Personel olarak hiçbir özlük hakkım yok..

Senin sigortanı yapmadı mı adam? Kimin hakkını kime veriyor. Bir yılını doldurduysan iznini kullandırmak zorunda.

sonuna kadar katılıyorum benim eski çalıştığım yerde öyle oldu çocuktummm 17 yaşındaydım zaten şuanda maşallah diyim 4 yıldır çalışıyorum ve bütün haklarımı sonuna kadar koruyan bi şirketim var.. :) dediğini yaparsa çok memnun olur bilmediği hiç bi şeyi okumdan imzalamasın sigorta olayını bende sordum varmış sigortası maaşı tam zamnında yatıyormışş..

Bir de şu mantıkdan da kurtul önce. Sen çalışan emek harcayansın. Yani sen olmasan o patron da olmaz. Patron senin üzerinden para kazanıyor. Yani çalışanlar çalışıyor patron para kazanıyor. İşçiler olmasa patron olabilir miydi? Hangi patron tuvalet temizler yada hangi patron misafir geldiğinde çay ikram eder, yada hangi patron şantiye de tuğla dizer. Hiç biri. Onun için önce kendi özgüvenin oluşsun. Kendi emeğinin değerini sen bilmezsen patron da bilmez. Sen değil onlar senin emeğinin karşılığını yiyorlar. Geçenlerde face de bir arkadaşım birşey paylaşmıştı. Çok hoşuma gitti bunu ouyunca belki emekçi olarak değerni anlarsın.

- Az önce o adama ne dedin ?
- Daha hızlı çalışmasını söyledim !

... - Ona ne kadar ücret veriyorsun ?
- Günde 15 dolar !
...
- Ona vereceğin parayı nereden buluyorsun ?
- Malları satıyorum !

- Bu malları kim üretiyor ?
- O yapıyor !

- Bir günde kaç tane mal üretiyor ?
- 50 dolarlık .

- O halde, bırak ona ödeme yapmayı, kendisine daha hızlı çalış demen için sana günde 35 dolar ödüyor !
- Ha?

- Ama ... Makineler bana ait !

- Peki bu makineleri nasıl elde ettin ?
- Malları satıp aldım !

- İyi de o malları kim yaptı ?

- Kapa çeneni ... Seni duyabilir !

İşten çıkan da çalışan da edebilir. Zaten ihbar gibi oluyor aslında.
Kimin şikayet dilekçesi verdiği de söylenmiyor bildiğim kadarıyla.
işveren işçi haklarını da kendi haklarını da biliyordur bilmek zorundadır.
İşine gelmiyordur onu bilemem

Kapitalizmin tanımıymış.
Çok hoş. Paylaştığınız ne güzel olmuş.
Eğenledirdiniz sabah sabah

züüpperrrrrrr

ÇOOOKKKK İYİ yaaa

İşveren yol parası vermiyor, yasal hakkın olmasına rağmen izin kullandirmiyor, 3 kisinin yaptıgı işi yaptırıp komik bir maaş veriyor.

Yapma Allah askına, bu şartlarda her yerde is bulabilirsin. Üstelik üniversite mezunusun.

Ya dersini çalışıp sınava girene kadar sabredeceksin (paraya cok ihtiyacın varsa) veya kötünün iyisi başka bir is bakacaksın ama patronun cidden esir tüccarıymis yani. Ben böylesini direkt şikayet ederim valla.

evet, patronu gerçektende esir tüccarı, bizim sevdada pamuk tarlasında zenci köle

Son düzenleme:

ya sormayın kaç gündür bi de bana rol yapıyor. sanırsın melek.. beni düşünürmüş gibi davranıyor ama bi tek kendini düşünür böyle bencil insanlar...

canım sen fazla iyi iyetlısın, evet tam zamanında yatıyor maaşın, sıgortanı da yatırıyorlar ama bunlar sana ekstra yaptkları birşey değil ki bunları zaten yapmak zorundalar. Yıllık izin 14 gün ve alamazsanda parasını kullanabılırsın.Bence patronunla ıhtıyacın olduğunda izin konusunda tekrar konuş gerekirse haklarını arayacağını söyle. Göze alamaz. Hem o işçinin açıklarını bulup tazmınatını vermıyormuış.Onun hiç mi açığı yok sanki ? muhakkak vardır.Mesela sigortan aldığın maaş üzerinden mi yatıyor. Kaldı ki senın sigortanı yatıracak ama iznini kullandırtmayacak.Yarın bir gün müfettiş gitse nerde bu işçinin izin formları dese ne dıyecek ? bence hakkını ara ama işten çıkmayıda hemen düşünme en azından alternatıf bulana kadar çok zor bu zamanda iş ama kendini de ezdirme

Eğer sigortalı isen bütün özlük hakların var, sözleşme imzalasan da imzalamasan da. Ayrıca imzaladığın her türlü ibraname ( bazı küçük yerler tazminatımı aldım şeklinde kağıt imzalatıyorlar) iş mahkemesine başvurduğun anda yok sayılıyor. Bunların hepsini bağlı bulunduğun bölge çalışma müdürlüğünden öğrenebilirsin. Her ay için mazeret iznin var, yıllık izni olmayanlar mazeret iznini kullanabiliyorlar. Unutma kanunlar işçinin yanında, hiçbir hakkın için amann alamam ki yapma, madem elinin altında internet var aç oku bilgilen. çünkü hepsini burada tek tek yazmak mümkün değil.

Sen hakkını biliyorsun işte, ve dahası hakkını yiyorlar.Git şikayet et, yıllık izin istedin diye işten mi çıkaracakmış, o zaman paşa paşa tazminatını da öder.Yok öyle süs vermek falan.Dediğin gibi işçi hakkını bilse böyle olmaz.Biraz diş göstermek lazım ama mutlaka çalışıcam ters düşemem diyorsan o senin bileceğin iş.

Canım bende 2,5 yıldır çalışıyorum ve 900 TL alıyorum. Senin gibi çay işini de yapıyorum. Alışverişi netten yapıyorum. Sekreterlik az da olsa var ve muhasebe yoğun sayılır onu da yapıyorum. Yani hemen hemen aynı sayılırız. Ama benim işim rahat ortamım patronlarım iyi gene zam yaptırcam ve çay işini konuşucam. Sen bence izin konusunu netten araştır çıkan maddeleri yazdır ve patronunun önüne koy. Eğer ki itiraz ederse hala şirketi denetime sokmakla tehdit edebilirsin ama direk yapma tabiki bunu,ima et. O sonra 3,5 olur merak etme. Ha şuan işten ayrılma sıkışıksan kpss ye gir sonuçlarını bekle. Eğer ki onu aşamazsan ve izin olayı çözülmesse gene de iş yerinde kalma şikayet et hem bütün izin haklarını hem tazminatını alıp çıkmış olursun.o da sana uzun bir süre idare eder ama iş bulma şansın yüksek diğer mesleklere göre sekreterlik ve muhabese de. Şansın açık olsun..Benim de seninde :)

6 aydan sonra 1 hafta izin kullanabilirsiniz..

kpss ye kadar dişini sık bence. işin artıları varmış boş vakit gibi sonra tanıdığın bildiğin bir çevre ve bildiğin bir iş. şimdi yeni iş baksan hem hemen bulamazsın hem ücreti daha fazla olmaz hem de yeni bir çevreye yeni bir işe uyum sağlaman gerekecek. ben olsam dişimi sıkarım. kpss yi kazanamazsam başka iş bakarım.

uykusuzluktan gözlerim kapanıyor...
çok çalışıyoruz ya....
sabah karanlığında evden çıkıyoruz, akşam karanlığında ofisten çıkıyoruz

hala konuşamadım. içim içimi yiyor. ya istifayı basıp gidicem ya da çok kötü tartışağım. bi taraftan sabret diyorum kendime. bi taraftan sinirden küplere biniyorum. gerçekten ruh durumum bozuldu burda. derslerime bile adapte olamıyorum :s akşam eşimle konuştum. dediği tek şey sabret.. sık biraz daha dişini... ooooof çook bunaldım...

Arada geçen konuşmalara okumadım sadece konu sahibinin konusunu okudum.Birde şu son sayfada 2 yorum
İş hukuku dersi alıyorum çünkü insan kaynakları yönetimi okuyorum
1 yıldan az çalışana izin verilmez verilsede ücretsiz olur. Son sayfada bir arkadaşımız 6 ay çalışanın 1 hafta izni olduğunu söylemiş ona istinaden söylüyorum bunu
Size gelince 1-5 yıl arası çalışanlara 14 günden daha az izin verilmediğini adım gibi biliyorum.
Ve bu izin ücretli izin oluyor. İşçi olarak çok haklarımız var tabiki hepsini bilmiyoruz.
Bu yüzden tazminat bile alabilirsiniz.
Fakat işe girerken hizmet akdi yani iş sözleşmesi yapmadınız mı ? Belirsiz süreli yada belirli süreli farketmez

herhangi bi sözleşme yok canım.ama 14 aylık sgk kaydım var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…