Personel olarak hiçbir özlük hakkım yok..

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
daha öncede bu konuya değinmiştim arkadaşlar. ama artık tamamen sabrım taştı.sorun işim ve patronlarım.800 tl maaşla,7.30-17.45 arası bi şt de önmuhasebe ve sekreterlik yapıyorum. ama bu pozisyonun dışında diğer tüm ofis işleri de benim üzerimde. çay,yemek ve alışveriş de dahil. artık gerçekten çok sıkıldım. üniversite mezunu biri olarak böyle bi işte çalıştığım ve kendimi bu derece kullandırdığım için psikolojim son derece bozulmuş durumda
iş yerinde muhasebeyle ilgili çok fazla işim olmuyor.yemek olarak iki kişilik yemek yapıyorum.ona da yüksünmüyorum çünkü bütün gün oturmaktansa kendi yiyeceğim yemeği yapmak çok da zor değil. ama o alışveriş faslı yok mu... nefret ediyorum. işimin iyi tarafları da var tabi.mesela önümde internet, boş zamanlarımda sürekli KPSS çalışma imkanım oluyor burda.(memurluğa hazırlanıyorum)
ama yine de şuan maddi açıdan ihtiyacım olmasa 800 tl ye çalışmaya değmez.zaten 100 tlsi aylık yol parasına gidiyor. saatlerce dolmuş beklemek,tıkış tıkış dolmuşlarda gitmek de cabası.. asıl size sormak istediğim bir yılı geçik burda çalışıyorum ve geçen gün patronumdan yıllık izin kullanmak istediğimi söylediğimde öyle bi hakkımın olmadığını, pazar günleri izin kullandığımı söyledi. ama istersem ücretsiz izin verebilirmiş...(lutfediyor )
zaten bi hasta olsam, veya bi işim olsa izin almak için kırk dereden su getiriyorum. adamlardan izin isteyeceğini hasta öl daha iyi.gerçekten çok bunaldım..

şu durumda bi personel olarak hiç bi özlük hakkım yok.işe başlarken sözleşme yapmadık.yasal olarak ne hakkım var ne kadar kullanabilirim bilmiyorum..
sizce ben bu durumda napayım.bana bi fikir verin. bi taraftan iş bakıyorum ama iş görüşmesine gidecek vaktim yok.(izin sorunum var) ve bi taraftan da sınava (kpss) kalmış şurda 6 ay başka bi işte ders çalışma imkanım olmayacak hiç.. napcam ben gerçekten bilmiyorum... :26:

Son düzenleyen: Moderatör:

Canımm önceliklee işinde Allah kolaylık versinn yaa bende 800 TL maaşla çalışıyorum sabah 8 den akşam 16:30a kadar ama memurum okulun sekreterlik dahil tüm işleri neredeyse bana bakıyor ama senin işin kadar zor değil boş zamanlarımda bende istediğimi yapabiliyorum kpssye bu sene bende giricem artık kadroya geçmek istiyorum paraya ihtiyacın varsa ve iş görüşmesine gidemiyorsan çalışmaya biraz daha devam et derim en azından kpssye çalışırsınnn sabrın sonu selamettir demişler ama nereye kadar onu bende bilmiyorummmmm..

cnm eğer paraya ihtiyacın varsa ve ders çalışma imkanın varsa kulaklarını tıka sınava 1 hafta kala işden çıkarsın (ama eğer yaza dek gelirse yazın işler kesat olduğu için iş bulman zor olur sakın ozaman geldiğinde moralini bozma sakın)

canım sigortalıysan yasal olarak 1 seneyi doldurunca izin hakkın var.eğer izin verememdiyorsa izin parası verilmesi gerekir.bizimdeçalışanlarımız var.elemanın birisi durumu sıkışık olduğu için izin parasını almıştı

özel iş yerlerinde 1 yıllık çalıştıktan sonra yıllık izin hakkın var. primlerin yatıyordur inşallah. kpssye sıkı çalışta kurtul oradan.

Çok doğru.
Ben de bir ekleme yapayım. Yılınızı doldurduktan sonraki izin hakkınız 14 günden az olamaz.
Ayrıca pazarlar da izinden sayılmıyor.
Yani diyelim ki bir hafta izin alacaksınız.
6 gün izin kullanmış gösterileceksiniz.
Pazarlar dahil edilmiyor

aslında izin hakkımın olduğunu bende patronum da çok iyi biliyor ama adam işine gelince yasal haklardan bahsediyor. kaç tane elemanı anlaşamadığından işten çıkardı.tazminat bile vermedi.adamların bi açığını bulup istifa etmiş süsü verdi..

bencee sabret canımm az dahaa kpss geçene kadr en azındann
bende çalışıyormm muhasebe departmanındayım bende kpss yede calısıyorumm
ama işim rahat yanii benimm allaha şükür bi sıkıntımm yokk
dediğimm gibi kpss ye kadr sabrett

çok zoruma gitti ama resmen enayi yerine koyuyorlar adamı... ben bi şekilde hadlerini bildirmek istiyorum ama nasıl :26:

Hangi yasal haklardan bahsediyor.
İzin hakkınız lasal hakkınız.
İşten çıkardıysa kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı almak çıkartılanların yasal hakkı.
Gidin şikayet edin Bölge Çalışma Müdürlüğüne...

işveren haklarını biliyor ama işçi haklarını bilmiyor.(işine gelmiyor). herhangi bi iş sözleşmesinde sonuna kadar kendi haklarını kullanıyor.. işten çıkan eleman şikayetçi olmadıktan sonra benim şikayetim bi ifade eder mi. ? hem hala ekmeklerini yiyorum adamların..

emeklerini yiyorum derken onlar senin emeklerini hiçe sayıyor buna ne diyorsun ?

Bu olay evleniceğin adamla boşancağını bile bile evlenmek gibidir...

Son düzenleme:
sigortanız var mı ? :44:

evet canım sigortam var.maaşım daha bigün bile aksamadı.. düşündüğümde iyi taraflarıda var.memelekette bu kadar işsiz varken ve emeğinin karşılığını alamayan,gecikmeli alan insan varken.. ne bilim yaa çok iyimser yaklaşıyorum..

yaa şuda bi gerçek sen ordan çıktığında diyosun ki kimse tazminat alamıyor emeklerin ne olcak hakkın ne olcak sen orda her işe koşturuyorsun sana 1 hafta izni çok görüyorlar ? bari izin paranı al kullan yada kenara at diyebilceğim en güzel örnek benim eski çalıştığım yer öyleydi... 2 yıl çalıştım aile dostumuzdular hakkımı vermediler ve 2 yıl boyunca 1 haftayı bırak 1 gün izin kullandırmadılar.. Neyseki kurtulduğuma şükrediyorum..

Hiçbir şekilde hiçbir şeye imza atma. yani kullanmadığın yada yararlanmadığın haklarının hiç birine kullanmış gibi imza atma. Attırmak isteyebilir patron sakın atma. Eğer ki haksız yere seni işten atarsa sonuna kadar mücadele et. Sen haklısın ve hem tazminatını hem izin paranı hem de aradaki maaşını faiziyle alırsın. Ama sen önce neye hakkın olduğunu bil. Sonrası zaten yasalar senden yana. Ha bir de eğer sigortasız çalışıyorsan işin daha da kolay. Şikayet edersin sigortamı yapmıyorlar diye her hakkını faiziyle alırsın. Kendne güven ve hakkını yedirme onlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…