardı.
Bir gün bu kadın yine dayak yiyordu bağrış çağrış. Diğer kadın zili çaldı, adamı dışarı çekti öyle dövdü öyle dövdü ki anlatamam kafasına tencere geçirdi bütün apartman izledi. Kadına bacım git şikayetçi ol dedi ama kadında tık yok. Aynı kafa yani.
O nasil densiz dengesizin bi kadindir ya.
Ve o ölen kadina cok uzuldum ya, bende anneannen olsam etkisinden cikamam asla. O dengesiz kadina inat hala kendi dogru bildgim seyi yaparim ben yinede. Cunku bi densizin yuzunden susarsam belki kac kadinimiz daha ölucek. O dengesiz beni dogrularimdan alikoyamaz.
Siddet degil ama baya 3 4 sene oldu. Okula gitmek icin evden ciktim. Burda evler yer katta. Bi kapidan gecerken yasli bi kadinin evine giren iri bi adam gordum. Kadin kapiyi az az aciyordu gonulsuz gibi adamda adim ata ata iceri giriyordu sanki zorla giriyor gibi. Ben otobus duragina gittim ama aklim hala orda. " o kadina bisey olabilir, eger polisi ararsan bsey kaybetmezsin, ama o kadina bisey olursa ne olucak?" Diye dusundum. Baya bi 15 dk felan dusundum cesaret edemedim cunku kucuktum o zmnlae daha. Snra aradim polisi. Gittiler baktilar. Beni geru aradi polisler " yasli kadinin evindeyiz simdi, burdaki bey bakim evinden geliyor birbirlerini taniyorlar telas etmeyin, aradginiz icin tesekkuler yinede, duyarliliginiz icin tesekkurler"dedi polis. Bende rahat bi nefes aldim.
Artik daha dikkatli ve tecrubeliyim, supe duyarsam ararim polisi. Tabi olmadi ondan snra boyle bisey. Ama benzer seyler sezersem yine ararim polisi.
Kemal Sunal ın kapıcılar kralı filmi geldı gözümün önüne :) Ada'm karısını dövüyor apartmandakıler kapılarına dayanıyor . Kadında size ne Kocam o döver de severde diyor Ya . Demekkı filmler gercek miş . Hadi kocacım içeri gitelim dıyor görüyorlar Ada'm dövmeye devam :)
Anneannene aşık oldum..Maşaallah..
İş çoğu zaman kadında bitiyor. Öyle kadınlara müstehak diyorum ben ancak. Valla bu karı koca ilişkilerini bi tek ben mi anlamıyorum, bilmiyorum yani. Kadın öyle "neden karışıyorlar" tarzında konuşunca adam da "yok bişey" dedi. Biz tabi kalakaldık. Ondan sonra anneannem "siz beni rahatsız edemezsiniz, polis çağıracağım" demeye devam etti. Bu arada evler dip dibe de değil, karşı eve sesleniyor ve arada normal yoğunlukta bir cadde var. Ondan sonra bize döndü, "herif şimdi bunu evin arka odasına götürüp döver, yapacak bişey yok bak kadın ne diyor" dedi.Anneanneni tebrik ediyorum. Ve dayak yiyipte, ona yardim etmek isteyenlere isine bak diyenlere dayak müstehaktir diyorum. Ama evdeki cocuklara yazik, onlarin gelecegine yazik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?